Mr_Proper Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Ωραίο κείμενο mr Proper,σε ευχαριστώ που μοιράστηκες τις ιδέες σου.Θα σταθώ στο πολύ γενικό μιας και δεν μπορώ να τα εκφραστώ και πολύ ορθά σε ένα διαδικτυακό μέρος. 1)Είναι σίγουρο πως η νοημοσύνη από μόνη της δεν λέει τίποτα,χρειάζεται επιμονή και προσπάθεια για να πετύχεις κάτι στη ζωή σου. 2)Πολλές φορές λειτουργεί και σαν κατάρα ένας υψηλός δείκτης iq διότι νιώθεις αποξενωμένος από τους άλλους ανθρώπους και δεν μπορείς να ταιριάξεις μαζί τους. 3)Σύμφωνα πάντα με τα τεστ iq ο πιο έξυπνος άνθρωπος ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είναι έλληνας (όποιος θέλει ψάχνει για τον Ευάγγελο Κατσιούλη).Αυτός ο άνθρωπος σίγουρα είναι αξιέπαινος αλλά σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνεται με τον Hawking διότι στην ουσία δεν έχει προσφέρει τίποτα στην ανθρωπότητα.Άρα δεν λέει κάτι που σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο (το οποίο απαιτεί εξάσκηση) βγαίνει πρώτος. 4)Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι ούτε έξυπνοι ούτε βλάκες (οκ αν το δείγμα ήταν από τους χρήστες του insomnia μάλλον η πλάστιγγα θα έγερνε προς τους δεύτερους) .Είναι κανονικοί λοιπόν,όμως βάζουν το συμφέρον του κώλου τους πάνω από όλα και για αυτό η κοινωνία έχει τέτοια χάλια. 5)Κάθε εφυία είναι και διαφορετική,δεν υπάρχει μια καθολική και απόλυτη.Αλλος είναι καλός στα μαθηματικά,άλλος στα γλωσσολογικά,άλλος στη μουσική κτλπ.Είναι δύσκολο λοιπον να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα μεταξύ τους. 6)Στη μένσα και στην κάθε μένσα δεν νομίζω να μαζεύει έξυπνους ανθρώπους αλλά νάρκισσους (αυτό το έχω διαβάσει στο reddit από άτομα τα οποία έγιναν μέλη αφού πέρασαν το τεστ). 7)Σε αυτό που λες για το σκάκι σίγουρα ένας με εμπειρία θα κερδίσει τον εξυπνότερο του ΟΜΩΣ δεν αποτελεί αντικειμενικό κριτήριο αυτό.Το σωστό θα ήταν να συμμετείχαν σε ένα επιτραπέζιο που απαιτεί σκέψη με την ίδια πείρα και οι δύο. 8)Και τελευταίο,δεν νομίζω πως μπορείς να κάνεις και πολλά με την ευφυΐα.Άντε άμα είσαι 110 να πας 115 με πολύ κόπο,όσα βιβλία και να διαβάζεις όσο και μαθηματικά να λύνεις πάντα θα υστερείς σε ένα νέο μοτίβο κοινωνικού προβληματισμού ή μαθηματικής άσκησης. 1) ακόμη και αυτά που είπα να μην είναι έτσι (που δεν έχω λόγο να πιστεύω το αντίθετο) το σίγουρο είναι ότι με επιμονή και προσπάθεια (αλλά προπάντων αγάπη για αυτό που κάνεις) θα πετύχεις στην ζωή σου. 2) δεν ξέρω τι να σου απαντήσω σε αυτό... πάντως συμβουλή μου θα ήταν αν κάποιος έχει θέμα κοινωνικοποίησης ή σύναψης σχέσεων με άλλους ανθρώπους ας εξετάσει πρώτα άλλα θέματα και ας μην προτρέξει με την πρώτη στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά οφείλονται στην τεράστια διαφορά ευφυίας του σε σχέση με το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου πληθυσμού. 3) προσωπικά δεν έχω σε μεγάλη υπόληψη τον hawking ως φυσικό (γιατί οκ ως άνθρωπος είναι αξιέπαινος) ή καλύτερα όχι τόσο μεγάλη όσο ο περισσότερος κόσμος ... όσο για τον πιο έξυπνο άνθρωπο κτλ πάντα κάτι καινούργιο διαβάζω το επίσημο όριο στην Ευρώπη είναι 155 IQ από εκεί και πέρα υπάρχουν κατανομές για τους "πιο έξυπνους" αλλά είναι τόσες που βαριέμαι να ασχοληθώ έπειτα όπως είπα και πριν πιστεύω ότι μπορείς να βελτιώνεσαι και να γράφεις καλύτερα οπότε από ένα σημείο και μετά καταντάει ανούσιο ειδικά όταν η ευφυΐα σου δεν συνοδεύεται και από το αντίστοιχο έργο. βέβαια κανένας δεν μας υποχρεώνει να προσφέρουμε στην κοινωνία, αλλά αυτό είναι θέμα για άλλη κουβέντα. 4) δεν κατάλαβες καλά τι σημαίνει το IQ τεστ είπαμε δεν υπάρχει ερώτηση που να σου λέει αν είσαι έξυπνος ή βλάκας και κατά πόσο είσαι έξυπνος η βλάκας! Οι περισσότεροι έχουν 100IQ γιατί ακριβώς είναι οι περισσότεροι. κάποιες ερωτήσεις απαντιούνται από τους πιο πολλούς ε όσοι απαντάνε σε αυτές τις ερωτήσεις μπαίνουν στην μέση (100) όσοι απαντάνε λιγότερες πάνε αριστερά όσοι απαντάνε περισσότερες πάνε δεξιά... 5) αυτά είναι βλακείες κατά την ταπεινή μου γνώμη όπως έγραψα πιο πάνω τα πάντα εξαρτώνται από την ευφυΐα * τον χρόνο που αφιερώνεις σε κάτι 6) το να είσαι ναρκίσσος δεν αποκλείει το να είσαι έξυπνος το ένα δεν αναιρεί το άλλο.. άλλο έξυπνος άλλο σοφός και κατά τα όσα είπα (και τελικά δεν φαίνεται να τα διάβασες όλα ) και η σοφία σπάει στο IQ * χρόνο που ξόδεψες γενικά ασχολούμενος με την ζωή τα κοινά την φιλοσοφία κτλ. Το σίγουρο είναι ότι το τεστ δεν λέει ψέματα αν βαθμολογήθηκαν με μεγάλο IQ πάει να πει ότι απαντήσανε ερωτήσεις σωστά στις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων δεν μπόρεσε να απαντήσει σωστά.... 7) απλά δεν κατάλαβες τι έγραψα τώρα πλέον είμαι εντελώς βέβαιος ή δεν κατάλαβες ή διάβασες μόνο τα σκούρα γράμματα και το κόμικ 8) δεν καταλαβαίνω καν τι λες σε αυτή την πρόταση. το σίγουρο είναι ότι κάθε ώρα ενασχόλησης σου με κάτι σε κάνει καλύτερο σε αυτό το κάτι το *πόσο* καλύτερο σε κάνει κάθε ώρα εξαρτάται από την νοημοσύνη σου... πάντως σίγουρα θα είσαι καλύτερος σε αυτό το κάτι σε σύγκριση με τον εαυτό σου μια ώρα πριν. Ελπίζω τώρα να γίνανε πιο σαφείς οι ιδέες μου.
Anastazio Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Γιατί ο εκάστοτε recruiter/εργοδότης παίρνει την εντύπωση πως είσαι cocky/narcissist. Σκεφτόμασταν να το βάλουμε στο cv του δικού μου αλλά όλοι μας έλεγαν πως δεν θα κάνει καλή εντύπωση. Εγω παντως σαν εργοδοτης θα γουσταρα ο υπαλληλος να ειναι και cocky και narcissist αν 9/10 φορες ηξερε τι κανει...λιγο κομπλεξικος μου κανει αυτος που θα αποριψει καποιον που ειναι 10ρι και το υποστηριζει. 2
Iris_89 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Εγω παντως σαν εργοδοτης θα γουσταρα ο υπαλληλος να ειναι και cocky και narcissist αν 9/10 φορες ηξερε τι κανει...λιγο κομπλεξικος μου κανει αυτος που θα αποριψει καποιον που ειναι 10ρι και το υποστηριζει. Υπάρχουν πολλοί έξυπνοι άνθρωποι οι οποίοι επειδή ξέρουν πως είναι εξυπνότεροι, δεν προσπαθούν να αναπτύξουν τα skills τους και επαναπαύονται εκεί. Δεν μετράει ένα σκορ της Mensa για να δει ο εργοδότης αν είσαι εργατικός ή με ότι συνεπάγεται. 1
Razor_7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Σκεφτόμασταν να το βάλουμε στο cv του δικού μου αλλά όλοι μας έλεγαν πως δεν θα κάνει καλή εντύπωση.Κάνατε και σύσκεψη δλδ? Ασ' το, άμα είναι να το σκέφτηκε, καλύτερα που δεν το έβαλε. Όπως είπε και ο από πάνω είτε έχεις την αυτόπεποίθηση και το βάζεις και το υποστηρίζεις είτε τίποτα .
Anastazio Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Υπάρχουν πολλοί έξυπνοι άνθρωποι οι οποίοι επειδή ξέρουν πως είναι εξυπνότεροι, δεν προσπαθούν να αναπτύξουν τα skills τους και επαναπαύονται εκεί. Δεν μετράει ένα σκορ της Mensa για να δει ο εργοδότης αν είσαι εργατικός ή με ότι συνεπάγεται. Δικιο εχεις,αλλα το δεκαρι δε το ακουμπας με την εργατικοτητα,ο αφεντικος που ψαχνει εργατικοτητα σε θεση ευθυνης με σκιλλζ και τα ρεστα μαλλον θα ψαχνει οδηγο για κλαρκ!Σε καθε αλλη περιπτωση ενας αφεντικος εκτιμαει την αυτοπεποιθηση του cocky/arrogant τυπου και περιμενει καρτερικα την ευκαιρια να τον γειωσει ενω απολαμβανει τις υπηρεσειες του!
Iris_89 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Κάνατε και σύσκεψη δλδ? Ασ' το, άμα είναι να το σκέφτηκε, καλύτερα που δεν το έβαλε. Όπως είπε και ο από πάνω είτε έχεις την αυτόπεποίθηση και το βάζεις και το υποστηρίζεις είτε τίποτα . Oh right, you know way better. Ας πάρουμε την συμβουλή του κάθε τυχάρπαστου κι όχι ενός επαγγελματία του χώρου. Oh well
zio10 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Έχω κάνει αρκετά δοκιμαστικά iq test από διάφορες ιστοσελίδες μέσω internet. Από αυτά που είδα πιστεύω πως ναι τα test μετράνε με καλή προσέγγιση την εφυϊα, εξυπνάδα, ευστροφία ή πέστε το όπως αλλιώς θέλετε. Σίγουρα τα κανονικά test της Mensa θα είναι αναλυτικότερα και μεγαλύτερα σε διάρκεια από αυτά που υπάρχουν στο web. Τα 30 ευρώ είναι ένα θεματάκι, αλλά κάποια στιγμή θα πάω να δώσω και εγώ από περιέργεια. Σωστός ο προβληματισμός του theoritikos για το τι μπορούμε να κερδίσουμε από αυτό, προσωπικά έψαξα στην σελίδα της οργάνωσης και λένε οτι γνωρίζεσαι και δικτιώνεσαι με άτομα με παρόμοιο iq και καλά.... κλάιν μάιν. Για να πηγαίνεις για καφέ και να μη βαριέσαι ας πούμε... Δεν θυμάμαι αν έχω κάνει iqtest, νομίζω πριν πολλά χρόνια και όχι κάτι επίσημο. Εννοείται ότι δεν θυμάμαι ούτε το σκορ. Δεν ξέρω και πόσο απαραίτητα είναι. Υπάρχουν έξυπνοι και έξυπνοι. Υπάρχουν εύστροφοι με γρήγορη σκέψη, υπάρχουν άλλοι που θέλουν χρόνο να σκεφτούν αλλά θα σκεφτούν κάτι καλό, υπάρχουν άλλοι που είναι έξυπνοι σε κάποια θέματα αλλά μοιάζουν χαζοί σε άλλα κλπ, δεν ξέρω αν μπορούν να μετρηθούν όλα αυτά σε τυποποιημένα τεστ.
Razor_7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δικιο εχεις,αλλα το δεκαρι δε το ακουμπας με την εργατικοτητα,ο αφεντικος που ψαχνει εργατικοτητα σε θεση ευθυνης με σκιλλζ και τα ρεστα μαλλον θα ψαχνει οδηγο για κλαρκ!Σε καθε αλλη περιπτωση ενας αφεντικος εκτιμαει την αυτοπεποιθηση του cocky/arrogant τυπου και περιμενει καρτερικα την ευκαιρια να τον γειωσει ενω απολαμβανει τις υπηρεσειες του! έχω κι εγώ κλαρκ 1
GreekMonkey Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Αυτό με την δουλειά και την ευφυια ισχύει πάντως. Ήμουν τέρμα εφησυχασμένος όσον αφορά το μέλλον μου κτλ, σε βαθμό να μην περνάω μαθήματα στο πανεπιστήμιο λόγο τεμπελιάς και να μην ανυσηχώ και ιδιαίτερα για αυτό. Μέχρι που έγινε κάτι στην ζωή μου, 2 μήνες έστρωσα κώλο κάτω όσο δεν πήγαινε και από τότε η κοινωνία μπορεί να κοιμάται ήσυχη ότι όσο ζω θα τις προσφέρω τις υπηρεσίες μου !!! Το δύσκολο είναι να μπορέσεις να σαρέσει η δουλειά που κάνεις. Η ευφυία είναι το μπόνους (μεγάλο μπόνους αν συνδιαστεί και με κατάλληλες συνθήκες). Το θες και σε ποιό λαικό παράδειγμα; Στην ομάδα μου θα ήθελα τον Καραγκούνη και όχι τον Φετφατζίδη.
Mr_Proper Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Υπάρχουν πολλοί έξυπνοι άνθρωποι οι οποίοι επειδή ξέρουν πως είναι εξυπνότεροι, δεν προσπαθούν να αναπτύξουν τα skills τους και επαναπαύονται εκεί. Δεν μετράει ένα σκορ της Mensa για να δει ο εργοδότης αν είσαι εργατικός ή με ότι συνεπάγεται. Ναι αυτό έχει νόημα να το λες αν επικεντρώνετε ο άλλος στο ότι είναι στην MENSA... και δεν μιλάει για τα skill του Από εκεί και πέρα το υψηλό IQ ναι μεν δεν σημαίνει ότι κάποιος έχει τις προσλαμβάνουσες για την θέση αλλά αυτό επίσης δεν σημαίνει πως είναι κάτι αρνητικό ή αδιάφορο... Γιατί υπόσχεται πως θα αντιδράσει καλύτερα σε μια κατάσταση πανικού στην δουλειά η σε ένα πρωτόγνωρο περιστατικό και γενικά πως θα είναι αποδοτικότερος σε σύγκριση πάντα με όσους έχουν ισάξιο skillset και προϋπηρεσία. Εξαρτάται πάντα και απο την δουλειά εννοείται Το θες και σε ποιό λαικό παράδειγμα; Στην ομάδα μου θα ήθελα τον Καραγκούνη και όχι τον Φετφατζίδη. Αυτό ήταν παράδειγμα για να αποδείξεις ότι σου λείπει? ΦΕΤΦΑ και ξερό ψωμί! ο μόνος που ιδρώνει για την ομάδα ο καραγκούνης για τα λεφτά ήταν
*nenya* Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 δεν έχει γιατί,η Nenya και η κάθε Nenya θα προσληφθεί βάση του μπούστου της και όχι του δείκτη iq της. stop using my name in vain 2
Irene.j Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Εχει λογο ο ευφυης ανθρωπος να μπει στη διαδικασια του test?
Mr_Proper Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Εχει λογο ο ευφυης ανθρωπος να μπει στη διαδικασια του test? να διαπιστώσει αν είναι βλάκας ας πούμε 1
Irene.j Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 ο αυθεντικος βλακας θα παει σιγουρα παντως! και θα νομιζει οτι βγηκε εξυπνος...αμφισβητωντας τα αποτελεσματα φυσικα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις