Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Θα διαβάσει κανείς τον αρχικό τίτλο στο topic ή να αρχίσω να ψάχνω τα κλειδιά? 2
Sunstekos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 1. Το βιογραφικό σου είναι δομημένο στα πρότυπα και τυχόν ιδιαιτερότητες των γερμανικών βιογραφικών ή απλά πήρες το ελληνικό και το μετέφρασες στα γερμανικά και το στέλνεις από δω και απο κει; 2. Γνωρίζεις από καλά ως άριστα την γερμανική γλώσσα; 3. Πέρα από το πτυχίο και την γλώσσα έχεις άλλες δεξιότητες π.χ σεμινάρια, πιστοποιήσεις; Δεν τα λέω για να στην πω, αλλά αν νομίζεις οτι επειδή εδώ είναι δύσκολα δεν θα είναι δύσκολα και στο εξωτερικό ή θα σε λυπηθεί ο ξένος.... προφανώς έρχεται και η διάψευση 1. Δούλευες με ένσημα, αν οχι λυπάμαι αλλά και στην Ελλάδα σε μελλοντικές δουλειές θα έχεις πρόβλημα; 2. Ναι έπρεπε να ζητήσεις μια βεβαίωση από τον κάθε εργοδότη καλού κακού με το τι ανέλαβες ακόμα και αν έμπαιναν ένσημα. 3. Γενικά με την εύρεση εργασίας ισχύει οτι και με την διαδικασία απόδειξης σε μια δίκη, όσο περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για κάτι τόσο το καλύτερο. Η σκέψη για μεταπτυχιακό είναι καλή, παραταύτα έχω ακούσει οτι και μεταπτυχιακό να κάνεις σε κάποιες χώρες αν ο εργοδότης σκοπεύει και θέλει να προσλάβει μόνο ντόπιο τότε δεν θα σε πάρει οτι και να κάνεις, αυτό άκουσα από φίλο μου στην Σουηδία. ολα ναι και το βιογραφικό είναι καλογραμμένο και Γερμανικά γνωρίζω άριστα και όχι μόνο μιλώ συνολικά 6 γλώσσες μαζί με την Ελληνική, πριν από λίγο καιρό ξεκίνησα Ισπανικά. assembly, C, VHDL, C++ έχεις κάνει?.. και δέν εννοώ τυπικές γνώσεις.. γιατί άν δέν ξέρεις τί είναι αυτά ξέχνα το το μάστερ σε πληροφορική.. τα μάστερ στη Γερμανία νομίζω είναι 2 χρόνια.. αλλά είναι δωρεάν όντως.. Στις ΗΠΑ έχει 8 εκ. ανέργους από το 2008 που έπιασε η κρίση.. τα 5 εκ. είναι άστεγοι και μένουν σε τροχόσπιτα! Οι ΗΠΑ είναι ο πλέον "αφιλόξενος" τόπος για να ψάξεις για δουλειά.. είναι το πιό ακραίο καπιταλιστικό σύστημα και ο εργοδότης δέν απαιτεί μόνο να είσαι καλός στη δουλειά σου αλλά να του παράγεις και συγκεκριμένο κέρδος σε δεδομένο χρονικό διάστημα! Ασε που για να βγάλεις βίζα θέλει και χρήμα και ταλαιπωρία.. Στη Γερμανία που πήγες ξέρεις άριστα γερμανικά? περίεργο μου φαίνεται που δέν έχεις βρεί δουλειά ακόμα.. Ο μηχανικός είναι πολύ γενική έννοια.. ξέρω ηλεκτρολόγους που κάνουν τους μηχανολόγους.. χημικούς που κάνουν τους μηχανολόγους και πάει λέγοντας.. εσύ είσαι τεχνικός ηλεκτρονικός.. άρα ψάχνεις συγκεκριμένα