Praetorianos Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Εάν ως IQ εννοούμε το evaluation της περάτωσης συγκεκριμένων tasks, τότε με εκπαίδευση σε κατάλληλη ηλικία (ή και μη ή και με λίγο διαιθυλαμίδιο του λυσεργικού οξέος), ο εγκέφαλος δύναται να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνάψεις για να μπορεί να αντεπεξέρχεται σε αυτά τα tasks καλύτερα. Όχι αδύναμε νοητικά φίλε μου δεν λεω αυτό... λέω ότι και οι δύο αν ξεκινήσουν απο Σέρρες θα φτάσουν Αθήνα. Δεν έβαλα την ταχύτητα τυχαία, δείχνει το οριακό potential ενός κινητήρα. Για τα bold σας τώρα: Το να φτάσεις στην Αθήνα (να μάθεις διαίρεση με δεκαδικούς) ή η περάτωση συγκεκριμένων tasks (να μάθεις να συναρμολογείς ένα PC) είναι το ταβάνι που ανέφερα για το Lada. Μια Lamborghini αφενός θα φτάσει εκεί πιο γρήγορα (θα μάθει να τα εκτελεί γρηγορότερα) και το Lada θα έρθει κάποια στιγμή, σίγουρα. Ένας κινητήρας Lada όμως ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ να πιάσει 260+, όπως ένας με IQ 30 που δεν μπορεί ούτε να ντυθεί μόνος του, δεν θα βρει θεραπεία για τον καρκίνο ή δεν θα προγραμματίσει την AI διαστημοπλοίου για τον Άρη ή δεν θα παίξει σκάκι μακάρι να έχει 15 βοηθούς παρέα. Mr_Proper το ξέρω έχω έρθει σε δύσβατα μονοπάτια, αν βάλεις τα δυνατά σου όμως, ίσως καταλάβεις κάτι.
Mr_Proper Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Συμφωνώ με praetorianos που απλά λέει ότι κάποιος που είναι 1.50 δεν θα παίξει επαγγελματικό basket (παρόλο που μπορεί να μάθει γαμάτο μπάσκετ με την ενασχόληση του). Κοινή λογική. Επίσης συμφωνώ με τον φίλο ότι μετρήσεις τύπου IQ αν και έχουν την σημασία τους δεν έχουν την βαρύτητα που δίδει ο περισσότερος κόσμος. Το "intelligence" είναι ένα σύνολο από πάρα πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά. Λόγω δουλειάς πχ ξέρω πάρα πολλά εξαιρετικά έξυπνα άτομα (κυρίως developers και engineers) που παρόλο το υψηλό IQ τους αποτυγχάνουν σε social skills ή motivation / leadership skills κτλ. Muggsy Bogues, Earl Boykins Mel Hirsch Greg Grant (παίχτες NBA με ύψος γύρο στο 1.60) Και υπάρχουν και ένα σορό παίχτες μεγάλοι και μικροί (εννοώ σαν κλάση παιχτών) απο 1.70 μέχρι ~1.80 που για μπάσκετ είσαι κοντός.... μέσα σε αυτούς και κάποια είδωλα της εποχής τους. Απλά ναι ειναι πολύ πιο άνετη διαδρομή στο να γίνεις καλός παίχτης στο μπάσκετ αν είσαι ψηλός... mr proper respect για τα επικά σεντόνια, έχεις σκεφτεί να μεταφέρεις όλη αυτή την ενέργεια / προσπάθεια κάπου με περισσότερη ουσία? Τι δουλειά κάνεις και έχεις χρόνο για τόσο γράψιμο? Γράφω πάρα πολύ γρήγορα μην νομίζεις γιαυτό και μου είναι εύκολα τα σεντόνια αλλά απο την άλλη κάνω αρκετό χρόνο να τα τελειώσω γιατι δεν κάθομαι μια και έξω να τα γράψω κάνω και άλλα πράματα ενδιάμεσα πχ μαγειρεύω ή βλέπω ταινία ή οτιδήποτε άλλο κάνω και φευγαλέα πληκτρολογώ και μια παράγραφο στο ενδιάμεσο... βέβαια αυτό έχει και τα αρνητικά του γιατι πρέπει μετα να κάνω πολλά edit αλλά συνήθως τα προλαβαίνω και τα κάνω προτού τα διαβάσει κανείς
alex_000 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 1.50 είπα ας μην κολλάμε στο νούμερο όμως το point που έκανα είναι ξεκάθαρο. (Στο κάτω κάτω μπορεί να είναι exception στον κανόνα οι παίχτες αυτοί όπως ένας αυτιστικός με IQ 40-50 που όμως θυμάται απ έξω όλο τον τηλεφωνικό κατάλογο)
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Praetorianos θενξ για το μούβι ρικομεντέσιον Περί IQ συμφωνώ μαζί σου ότι higher is (generally) better. Η μόνη μου ένστανση είναι ρόλο παίζει και το context. Παράδειγμα το ένα αμάξι (Lada) πιάνει 150 και το άλλο (Lambo) πιάνει 260. Αν οι δρόμοι κάνουν για 70 ή μετά βίας 120, τότε η μισή δύναμη του Lambo "αχρηστεύεται" (θα πρέπει να βγει autobahn ή να γίνουν όλοι οι καθημερινοί δρόμοι autobahn φάση). Το άλλο θέμα είναι ότι προσωπικά δεν έχω δει empirical evidence που να επιβεβαιώνει ότι ο εγκέφαλος του Lada δεν μπορεί (με το κατάλληλο nurturing) να ξεπεράσει το ταβάνι του. Και κατ'επέκτασην να είναι άνετος σε μεγαλύτερες "ταχύτητες" (από εκείνες που ήταν στο παρελθόν). Η Λαμπο και η φερράρι θα πάνε πιο μακριά. Αλλά αφού αναφερόμαστε σε ανθρώπους έχει και σημασία (μαζί με αυτά που είπες φυσικά) το πόσο μακριά θέλει κάποιος να πάει; Το αεροπλάνο σε 24 ώρες με πάει Αυστραλία αλλά αν δεν θέλω να πάω Αυστραλία, τι με νοιάζει αν το έχω; Εδώ τίθεται το άλλο ερώτημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πως γίνεται να αξιοποιηθεί το "excess IQ" όταν το context του δημιουργεί bottleneck; Θα πάει χαμμένο στον ορίζοντα; Μπορεί να το αξιοποιήσει θετικά με άλλους τρόπους; Θα το κάνει βoμβιστικές επιθέσεις (βλέπε Ted Kaczynski) με συνέπεια να γίνει backfire η εξυπνάδα και να προκαλεί ζημιά στον εαυτό του ή/και στον περίγυρο; Για να συνοψίσω. Όπως είπα, higher is better από την μία. Ενδεχομένως υπάρχουν πρακτικά diminishing returns όσο αυτό αυξάνεται.
Mr_Proper Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δεν έβαλα την ταχύτητα τυχαία, δείχνει το οριακό potential ενός κινητήρα. Για τα bold σας τώρα: Το να φτάσεις στην Αθήνα (να μάθεις διαίρεση με δεκαδικούς) ή η περάτωση συγκεκριμένων tasks (να μάθεις να συναρμολογείς ένα PC) είναι το ταβάνι που ανέφερα για το Lada. Μια Lamborghini αφενός θα φτάσει εκεί πιο γρήγορα (θα μάθει να τα εκτελεί γρηγορότερα) και το Lada θα έρθει κάποια στιγμή, σίγουρα. Ένας κινητήρας Lada όμως ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ να πιάσει 260+, όπως ένας με IQ 30 που δεν μπορεί ούτε να ντυθεί μόνος του, δεν θα βρει θεραπεία για τον καρκίνο ή δεν θα προγραμματίσει την AI διαστημοπλοίου για τον Άρη ή δεν θα παίξει σκάκι μακάρι να έχει 15 βοηθούς παρέα. Mr_Proper το ξέρω έχω έρθει σε δύσβατα μονοπάτια, αν βάλεις τα δυνατά σου όμως, ίσως καταλάβεις κάτι. 1) διάβασε πάλι με το edit 2) εστιάζεις στα δέντρα.. η Αθήνα στο παράδειγμα μας ειναι το δάσος το να γίνεις καλός δηλαδή σε αυτό που θέλεις, καλός μάστορας καλός μποξέρ καλός φυσικός,καλός ζωγράφος ή ακόμη και ο καλύτερος. 3) το παράδειγμα του 30 IQ ειναι ατυχές μιας και όσοι πέφτουν εκεί έχουν και κάποιο βιολογικό πρόβλημα/σύνδρομο που τους κάνει έτσι είναι σαν να λές ότι αν γεννηθείς χωρίς πόδια δεν θα γίνεις μαραθωνοδρόμος.. ε χαίρω πολύ! έκανες πολύ ώρα να το σκεφτείς αυτό; αν και πάντα οι άνθρωποι με τέτοια προβλήματα με εκπλήσσουν με τα επιτεύγματα τους.... http://www.biography.com/people/oscar-pistorius-20910935 http://inspirich.com/great-inspiring-disabled-people/ http://www.lifenews.com/2014/11/10/9-successful-people-with-down-syndrome-who-prove-life-is-worth-living/ http://www.oddee.com/item_98614.aspx Σε αυτά τα λινκ θα βρεις ανθρώπους χωρίς πόδια χωρίς μάτια με σύνδρομο ντάουν (πνευματικά καθυστερημένους) με σχιζοφρένεια με ότι θές... όλοι τους ειναι είτε γρηγορότεροι απο εσένα εξυπνότεροι απο εσένα λαμπρότεροι απο εσένα πλουσιότεροι απο εσένα πιο ταλαντούχοι απο σένα και γενικά πιο επιτυχημένοι (μην το πάρεις προσωπικά το "εσένα" πάει στον μέσο υγιή άνθρωπο) Η δικιά σου δικαιολογία ποια ειναι; (Άσε ξέρω σου τρώει πολύ χρόνο το total war στο medium και γιαυτό εσύ με την λάμπο δεν πήγες στην αθήνα όπως αυτοί με το σάπιο 3κυκλο τους )
alex_000 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Εδώ τίθεται το άλλο ερώτημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πως γίνεται να αξιοποιηθεί το "excess IQ" όταν το context του δημιουργεί bottleneck; Θα πάει χαμμένο στον ορίζοντα; Μπορεί να το αξιοποιήσει θετικά με άλλους τρόπους; Θα το κάνει βoμβιστικές επιθέσεις (βλέπε Ted Kaczynski) με συνέπεια να γίνει backfire η εξυπνάδα και να προκαλεί ζημιά στον εαυτό του ή/και στον περίγυρο; Από που βγαίνει η υπόθεση ότι το υψηλό IQ αξιοποιείται η πρέπει να αξιοποιείται? Δεν ισχύει αυτή η υπόθεση κατά την γνώμη μου, γιατί το IQ από μόνο του, όπως υποστήριξα και εγώ, δεν περιλαμβάνει το σύνολο των χαρακτηριστικών που απαιτείται για να κρίνουμε αν και κατά πόσο κάποιος αξιοποιεί τις δυνατότητές / ικανότητες του στο σύνολό τους (συμπεριλαμβανομένου του IQ ως μία από τις ικανότητες). Μπορείς να έχεις πέος 30 εκατοστά αλλά να είσαι παρθένος μοναχός στο άγιο όρος.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Από που βγαίνει η υπόθεση ότι το υψηλό IQ αξιοποιείται η πρέπει να αξιοποιείται? Μπορείς να έχεις πέος 30 εκατοστά αλλά να είσαι παρθένος μοναχός στο άγιο όρος. Περίμενε. Το είχα αφήσει για λίγο, μετά πάτησα απάντηση και στο εντωμεταξύ γράφτηκαν πολλά (που δεν τα είχα δει πριν). Να τα διαβάσω όλα και θα κάνω επεξεργασία εδώ
groot Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δεν έβαλα την ταχύτητα τυχαία, δείχνει το οριακό potential ενός κινητήρα. Για τα bold σας τώρα: Το να φτάσεις στην Αθήνα (να μάθεις διαίρεση με δεκαδικούς) ή η περάτωση συγκεκριμένων tasks (να μάθεις να συναρμολογείς ένα PC) είναι το ταβάνι που ανέφερα για το Lada. Μια Lamborghini αφενός θα φτάσει εκεί πιο γρήγορα (θα μάθει να τα εκτελεί γρηγορότερα) και το Lada θα έρθει κάποια στιγμή, σίγουρα. Ένας κινητήρας Lada όμως ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ να πιάσει 260+, όπως ένας με IQ 30 που δεν μπορεί ούτε να ντυθεί μόνος του, δεν θα βρει θεραπεία για τον καρκίνο ή δεν θα προγραμματίσει την AI διαστημοπλοίου για τον Άρη ή δεν θα παίξει σκάκι μακάρι να έχει 15 βοηθούς παρέα. Mr_Proper το ξέρω έχω έρθει σε δύσβατα μονοπάτια, αν βάλεις τα δυνατά σου όμως, ίσως καταλάβεις κάτι. Βρε, μαζί σου. Η όλη ένστασή μου είναι ότι το IQ, επειδή σχετίζεται με αντίληψη, είναι κάπως πιο δυναμικό από τον LTI χαρακτήρα των συστημάτων (i.e. κινητήρων) που αναφέρεις. Εικάζω ότι θα υπάρχουν hard limits αλλά, από την άλλη, θαρρώ πως υπάρχουν και δυναμικά στοιχεία τα οποία δεν φαίνονται στο παράδειγμα των κινητήρων. Υ.Γ. LTI = Linear and blah blah... 1
Mr_Proper Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 1.50 είπα ας μην κολλάμε στο νούμερο όμως το point που έκανα είναι ξεκάθαρο. (Στο κάτω κάτω μπορεί να είναι exception στον κανόνα οι παίχτες αυτοί όπως ένας αυτιστικός με IQ 40-50 που όμως θυμάται απ έξω όλο τον τηλεφωνικό κατάλογο) https://youtu.be/iCsHCjpE1cM?t=22s ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΛΛΑΣ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ (1,60 με 1,5 τεράστια διαφορά μήπως αναρωτήθηκες ότι ειναι σπάνιο να βρείς άντρα στο 1.5? αυτο δεν θα παίζει ρόλο μπά ε; ) και ΑΓΝΟΕΙΣ ΤΟ ΠΟΙΝΤ!!!!!!!!!! το ότι παρα το φαινομενικό μειονέκτημα τους σε κάτι αυτοί οι άνθρωποι καταφέρανε να παίξουν μέσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου!!!!!!!!!!!!!!! ή νομίζεις ότι παίρνουν τον καθένα στο NBA? ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ μιλας για ποιντ; εξαίρεση στον κανόνα... ε ναι και τι θες να πεις με αυτό; ότι ειναι εξαίρεση γιατι είχαν ενα μαγικό φίλτρο μέσα τους που οι άλλοι κοντοί δεν είχαν?? η μόνη τους διαφορά ήταν το πάθος τους και η επιμονή τους στο να τα καταφέρουν τίποτα άλλο.σε αυτό αποτέλεσαν εξαίρεση στο να μην πουν "τα παρατάω" when the shit hits the fan.
Praetorianos Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Αν το βάλω στόχο να το κάνω practice και να ασχοληθώ ίσως πιάσω το 131 που απαιτεί η mensa, αλλά δεν βλέπω τον λόγο. Με ψήνετε με αυτό το thread να το κάνω για τον μόνο λόγο να είναι η επόμενη μαλακία που βαράω κόλλημα μέχρι να το καταφέρω γιατί είναι challenging. Μα ακριβώς, δεν υπάρχει λόγος. Το Point είναι να πας μια μέρα χύμα να δεις που κινείσαι, για δική σου περιέργεια. Please μη γίνεις σαν αυτούς που κατεβάζουν ό,τι βιβλίο και λυσάριο υπάρχει και πάνε στα τεστ λες και κατεβαίνουν σε ολυμπιακούς αγώνες. Είναι θλιβερό και αστείο ταυτόχρονα. @triapoulakia, απάντησε ο Αλεξ για μένα. όλοι τους ειναι είτε γρηγορότεροι απο εσένα εξυπνότεροι απο εσένα λαμπρότεροι απο εσένα πλουσιότεροι απο εσένα πιο ταλαντούχοι απο σένα και γενικά πιο επιτυχημένοι (μην το πάρεις προσωπικά το "εσένα" πάει στον μέσο υγιή άνθρωπο) Η δικιά σου δικαιολογία ποια ειναι; (Άσε ξέρω σου τρώει πολύ χρόνο το total war στο medium και γιαυτό εσύ με την λάμπο δεν πήγες στην αθήνα όπως αυτοί με το σάπιο 3κυκλο τους ) Το δικό μου fact και όχι δικαιολογία είναι ότι δεν ασχολούμαι με το αντικείμενο που ασχολήθηκαν ή τα θεωρώ αυτονόητα για μένα. Οι μισοί από αυτούς κατάφεραν να βγάλουν πανεπιστήμιο ή να ανοίξουν δικό τους μαγαζί. Αυτό είναι αξιέπαινο ακριβώς λόγω της κατάστασης τους. Ας πούμε, αν εσύ κατάφερες να συνοψίσεις τη σκέψη σου σε δύο γραμμές αντί 37 παραγράφους, θα σήμαινε ότι το μυαλό σου ανέβηκε level, αποκτώντας την ικανότητα για συγκροτημένη σκέψη. Αυτονόητο για κάποιον που έχει βγάλει Γυμνάσιο, αλλά θαυμαστό για σένα nonetheless. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Οι γονείς μου με είχαν κάνει να κάνω IQ τεστ όταν ήμουν 10 χρονών και είχαν εντυπωσιαστεί τόσο πολύ από τα αποτελέσματα (δεν τα θυμάμαι) που μου μπήκε η στάμπα του "έξυπνου" στην οικογένεια. Επαναπαύτηκαν εκεί αλλά σύντομα τους διέψευσα πανηγυρικά γιατί ήμουν τελείως άχρηστος στο σχολείο (Δεν διάβαζα καθόλου όμως - 0). Οι καθηγητές νόμιζα ότι ήμουν σχεδόν καθηστερημένος γιατί ήμουν κλειστός στον εαυτό μου ταυτόχρονα με το 0 διάβασμα. Συμβούλεψαν τους γονείς μου να με βάλουν να φτυαρίζω σκατά, να δένω σχοινιά, να κουβαλάω κουτιά η κάτι αντίστοιχο. Οι γονείς θελαν να με κάνουν δημόσιο υπάλληλο αλλά αντιστάθηκα σθεναρά. Αν έχεις χρόνο και γουστάρεις, παρακολούθησε την ομιλία του Salman Khan στο TED https://www.ted.com/talks/salman_khan_let_s_use_video_to_reinvent_education?language=en Εν συντομία, κάπου είπε για τους αδύναμους μαθητές. Συνοπτικά (δεν θυμάμαι ακριβώς πως το είπε) Είδαμε ότι οι "κακοί" μαθητές αφού πέρασαν τα topics στα οποία είχαν δυσκολία, έπειτα η απόδοση τους εκτοξεύτηκε και όσοι τους έβλεπαν νόμιζαν ότι είναι "διάννοιες"/πολύ έξυπνοι μαθητές Δεν έβαλα την ταχύτητα τυχαία, δείχνει το οριακό potential ενός κινητήρα. Για τα bold σας τώρα: Το να φτάσεις στην Αθήνα (να μάθεις διαίρεση με δεκαδικούς) ή η περάτωση συγκεκριμένων tasks (να μάθεις να συναρμολογείς ένα PC) είναι το ταβάνι που ανέφερα για το Lada. Μια Lamborghini αφενός θα φτάσει εκεί πιο γρήγορα (θα μάθει να τα εκτελεί γρηγορότερα) και το Lada θα έρθει κάποια στιγμή, σίγουρα. Ένας κινητήρας Lada όμως ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ να πιάσει 260+, όπως ένας με IQ 30 που δεν μπορεί ούτε να ντυθεί μόνος του, δεν θα βρει θεραπεία για τον καρκίνο ή δεν θα προγραμματίσει την AI διαστημοπλοίου για τον Άρη ή δεν θα παίξει σκάκι μακάρι να έχει 15 βοηθούς παρέα. Mr_Proper το ξέρω έχω έρθει σε δύσβατα μονοπάτια, αν βάλεις τα δυνατά σου όμως, ίσως καταλάβεις κάτι. Να σε ρωτήσω σοβαρά. Εμένα πόσο IQ μου βάζεις αν σου πω οτι ξέρω το ονοματεπώνυμο σου; Στο μόνο που διαφωνώ είναι ότι η σύγκριση με τον IQ 30 ανταποκρίνεται σε ειδικές περιπτώσεις και όχι στον γενικό κανόνα. Ο μέσος όρος κυμαίνεται νομίζω 95-130 (δεν θυμάμαι ακριβώς νούμερα). Η σύγκριση 260+ με IQ 30 είναι σαν μια σύγκριση Einstein με κάποιου που έχει εγκεφαλική βλάβη από ατύχημα. Σε "μέσους" ανθρώπους, το nurturing (που είπα πριν) φαντάζομαι απαιτεί hard work και κάποιο βάθος χρονου. Αυτό είναι το πλαίσιο της δυναμικής που προσωπικά τείνω σε αυτήν την οπτική. Κατά τα άλλα, λέμε για την δυναμική της εξέλιξης αλλά αν πχ καθόμαστε και ξυνόμαστε επί 5 χρόνια, τότε μλκιες εξυπνότεροι θα γίνουμε. Είναι και το τι θέλει (αλλά και πράττει) ο καθένας.
alex_000 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 η μόνη τους διαφορά ήταν το πάθος τους και η επιμονή τους στο να τα καταφέρουν τίποτα άλλο.σε αυτό αποτέλεσαν εξαίρεση στο να μην πουν "τα παρατάω" when the shit hits the fan. No, αν υποθέσουμε ότι αυτό που λες ισχύει σημαίνει ότι οποιοσδήποτε με 1.60 ύψος προσπαθεί με επιμονή χωρίς να τα παρατήσει, θα παίξει επαγγελματικό μπάσκετ. Ξέρεις πολύ καλά ότι αυτό δεν ισχύει και είναι argument επιπέδου που δεν αξίζει να συζητηθεί.
Mr_Proper Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μα ακριβώς, δεν υπάρχει λόγος. Το Point είναι να πας μια μέρα χύμα να δεις που κινείσαι, για δική σου περιέργεια. Please μη γίνεις σαν αυτούς που κατεβάζουν ό,τι βιβλίο και λυσάριο υπάρχει και πάνε στα τεστ λες και κατεβαίνουν σε ολυμπιακούς αγώνες. Είναι θλιβερό και αστείο ταυτόχρονα. Γαμώ τα point σας... τα ίδια παιχνίδια μου φαίνεται παίζεται γιαυτό μιλάτε έτσι γιατι να είναι εκεί το point ρε ψηλέ; επειδή το λες εσύ; Το point δεν ειναι να γινόμαστε καλύτεροι απο αυτό που ήμασταν πριν; έτσι μου τα είπανε εμένα τουλάχιστον συγνώμη αν οι δικοί μου δάσκαλοι δεν ήταν τόσο καλοί όσο οι δικοί σου... Δεν το έλεγες και στον Τάισον να μην ταλαιπωρείται ο μαλάκας που έλιωσε στης προπονήσεις για να γίνει ο καλύτερος; Να του έλεγες το θέμα ειναι να πάς μαμίσιος μονο με το φαί της μαμάς και βασική κίνηση και να τους μαμήσεις όλους στο ξύλο... Η τον Νεύτονα που γαμήθηκε εκει στην κάμαρα του κλειδωμένος στο γούσθορ για να αναπτύξει τις βάσεις στον ολοκληρωτικό λογισμό. Να του έλεγες μην χολοσκάς ρε μαν... το θέμα ειναι με το που βγεις απο το λύκειο να σκεφτείς κάτι και να πιάσει... τώρα τι παιδεύεσαι να βγάλεις άκρη διαβάζοντας έργα άλλον και αναλύοντας τα για να γίνεις καλύτερος και να βρείς λύση στα τότε άλυτα προβλήματα... πφφφφ η καλή ιδέα ειναι σαν την καλή κλανιά σου έρχεται απο το πουθενά και την βγάζεις προς τα έξω με την μια! Μα ακριβώς, δεν υπάρχει λόγος. Το Point είναι να πας μια μέρα χύμα να δεις που κινείσαι, για δική σου περιέργεια. Please μη γίνεις σαν αυτούς που Το δικό μου fact και όχι δικαιολογία είναι ότι δεν ασχολούμαι με το αντικείμενο που ασχολήθηκαν ή τα θεωρώ αυτονόητα για μένα. Οι μισοί από αυτούς κατάφεραν να βγάλουν πανεπιστήμιο(άντε καλά οι άλλοι μισοί; τι γίνεται με αυτούς; τους ξεχνάμε ; ) ή να ανοίξουν δικό τους μαγαζί. Αυτό είναι αξιέπαινο ακριβώς λόγω της κατάστασης τους. (γιατι εσύ άνοιξες 10 μαγαζιά απο μόνος σου σαν αυτούς) Ας πούμε, αν εσύ κατάφερες να συνοψίσεις τη σκέψη σου σε δύο γραμμές αντί 37 παραγράφους, θα σήμαινε ότι το μυαλό σου ανέβηκε level, αποκτώντας την ικανότητα για συγκροτημένη σκέψη. Αυτονόητο για κάποιον που έχει βγάλει Γυμνάσιο, αλλά θαυμαστό για σένα nonetheless. Και εδώ για αυτόν το λογο βάζω μια τελεία εκτός και αν αλλάξω γνώμη
alex_000 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Αν έχεις χρόνο και γουστάρεις, παρακολούθησε την ομιλία του Salman Khan στο TED https://www.ted.com/talks/salman_khan_let_s_use_video_to_reinvent_education?language=en Εν συντομία, κάπου είπε για τους αδύναμους μαθητές. Συνοπτικά (δεν θυμάμαι ακριβώς πως το είπε) Είδαμε ότι οι "κακοί" μαθητές αφού πέρασαν τα topics στα οποία είχαν δυσκολία, έπειτα η απόδοση τους εκτοξεύτηκε και όσοι τους έβλεπαν νόμιζαν ότι είναι "διάννοιες"/πολύ έξυπνοι μαθητές Θα το δω. Δεν είχα θέματα απλά δεν με ενδιέφερε τίποτα στο σχολείο. Όλα μου φαινόντουσαν οπισθοδρομικά και άχρηστα (άποψη που έχω -εν μέρη- μέχρι σήμερα εκτός από 2-3 βασικά μαθήματα). Τον ίδιο καιρό που οι καθηγητές με είχαν για να φτυαρίζω σκατά, εγώ έλυνα και έδενα pc και έκανα ότι ήθελα στα λειτουργικά από command line, ένωνα υπολογιστές σειριακά για να παίζω με τους φίλους διπλό doom κτλ. Ο πατέρας μου λέει να πάω στο παλιό μου σχολείο και να τους τρίψω το rolex στη μούρη αλλά δεν με νοιάζει, ξέρω ότι οι προθέσεις τους ήταν καλές. Αυτός το έχει άχτι γιατί είχε στεναχωρηθεί πολύ. Απλά το σύστημα αδυνατεί να αξιολογήσει τον κάθε μαθητή με βάση τα ενδιαφέροντα και δεξιότητες του. 1
Mr_Proper Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 No, αν υποθέσουμε ότι αυτό που λες ισχύει σημαίνει ότι οποιοσδήποτε με 1.60 ύψος προσπαθεί με επιμονή χωρίς να τα παρατήσει, θα παίξει επαγγελματικό μπάσκετ. Ξέρεις πολύ καλά ότι αυτό δεν ισχύει και είναι argument επιπέδου που δεν αξίζει να συζητηθεί. Για ποιο λόγο... Τι κατά τι γνώμη σου συνέβαλε στο να γίνουν αυτοί καλοί παίχτες του NBA; μπορείς να το ποσοτικοποιήσεις; ο θεός απλά τους φίλησε στο μέτωπο; είχαν 12 δάχτυλα και όχι 10; τα ξένα συμφέροντα και οι εβραίοι; έχουν άλλο DNA; ΤΙ; Αυτό που λες εσύ δεν έχει επίπεδο γιατι βασίζεται στην δεισιδαιμονία Ο μόνος τρόπος να έχεις δίκαιο είναι να βρεις έναν απτό ή ποσοτικό λόγο που τους κάνει να διαφέρουν αυτοί από τους υπόλοιπους κοντούς(ή απο τους υπόλοιπους ανθρώπους)... Ό,τι άλλο γενικό και αυθαίρετο (πχ θεά τύχη,τάλαντο,μοίρα,κιζμέτ,θεός της μπάλας, ιχώρ, χάρισμα) κτλ είναι δεισιδαιμονία τέλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις