Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ όλο το φόρουμ.

Θα ηθέλα να ρωτησω κάτι και οποιος γνωρίζει 2-3 πραγματακια ας βοηθησει.

Γνωστός μου φέτος δίνει πανελληνιες.

Περνάει σε μια σχολη (π.χ.αει μαθηματικο πάτρα) και το Σεπτεμβριο κάνει την εγγραφή του και παίρνει και το πάσο του.

Τον Δέκεμβρη δίνει Κατακτηρίες και γινεται επιτυχων (π.χ. αγγλικης φιλολογιας αθηνα).Μπαινει στο γ'εξαμηνο σπουδων και δε δικαιουται ούτε πάσο  ουτε σημείωσεις λόγω κατακτηριων.

Μπορει να φοιτά παραλληλα και στα δυο ιδρύματα??

Δημοσ.

Όχι, δε μπορεί να είναι σε δύο ιδρύματα της ίδιας βαθμίδας. Μπορεί μόνο πτυχίο και μεταπτυχιακό ταυτόχρονα ή μεταπτυχιακό και διδακτορικό.. όχι μεταπτυχιακό και μεταπτυχιακό ή προπτυχιακό και προπτυχιακό.

• Like 3
Δημοσ.

επίσης για να δώσεις κατατακτήριες πρέπει να έχεις ήδη ένα πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ.

διπλές σχολές γίνεται και αν θέλει να είναι σε AEI/TEI και κάποιο IEK

Δημοσ.

επίσης για να δώσεις κατατακτήριες πρέπει να έχεις ήδη ένα πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ.

διπλές σχολές γίνεται και αν θέλει να είναι σε AEI/TEI και κάποιο IEK

υπαρχει πτυχιο αει αυτο εννοειται,

διπλες σχολες πως γινεται?

πάντως με κατακτηριες δεν εχεις πάσο δεν δικαιουσαι συγγραματα-βιβλια και ξεκινας απο το γ εξαμηνο.

Δημοσ.

υπαρχει πτυχιο αει αυτο εννοειται,

διπλες σχολες πως γινεται?

πάντως με κατακτηριες δεν εχεις πάσο δεν δικαιουσαι συγγραματα-βιβλια και ξεκινας απο το γ εξαμηνο.

Αυτό με το ότι ξεκινάς από το Γ εξάμηνο νόμιζα ότι ίσχυε ανάλογα από που τελείωσες το πρώτο πτυχίο σου. Αν ήταν παρεμφερή σχολή με αρκετά κοινά μαθήματα πχ Φυσική-μαθηματικο-χημικό ή νοσηλευτική-φαρμακευτικη-ιατρική. Από που και ως που ένας που τελειωσε πληροφορική πχ και δώσει κατατακτήριες για νομική να ξεκινήσει δεύτερο έτος? Το πρώτο έτος από που το ξέρει?Θα πάρει πτυχίο μην έχοντας ανοίξει ποτέ βασικά βιβλία της σχολής που βρίσκονται στο πρώτο έτος?

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό με το ότι ξεκινάς από το Γ εξάμηνο νόμιζα ότι ίσχυε ανάλογα από που τελείωσες το πρώτο πτυχίο σου. Αν ήταν παρεμφερή σχολή με αρκετά κοινά μαθήματα πχ Φυσική-μαθηματικο-χημικό ή νοσηλευτική-φαρμακευτικη-ιατρική. Από που και ως που ένας που τελειωσε πληροφορική πχ και δώσει κατατακτήριες για νομική να ξεκινήσει δεύτερο έτος? Το πρώτο έτος από που το ξέρει?Θα πάρει πτυχίο μην έχοντας ανοίξει ποτέ βασικά βιβλία της σχολής που βρίσκονται στο πρώτο έτος?

Σχεδόν έτσι είναι. Το ότι ξεκινάς γενικά από Γ εξάμηνο είναι λάθος.

Για την ακρίβεια, ξεκινάς από το εξάμηνο που προσδιορίζει το τμήμα στο οποίο γίνεσαι δεκτός.

Άλλα ξεχωρίζουν περιπτώσεις, όπως λες και εσύ, άλλα όχι.

Δημοσ.

Υποτιθεται οτι τα μαθηματα στα οποια σε εξεταζουν στις καταταρκτηριες,αντιπροσωπευουν τα μαθηματα του πρωτου ετους και βρισκονται στο προγραμμα σπουδων της σχολης.

Λογικο ειναι να ξεκινας γ εξαμηνο.

Δημοσ.

Υποτιθεται οτι τα μαθηματα στα οποια σε εξεταζουν στις καταταρκτηριες,αντιπροσωπευουν τα μαθηματα του πρωτου ετους και βρισκονται στο προγραμμα σπουδων της σχολης.

Λογικο ειναι να ξεκινας γ εξαμηνο.

Στις κατατακτήριες δίνεις 3-4 μαθήματα από που και ως που αυτά είναι ολόκληρο έτος 10-15 μαθημάτων (ανάλογα την σχολή). Λογικό δεν το λες με καμία Παναγία.

Δημοσ.

Αν είσαι από συναφές γνωστικό αντικείμενο περνάς Γ ή και μεγαλύτερο εξάμηνο. Οι οδοντίατροι πχ στην ιατρική περνάνε 5ο ή 6ο εξάμηνο. Αν είσαι από άλλο ΑΕΙ θα σε πάρουν Α' Εξάμηνο στην ιατρική, αν είσαι νοσηλευτής Γ' εξάμηνο κτλ... και κάπως έτσι λειτουργούν και άλλες σχολές.

• Like 1
Δημοσ.

Αγγλική Φιλολογια μπαίνεις στο Γ εξαμηνο σπουδων μεσω κατακτηριων και δε δικαιουσαι τιποτα (πασο-βιβλια-συγγραματα).

Αν μπεις μεσω πανελληνιων ξεκινας κανονικα με πασο-συγγραματα-βιβλια.

Όχι, δε μπορεί να είναι σε δύο ιδρύματα της ίδιας βαθμίδας.  όχι μεταπτυχιακό και μεταπτυχιακό

Αυτο δεν ισχυει.

Γινεται να κανεις 2 μεταπτυχιακα ταυτοχρονα.

Που το διαβασες αυτο?

Και πως γινεται ο εντοπισμος των ατομων?

Γνωριζω περιπτωσεις που το εχουν κανει.

επισης κατι που εμαθα..... πλεον υπάρχει ένα συστημα το "ευδοξος" απο το οποιο ενας φοιτητης μπορει να πάρει συγγραματα-βιβλια για την σχολη του.

Απ οτι καταλαβαινω και διαβαζω  σε αλλα φορουμ αυτο το συστημα μπορει να εντοπισει και τις διπλοεγγραφες φοιτητων(π.χ. 2012 πανελληνιες και το 2013 χρηση 10% και εγγραφη σε αλλη σχολη).

Εδω όμως στην προκειμενη περιπτωση στην μια περιπτωση είσαι όντως φοιτητης με τα προνομια σου κανονικα στην άλλη δε ξέρω.

Και λογικα δε σε βλεπει το συστημα "ευδοξος".

Δημοσ.

Άντε άλλη μία φορά μήπως και το καταλάβετε.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΕΡΙΑ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑΤΟΣ (και ΟΧΙ σχολής) ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ.

Υπάρχουν τμήματα που και από συγγενές επιστημονικό πεδίο να είσαι, λένε "Όχι μάγκα μου, Α έτος μαζί με όλους". Υπάρχουν άλλα τμήματα που λένε "Έλατε, μπείτε όλοι στο Χ εξάμηνο". Πάλι, άλλα λένε "Από τα τάδε τμήματα μπαίνεις στο Υ εξάμηνο. Από τα δείνα στο Χ (με Χ < Υ). Από ό,τι άλλο στο 1ο έτος. "

Πόσο πιο απλά να σας το πει κανείς για να το καταλάβετε; ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΤΜΗΜΑ!

• Like 1
Δημοσ.

Αγγλική Φιλολογια μπαίνεις στο Γ εξαμηνο σπουδων μεσω κατακτηριων και δε δικαιουσαι τιποτα (πασο-βιβλια-συγγραματα).

Αυτο δεν ισχυει.

Που το διαβασες αυτο?

επισης κατι που εμαθα..... πλεον υπάρχει ένα συστημα το "ευδοξος" απο το οποιο ενας φοιτητης μπορει να πάρει συγγραματα-βιβλια για την σχολη του.

Απ οτι καταλαβαινω και διαβαζω  σε αλλα φορουμ αυτο το συστημα μπορει να εντοπισει και τις διπλοεγγραφες φοιτητων(π.χ. 2012 πανελληνιες και το 2013 χρηση 10% και εγγραφη σε αλλη σχολη).

Εδω όμως στην προκειμενη περιπτωση στην μια περιπτωση είσαι όντως φοιτητης με τα προνομια σου κανονικα στην άλλη δε ξέρω.

Στο μεταπτυχιακό το δικό μου υπέγραψα υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είμαι εγεγραμμένος σε άλλο τμήμα. Και όσοι γνωστοί μου έχουν μεταπτυχιακό υπέγραψαν και αυτοί. Το αν θα το εντοπίσουν ή όχι είναι άλλο θέμα.

Δημοσ.

Και εγώ κάνω δεύτερο πτυχίο και μεταπτυχιακό, άλλοι συνδυασμοί απαγορεύονται ρητά, όπως είπαν ήδη. 

Δεύτερο πτυχίο: Κατατακτήριες, μπήκα στο Δ' εξάμηνο (δεν έχω πάσο αλλά έχω κάρτα βιβλιοθήκης την οποία ακύρωσα)

Μεταπτυχιακό: Πάσο-κάρτα σίτισης-κάρτα βιβλιοθήκης( ακύρωσα του πτυχίου για να χρησιμοποιώ αυτή έχει όριο μέχρι 8 βιβλία αντί 5) 

Δημοσ.

Φετος εδωσα και περασα κατατακτηριες για ιατρικη. Παμε ενα ενα.

Οι κατατακτηριες δινονται Δεκεμβρη και οι επιτυχοντες ξεκινουν στο εαρινο εξαμηνο που ερχεται. Συνεπως μπορεις αναλογως με το πτυχιο της πρωτης σχολης να πας σε Β/Δ Εξαμηνο (συνηθως).

Δεν γινεται να εχεις πασο οταν πας για δευτερο πτυχιο, το πασο ισχυει ΜΟΝΟ για την πρωτη σχολη. Ακαδημαικη ταυτοτητα εχεις κανονικα.

Εαν ο φιλος σου περασει σε μαθηματικο και δωσει κατατακτηριες, πρεπει να κανει αιτηση διαγραφης απο το μαθηματικο (παραδιδες πασο/ακαδημαικη ταυτοτητα) και εγγραφη στην επομενη σχολη εαν πετυχει.

Προπτυχιακος φοιτητης ταυτοχρονα σε δυο σχολες απαγορευεται.

Μεταπτυχιακος/Διδακτορικος και προπτυχιακος γινεται.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Αυτο δεν ισχυει.

Που το διαβασες αυτο?

καλησπέρα! Είσαι σίγουρος-η ότι με πανελλήνιες δικαιούσαι τα πάντα? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...