Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε online παραγγελία από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με πληρωμή μέσω κάρτας και παράδοση στο σπίτι είναι λογικό να μην στέλνουν απόδειξη;

Μίλησα με το μαγαζί και μου είπαν ότι «έτσι είναι» μέσω internet... και ότι αν θέλω να μου στείλουν την απόδειξη σπίτι (προσωπικά δεν ήθελα να βάλω σε κόπο τον ντελιβερά για μαλ@κίες του αφεντικού).

Λένε αλήθεια ή είναι λαμογιά για τους γνωστούς λόγους; Εσείς τι θα κάνατε;

Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι η πληρωμή μέσω κάρτας περιορίζει την φοροδιαφυγή, αλλά ΔΕΝ ισχύει αυτό όπως έχουν τώρα τα πράγματα. Πρέπει να ελέγξει κάποιος από την αρμόδια αρχή την ροή των εσόδων στην τράπεζα σε αντιπαραβολή με την ταμειακή για να ισχύει αυτό.

Μέχρι να γίνει αυτό και ΑΝ γίνει, άνετα μπορούν να συνεχίζουν την ίδια τακτική και άντε να βρεθεί ένας «περίεργος» στους 100 να τους ζητήσει τον λόγο... του στέλνουν απόδειξη που τυπώνουν εκείνη την στιγμή και τσεπώνουν το ΦΠΑ από τους άλλους 99 που ούτε καν θα νοιαστούν. Profit.

Δημοσ.

Είναι πρόβλημα αυτό στα ντελίβερι γιατί δεν μπορείς να παραπονεθείς μην τυχόν και σου φτύσουν μέσα την επόμενη φορά.

Δημοσ.

Είναι πρόβλημα αυτό στα ντελίβερι γιατί δεν μπορείς να παραπονεθείς μην τυχόν και σου φτύσουν μέσα την επόμενη φορά.

Ναι αυτη τη καψα εχει ο ντελιβερας...

• Like 2
Δημοσ.

Ναι, θα ανοίξει την σφιχτοδεμένη σακούλα και τις λαδόκολλες ενώ τρέχει σαν τον Βέγγο και μετά θα τα κλείσει όλα προσεκτικά... έλεος με τα urban myths.

Καμία απάντηση της προκοπής;

Δημοσ.

Η απόδειξη από την χρέωση της κάρτας δεν είναι οκ; Σε αυτούς φαίνεται ότι πήραν αυτά τα λεφτά (άρα φορολογηθούν, έτσι δεν είναι;) και σε σένα φαίνεται ότι τα ξόδεψες.

Δημοσ.

@Zio

Όχι, πρέπει να κοπεί απόδειξη από ταμειακή...

Με την λογική σου όταν παραγγέλνουμε online με πληρωμή κάρτας π.χ. ένα TurboX laptop από Πλαίσιο, θα μπορούσαν κι αυτοί να μην κόβουν απόδειξη, σωστά;

Μην μου πεις ότι κόβουν απόδειξη για την εγγύηση, γιατί αυτό το βλέπουν από τον λογαριασμό σου τι παραγγελίες έχεις κάνει και πότε ακριβώς... από εκεί τα βλέπουν έτσι κι αλλιώς αν την χάσεις.

Δημοσ.

Ναι αυτη τη καψα εχει ο ντελιβερας...

Ναι, θα ανοίξει την σφιχτοδεμένη σακούλα και τις λαδόκολλες ενώ τρέχει σαν τον Βέγγο και μετά θα τα κλείσει όλα προσεκτικά... έλεος με τα urban myths.

Καμία απάντηση της προκοπής;

Μα δεν θα το κάνει ο ντελιβεράς, αυτός χέστηκε και δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Τα παράπονα θα τα έκανες σε όποιον απαντάει το τηλέφωνο και προφανώς πριν την επόμενη παραγγελία σου. Θα πεις εσύ λοιπόν "φέρτε απόδειξη αυτή τη φορά" (αν δεν το πεις πάλι θα το "ξεχάσουν") και λίγο εκδικητικός να είναι του πέφτει κάτω η πίτα όπως τυλίγει το σουβλάκι.

Δημοσ.

Πίστεψέ με, εκδικητικός μπορώ να γίνω κι εγώ στο ΣΔΟΕ, αλλά δεν θέλω να φτάσω εκεί (ακόμα τουλάχιστον)... ποιός έχει να χάσει περισσότερα λες;

Αν όμως το έχουν κάνει σύστημα και δεδομένου ότι έχει αρκετά τσιμπημένες τιμές (άρα τσιμπάνε περισσότερο ΦΠΑ), θα το σκεφτώ σοβαρά.

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ προσπάθησα με το ΣΔΟΕ, πήρα τηλέφωνα, έστειλα mail, πέρασαν μήνες αλλά συνεχίζει να μην φέρνει αποδείξεις. Μέχρι και κακή κριτική στο Ask4food του έβαλα και το γράφω (και άλλοι επίσης).

Δημοσ.

Δηλαδή μου λες ότι τα ΣΔΟΕ τα ξύνει σε περίοδο που η κυβέρνηση κάνει κρα για φορολογικά έσοδα;

Προσπαθούσα αρκετές μέρες να πιάσω γραμμή στο τηλέφωνο για τις καταγγελίες του ΣΔΟΕ. 'Οταν τελικά το απάντησαν, μου είπε μια κοπέλα ότι είναι λιγότερο από 10 άτομα στα τηλέφωνα και δεν προλαβαίνουν τις καταγγελίες οπότε καλύτερα να στείλω mail. Αφού γίνουν λοιπόν οι καταγγελίες, αξιολογούνται λέει από κάποιους και μπαίνουν σε σειρά προτεραιότητας.

Προφανώς αυτές οι παραβάσεις δεν αποτελούν προτεραιότητα.

Στην δουλειά μου (πολυεθνική που φυσικά εκδίδει παραστατικά πάντα) γίνεται έλεγχος κάθε λίγους μήνες.

Δημοσ.

Πάντως έχω περιέργεια αν θα έκοβαν απόδειξη με κλασική παραγγελία (πληρωμή με μετρητά). Αν δεν κοπεί απόδειξη, δεν είσαι υποχρεωμένος να τους πληρώσεις.

Ενώ με κάρτα σου λέει του τα πήραμε ήδη, οπότε γιατί να κόψουμε;

Κάτι τέτοιο παίζει μάλλον...

Στην δουλειά μου (πολυεθνική που φυσικά εκδίδει παραστατικά πάντα) γίνεται έλεγχος κάθε λίγους μήνες.

Οι πολυεθνικές έχουν πιο sophisticated μεθόδους φοροδιαφυγής (π.χ. τριγωνικές συναλλαγές/καρουζέλ, offshore, φορολογικοί παράδεισοι κλπ.)

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ αυτός που το κάνει με μετρητά πληρώνεται. Απλά ξέρει ότι είναι από τους λίγους που κάνουν καλό φαγητό και αναγκαστικά θα πάρεις από αυτόν.

Και οι πολυεθνικές μπορούν να φοροδιαφύγουν οπότε για αυτό τις ελέγχουν τόσο πολύ. Συνήθως δεν βρίσκουν τίποτα αλλά επιμένουν γιατί εκεί μπορεί να πιάσουν τίποτα καλό ενώ στον εστιάτορα άντε να κόψουν κανένα προστιματάκι της πλάκας. Για αυτό συνεχίζουν ανενόχλητοι οι απανταχού σουβλατζήδες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...