Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Έχω την εξής απορία . Έβαλε ένας συγγενής αέριο για θέρμανση και ζεστο νερό. Και σήμερα που πήγα μου είπε πως ο υδραυλικός του είπε ότι πρέπει να έχει τις βρύσες συνεχώς γυρισμένες στο τέρμα κρύο γιατί αλλιώς δουλεύει έστω και λίγο ο λέβητας. Και κατανοώ να δουλεύει αν ανοιξεις την βρύση και ειναι πχ στη μέση. Αλλά μου λέει ότι τους είπε να είναι συνεχώς στο κρύο γιατί και κλειστή να την έχεις αν είναι γυρισμένη στη μέση καταλαβαίνει λέει ο λέβητας και δουλεύει. Δεν μπορώ να κατανοησω πως γίνεται χωρίς να τραβάει νερό να δουλεύει ο λέβητας. Ισχύει ή τους τα είπε λάθος ο υδραυλικός ή μήπως (πολύ πιθανόν) δεν κατάλαβαν σωστά;

Δημοσ.

1.Καλησπέρα σας. Έχω την εξής απορία . Έβαλε ένας συγγενής αέριο για θέρμανση και ζεστο νερό. Και σήμερα που πήγα μου είπε πως ο υδραυλικός του είπε ότι πρέπει να έχει τις βρύσες συνεχώς γυρισμένες στο τέρμα κρύο γιατί αλλιώς δουλεύει έστω και λίγο ο λέβητας. Και κατανοώ να δουλεύει αν ανοιξεις την βρύση και ειναι πχ στη μέση.  Αλλά μου λέει ότι τους είπε να είναι συνεχώς στο κρύο γιατί και κλειστή να την έχεις αν είναι γυρισμένη στη μέση καταλαβαίνει λέει ο λέβητας και δουλεύει. Δεν μπορώ να κατανοησω πως γίνεται χωρίς να τραβάει νερό να δουλεύει ο λέβητας. Ισχύει ή τους τα είπε λάθος ο υδραυλικός ή μήπως (πολύ πιθανόν) δεν κατάλαβαν σωστά;

Μάλλον τους το ειπε για να το συνηθίσουν, γιατί αν η βρύση είναι στην μέση και κλειστή εεε τότε ο άλλος που θα την ανοίξει δεν θα την γυρίσει πότε στο κρύο πριν την ανοίξει, οπότε το έφαγες το γκαζάκι σου, 50 φορές την μέρα να γίνει αυτό να και ο λογαριασμός φουσκωμένος.

Δημοσ.

Δεν είμαι υδραυλικός αλλά η απλή λογική (και το λίγο κατσαβίδιασμα που κάνω) μου λέει ότι ανάλογα με το πόσο είναι γυρισμένη η βρύση προς το ζεστό "τραβάει" και το αντίστοιχο νερό. Αν είναι τέρμα κρύο τότε δεν τραβάει καθόλου αν είναι τέρμα ζεστό τότε 100% ζεστό. Σε όλες τις ενδιάμεσες θέσεις τραβάει ανάλογα. Που σημαίνει ότι όταν είναι έστω και λίγο προς το ζεστό (δηλαδή όχι τέρμα κρύο) υπάρχει μια ελάχιστη έστω ροή του ζεστού και ανιχνεύοντάς την προφανώς ο λέβητας ενεργοποιείται αφού "αισθάνεται" ότι κάποιος ζητάει ζεστό νερό.

Τώρα το πόση είναι αυτή η ελάχιστη ροή ενεργοποίησης προφανώς εξαρτάται από το λέβητα

Δημοσ.

Μάλλον τους το ειπε για να το συνηθίσουν, γιατί αν η βρύση είναι στην μέση και κλειστή εεε τότε ο άλλος που θα την ανοίξει δεν θα την γυρίσει πότε στο κρύο πριν την ανοίξει, οπότε το έφαγες το γκαζάκι σου, 50 φορές την μέρα να γίνει αυτό να και ο λογαριασμός φουσκωμένος.

Κάτι τέτοιο πιστεύω και γω και είναι και το λογικό. Γιατί να καταλαβαίνει ο λέβητας την κλειστή βρύση στο ζεστό δεν μου στέκει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...