Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια χαζή απορία,γίνεται αν έχεις ένα σταθερό εισόδημα (σύνταξη ή νοίκια εδώ) να μείνεις κανονικά μόνιμα σε μια χώρα με αρκετό χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο;Αν ο τύπος μας π.χ  που άνοιξε το θέμα είχε 800 ευρώ εδώ από ενοίκια τότε αν μετανάστευε σε καμιά Ταυλάνδη κτλπ δεν θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από εδώ;Άλλωστε σε ευρώ εκεί οι ντόπιοι δεν νομίζω να παίρνουν πάνω από 100-200 το μήνα,άρα κερδισμένος θα ήταν.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω σου προτεινω να πας στην Βορεια Κορεα.Για αρχη ξεκινα απο καποιο εθελοντικο προγραμμα και αργοτερα κοιταξε για κανονικη εργασια.Σε αντιθεση με Ευρωπη εκει οι σπουδες σου μετρανε και μπορεις συντομα να εξελιχθεις σε ενα υγιες περιβαλλον χωρις κοινωνικες ανισοτητες που αποπροσανατολιζουν τον λαο απο την αληθινη ευημερια.Δυστυχως ο γραπτος λογος δεν μπορει να αποτυπωσει το μεγαλειο που προκειται να νιωσεις οταν θα εισελθεις σε εναν τοπο αποδεσμευμενο απο τα ιμπεριαλιστικα δεσμα,μακρια απο την  δουλικη αφοσιωση στους ταξικους εχθρους.Μην ξεχνας πως η Βορεια Κορεα ειναι απο τις πιο ασφαλεις χωρες,σε σημειο που η κοινωνια εχει αναθεσει τουλαχιστον σε ενα μελος της λαικης ασφαλειας να σε παρακολουθει διακριτικα,για την ασφαλεια σου μεχρι την ομαλη ενσωματωση σου στο συστημα.Aδιαμφισβητα ειναι η καλυτερη επιλογη για μια ουσιωδη ψυχικα αβλαβη μακρα ζωη  σε αντιθεση με την παρακμη του Δυτικου κοσμου.

• Like 4
Δημοσ.

ρε παιδια σας παρακαλώ μην σπαμάρετε εξυπνάδες για όνομα του θεού...ευχαριστώ όσους με βοήθησαν να καταλάβω πράγματα και να επαναπροσδιορίσω τις σκέψεις μου με τα ερεθίσματα που μου έδωσαν και μεσω πμ!

Δημοσ.

Πριν πας, βγάλε από το μυαλό σου την ειδυλλιακή εικόνα που έχεις με τις παραλίες και τις θάλασσες. Δεν πας διακοπές, δεν πας σαν τουρίστας. Πας σαν μετανάστης. Εκτός κιαν μπορέσεις και δουλέψεις σε κάποια πολυεθνική, η Ταϊλάνδη δεν είναι και το πιο φιλόξενο μέρος για μόνιμους φαρανγκς. Σερβιτόρος να δουλέψεις που; Μιλάς τη γλώσσα για να μπορείς να συνεννοηθείς; Γνωρίζεις για τα ενοίκια, το βασικό μισθό, το σύστημα υγείας της χώρας; Έχεις πάει ποτέ για να πάρεις μια πρώτη εικόνα;

Με 3.000€, πας μια βόλτα και ζεις βασιλικά για 2 εβδομάδες, συντηρητικά για ένα μήνα. Πήγαινε, πέρνα καλά, δες τι παίζει, ψάξου λίγο με Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει εκεί, γύρνα πίσω και το σκέφτεσαι. Αν τα μαζέψεις και φύγεις χωρίς σχέδιο, θα χαλάσεις όλα σου τα λεφτά και θα γυρίσεις πίσω πικραμένος. 

• Like 1
Δημοσ.

+1 για Βορεια Κορεα. Τα επιχειρηματα του φιλου πιο πανω νομιζω πειθουν και τον πιο φανατικο ιμπεριαλιστη

+1 και για Κουβα, ειναι κατι μαλακες κουβανοι που φευγουν για Μαϊαμι οποτε εχει ανοιχτες θεσεις εργασιας, θα τα τσουζεις μετα κιολας, βασιλιας θα εισαι. 

κι εγω παντως ανεκαθεν το ειχα ονειρο να παω να σερβιρω στην Ταϊλανδη και να μενω σε μια παραγκα, νταξει βεβαια μπορει να συμβιβαστω με ζωη σε κανενα εγγλεζικο ή γερμανικο προαστιο, το ονειρο ομως δεν πεθαινει...

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ λέω απο το να κλείσεις κάνα ξενοδοχείο κτλ καλύτερα να βρεις κάπου να μείνεις απο εδώ https://www.couchsurfing.com/

έτσι θα γνωρίσεις άμεσα κόσμο που ζει στις πόλεις που θες να επισκεφτείς και θα σου πούνε και αυτοί τα 2 cents τους για την πραγματικότητα εκεί.

Άλλα μην πας με πολύ καλά ρούχα και μην κουβαλάς πολλά μετρητά πάνω σου όλα σε κάρτα και για να μην οσυ πω να τα σπάσεις σε 2 κάρτες και να τις έχεις σε διαφορετικά σημεία την κάθε μια....  (όχι απαραίτητα για αυτούς που θα σε φιλοξενήσουν αλλά αν πας legit στα σοκάκια κτλ που πηγαίνουν οι ντόπιοι και σε δούνε ξένη κρέμα δεν ξέρεις τι παίζει να γίνει. )

Δημοσ.

Υπάρχουν άτομα που δεν τους νοιάζει μόνο το comfort τους και το θυσιάζουν για να δουν και να ζήσουν σε άλλα μέρη και με άλλους ανθρώπους. Στην Ταϊλάνδη ζουν μόνιμα πολλοί Βρετανοί, Γάλλοι και Αυστραλοί οι οποίοι στη χώρα τους θα είχαν λογικά πολύ πιο λουσάτη ζωή από ότι θα μπορούσε να έχει ο καθένας εδώ μέσα. Στην Καμπότζη γνώρισα δυο Αμερικάνες οι οποίες άφησαν τη χώρα τους για να ανοίξουν ένα καφέ στο Siem Reap το οποίο τελικά έγινε το hot spot της πόλης. Προφανώς αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν σε αυτά τα μέρη κάτι που δεν μπορούν να βρουν στον υπέροχο δυτικό κόσμο. Μπορεί ο φίλος μας να μην έχει ακριβώς σχέδιο αλλά ίσως όλη αυτή η διαδικασία στην οποία θέλει να μπεί να τον κάνει πολύ πιο ευτυχισμένο από το να κάτσει στην Ελλάδα και να μετράει τα λεφτά του μίζερα μέχρι να πεθάνει όπως κάνουμε οι περισσότεροι. Just a thought..

• Like 5
Δημοσ.

Υπάρχουν άτομα που δεν τους νοιάζει μόνο το comfort τους και το θυσιάζουν για να δουν και να ζήσουν σε άλλα μέρη και με άλλους ανθρώπους. Στην Ταϊλάνδη ζουν μόνιμα πολλοί Βρετανοί, Γάλλοι και Αυστραλοί οι οποίοι στη χώρα τους θα είχαν λογικά πολύ πιο λουσάτη ζωή από ότι θα μπορούσε να έχει ο καθένας εδώ μέσα. Στην Καμπότζη γνώρισα δυο Αμερικάνες οι οποίες άφησαν τη χώρα τους για να ανοίξουν ένα καφέ στο Siem Reap το οποίο τελικά έγινε το hot spot της πόλης. Προφανώς αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν σε αυτά τα μέρη κάτι που δεν μπορούν να βρουν στον υπέροχο δυτικό κόσμο. Μπορεί ο φίλος μας να μην έχει ακριβώς σχέδιο αλλά ίσως όλη αυτή η διαδικασία στην οποία θέλει να μπεί να τον κάνει πολύ πιο ευτυχισμένο από το να κάτσει στην Ελλάδα και να μετράει τα λεφτά του μίζερα μέχρι να πεθάνει όπως κάνουμε οι περισσότεροι. Just a thought..

Ας πάει να ανοίξει ένα καφενείο σε ένα απομονωμένο μέρος της Ελλάδας αν είναι έτσι :)

Δημοσ.

Οι Βρετανοι κι οι Αυστραλοι πανε γιολο στα 22 τους στην Ταϊλανδη και οπου βγει ή μηπως ειναι συνταξιουχοι που εχουν αραξει για να εχουν καλη ζωη; Κι αλλοι επισης πανε και μενουν σε σκηνες με τους ιθαγενεις στον Αμαζονιο. Μπορει να παει κι εκει να βρει το νοημα της ζωης...

Καλο ειναι να μην ονειροβατει οτι θα παει στην Ταϊλανδη και θα κανει τη ζωη ενος τουριστα γιατι αν παει να δουλεψει κοντρα στους ντοπιους, οι συνθηκες ζωης του θα ειναι παραπλησιες με τους ντοπιους, οχι με τους Αυστραλους που εχουν μια τσεπη πιτα στα δολλαρια και κανουν σεξοτουρισμο. 

Και κατι τελευταιο. Ακουγεται πολυ το τραγικο επιχειρημα: Ναι αλλα οι ανθρωποι στο Βιετναμ, τη Ταϊλανδη ή το Λαος ειναι ευτυχισμενοι ας μην εχουν τις πολυτελειες που εχει ενας μεσος δυτικος ενω οι Σουηδοι αυτοκτονουν και οι Νορβηγοι πινουν.  

Αυτο ισχυει αλλα συμβαινει για εναν πολυ απλο λογο: Δεν εχουν μαθει με αυτες. Αν ενας ανθρωπος εχει μεγαλωσει σε μια παραγκα χωρις επιπλα και τουαλετα, δεν του φαινεται παραξενο που μενει εκει. Ουτε ζηλευει τα σπιτια των δυτικων γιατι ισως δεν εχει ιδεα κι αυτα πως ειναι, εκει δουλευουν ολη τη μερα για ενα πιατο φαί, δεν βλεπουν House of Cards. Οταν ενας δυτικος ομως που εχει μαθει να χεζει εντος σπιτιου, να εχει ψυγειο και να μπορει να εχει περιθαλψη οταν ψοφολογαει παει να ζησει εκει, δεν θα μπορει.

Μου φαινεται μερικοι παιρνουμε τον πολιτισμο μας δεδομενο και δεν τον εχουμε εκτιμησει οσο πρεπει. Ακομα και η Ελλαδα που εχει τον τρισκαταρατο ΕΝΦΙΑ (μεινε στο νοικι btw) εχει τρομερο επιπεδο διαβιωσης σε συγκριση με μια τετοια χωρα. Φυσικα δν μιλαμε για το πως ζει το 1% αλλα για το πως ζει ενας μεσος ανθρωπος. Ποσο μαλλον μια δυτικη χωρα οπως η Βρετανια ή η Γερμανια...

• Like 1
Δημοσ.

δεν με καταλαβαίνει κανείς σας....αν μείνω εδώ δεν θα μπορέσω ποτέ να κάνω οικογένεια κ να ζήσω όπως οι δικοί μου με μια αξιοπρεπή δουλειά...τουλάχιστον αν φύγω για Ταϊλάνδη ή Κούβα θα μπορέσω να ζω άνετος χωρίς το άγχος κ την πίεση που έχω τώρα

φιλε μου ..άλλο τουρίστας και άλλο μετανάστης......

Δημοσ.

Δηλαδή στην Ταϊλάνδη πάνε μόνο οι ματσωμένοι για σεξοτουρισμό ή οι γέροι για να φάνε τη σύνταξή τους. Επίσης όλοι ζουν σε παράγκες και δεν έχουν δει ποτέ τους έπιπλα και τουαλέτα. Που τα είδες αυτά ρε φίλε; Από τον καναπέ που προπονείς; Έχεις πάει σε αυτές τις χώρες για τις οποίες μιλάς;

• Like 3
Δημοσ.

δεν με καταλαβαίνει κανείς σας....αν μείνω εδώ δεν θα μπορέσω ποτέ να κάνω οικογένεια κ να ζήσω όπως οι δικοί μου με μια αξιοπρεπή δουλειά...τουλάχιστον αν φύγω για Ταϊλάνδη ή Κούβα θα μπορέσω να ζω άνετος χωρίς το άγχος κ την πίεση που έχω τώρα

Έχουνε πλακώσει τα τρολλς και κάνουν οτι θέλουνε.

Άκου εκει Κούβα που δεν έχεις ψάξει το παραμικρό για το τι γίνεται, άσε μας ρε άνθρωπε να ουμ.

Δημοσ.

στην κουβα σε καθαριζουν στον δρομο με λιμα για 2 σωληναρια οδοντοκρεμες...

Βασικά πορνομετανάστη θα έλεγα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...