παπι Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Θεωρώ πως είναι χάσιμο χρόνου. Κάποιος που έχει υψηλή αντίληψη, το γνωρίζει ήδη εφόσον βλέπει διαφορετικά τον κόσμο. Άρα ποιος ο λόγος να μπεις στο κόπο να πάρεις μια επιβεβαίωση;
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Θεωρώ πως είναι χάσιμο χρόνου. Κάποιος που έχει υψηλή αντίληψη, το γνωρίζει ήδη εφόσον βλέπει διαφορετικά τον κόσμο. Άρα ποιος ο λόγος να μπεις στο κόπο να πάρεις μια επιβεβαίωση; Για τον ίδιο λόγο που το επιδιώκουν οι συνειδητοποιημένοι super-confident τύποι. Για να δουν αναλογικά που βρίσκονται οι ικανότητες τους (αναφέρομαι σε όλα τα τεστ. όχι μόνο mensa)
Glikos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Νομίζω ότι υπερβάλετε μερικοί για το Μενσα. Δεν σημαίνει ότι οποιος ειναι μέλος ειναι ο επόμενος Stephen Hawking. Επίσης, ο υψηλός δείκτης νοημοσύνης δεν σημαίνει αυτόματα οτι κάποιος ειναι διάνοια. Η εξυπνάδα comes in many forms. Intelligence και εξυπνάδα πολλές φορές δεν συμβαδίζουν 1
Papakaliati Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Έστω οτι αποφασίζεις να δώσεις το τεστ, και είτε το περνάς είτε όχι. Σκέφτεσαι αμα αλλάξει κάτι, και την αντίδρασή σου σε καθεμία από αυτές τις περιπτώσεις και μετά πραττεις ανάλογα.
Praetorianos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Κάποιος που έχει υψηλή αντίληψη, το γνωρίζει ήδη εφόσον βλέπει διαφορετικά τον κόσμο. Άρα ποιος ο λόγος να μπεις στο κόπο να πάρεις μια επιβεβαίωση;Για τον ιδιο λογο που προσφερει αναλαφρα ριγη στο σβερκο ο αριθμος των κοκκινων notifications στο Facebook και που βγαινουν χαρακες στα 16 μας. Ναι οκ, περιπου τοσο, αλλα ΠΟΣΟ? 5
Mr_Proper Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Για να πηγαίνεις για καφέ και να μη βαριέσαι ας πούμε... Δεν θυμάμαι αν έχω κάνει iqtest, νομίζω πριν πολλά χρόνια και όχι κάτι επίσημο. Εννοείται ότι δεν θυμάμαι ούτε το σκορ. Δεν ξέρω και πόσο απαραίτητα είναι. Υπάρχουν έξυπνοι και έξυπνοι. Υπάρχουν εύστροφοι με γρήγορη σκέψη, υπάρχουν άλλοι που θέλουν χρόνο να σκεφτούν αλλά θα σκεφτούν κάτι καλό, υπάρχουν άλλοι που είναι έξυπνοι σε κάποια θέματα αλλά μοιάζουν χαζοί σε άλλα κλπ, δεν ξέρω αν μπορούν να μετρηθούν όλα αυτά σε τυποποιημένα τεστ. Η εξυπνάδα comes in many forms. Intelligence και εξυπνάδα πολλές φορές δεν συμβαδίζουν Διαφωνώ προσωπικά μια είναι οι ευφυΐα απλά από μόνη της δεν κάνει κάτι . (θα το καταλάβαινες ακόμη περισσότερο αν διάβαζες το σεντόνι μου αλλά θα προσπαθήσω να το συμπυκνώσω εδώ.) πρέπει να επενδύσεις χρόνο για να σε βοηθήσει η ευφυΐα πάνω σε κάτι. Αυτοί που είναι γρήγοροι στην σκέψη (πχ λύνουν γρήγορα προβλήματα) ειναι οι έξυπνοι που κάθισαν να λύσουν προβλήματα η οι "average" που κάθισαν (αλλά πολύ περισσότερες ώρες απο τους έξυπνους) για να λύσουν προβλήματα. αυτοί που θέλουν χρόνο να σκεφτούν αλλά θα σκεφτούν κάτι καλό ειναι οι έξυπνοι που απλά δεν εξασκήθηκαν και γιαυτό χρειάζονται χρόνο Αυτοί που ειναι έξυπνοι σε κάποια θέματα αλλά χαζοί σε κάποια άλλα ειναι οι έξυπνοι που ασχολήθηκαν ώρες σε εκείνα τα θέματα και καθόλου στα άλλα (ή οι "average" που ασχολήθηκαν ακόμη περισσότερες ώρες απο τους έξυπνους σε εκείνα τα θέματα και πολύ λιγο στα άλλα) Μπορούν να μετρηθούν σε τυποποιημένα τεστ πχ στις συνεντεύξεις! απλά αυτό ειναι που παρεξηγεί ο κόσμος είναι ότι θεωρεί την ευφυΐα σαν ενα μαγικό χάρισμα που κάνει τους ανθρώπους να βλέπουν μαθηματικές συναρτήσεις να καταλαβαίνουν ξένες γλώσσες και να είναι χάκερ χωρίς να έχουν ασχοληθεί όλα απο γεννησιμιού τους! Η ευφυΐα ειναι απλά ενα ακόμη φυσικό χαρακτηριστικό όπως το ύψος η φωνή κτλ Αν κάποιος είναι ψηλός πολύ δεν σημαίνει ότι θα είναι και γαμώ τους μπασκετμπολίστες (ή και γαμώ σε όποιο άθλημα/επάγγελμα χρειάζεται να είσαι ψηλός) ,... αλλά ναι αν κάτσει να προπονείται με καλό προπονητή σε καλή ομάδα για πχ 10.000 ώρες θα γίνει απο τους καλύτερους παίχτες NBA.... Αν κάποιος έχει καλό σχηματισμό φωνητικών χορδών δεν σημαίνει πως θα είναι Καζαντζίδης (και ο Καζαντζίδης να ξέρεις πως στοναρε και πως τραγουδούσε άσχημα πχ απο τα 5-15+ του κτλ... οι πρόβες κτλ τον κάνανε Καζαντζίδη.. δεν γεννήθηκε με την γνώση για το πότε και πως να βγάζει αρμονικούς ήχους) Έτσι αν κάποιος ειναι έξυπνος δεν σημαίνει ότι πχ μπορεί να καταλάβει την θεωρία της σχετικότητας απευθείας απο το paper του Einstein ... και αυτό γιατι απο γεννησιμιού του είχε όλη την γνώση του κόσμου... Χρειάζεται να επενδύσει ώρες να ιδρώσει και να σπουδάσει για να μπορεί να είναι πολύ καλός σε κάτι που χρειάζεται μυαλό (απλά θα χρειαστεί να επενδύσει λιγότερες ώρες για να φτάσει στο ίδιο επίπεδο συγκριτικά με κάποιον λιγότερο έξυπνο) 1
Glikos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Ο δείκτης IQ από μόνος του δεν λέει κάτι. Είναι αποδεδειγμένο αυτό. Όπως είχε πει και ο Stephen Hawking, είναι ηλίθιο να μετράμε τον δείκτη νοημοσύνης μας. Κάτι θα ξέρει αυτός παραπάνω. Mensa or not, δεν μου λέει κάτι απαραίτητα.
Iris_89 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 "Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people”.
DDevil Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Θα ηθελα και εγω να κανω ενα iq test αλλα φοβαμαι οτι μπορει να απογοητευτω απο το αποτελεσμα
defacer Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Όπως είχε πει και ο Stephen Hawking, είναι ηλίθιο να μετράμε τον δείκτη νοημοσύνης μας. Κάτι θα ξέρει αυτός παραπάνω. Αλήθεια πότε το έχει πει αυτό ο Hawking? Πηγή; Ελπίζω καταλαβαίνεις ότι ένας άνθρωπος του επιπέδου του Hawking δεν είναι ποτέ δυνατόν να έχει πει "είναι ηλίθιο τελεία". Προσωπικά είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν έχει πει τίποτα τέτοιο, αλλά ακόμα κι αν το είπε σίγουρα έγινε πιο συγκεκριμένος όσον αφορά τη διατύπωση. Οπότε το να τα ισοπεδώνουμε όλα και "κάτι θα ξέρει αυτός παραπάνω" μου φαίνεται λίγο σαν κηδεία με ξένα κόλυβα. Που δεν υπάρχουν κιόλας πιθανότατα.
LifeAndHope Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Λοιπόν η περιέργεια τελικά με νίκησε και πήγα,κόστος 30 ευρώ (20 για φοιτητές και άνεργους),κόσμος γύρω στα 35 άτομα την πρώτη φουρνιά εξεταζόμενων (δεν χωράγαν στα καθίσματα όλοι) και μερικοί περίμεναν να τελειώσουμε για να δώσουν,από τους 35 τα 10 ήταν παιδιά που έδιναν κάποιο ειδικό τέστ (βλέπεις τα ψώνια οι γονείς νομίζουν πως εκτρέφουν μελλοντικούς Εinstein) και το 60-70% άντρες,το τεστ 20 λεπτά με 45 ερωτήσεις και σκίτσα τύπου iqtest.dk και έπρεπε να έχεις σωστές τις 40 τουλάχιστον από τις 45 για να σε δεκτούν.Τα αποτελέσματα είπαν θα σταλούν με email,ενταξ για μια φορά να σου φύγει η περιέργεια δεν είναι τίποτα να δώσεις αυτά τα λεφτά...εγώ είχα και άλλες δουλειές κάτω οπότε για αυτό θυσίασα λίγο χρόνο και μερικούς ευρούληδες.
Glikos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Αν δεν είχε πει αυτό per say είχε πει κάτι παρόμοιο, κατακρίνοντας μάλιστα τα τεστ iq. Πηγή δεν θυμάμαι πανε χρονια. Αλλα είμαι σίγουρος οτι είχε αναφερθεί υποτιμητικά σε αυτό το θεμα. Διόλου περίεργο αν το καλοσκεφτείς. Εξάλλου διαφορετική αντίληψη έχει αυτός σε πολλά θέματα απο τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς. Και ο Einstein είχε κατακρίνει πολλά πράγματα και μιλούσε υποτιμητικά για αυτά την στιγμή όπου πολλοί άλλοι είχαν διαφορετική άποψη.
defacer Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 βλέπεις τα ψώνια οι γονείς νομίζουν πως εκτρέφουν μελλοντικούς Εinstein Νομίζω το βλέπεις λίγο κοντόφθαλμα το θέμα, πιθανότατα επειδή απέχεις "άπειρα" από τη φάση του να είσαι γονιός. Να κάνω μια ερώτηση βασισμένη σε πραγματικό γεγονός. Ας πούμε ότι κάπως καταλήγει το παιδί σου να κάνει κάποιου είδους τεστ νοημοσύνης από αυτά τα ειδικά για παιδιά, το οποίο δίνει ένα πίνακα αποτελεσμάτων του στυλ "για 8 χρονών οι επιδόσεις κυμαίνονται από 10 ως 14 σωστές απαντήσεις". Και το παιδί είναι ας πούμε 6 χρονών κι έχει κάνει 16 σωστές. Ας πούμε ότι λίγα χρόνια αργότερα όταν πας να δεις τους διάφορους καθηγητές του παιδιού σου λένε όλοι πόσο εμφανώς ξεχωριστό είναι σε σχέση με τα υπόλοιπα. Θα είχες τότε την ίδια άποψη για το γονιό που θα αποφάσιζε (και βέβαια όχι με το ζόρι) να στείλει το παιδί για το τεστ; Αν δεν είχε πει αυτό per say είχε πει κάτι παρόμοιο, κατακρίνοντας μάλιστα τα τεστ iq. Πηγή δεν θυμάμαι πανε χρονια. Αλλα είμαι σίγουρος οτι είχε αναφερθεί υποτιμητικά σε αυτό το θεμα. Διόλου περίεργο αν το καλοσκεφτείς. Εξάλλου διαφορετική αντίληψη έχει αυτός σε πολλά θέματα απο τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς. Και ο Einstein είχε κατακρίνει πολλά πράγματα και μιλούσε υποτιμητικά για αυτά την στιγμή όπου πολλοί άλλοι είχαν διαφορετική άποψη. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι όπως το είπες μου ακούστηκε σαν "δεν υπάρχει περίπτωση να έγινε αυτό το πράγμα" επειδή ακριβώς ο Hawking είναι υπερβολικά έξυπνος για να έκανε τέτοια ισοπέδωση, googlaρα λίγο από περιέργεια και το μόνο που βρήκα ήταν αυτό: When asked what his IQ was, Stephen Hawking said "I have no idea. People who boast about their IQ are losers" Πώς λέμε καμία σχέση; Και δε χρειάζεται να είσαι Hawking για να βγάλεις αυτό το συμπέρασμα, βλέπε παραπάνω για MENSA στο βιογραφικό.
Glikos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δεν εννοούσα αυτό. Είχε πει κάτι παρόμοιο με αυτο που έγραψα. Ειναι μάταιο να διαφωνούμε. Δικαίωμα σου να μην το πιστεύεις. Στην τελική αφόδευσε η φοράδα στο αλώνι. Τι είπε και τι δεν ειπε.
Pablo_Hasan Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Στην Ευρώπη μας έχουν όλοι στην νοημοσύνη, αντε να περνάμε τιποτα Κύπριους. https://www.quora.com/What-is-the-average-IQ-of-people-by-country Ενδιαφέρον πάντως αν ψάξετε correlations με το iq, πχ. income, religiousness, political party, κτλ
Προτεινόμενες αναρτήσεις