πράγματα.. όλα ναι, και όχι μόνο, java, html, sql, C# και είχα αρχίσει να σχολούμαι και με άλλες. Χαρά στο κουράγιο σου με αυτά που διαβάζεις.. Από Γερμανία σου γράφω,νεομετανάστης,ευτυχώς δουλεύω στον τομέα μου. Όμως όπως έχεις καταλάβει εσύ και όχι κάποιοι που γράφουν με γνώμονα το θείο τους πριν 30 χρόνια ήταν ένας απλός εργάτης στο εργοστάσιο και με τη διαφορά ισοτιμίας μάρκου-δραχμής,σήκωνε πολυκατοικίες στην Ελλάδα, η κατάσταση εδώ μόνο ευοίωνη δεν είναι.. Πολλά πράγματα,έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Δομές,υπηρεσίες και το χειρότερο,η ίδια η κοινωνία. Όταν ήρθα εδώ και γράφτηκα στο Arbeitsamt(οαεδ),όσους είχαμε τριτοβάθμια πτυχία μας μάζεψαν σε μια μεγάλη αίθουσα ώστε να μας ενημερώσουν για ευκαιρίες εργασίας σε δουλειες που απαιτούν προσόντα. Λοιπόν,ΟΛΟΙ οι Γερμανοί με πτυχία,Master,κ.λ.π. ρωτούσαν μόνο πως θα γίνει να βρουν δουλειά σε άλλες χώρες.Ρωτούσαν για συγκεκριμένες χώρες. Τότε,δεν καταλάβαινα γιατί θέλουν να φύγουν,εδώ και καιρό όμως έχω αρχίσει να καταλαβαίνω. Το καλό στη Γερμανία είναι ότι οι σπουδές είναι δωρεάν. Το κακό είναι ότι πλην συγκεκριμένων ειδικοτήτων,δεν παίζει να βρεις δουλειά και γενικά η κοινωνία πάει κατά διαόλου με τους ηλίθιους που κυβερνούν και εδώ. Η μετανάστευση στην Αμερική είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Πλέον μπορείς να μπεις και να παραμείνεις για εύλογο διάστημα μόνο με φοιτητική βίζα(αν και θα πρέπει να υπολόγίσεις περίπου 10.000 δολ το χρόνο κόστος για δίδακτρα) και όταν τελειώσεις,αν δεν παντρευτείς Αμερικάνα υπήκοο,πολύ δύσκολα να πάρεις πράσινη κάρτα. Κι αν σε πιάσουν παράνομο,για δέκα χρόνια την ξεχνάς την Αμερική. Με ένα googlάρισμα θα διαβάσεις αυτά που σου γράφω,σε αντίστοιχα forum μετανάστευσης. καλα τα λες, αλλά έχω επιλέξει όλες τις αγγλόφωνες χώρες, Αυστραλία, Καναδα, ΗΠΑ, Αγγλία (θα δούμε) και αν στο τέλος δεν γίνει απολύτως τίποτα μάλλον θα κάνω εδώ ένα μεταπτυχιακό, αλλά το βρίσκω στην Γερμανία χάσιμο χρόνου και στο τέλος θα καταλήξω ενοικιαζόμενος πτυχιούχος σε κάποια εταιρία. Ούτως ή άλλωστε μόνο έτσι βρίσκεις δουλειά εδώ.
Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 ολα ναι και το βιογραφικό είναι καλογραμμένο και Γερμανικά γνωρίζω άριστα και όχι μόνο μιλώ συνολικά 6 γλώσσες μαζί με την Ελληνική, πριν από λίγο καιρό ξεκίνησα Ισπανικά. Αν ξέρεις τόσο πολλές, νομίζω θα πρέπει να μιλάμε για περίπτωση overqualified ακόμα και σε Γερμανία. Μάλλον θα έχεις καλύτερες πιθανότητες σε μεγαλύτερες αγορές π.χ ΗΠΑ.
t(o.ot) Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Ξέρεις Assembly, C, C++, Java και C#; Γιατί αν όντως ξέρεις τις γλώσσες αυτές, τότε δεν νοείται να μην μπορείς να βρεις δουλειά σαν προγραμματιστής οπουδήποτε. Εκτός αν εννοείς ότι έκανες 1-2 tutorials για την καθεμία και μπορείς να γράψεις το hello world. Στην οποία περίπτωση δεν ξέρεις τις γλώσσες, ξέρεις το βασικό συντακτικό τους, πράγμα πολύ βασικό για να αποτελέσει κριτήριο στην εύρεση εργασίας. Πριν βιαστείς να αποφασίσεις σε ποια κατηγορία είσαι, σκέψου καλά κατά πόσο μπορείς να παράγεις production ready κώδικα στην κάθε μια. On top of that, μιλάς και έξι γλώσσες; Δηλαδή μπορείς να συνεννοηθείς με ανθρώπους που αυτές οι γλώσσες είναι η μητρική τους; Μου φαίνεται σχεδόν απίστευτο με αυτά τα προσόντα να μην μπορείς να βρεις δουλειά. Αν όντως ισχύουν (συγχώρεσε τη δυσπιστία μου αλλά δεν συναντάς συχνά ανθρώπους με τέτοιο βιογραφικό), τότε πρέπει να κάνεις κάτι πολύ λάθος στα interview. 2
UniversalMachine Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 ρε παλικάρι θα μας τρελάνεις.. μόνο java να ήξερες θα είχες βρεί σίγουρα εταιρία για να σε προωθήσει σε άλλη εταιρία στο εξωτερικο.. ειδικά για Γερμανία ξέρω ότι παρακαλάνε να βρούν προγραμματιστές και τους πληρώνουν και τα μαθήματα Γερμανικών στην Ελλάδα! και όχι μόνο προγραμματιστές αλλά και απλούς τεχνικούς.. δέν θυμάμαι πώς λεγόταν μιά τέτοια εταιρία με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.. media κάτι? τέλος πάντων.. έψαχνε ηλεκτρολόγους και ηλεκτρονικούς για την Deutsche Bahn με πολύ καλά λεφτά.. και σου έδινε και σπίτι 6 μήνες μέχρι να προσαρμοστείς.. σε κάθε περίπτωση μήν δυσφημείτε το electronic engineering άδικα.. στην Ελλάδα δέν έχουμε Silicon Valley.. τράπεζες έχουμε και απατεώνες..
Sunstekos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 ρε παλικάρι θα μας τρελάνεις.. μόνο java να ήξερες θα είχες βρεί σίγουρα εταιρία για να σε προωθήσει σε άλλη εταιρία στο εξωτερικο.. ειδικά για Γερμανία ξέρω ότι παρακαλάνε να βρούν προγραμματιστές και τους πληρώνουν και τα μαθήματα Γερμανικών στην Ελλάδα! και όχι μόνο προγραμματιστές αλλά και απλούς τεχνικούς.. δέν θυμάμαι πώς λεγόταν μιά τέτοια εταιρία με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.. media κάτι? τέλος πάντων.. έψαχνε ηλεκτρολόγους και ηλεκτρονικούς για την Deutsche Bahn με πολύ καλά λεφτά.. και σου έδινε και σπίτι 6 μήνες μέχρι να προσαρμοστείς.. σε κάθε περίπτωση μήν δυσφημείτε το electronic engineering άδικα.. στην Ελλάδα δέν έχουμε Silicon Valley.. τράπεζες έχουμε και απατεώνες.. Να σου πω την αλήθεια δεν έχω ψάξει για προγραμματιστής, αλλά από την στιγμή που ζητάνε χαρτί για οτιδήποτε, είναι λίγο δύσκολο για Γερμανία, αγγλία που ρώτησα ούτε καν αναγνωρίσεις πτυχίων δεν ήθελαν, οι Γερμανοί είναι λάτρεις των χαρτιών. Για το πτυχίο έπρεπε να κάνω αναγνώριση όπως και ο οποιοσδήποτε μετανάστης. Ξέρεις Assembly, C, C++, Java και C#; Γιατί αν όντως ξέρεις τις γλώσσες αυτές, τότε δεν νοείται να μην μπορείς να βρεις δουλειά σαν προγραμματιστής οπουδήποτε. Εκτός αν εννοείς ότι έκανες 1-2 tutorials για την καθεμία και μπορείς να γράψεις το hello world. Στην οποία περίπτωση δεν ξέρεις τις γλώσσες, ξέρεις το βασικό συντακτικό τους, πράγμα πολύ βασικό για να αποτελέσει κριτήριο στην εύρεση εργασίας. Πριν βιαστείς να αποφασίσεις σε ποια κατηγορία είσαι, σκέψου καλά κατά πόσο μπορείς να παράγεις production ready κώδικα στην κάθε μια. On top of that, μιλάς και έξι γλώσσες; Δηλαδή μπορείς να συνεννοηθείς με ανθρώπους που αυτές οι γλώσσες είναι η μητρική τους; Μου φαίνεται σχεδόν απίστευτο με αυτά τα προσόντα να μην μπορείς να βρεις δουλειά. Αν όντως ισχύουν (συγχώρεσε τη δυσπιστία μου αλλά δεν συναντάς συχνά ανθρώπους με τέτοιο βιογραφικό), τότε πρέπει να κάνεις κάτι πολύ λάθος στα interview. Οχι δεν έκανα 1, 2 Τουτοριαλς, διάβασα διαφορετικά βιβλία για την κάθε γλώσσα, έχω πολύ καλές γνώσεις, έχω φτιάξει και τα δικά μου μικρά προγραμματάκια. Οχι βασικά δεν έχω ίντερβιους από εταιρίες, μόνο από γραφεία εύρεσης εργασίας είχα πάνω από 50. Επικεντρώθηκα στο PCB design και Lötung και Bestückung δηλαδή SMD Soldering και οτιδήποτε έχει σχέση με ηλεκτρονικές πλακέτες. Τελικά το συμπέρασμα ήταν οι Εταιρίες για αυτές τις δουλειές στις Γερμανία προσλαμβάνουν γυναίκες. Με κάτι άλλες εταιρίες που μίλησα και όχι με γραφεία, κοιτάζανε να δούνε αν έχεις προϋπηρεσία και συστατικές επιστολές. Συστατικές επιστολές δεν είχα για τέτοιες δουλειές, αλλά για κάτι διαφορετικές. Στην Γερμανία παρεμπιπτόντως δεν καταλαβαίνουν στην διαφορά μεταξύ Ηλεκτρονικού και Ηλεκτρολόγου και τους δυο τους βάζουν στο ίδιο καλάθι και τους γράφουν στην αναγνώριση πτυχίου ως Elektroingenieur, δηλαδή ως Electro Engineer. Πηγαίνεις για να δώσεις συνέντευξη και σου λένε θέλουμε Ηλεκτρολόγους Εγκαταστάτες. Άντε τώρα εσύ να εξηγήσεις τι είναι ο Ηλεκτρονικός και τι ο Ηλεκτρολόγος. Αφού δεν καταλαβαίνουν. Ναι μπορώ να συζητήσω στην μητρική τους, χτες έκανα την πρώτη πρόβα με ένα φίλο Ισπανό στα ισπανικά, μιας και είναι αρκετά εύκολη γλώσσα. Δεν τα πήγα και άσχημα. Αν ξέρεις τόσο πολλές, νομίζω θα πρέπει να μιλάμε για περίπτωση overqualified ακόμα και σε Γερμανία. Μάλλον θα έχεις καλύτερες πιθανότητες σε μεγαλύτερες αγορές π.χ ΗΠΑ. Εμ γι αυτό το σκέφτομαι ΗΠΑ, δεν βλέπω να υπάρχει μέλλον εκτός από αγγλόφωνες χώρες. Οι Γερμανοί όμως μου το είπανε, ότι όντως είμαι overqualified και απ οτι έμαθα οι Γερμανοί τέτοια άτομα δεν τα προσλαμβάνουν καθόλου γιατί δεν θέλουν να τα πληρώνουν.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Να σου πω την αλήθεια δεν έχω ψάξει για προγραμματιστής, αλλά από την στιγμή που ζητάνε χαρτί για οτιδήποτε, είναι λίγο δύσκολο για Γερμανία, αγγλία που ρώτησα ούτε καν αναγνωρίσεις πτυχίων δεν ήθελαν, οι Γερμανοί είναι λάτρεις των χαρτιών. Για το πτυχίο έπρεπε να κάνω αναγνώριση όπως και ο οποιοσδήποτε μετανάστης. Οχι δεν έκανα 1, 2 Τουτοριαλς, διάβασα διαφορετικά βιβλία για την κάθε γλώσσα, έχω πολύ καλές γνώσεις, έχω φτιάξει και τα δικά μου μικρά προγραμματάκια. Οχι βασικά δεν έχω ίντερβιους από εταιρίες, μόνο από γραφεία εύρεσης εργασίας είχα πάνω από 50. Επικεντρώθηκα στο PCB design και Lötung και Bestückung δηλαδή SMD Soldering και οτιδήποτε έχει σχέση με ηλεκτρονικές πλακέτες. Τελικά το συμπέρασμα ήταν οι Εταιρίες για αυτές τις δουλειές στις Γερμανία προσλαμβάνουν γυναίκες. Με κάτι άλλες εταιρίες που μίλησα και όχι με γραφεία, κοιτάζανε να δούνε αν έχεις προϋπηρεσία και συστατικές επιστολές. Συστατικές επιστολές δεν είχα για τέτοιες δουλειές, αλλά για κάτι διαφορετικές. Στην Γερμανία παρεμπιπτόντως δεν καταλαβαίνουν στην διαφορά μεταξύ Ηλεκτρονικού και Ηλεκτρολόγου και τους δυο τους βάζουν στο ίδιο καλάθι και τους γράφουν στην αναγνώριση πτυχίου ως Elektroingenieur, δηλαδή ως Electro Engineer. Πηγαίνεις για να δώσεις συνέντευξη και σου λένε θέλουμε Ηλεκτρολόγους Εγκαταστάτες. Άντε τώρα εσύ να εξηγήσεις τι είναι ο Ηλεκτρονικός και τι ο Ηλεκτρολόγος. Αφού δεν καταλαβαίνουν. Ναι μπορώ να συζητήσω στην μητρική τους, χτες έκανα την πρώτη πρόβα με ένα φίλο Ισπανό στα ισπανικά, μιας και είναι αρκετά εύκολη γλώσσα. Δεν τα πήγα και άσχημα. Εμ γι αυτό το σκέφτομαι ΗΠΑ, δεν βλέπω να υπάρχει μέλλον εκτός από αγγλόφωνες χώρες. Οι Γερμανοί όμως μου το είπανε, ότι όντως είμαι overqualified και απ οτι έμαθα οι Γερμανοί τέτοια άτομα δεν τα προσλαμβάνουν καθόλου γιατί δεν θέλουν να τα πληρώνουν. Κάτι δεν "κουμπώνει" σε όσα περιγράφεις πάντως. Ειδικά σε ο,τι έχει να κάνει με την κατανόηση των προσόντων ενός ατόμου στη Γερμανία. Χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος ή να στην "πω", θα τολμούσα να υποθέσω πως κάτι κάνεις λάθος ως προς την εκτίμηση των δεξιοτήτων σου (ή δεν έχεις αποφασίσει ακόμη το τι δουλειά θέλεις να κάνεις). Το σίγουρο πάντως είναι πως καμία εταιρεία δεν θα σου δώσει σημασία αν πας και πεις "διάβασα διαφορετικά βιβλία για την κάθε γλώσσα, έχω πολύ καλές γνώσεις, έχω φτιάξει και τα δικά μου μικρά προγραμματάκια. "
Sunstekos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Το σίγουρο πάντως είναι πως καμία εταιρεία δεν θα σου δώσει σημασία αν πας και πεις "διάβασα διαφορετικά βιβλία για την κάθε γλώσσα, έχω πολύ καλές γνώσεις, έχω φτιάξει και τα δικά μου μικρά προγραμματάκια. " Εμ γι αυτό σου λέω χωρίς να έχεις συστατικές επιστολές πάνω σε κάτι που δούλεψες, δεν νομίζω να έχεις μέλλον.
Mr_Proper Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 ρε παλικάρι θα μας τρελάνεις.. μόνο java να ήξερες θα είχες βρεί σίγουρα εταιρία για να σε προωθήσει σε άλλη εταιρία στο εξωτερικο.. ειδικά για Γερμανία ξέρω ότι παρακαλάνε να βρούν προγραμματιστές και τους πληρώνουν και τα μαθήματα Γερμανικών στην Ελλάδα! και όχι μόνο προγραμματιστές αλλά και απλούς τεχνικούς.. δέν θυμάμαι πώς λεγόταν μιά τέτοια εταιρία με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.. media κάτι? τέλος πάντων.. έψαχνε ηλεκτρολόγους και ηλεκτρονικούς για την Deutsche Bahn με πολύ καλά λεφτά.. και σου έδινε και σπίτι 6 μήνες μέχρι να προσαρμοστείς.. σε κάθε περίπτωση μήν δυσφημείτε το electronic engineering άδικα.. στην Ελλάδα δέν έχουμε Silicon Valley.. τράπεζες έχουμε και απατεώνες.. Ήμουν σίγουρος ότι σε ξέρω. δεν γίνεται πάνω από δυο άτομα στην Ελλάδα να έχουν τις ίδιες πνευματοκοσμολογοκοινοπολιτικές ανησυχίες με εσένα
Fubar.gr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Να σου πω την αλήθεια δεν έχω ψάξει για προγραμματιστής, αλλά από την στιγμή που ζητάνε χαρτί για οτιδήποτε, είναι λίγο δύσκολο για Γερμανία, αγγλία που ρώτησα ούτε καν αναγνωρίσεις πτυχίων δεν ήθελαν, οι Γερμανοί είναι λάτρεις των χαρτιών. Για το πτυχίο έπρεπε να κάνω αναγνώριση όπως και ο οποιοσδήποτε μετανάστης. Οχι δεν έκανα 1, 2 Τουτοριαλς, διάβασα διαφορετικά βιβλία για την κάθε γλώσσα, έχω πολύ καλές γνώσεις, έχω φτιάξει και τα δικά μου μικρά προγραμματάκια. Οχι βασικά δεν έχω ίντερβιους από εταιρίες, μόνο από γραφεία εύρεσης εργασίας είχα πάνω από 50. Επικεντρώθηκα στο PCB design και Lötung και Bestückung δηλαδή SMD Soldering και οτιδήποτε έχει σχέση με ηλεκτρονικές πλακέτες. Τελικά το συμπέρασμα ήταν οι Εταιρίες για αυτές τις δουλειές στις Γερμανία προσλαμβάνουν γυναίκες. Με κάτι άλλες εταιρίες που μίλησα και όχι με γραφεία, κοιτάζανε να δούνε αν έχεις προϋπηρεσία και συστατικές επιστολές. Συστατικές επιστολές δεν είχα για τέτοιες δουλειές, αλλά για κάτι διαφορετικές. Στην Γερμανία παρεμπιπτόντως δεν καταλαβαίνουν στην διαφορά μεταξύ Ηλεκτρονικού και Ηλεκτρολόγου και τους δυο τους βάζουν στο ίδιο καλάθι και τους γράφουν στην αναγνώριση πτυχίου ως Elektroingenieur, δηλαδή ως Electro Engineer. Πηγαίνεις για να δώσεις συνέντευξη και σου λένε θέλουμε Ηλεκτρολόγους Εγκαταστάτες. Άντε τώρα εσύ να εξηγήσεις τι είναι ο Ηλεκτρονικός και τι ο Ηλεκτρολόγος. Αφού δεν καταλαβαίνουν. Απο τα παραπάνω μου δίνεις την εντύπωση οτι ψάχνεις δουλειά σε λάθος μέρη. Ο ηλεκτρονικός μηχανικός δέν ασχολείται με SMD soldering και reworking, αυτά τα κάνουν οι τεχνικοί. Είναι σαν να πάς σαν αρχιτέκτονας στην οικοδομή και να κάνεις σοβαντίσματα. Αυτό δέν το λέω υποτιμητικά για τους τεχνικούς, απλά είναι εντελώς διαφορετικό το αντικείμενο του Ηλ Μηχ. Οπότε όταν πας με πτυχίο μηχανικού σε τέτοιες δουλειές είναι λογικό να σε διώχνουν σαν overqualified. Όσον αφορά τη μή διαφοροποίηση ηλεκτρονικού και ηλεκτρολόγου, και στην Αμερική το ίδιο γίνεται. Και αυτό είναι υπέρ σου, γιατι έτσι έχεις πολύ περισσότερες ευκαιρίες να βρείς δουλειά.
thanasis00 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μου φαίνεται λίγο παράδοξο να μη μπορεί να βρει δουλειά σήμερα ένας developer οπουδήποτε. Είτε σε Ελλάδα είτε σε εξωτερικό, πάντα υπάρχει ζήτηση για developer θέσεις (front end, back end ακόμα και sysadmin και devops). Επίσης να θυμάστε πάντα ότι το καλύτερο βιογραφικό για τους developers είναι το github (πόσο ενεργός είσαι στο community και τι public repo έχεις) αλλά και το linkedin.
Asmodeus21 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Απο τα παραπάνω μου δίνεις την εντύπωση οτι ψάχνεις δουλειά σε λάθος μέρη. Ο ηλεκτρονικός μηχανικός δέν ασχολείται με SMD soldering και reworking, αυτά τα κάνουν οι τεχνικοί. Είναι σαν να πάς σαν αρχιτέκτονας στην οικοδομή και να κάνεις σοβαντίσματα. Αυτό δέν το λέω υποτιμητικά για τους τεχνικούς, απλά είναι εντελώς διαφορετικό το αντικείμενο του Ηλ Μηχ. Οπότε όταν πας με πτυχίο μηχανικού σε τέτοιες δουλειές είναι λογικό να σε διώχνουν σαν overqualified. Κανεις λαθος... Δουλεια μηχανικου ειναι και το PCB Assembly συν των υπολοιπων. Κάθε chip εχει soldering reflow profile , msl etc δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Προς το φιλο που ανοιξε το θεμα , εχει "ψωμι" ο κλαδος του ηλεκτρονικου απο digital design , analog design , pcb design & assembly μεχρι mcu programmer και verification engineer , networks & telecomm
Awar Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Χαρά στο κουράγιο σου με αυτά που διαβάζεις.. Από Γερμανία σου γράφω,νεομετανάστης,ευτυχώς δουλεύω στον τομέα μου. Όταν ήρθα εδώ και γράφτηκα στο Arbeitsamt(οαεδ),όσους είχαμε τριτοβάθμια πτυχία μας μάζεψαν σε μια μεγάλη αίθουσα ώστε να μας ενημερώσουν για ευκαιρίες εργασίας σε δουλειες που απαιτούν προσόντα. Λοιπόν,ΟΛΟΙ οι Γερμανοί με πτυχία,Master,κ.λ.π. ρωτούσαν μόνο πως θα γίνει να βρουν δουλειά σε άλλες χώρες.Ρωτούσαν για συγκεκριμένες χώρες. Τότε,δεν καταλάβαινα γιατί θέλουν να φύγουν,εδώ και καιρό όμως έχω αρχίσει να καταλαβαίνω. Το καλό στη Γερμανία είναι ότι οι σπουδές είναι δωρεάν. Το κακό είναι ότι πλην συγκεκριμένων ειδικοτήτων,δεν παίζει να βρεις δουλειά και γενικά η κοινωνία πάει κατά διαόλου με τους ηλίθιους που κυβερνούν και εδώ. Σε ποιες χώρες ήθελαν να πάνε οι πτυχιούχοι; 1
defacer Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Να σου πω την αλήθεια δεν έχω ψάξει για προγραμματιστής, αλλά από την στιγμή που ζητάνε χαρτί για οτιδήποτε, είναι λίγο δύσκολο για Γερμανία, αγγλία που ρώτησα ούτε καν αναγνωρίσεις πτυχίων δεν ήθελαν, οι Γερμανοί είναι λάτρεις των χαρτιών. Δε σου περίσσευαν 3 λεπτά ανάμεσα στα σεντόνια να κάνεις ένα google? "programmer jobs in germany", πρώτο result: https://www.quora.com/Can-I-find-good-computer-programming-jobs-in-Germany Τα μόνα πράγματα που θα ήταν πιο εύκολο να βρεις στο internet είναι τσόντες και βίντεο με γάτες. Οχι δεν έκανα 1, 2 Τουτοριαλς, διάβασα διαφορετικά βιβλία για την κάθε γλώσσα, έχω πολύ καλές γνώσεις, έχω φτιάξει και τα δικά μου μικρά προγραμματάκια. Νομίζεις ότι έχεις πολύ καλές γνώσεις. Ανάμεσα στο "ξέρω να γράψω ένα πρόγραμμα" και στο "ξέρω προγραμματισμό" υπάρχει η διαφορά που ξεχωρίζει το χομπίστα από τον επαγγελματία. Οχι βασικά δεν έχω ίντερβιους από εταιρίες You are doing it wrong. Σταμάτα ό,τι άλλο κάνεις (το οποίο αποδεδειγμένα δε δουλεύει) και πήγαινε να βρεις interview σε εταιρίες.
Sunstekos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Απο τα παραπάνω μου δίνεις την εντύπωση οτι ψάχνεις δουλειά σε λάθος μέρη. Ο ηλεκτρονικός μηχανικός δέν ασχολείται με SMD soldering και reworking, αυτά τα κάνουν οι τεχνικοί. Είναι σαν να πάς σαν αρχιτέκτονας στην οικοδομή και να κάνεις σοβαντίσματα. Αυτό δέν το λέω υποτιμητικά για τους τεχνικούς, απλά είναι εντελώς διαφορετικό το αντικείμενο του Ηλ Μηχ. Οπότε όταν πας με πτυχίο μηχανικού σε τέτοιες δουλειές είναι λογικό να σε διώχνουν σαν overqualified. Όσον αφορά τη μή διαφοροποίηση ηλεκτρονικού και ηλεκτρολόγου, και στην Αμερική το ίδιο γίνεται. Και αυτό είναι υπέρ σου, γιατι έτσι έχεις πολύ περισσότερες ευκαιρίες να βρείς δουλειά. Φιλε μου το SMD soldering ήταν δευτερεύον από το οποίο είχα πολλές θετικές απαντήσεις, αλλά έλεγαν έλα σε μια βδομάδα ή 2 ή 3 μέρες το πολύ. Αυτό δεν γινόταν σε μια βδομάδα ή 2 3 μέρες. Το πρωτεύον ήταν να βρεθεί δουλειά Η/Μ έχω στείλει ήδη 500 αιτήσεις από τις οποίες όλες είναι απορριπτέες. Κανεις λαθος... Δουλεια μηχανικου ειναι και το PCB Assembly συν των υπολοιπων. Κάθε chip εχει soldering reflow profile , msl etc δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Προς το φιλο που ανοιξε το θεμα , εχει "ψωμι" ο κλαδος του ηλεκτρονικου απο digital design , analog design , pcb design & assembly μεχρι mcu programmer και verification engineer , networks & telecomm Σίγουρα έχει, πριν από λίγο καιρό μίλησα με έναν επιχειρηματία, ο οποίος ζητούσε μηχανικό να μιλάει,βασικά Γερμανικά και να γράφει, όπως και να γράφει πολύ καλά Αγγλικά και να Διαβάζει. Κυρίως τον ενδιέφερε το Αγγλικό. Τελικά απ ότι κατάλαβα στελέχωσε άτομα Γερμανούς. Νομίζεις ότι έχεις πολύ καλές γνώσεις. Ανάμεσα στο "ξέρω να γράψω ένα πρόγραμμα" και στο "ξέρω προγραμματισμό" υπάρχει η διαφορά που ξεχωρίζει το χομπίστα από τον επαγγελματία. ε ναι γι αυτό θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό και να γίνω επαγγελματίας, εκτός αν πεις πως μπορεί να γίνει αυτό χωρίς χαρτιά και πεταμένα χρόνια σε μεταπτυχιακά και μαστερ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα