ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δηλαδή στην Ταϊλάνδη πάνε μόνο οι ματσωμένοι για σεξοτουρισμό ή οι γέροι για να φάνε τη σύνταξή τους. Επίσης όλοι ζουν σε παράγκες και δεν έχουν δει ποτέ τους έπιπλα και τουαλέτα. Που τα είδες αυτά ρε φίλε; Από τον καναπέ που προπονείς; Έχεις πάει σε αυτές τις χώρες για τις οποίες μιλάς; Απο δυτικη χωρα που να στεκουν στα μυαλα τους, ναι, μονο τετοιοι πανε. Πανε κατι χιπηδες που γυρνανε την πλατη τους στον δυτικο πολιτισμο και θελουνε να ζησουν σε κατι τετοιες χωρες για να "βρουν τον εαυτο τους". Θελω μια ειλικρινη απαντηση: θεωρεις το επιπεδο ζωης του μεσου Ταϊλανδου καλυτερο απο του μεσου Ελληνα; Γιατι μεταναστης πας καπου για να ζεις καλυτερα, οχι για να ζεις χειροτερα. Οποιος Δυτικος παει στην Ταϊλανδη να γινει γκαρσονι ειναι αξιος της μοιρας του.
xstreamgamer Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Απο δυτικη χωρα που να στεκουν στα μυαλα τους, ναι, μονο τετοιοι πανε. Πανε κατι χιπηδες που γυρνανε την πλατη τους στον δυτικο πολιτισμο και θελουνε να ζησουν σε κατι τετοιες χωρες για να "βρουν τον εαυτο τους". Θελω μια ειλικρινη απαντηση: θεωρεις το επιπεδο ζωης του μεσου Ταϊλανδου καλυτερο απο του μεσου Ελληνα; Γιατι μεταναστης πας καπου για να ζεις καλυτερα, οχι για να ζεις χειροτερα. Οποιος Δυτικος παει στην Ταϊλανδη να γινει γκαρσονι ειναι αξιος της μοιρας του. Κάτσε να δεις το επίπεδο του Έλληνα όταν μας αποχαιρετήσουν και οι τελευταίοι συνταξιούχοι με τις υψηλές συντάξεις που παίρνουν και ταΐζουν παιδιά και εγγόνια! Γιατί αυτοί που βγαίνουν τώρα θα πάρουν συντάξεις για κλάματα Και το ξέρω από πρώτο χέρι όταν απολύθηκα και εγώ και η γυναίκα μου(ω ναι δουλεύαμε μαζί και μάλιστα στα 10 μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλον) και ζούσαμε από την σύνταξη της μάνας μου όλοι για τρεις μήνες μέχρι να βρούμε δουλειά ξανά(Και πάλι μαζί)!Ευτυχώς ο πατέρας μου πλήρωνε τις ανώτατες εισφορές στον Ο.Γ.Α και παίρνει κοντά στα 700 Ευρώ.Εννοείτε ότι μέναμε όλοι κάτω από την ίδια στέγη όπως άλλωστε και τώρα! 1
totem_lost Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Απο δυτικη χωρα που να στεκουν στα μυαλα τους, ναι, μονο τετοιοι πανε. Πανε κατι χιπηδες που γυρνανε την πλατη τους στον δυτικο πολιτισμο και θελουνε να ζησουν σε κατι τετοιες χωρες για να "βρουν τον εαυτο τους". Θελω μια ειλικρινη απαντηση: θεωρεις το επιπεδο ζωης του μεσου Ταϊλανδου καλυτερο απο του μεσου Ελληνα; Γιατι μεταναστης πας καπου για να ζεις καλυτερα, οχι για να ζεις χειροτερα. Οποιος Δυτικος παει στην Ταϊλανδη να γινει γκαρσονι ειναι αξιος της μοιρας του. Νομίζω μιλάω Ελληνικά όταν λέω 'Υπάρχουν άτομα που δεν τους νοιάζει μόνο το comfort τους και το θυσιάζουν για να δουν και να ζήσουν σε άλλα μέρη και με άλλους ανθρώπους'. Οπότε ναι το επίπεδο ζωής μετρημένο σε ανέσεις είναι σαφώς χαμηλότερο. Όπως είπα νωρίτερα οι Ταϊλανδοί δουλεύουν πολύ και παραπονιούνται λίγο. Τώρα αν γκρινιάζουν μέρα-νύχτα και τους έχει φάει το άγχος, για το αν θα χάσουν τις καταθέσεις τους αύριο και αν θα βρουν επιτέλους δουλειά ή αν θα πληρώσουν το δάνειό τους για να μην χάσουν το σπίτι τους δεν το νομίζω. Οπότε έχει να κάνει και με το τι θεωρείς εσύ επίπεδο ζωής. Για μένα δεν είναι πάντως το να κάθεσαι στον καναπέ και να βλέπεις 'House of Cards'. 1
Mr_Proper Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Υπάρχουν άτομα που δεν τους νοιάζει μόνο το comfort τους και το θυσιάζουν για να δουν και να ζήσουν σε άλλα μέρη και με άλλους ανθρώπους. Στην Ταϊλάνδη ζουν μόνιμα πολλοί Βρετανοί, Γάλλοι και Αυστραλοί οι οποίοι στη χώρα τους θα είχαν λογικά πολύ πιο λουσάτη ζωή από ότι θα μπορούσε να έχει ο καθένας εδώ μέσα. Στην Καμπότζη γνώρισα δυο Αμερικάνες οι οποίες άφησαν τη χώρα τους για να ανοίξουν ένα καφέ στο Siem Reap το οποίο τελικά έγινε το hot spot της πόλης. Προφανώς αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν σε αυτά τα μέρη κάτι που δεν μπορούν να βρουν στον υπέροχο δυτικό κόσμο. Μπορεί ο φίλος μας να μην έχει ακριβώς σχέδιο αλλά ίσως όλη αυτή η διαδικασία στην οποία θέλει να μπεί να τον κάνει πολύ πιο ευτυχισμένο από το να κάτσει στην Ελλάδα και να μετράει τα λεφτά του μίζερα μέχρι να πεθάνει όπως κάνουμε οι περισσότεροι. Just a thought.. To 90% που το κάνουν αυτό δεν έχουν τόσο αγαθά κίνητρα όσο νομίζεις (όχι ότι κάνουν κακό σε κανέναν δηλαδή απλά δεν ειναι τύπου ααα πήγα για την εμπειρία και μου άρεσε έγινα ενα με την φύση και έμεινα ή ό,τι βλακεία και αν τσαμπουνάνε -εκτός αν ειναι τίποτα συνταξιούχοι ) Πάνε με την λογική στους τυφλούς ο μονόφθαλμος ή ακόμη πιο ταιριαστά καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά τελευταίος στην πόλη... Βλέπουν ότι δεν έχουν τις πλάτες ή τα προσόντα ή τα κότσια να ανταγωνιστούν στην ανεπτυγμένη κοινωνία που ζούνε και καταστρώνουν σχέδιο για το που θα πάνε και που έχει νόημα να μάθουν στους βλάχους ιθαγενείς λίγο πολιτισμό με σκοπό το κέρδος (όπως η Χαρά στο Κολοκοτρωνίτσι στήνοντας ενα λάουντς καφέ μπαρ ) Αν ήταν αληθινό πρόσωπο και την παίρνανε συνέντευξη θα έλεγε ότι ήθελε την αποκέντρωση για να φύγει από το γκρίζο της Αθήνας και για να μεγαλώσει το παιδί της γνωρίζοντας την φύση κτλ και το υπέροχο γραφικό χωριό με όλη του την ιστορία ήταν τέλειος προορισμός κτλ κτλ κτλ αλλά στην "πραγματικότητα" όλοι όσοι είδαν την σειρά ξέρουν τους πραγματικούς λόγους που αναγκάστηκε να φύγει Δεν είναι τυχαίο που η συντριπτική πλειοψηφία τέτοιων περιπτώσεων έχει φτιάξει κάποιο γερό εισόδημα εκεί που πήγε ή έχει γεμίσει ενα κενό στην τοπική αγορά.... σπάνια ακούς για τέτοια άτομα απλά να τρώνε μπανάνες ή να δουλεύουν ως υπάλληλοι... 1
Sunstekos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Αν πας σε πολυεθνική και δουλέψεις είναι 1500€ το μήνα, αν πας γκαρσόνι κάπου στα 200 το μήνα.
totem_lost Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Γειά σου ρε Proper με τα legit παραδείγματα σου! Ε αφού το σενάριο έκρυβε άλλους λόγους για τη Χαρά, έτσι όπως τα λες θα πρέπει να είναι στο 90% (?!) των δυτικών που πήγαν στην ΤαΪλάνδη. Δηλαδή να ρωτήσω, αν ο φίλος μας είχε ένα ποσό πχ 50Κ eu και έλεγε θέλω να πάω στην Καμπότζη να ανοίξω μαγαζί, πόσο πολύ θα τον κράζατε; Ας είμαστε ειλικρινείς, ο Έλληνας προτιμάει να του κόψουν το χέρι από τη μασχάλη παρά να βγεί από το comfort zone του. Έτσι μεγαλώσαμε, να ακολουθούμε την πεπατημένη, να κρεμόμαστε από τους γονείς μας, να ζούμε στη σιγουριά και να γκρινιάζουμε μέχρι να πεθάνουμε. My two cents. 2
UniversalMachine Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 το μόνο νορμάλ επάγγελμα που μπορώ να σκεφτώ για κάποιον Ευρωπαίο στη Ταυλάνδη είναι ο φιδέμπορας.. να μαζεύεις κόμπρες, να τις βγάζεις το δηλητήριο και να το πουλάει στις φαρμακευτικές.. να πουλά το αίμα της κόμπρας για "βιολογικό βιάγκρα" ή και το κρέας της για ασιατικούς μεζέδες.. Με 3 χιλιάρικα που λέει ότι έχει μπορεί να στήσει την επιχείρηση..
Mr_Proper Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Γειά σου ρε Proper με τα legit παραδείγματα σου! Ε αφού το σενάριο έκρυβε άλλους λόγους για τη Χαρά, έτσι όπως τα λες θα πρέπει να είναι στο 90% (?!) των δυτικών που πήγαν στην ΤαΪλάνδη. Δηλαδή να ρωτήσω, αν ο φίλος μας είχε ένα ποσό πχ 50Κ eu και έλεγε θέλω να πάω στην Καμπότζη να ανοίξω μαγαζί, πόσο πολύ θα τον κράζατε; Ας είμαστε ειλικρινείς, ο Έλληνας προτιμάει να του κόψουν το χέρι από τη μασχάλη παρά να βγεί από το comfort zone του. Έτσι μεγαλώσαμε, να ακολουθούμε την πεπατημένη, να κρεμόμαστε από τους γονείς μας, να ζούμε στη σιγουριά και να γκρινιάζουμε μέχρι να πεθάνουμε. My two cents. Συμφωνώ ότι κάποιοι έχουν comfort zone κτλ (όχι μονο οι Έλληνες) αλλα αυτό δεν λέει κάτι εγώ παιδί μεταναστών είμαι και ο ίδιος για διάφορους λόγους έχω νταλαβέρια με το εξωτερικό. Απο την προσωπική μου εμπειρία συζητώντας με τέτοια άτομα (ειδικά Γερμανούς τέτοιους θα βρείς πολλούς) ή με φίλους γνωστούς που σε συζητήσεις περι ανέμων και υδάτων αναφέρανε και περιστατικά που γνωρίζουν εκείνοι έχω την άποψη που εξέθεσα πιο πάνω... Το καφέ της χαράς (που νομίζω βασίζεται σε πραγματική ιστορία αλλά δεν έχει σημασία αν δεν ισχύει αυτό μιας και δεν το χρησιμοποίησα με αυτή την αφορμή) το ανέφερα γιατι το σενάριο ταίριαζε γάντι με αυτό που ήθελα να περάσω ώς νόημα.. Απο εκει και πέρα δεν θα κάτσω να ψάξω για άτομα που πήγανε σε τέτοια μέρη και μπαμ κάνανε μαγαζιά που δεν υπήρχαν μέχρι τότε κτλ θα βρω κάμποσους είμαι σίγουρος αλλα βαριέμαι θα σου αφήσω εδώ απλά ενα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που έχω δει όπου ενας Αμερικανός λέει τα ίδια ακριβώς όταν τον ρωτάνε γιατι πήγε στην Αφρική.
rambo1992 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Υπάρχουν άτομα που δεν τους νοιάζει μόνο το comfort τους και το θυσιάζουν για να δουν και να ζήσουν σε άλλα μέρη και με άλλους ανθρώπους. Στην Ταϊλάνδη ζουν μόνιμα πολλοί Βρετανοί, Γάλλοι και Αυστραλοί οι οποίοι στη χώρα τους θα είχαν λογικά πολύ πιο λουσάτη ζωή από ότι θα μπορούσε να έχει ο καθένας εδώ μέσα. Στην Καμπότζη γνώρισα δυο Αμερικάνες οι οποίες άφησαν τη χώρα τους για να ανοίξουν ένα καφέ στο Siem Reap το οποίο τελικά έγινε το hot spot της πόλης. Προφανώς αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν σε αυτά τα μέρη κάτι που δεν μπορούν να βρουν στον υπέροχο δυτικό κόσμο. Μπορεί ο φίλος μας να μην έχει ακριβώς σχέδιο αλλά ίσως όλη αυτή η διαδικασία στην οποία θέλει να μπεί να τον κάνει πολύ πιο ευτυχισμένο από το να κάτσει στην Ελλάδα και να μετράει τα λεφτά του μίζερα μέχρι να πεθάνει όπως κάνουμε οι περισσότεροι. Just a thought.. Ακριβώς αυτό...γιατί έχει πέσει τόσο κράξιμο ρε παιδιά?επειδή δεν θέλω να ζω μέσα στην ρουτινιασμένη Ελλάδα με τα μνημόνια κ τα οικονομικά προβλήματα?κάθε μέρα που θα βγω απο το σπίτι θα συναντήσω κόσμο που θα γκρινιάζει για την ανεργία κ τους φόρους στα ΜΜΜ...θελω να πάω κάπου που να δουλεύω κ να βγάζω όσα μου χρειάζονται για την επιβίωσή μου χωρίς σκοτούρες για την κυβέρνηση, στην Αθήνα αυτή την στιγμή αυτό το πράγμα δεν μπορεί να γίνει όσο κ να χτυπιέστε!
Mr_Proper Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Η απάντηση στο γιατι ειναι: γιατι αυτά είναι ψέματα και φαντασίες που γράφονται στα περιοδικά ή τα λένε οι ίδιοι στους άλλους για να αισθάνονται καλύτερα...Αυτοί δεν πήγαν στο φλου όπως εσύ ξέρανε πολύ καλά πως θα απλώσουν τα πλοκάμια τους πριν πάνε...και το κάνανε κυρίως γιατι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο εκει που ζούνεΕσύ θα πας στην τύχη εκει με σκοπό το μεροκάματο επειδή είδες ενα βίντεο κάποιου που και καλά πήγε για διακοπές τον κλέψανε και μετά γνώρισε γκόμενα και γίνανε όλα τέλειαΕνώ θα είσαι πολύ καλύτερα δοκιμάζοντας την τύχη σου για μεροκάματο εδώ ή σε μια ευρωπαϊκή χώρα και αν θές θάλασσα και ήλιο πήγαινε Ρόδο Σάμο Κρήτη σε κάποιο μεγάλο νησί τέλος πάντων.Υ,Γ το καφέ της χαράς καλά το θυμόμουν ειναι αληθινή ιστορία. 1
Soufesis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Ακριβώς αυτό...γιατί έχει πέσει τόσο κράξιμο ρε παιδιά?επειδή δεν θέλω να ζω μέσα στην ρουτινιασμένη Ελλάδα με τα μνημόνια κ τα οικονομικά προβλήματα?κάθε μέρα που θα βγω απο το σπίτι θα συναντήσω κόσμο που θα γκρινιάζει για την ανεργία κ τους φόρους στα ΜΜΜ...θελω να πάω κάπου που να δουλεύω κ να βγάζω όσα μου χρειάζονται για την επιβίωσή μου χωρίς σκοτούρες για την κυβέρνηση, στην Αθήνα αυτή την στιγμή αυτό το πράγμα δεν μπορεί να γίνει όσο κ να χτυπιέστε! Ένα κράτος με χούντα και βασιλεία δεν είναι και πρότυπο ξέγνοιαστης διακυβέρνησης. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Ακριβώς αυτό...γιατί έχει πέσει τόσο κράξιμο ρε παιδιά?επειδή δεν θέλω να ζω μέσα στην ρουτινιασμένη Ελλάδα με τα μνημόνια κ τα οικονομικά προβλήματα?κάθε μέρα που θα βγω απο το σπίτι θα συναντήσω κόσμο που θα γκρινιάζει για την ανεργία κ τους φόρους στα ΜΜΜ...θελω να πάω κάπου που να δουλεύω κ να βγάζω όσα μου χρειάζονται για την επιβίωσή μου χωρίς σκοτούρες για την κυβέρνηση, στην Αθήνα αυτή την στιγμή αυτό το πράγμα δεν μπορεί να γίνει όσο κ να χτυπιέστε! Γκρινιάζουν μόνο για τους φόρους στα ΜΜΜ; Μάλλον οι γονείς σου δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος δεν έχουν σπίτι και αμάξι και μάλλον οτι προϊόν/αγαθό αγοράζουν το πέρνουν χωρίς απόδειξη. Τότε το μόνο που σου μένει να γκρινιάξεις είναι για τα εισιτήρια των ΜΜΜ.
rambo1992 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 λάθος το κατάλαβες...εννοώ ότι μέσα στα ΜΜΜ τους ακούω που γκρινιάζουν για φόρους όπως ενφια κ τα σχετικα
Mr_Proper Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Ένα κράτος με χούντα και βασιλεία δεν είναι και πρότυπο ξέγνοιαστης διακυβέρνησης. Εγώ γιαυτό του πρότεινα να δεί πρώτα αυτή την ταινία http://www.imdb.com/title/tt1781922/ Επίσης ξαναβλέποντας το ντοκιμαντέρ που ανάρτησα πιο πάνω είδα πόσο μοιάζει η ελλάδα με την Αφρική ειδικά στην γραφειολαγνεία αλλά και στις ταμπέλες των καταστημάτων 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα