Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Ψάχνω αν υπάρχει το παρακάτω διακοπτάκι που εχω με κόκκνο χρώμα , αν γνωρίζει κανενας που μπορώ να βρώ το συγκεκριμένο και απο εξωτερικό δεν με πηράζει αρκεί να κάνει γιατι θα παραγείλω 15 20 να έχω, το συγκεκριμένο κολλάει επάνω στην πλακέτα και επειδή

Ευχαριστώ

post-40279-0-59019700-1456760637_thumb.jpg

Δημοσ.

Νομίζω οτι αλλο πρέπει να ειναι γιατι έχει και στα πλάγια σιδεράκια ... έβγαλα αλλη μια φωτογραφία απο επάνω που φαίνεται καλύτερα  ( με κόκκινο χρώμα )

post-40279-0-78202400-1456761874_thumb.jpg

Δημοσ.

Αυτό φαίνεται να ειναι αλλα έχει 2 μαύρα το διακοπτάκι απο κάτω οποτε δεν θα εφάπτεται τελείως με την πλακέτα

Δημοσ.

Αυτό φαίνεται να ειναι αλλα έχει 2 μαύρα το διακοπτάκι απο κάτω οποτε δεν θα εφάπτεται τελείως με την πλακέτα

Τα κόβεις με τον πλαγιοκόφτη!

Δημοσ.

Τέλεια τοτε μου κάνει απλα το βράδυ να δώ τις διαστάσεις για να ειμαι οκ και εκει , σας ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλησπέρα

Ψάχνω αν υπάρχει το παρακάτω διακοπτάκι που εχω με κόκκνο χρώμα , αν γνωρίζει κανενας που μπορώ να βρώ το συγκεκριμένο και απο εξωτερικό δεν με πηράζει αρκεί να κάνει γιατι θα παραγείλω 15 20 να έχω, το συγκεκριμένο κολλάει επάνω στην πλακέτα και επειδή

Ευχαριστώ

attachicon.gifIMG_20160229_173814.jpg

On/off 2 positions,ή push button δεν αναφερεις.Προσεξε μην μπερδευτεις.

Δημοσ.

On/off 2 positions θέλω οχι push και απο οτι μέτρησα τώρα οι διαστάσεις ειναι αυτες οποτε μου κάνει το παραπάνω , ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Περιμένωντας τα διακοπτάκια απο εξωτερικό να κάνω και μια αλλη ερώτηση , ποιος ειναι ο ιδανικός . σωστός τρόπος να αποκκολήσω και να κολλήσω το συγκεκριμένο ή γενικά τετοια εξαρτήματα / διακοπτάκια κτλπ που ειναι τοσο μικρά ... γιατι με το κολλητήρι μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο.

Αν υπάρχει αλλο εργαλείο συγκεκριμένο κολλητήρι θα το αγοράσω μιας και θέλω να κάνω πιο σωστές δουλειές οσο αφορά τοσο μικρά και ευαίσθητα πράγματα

Δημοσ.

Περιμένωντας τα διακοπτάκια απο εξωτερικό να κάνω και μια αλλη ερώτηση , ποιος ειναι ο ιδανικός . σωστός τρόπος να αποκκολήσω και να κολλήσω το συγκεκριμένο ή γενικά τετοια εξαρτήματα / διακοπτάκια κτλπ που ειναι τοσο μικρά ... γιατι με το κολλητήρι μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο.

Αν υπάρχει αλλο εργαλείο συγκεκριμένο κολλητήρι θα το αγοράσω μιας και θέλω να κάνω πιο σωστές δουλειές οσο αφορά τοσο μικρά και ευαίσθητα πράγματα

Mε κολλητηρι και λεπτη μυτη,μην χρησιμοποιησεις πολλους βαθμους στο κολλητηρι γιατι αυτα ειναι ευαισθητα και καταστρεφονται ευκολα οι εσωτερικες επαφες του διακοπτη,γρηγορες κινησεις χωρις να ξεχνας το κολλητηρι αρκετη ωρα πανω στα ποδια του διακοπτη.

Αλλος τροπος ειναι ο θερμος αερας αλλα θα παιδευτεις,και παλι ομως μπορει να γινει ζημια.

Δημοσ.

Αν δέν έχεις σταθμό θερμού αέρα, η αποκόλληση θα είναι πολύ δύσκολη μόνο με το κολλητήρι, γιατι έχει pins και στις τρείς πλευρές.

Δές εδώ μια τεχνική με πηνιόσυρμα, αλλά όπως το βλέπω το διακοπτάκι μάλλον δέν έχει χώρο να περάσει απο κάτω:

Πάντως η κόλληση τέτοιων εξαρτημάτων γίνεται πανεύκολα με οποιοδήποτε κολλητήρι. Χρειάζεται όμως πρώτα καλό καθάρισμα των pad στην πλακέτα με εφαρμογή flux σε μορφή gel και φυτιλιού αποκόλλησης

Στη συνέχεια βάζεις flux στα pad, τοποθετείς το εξάρτημα στη θέση του και το κρατάς με ένα τσιμπιδάκι να μή φύγει. Βάζεις καλάι στη μύτη του κολλητιριού και το ακουμπάς στο pad. Το flux θα κάνει το καλάι να τρέξει απο τη μύτη του κολλητηριού στο pad και θα κολλήσει.

Δημοσ.

Πολύτιμες πληροφορίες θα τις μελετήσω γιατι τόσο ψιλή αποκόληση και κόλληση δεν εχω ξανα κάνει ... πάντως αν γίνεται καλύτερη η πιο σωστή δουλειά με σταθμό θερμού αέρα θα ήθελα να αγοράσω μιας και θα χρειάζεται απο εδώ και πέρα να επισκευάζω παρόμοια πράγματα

Δημοσ.

Αν δέν έχεις σταθμό θερμού αέρα, η αποκόλληση θα είναι πολύ δύσκολη μόνο με το κολλητήρι, γιατι έχει pins και στις τρείς πλευρές.

Δές εδώ μια τεχνική με πηνιόσυρμα, αλλά όπως το βλέπω το διακοπτάκι μάλλον δέν έχει χώρο να περάσει απο κάτω:

Πάντως η κόλληση τέτοιων εξαρτημάτων γίνεται πανεύκολα με οποιοδήποτε κολλητήρι. Χρειάζεται όμως πρώτα καλό καθάρισμα των pad στην πλακέτα με εφαρμογή flux σε μορφή gel και φυτιλιού αποκόλλησης

Στη συνέχεια βάζεις flux στα pad, τοποθετείς το εξάρτημα στη θέση του και το κρατάς με ένα τσιμπιδάκι να μή φύγει. Βάζεις καλάι στη μύτη του κολλητιριού και το ακουμπάς στο pad. Το flux θα κάνει το καλάι να τρέξει απο τη μύτη του κολλητηριού στο pad και θα κολλήσει.

Kαλη μαγκια στο βιντεακι,παρολαυτα και αυτος ο τροπος χρειαζεται προσοχη γιατι μπορει να ξεκολλησουν πιστες απο το board,το γραφει εξαλλου ο τυπος στο τελος του βιντεο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...