Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο υδραυλικος ειχε εσοδα κατω απο 10.000 ε?LOL...

Oπως εχουν τα πραγματα πλεον δεν μπορω να κατηγορησω καποιον μικροεπιχειρηματια αν φοροδιαφευγει...

Από αυτούς που δεν κόβουν καθόλου καλύτερος είναι.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχει πλακα που μας εχουν πεισει οτι οι τοσο υψηλοι φοροι που πληρωνουν στην Ελλαδα οι ελευθεροι επαγγελματιες πανε στις κοινωνικες παροχες,λες και στην Κυπρο πχ που η φορολογια ειναι 12,5% και το αφορολογητο εισοδημα ειναι 19.500Ε δεν εχουν τις ''φοβερες'' παροχες που εχει η Ελλαδα.Ψαξε μιας και παρεχεις υπηρεσιες μεσω ιντερνετ μηπως μπορεις να εχεις εδρα την Βουλγαρια(?)...

• Like 3
Δημοσ.

Από αυτούς που δεν κόβουν καθόλου καλύτερος είναι.

Μα δεν πληρωνει φορο, δηλωνει 9.999Ε τζιρο αλλα και εχει 9.998 έξοδα γιατι αγοραζει τα υλικα που βαζει στους πελατες. Ετσι παλι 0 φορος και κοβει και αποδειξη σε οποιον θελει για να φαινεται σωστος....Δεν τον πιανεις ετσι τον Ελληνα γατακι κρατος.

Δημοσ.

Προκοπή στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον, έπρεπε να γκρεμιστούν τα πάντα και αν χτιστούν απ' την αρχή, αλλά δεν θέλαμε ή μάλλον κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει αυτό. Έτσι θα συνεχίσουμε να ζούμε πλέον και ακόμα χειρότερα, ο καθένας όσο αντέξει άντεξε.

• Like 2
Δημοσ.

Ο ελευθερος επαγγελματιας πεθανε στην Ελλαδα, με τα νεα μετρα αμα τα δηλωνεις ολα και βγαζεις λιγα δεν σου μενουν ουτε τους καφεδες σου να βγαλεις.

Περνεις απο ενα πελατη 1000Ε για μια δουλεια. Δινεις

186Ε ΦΠΑ

235Ε Φορο

220Ε Για την ασφαλεια σου (στο καλο σεναριο, στο κακο ειναι 308)

641Ε στο κρατος με το καλημερα, δουλεψες και στην τσεπη μενουν 360Ε. Αρα ζητας απο 2,200 απο τον πελατη για να σου μεινουν 1.000Ε στην τσεπη και ο πελατης σου δινει τον π@@λο, παει παρα διπλα στον συναδελφο που θα κοψει μια αποδειξη 50Ε.

Και καπου εκει ερχεται το κρατος και λεει στην τροικα "επειδη φοροδιαφευγουν οι Ελ.Επ. και εχουμε ελλειμα εσοδων, θα τους ανεβασουμε τις εισφορες-φορολογια, και θα αυξησουμε τα εσοδα μας" και τραβας τα μαλλια σου για το ποσο ηλιθιοι ειναι...

Το πρόβλημα είναι ο συνδιασμός της υπεφορολογησης και του "συναδέλφου" που θα κόψει την χιλιάρα ως πενηνταρα.

Από την μια έχεις μεγάλη φορολόγηση που σε κάνει αρκετά ακριβό, και από την έχεις τον συνάδελφό που θα κόψει 50€ και προφανώς θα σου πάρει την δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.

Μα δεν πληρωνει φορο, δηλωνει 9.999Ε τζιρο αλλα και εχει 9.998 έξοδα γιατι αγοραζει τα υλικα που βαζει στους πελατες. Ετσι παλι 0 φορος και κοβει και αποδειξη σε οποιον θελει για να φαινεται σωστος....Δεν τον πιανεις ετσι τον Ελληνα γατακι κρατος.

χα.τον φπα γλυτωνει.φορο πληρωνει,ακομη και ζημια να εχει.το 26% παγαινει στα τεκμαρτα..... 12/2015 εκλεισα το μαγαζι,και ησυχασα.δεν ειναι για βλακειες η εποχη.οι τυποι για να μην διωξουν-μειωσουν δημ.υπαλληλους,καταστρεψαν τους ιδιωτες....

• Like 5
Δημοσ.

πωπω, ευχαριστω παιδια για την υποστηριξη σας!

να στε καλα.

εχω παει εξωτερικο, εζησα στην νεα υορκη για 2 χρονια, ηταν και καλα αλλα ειχε και τα αρνητικα της, για παραδειγμα αν θες να πας σε νοσοκομειο με το καλημερα σας περνουν 500 δολλαρια αν δεν εχεις ασφαλιση και τα ενοικια ειναι 2000 και πανω για κανα διαμερισμα της προκοπης, να μην εισαι σαν σαρδελα.

το καλο ειναι οτι αν δουλευεις κανεις χρηματα, αν δεν δουλευεις δεν κανεις τιποτα.

καθομαι και σκεφτομαι πολυ σοβαρα, θα δω πως θα πανε οι δουλειες και μαλλον κατι θα ανοιξω, μου αρεσουν οι τουριστες, ειναι τοσο χαρουμενοι ανθρωποι το μισο μου φβ απο αυτους εχω χαχα

αν δεν πετυχει τουλαχιστον θα προσπαθησω.

μου αρεσουν καποια πραγματα πολυ στην Ελλαδα, δεν ξερω αν θα εφευγα, εκτος και αν πολυζοριστω. Εχω ιδεες και αν θελει και Θεος να με αξιωσει μπορει να κανω καλα πραγματα.

Μια ιδεα που μου αρεσε στην αμερικη και το συστημα ειναι να εχεις μια επιχείρηση και να μοιραζεσαι τα κερδη με ολους, αυτο ξερω οτι το κανει η blizzard με τα παιχνιδια, οπως το WOW, και σκεφτομουνα αν ειχε επιτυχία το εστιατοριο μετα απο καποιο κερδος δηλαδή αν υπηρχε μια πολυ καλη μερα, να γινοταν μοιρασια.

Δινεις ετσι και στα ατομα που σου δουλευουν λογο και να κανουν αριστη δουλεια και να ειναι ευχαριστημένοι. Τετοια πραγματα μου φαίνονται για αναπτυξη σε μενα, τωρα? δεν ξερω στην πραξη εδω στην ελλαδα.

χα.τον φπα γλυτωνει.φορο πληρωνει,ακομη και ζημια να εχει.το 26% παγαινει στα τεκμαρτα..... 12/2015 εκλεισα το μαγαζι,και ησυχασα.δεν ειναι για βλακειες η εποχη.οι τυποι για να μην διωξουν-μειωσουν δημ.υπαλληλους,καταστρεψαν τους ιδιωτες....

καποιοι ειναι αριστοι στο να ειναι δημόσιοι υπαλληλοι, καποιοι αλλοι δεν ειναι και τοσο, αλλα υπαρχει και ενα αλλο προβλημα που εχω παρατηρησει, δεν δινουν γη, ειναι ενα ερκετα μεγαλο ποσοστο γης που ειναι εκτος σχεδιου και πολλοι ανθρωποι θελουν να φυγουν απο μεγαλες πολεις και δεν μπορουν.

Ειναι και η εκκλησια με την μιση κτηματοσυνη απο οτι εχω ακουσει δεν φορολογουνται! Ακουσα επισης οτι δεν φορολογουνται οι εβραιοι.

αυτο ειναι! θα κανουμε παιδια θρησκειες! χαχα

Εχει πλακα που μας εχουν πεισει οτι οι τοσο υψηλοι φοροι που πληρωνουν στην Ελλαδα οι ελευθεροι επαγγελματιες πανε στις κοινωνικες παροχες,λες και στην Κυπρο πχ που η φορολογια ειναι 12,5% και το αφορολογητο εισοδημα ειναι 19.500Ε δεν εχουν τις ''φοβερες'' παροχες που εχει η Ελλαδα.Ψαξε μιας και παρεχεις υπηρεσιες μεσω ιντερνετ μηπως μπορεις να εχεις εδρα την Βουλγαρια(?)...

στην αμερικη επισης δεν φορολογείσαι αν δεν κανεις μεσω ιντερνετ πανω απο 20.000

• Like 1
Δημοσ.

Μια ιδεα που μου αρεσε στην αμερικη και το συστημα ειναι να εχεις μια επιχείρηση και να μοιραζεσαι τα κερδη με ολους, αυτο ξερω οτι το κανει η blizzard με τα παιχνιδια, οπως το WOW, και σκεφτομουνα αν ειχε επιτυχία το εστιατοριο μετα απο καποιο κερδος δηλαδή αν υπηρχε μια πολυ καλη μερα, να γινοταν μοιρασια.

Δινεις ετσι και στα ατομα που σου δουλευουν λογο και να κανουν αριστη δουλεια και να ειναι ευχαριστημένοι. Τετοια πραγματα μου φαίνονται για αναπτυξη σε μενα, τωρα? δεν ξερω στην πραξη εδω στην ελλαδα.

στην αμερικη επισης δεν φορολογείσαι αν δεν κανεις μεσω ιντερνετ πανω απο 20.000

Ξεχνάς κάτι πολύ βασικό όπως και εγώ το ξεχνάω, εδώ δεν είναι Αμερική δυστυχώς!

Εδώ μια επιχείρηση και να έχει κέρδος δεν θα σκεφτεί ποτέ να το μοιράσει, εδώ καλά καλά δεν πληρώνουν τον εργαζόμενο θες να του δώσει και μπόνους? Άσε που και στο τέλος πες έχει κέρδος ο εργοδότης θα βρουν τρόπο να του το φορολογήσουν και αυτό, οπότε αναγκαστικά θα το μοιραστεί με το κράτος.

• Like 2
Δημοσ.

Μα ακόμα κι αν έβαζαν flat tax 10% για όλους, πάλι ο Ελληνάρας εργοδότης δεν θα έκανε αυξήσεις στο προσωπικό του...

Αυτά περί μοιράσματος κερδών μάλλον είναι πολύ «κουμμουνιστικά» για εμάς. Δεν ήξερα ότι το κάνει η Blizzard.

Δημοσ.

Μα ακόμα κι αν έβαζαν flat tax 10% για όλους, πάλι ο Ελληνάρας εργοδότης δεν θα έκανε αυξήσεις στο προσωπικό του...

Αυτά περί μοιράσματος κερδών μάλλον είναι πολύ «κουμμουνιστικά» για εμάς. Δεν ήξερα ότι το κάνει η Blizzard.

Γενικά πολλές εταιρίες όταν έχουν μεγάλη αύξηση κερδών μοιράζουν το χρήμα.... Σέβονται τον εργαζόμενο που τους βοηθάει να κόψουν χρήμα.

Δημοσ.

Γενικά πολλές εταιρίες όταν έχουν μεγάλη αύξηση κερδών μοιράζουν το χρήμα.... Σέβονται τον εργαζόμενο που τους βοηθάει να κόψουν χρήμα.

Ή αλλιώς, ξέρουν ότι το (αυξημένο) χρήμα της «μαρίδας» θα γυρίσει πάλι πίσω στην επιχείρηση και θα κάνει τον κύκλο του ξανά και ξανά. ;)

Δημοσ.

Φιλέ μου Mcharis, βρίσκομαι σε παρόμοια θέση με εσένα. 

Η δική μου προοπτική είναι ότι η Ελλάδα απλά δεν είναι σοβαρή χώρα και δεν θέλει και να είναι. Βάλτο καλά στο μυαλό σου: Η Ελλάδα δεν θέλει να πετύχεις! Όλα αυτά που λες είναι λογικά αλλά σε αυτή τη φάση η χώρα περισσότερο ενδιαφέρεται να αρμέξει τους πάντες για να πληρώσει τους δανειστές παρά να έχει λειτουργική οικονομία και παραγωγικούς ανθρώπους.

Οπότε άσε τις ενοχές, κάνε ότι καλύτερο μπορείς και άμα χρειαστεί να τα πάρεις μαύρα, πάρτα μαύρα και γράφτους εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και άμα μπορείς να φύγεις εξωτερικό ρίχτους δέκα μούντζες και φύγε! 

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Στην Ελλάδα δεν θέλουν να επιτύχεις, δεν θέλουν να καινοτομήσεις, δεν θέλουν να σε δουν να γίνεσαι χαρούμενος για τέτοιο λόγο. Ασόβαρη χώρα = ασόβαρος πληθυσμός και συνεπώς ασόβαροι ιθύνοντες. Βάλε και το γεγονός ότι το κράτος είναι κάτι παραπάνω από νταβατζής στα δικά σου κέρδη από τον δικό σου ιδρώτα (αλλά στις δύσκολες εποχές είναι εννοείται χώρια) και ότι όλα πρέπει να τα κάνουμε δύσκολα σε αυτή τη χώρα για να γουστάρουν οι λίγοι και άσχετα αν είναι ένα σεβαστό ποσό λίγων. Γενικά το Ελληνικό κράτος είναι -εχθρικό- απέναντι στον νέο (και όχι μόνο) μικρο-μεσαίο επιχειρηματία. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν διαφωνώ απαραίτητα με τη λογική ότι αν πάει καλά η επιχείρηση ο εργαζόμενος να παίρνει κάτι έξτρα για να νιώθει ότι τον συμφέρει να εργάζεται σκληρά αλλά δεν την ξεκινάς με αυτή τη λογική την επιχείρηση. Χωρίς να σε γνωρίζω, και χωρίς να θέλω να σε θίξω, από τον τρόπο που γράφεις ασχολείσαι πολύ με "όμορφες σκέψεις" και λιγότερο με το πρακτικό του θέματος. Δηλαδή, αν ανοίξεις ένα εστιατόριο το πιο σημαντικό είναι να φτιάξεις κάτι που να έχει μεγάλα κέρδη και να δικαιολογεί την επένδυση σου και τον χρόνο που θα ξοδεύεις παρά μία λεπτομέρεια σχετικά με τους μισθούς που μπορεί και να μην έχει το αποτέλεσμα που θέλεις στην ψυχολογία των εργαζόμενων.

Αν ανοίξεις επιχείρηση βάλτο καλά στο μυαλό σου ότι θα είσαι εργοδότης και επενδυτής, και όχι ο Ρομπέν των Δασών που θα κάνει τις ζωές των κατατρεγμένων φτωχών καλύτερη. Φιλικά πάντα! :)   

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...