Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι γιατι το αλλο... Εμενα πεθανε ενας ξαδερφος μου και πηγα στην κηδεια του. Μπηκα σε εκκλησια δηλαδη οσο τον διαβαζαν.

Και τι επαθες ? σου πεσε η μυτη? ενταξει ρε κοπελα μου σε εκκλησια μπηκες δεν μπηκες σε κανα σανατοριο. Πωπω πως κανετε ετσι ρε.

• Like 1
  • Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Moderators
Δημοσ.

αχ αυτός ο νονός .... αχ (βαχ) 

δεν θα έχει κανένα απολύτως θέμα κοινωνικά...εκκλησιαστικά ναι (δεν έχει δικαίωμα ταφής κατά το χριστιανικό πρότυπο) 

υπάρχει και το ενδεχόμενο καύσης βεβαίως 

επίσης, αφήνεις το παιδί σου με το δικαίωμα να αποφασίσει την θρησκεία του σε ικανό και λογικό επίπεδο σκέψης. αυτά. 

και καποιος χεστηκε για το θαψιμο! Ναι και εγω αυτο λεω αλλα καποιοι συνεχιζουν να υποστηριζουν το αντιθετο.

Δημοσ.

και καποιος χεστηκε για το θαψιμο! Ναι και εγω αυτο λεω αλλα καποιοι συνεχιζουν να υποστηριζουν το αντιθετο.

ναι..... τι μου θύμισες .... "τα σκυλιά γαβγίζουν σε τύπους γιατί τους αναγνωρίζουν ως αβάπτιστους" 

• Like 1
Δημοσ.

Πολλοι πιστευουν οτι αν δεν βαφτισεις το παιδι σου και καλα θα εχει "κοινωνικα" προβληματα και οτι θα το περιθωριοποιηση κτλ! Εγω λεω οτι δεν θα εχει καμια επιδραση στο πως θα μεγαλωσει. Εσυ τι λες?

Ανάλογα την κοινωνία (= χώρα) προφανώς.

Η μόνη σχετική εμπειρία που είχα ήταν Ελλάδα, με μια κοπέλα που κάποια στιγμή τη ρώτησα αλήθεια ποιό είναι το βαφτιστικό σου και σε φωνάζουν έτσι. Εκείνη την ώρα είμασταν με παρέα και άλλαξε το θέμα, μετά μου είπε κατ' ιδίαν ότι είναι αβάφτιστη. Αυτό έγινε κάπου 6-7 χρόνια πριν.

Υποθέτω για να το χειρίστηκε έτσι θα είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα που εγώ ως ΧΟ δεν αντιμετώπισα ποτέ. Πάντως ακόμα κι έτσι, η επόμενη γενιά ίσως να μην τα έχει.

Για μένα προσωπικά η απάντηση είναι ότι δε θα επέλεγα να βαφτίσω ή να μη βαφτίσω τα παιδιά μου in order to prove a point. Τα βάφτισα because why not και επειδή το ζητούσαν πολύ οι οικογένειες.

αχ αυτός ο νονός .... αχ (βαχ)

CIn3ZKO.png

:lol:  :lol:  :lol: 

• Like 2
Δημοσ.

Ανάλογα την κοινωνία (= χώρα) προφανώς.

Η μόνη σχετική εμπειρία που είχα ήταν Ελλάδα, με μια κοπέλα που κάποια στιγμή τη ρώτησα αλήθεια ποιό είναι το βαφτιστικό σου και σε φωνάζουν έτσι. Εκείνη την ώρα είμασταν με παρέα και άλλαξε το θέμα, μετά μου είπε κατ' ιδίαν ότι είναι αβάφτιστη. Αυτό έγινε κάπου 6-7 χρόνια πριν.

Υποθέτω για να το χειρίστηκε έτσι θα είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα που εγώ ως ΧΟ δεν αντιμετώπισα ποτέ. Πάντως ακόμα κι έτσι, η επόμενη γενιά ίσως να μην τα έχει.

Για μένα προσωπικά η απάντηση είναι ότι δε θα επέλεγα να βαφτίσω ή να μη βαφτίσω τα παιδιά μου in order to prove a point. Τα βάφτισα because why not και επειδή το ζητούσαν πολύ οι οικογένειες.

CIn3ZKO.png

:lol:  :lol:  :lol: 

πηγή έμπνευσης (και οι δύο) 

πωπω τι ματάρες έχω η $#%ανα 

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι εδώ για να λύσω όλες σου τις απορίες.

Θρησκευτικές τελετές: δεν έχω κάνει γάμο γιατί too much αλλά τι ακριβώς σου φαίνεται περίεργο; Ότι είμαστε περικυκλωμένοι από θρήσκους τους οποίους αγαπάμε όχι γιατί είναι θρήσκοι αλλά επειδή είναι οικογένεια και οι οποίοι αν δε δουν τελετή δε θα ησυχάσουν ούτε στον τάφο;

Επίσης, υπάρχει μια τεράστια μερίδα κόσμου η οποία θέλει να κάνει το τελετουργικό όχι γιατί πιστεύει απαραίτητα αλλά επειδή τους έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου (όχι θρησκευτικής φύσης) από πάντα. Για παράδειγμα ξέρω κοπέλες που δεν πατάνε εκκλησία αλλά θέλουν οπωσδήποτε κάποια στιγμή να ντυθούν νύφες και να τις περιμένει ο γαμπρός και να του πατήσουν το πόδι και μετά να τους πετάνε ρύζια. Whatever works for them.

Συγκεκριμένα για τη βάφτιση, για μένα είναι ένα καθαρά κοινωνικό γεγονός. Δεν ανησυχώ μη πάθουν τα παιδιά μου τίποτα γιατί ούτε και γω έπαθα όταν με βάφτισαν: ήμουν πολύ μικρός για να καταλαβαίνω οτιδήποτε. Αν κάποια στιγμή με ρωτήσουν τα παιδιά για ποιό λόγο τα βάφτισα εφόσον δεν πιστεύω θα τους πω ακριβώς αυτό το πράγμα που λέω τώρα σε σένα.

Thanks, καταλαβαίνω τι λες αλλά και πάλι μου φαίνονται εντελώς αντίθετα. Ξέρω ότι συμβαίνει, έχω και φίλους - γνωστούς που το έχουν κάνει αλλά ας πούμε ότι δεν με πείθουν τα επιχειρήματα. Τέλος πάντων :)

Δημοσ.

Thanks, καταλαβαίνω τι λες αλλά και πάλι μου φαίνονται εντελώς αντίθετα. Ξέρω ότι συμβαίνει, έχω και φίλους - γνωστούς που το έχουν κάνει αλλά ας πούμε ότι δεν με πείθουν τα επιχειρήματα. Τέλος πάντων :)

Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις.  ^_^

Πολλές φορές κάνουμε πράγματα που υποτίθεται πως έχουν μια συγκεκριμένη ουσία Χ όχι επειδή θέλουμε ή πιστεύουμε πως θα βρούμε αυτή την ουσία αλλά για κοινωνικούς λόγους. That is all. Χρειάζεται επιχείρημα για να εξηγήσω τι σημαίνει κοινωνικοί λόγοι;

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις.  ^_^

Πολλές φορές κάνουμε πράγματα που υποτίθεται πως έχουν μια συγκεκριμένη ουσία Χ όχι επειδή θέλουμε ή πιστεύουμε πως θα βρούμε αυτή την ουσία αλλά για κοινωνικούς λόγους. That is all. Χρειάζεται επιχείρημα για να εξηγήσω τι σημαίνει κοινωνικοί λόγοι;

Όχι, είπα ότι καταλαβαίνω ότι γίνεται κυρίως για τους άλλους. Απλά προσπαθώ να σκεφτώ τι θα έκανα αν ήμουν σε αυτή τη θέση και δεν ξέρω σίγουρα. Μπορεί να έκανα το ίδιο βέβαια.

Σκεφτόμουν και αυτό που λένε αρκετοί άθεοι, ότι βαφτίζεις το παιδί με το ζόρι σε μια ηλικία που δεν μπορεί να πει όχι κλπ και μετά μου φαίνεται λίγο περίεργο να κάνουν κι αυτοί το ίδιο στα δικά τους παιδιά.

Αλλά μάλλον δεν υπάρχει κι άλλη λύση, ειδικά στην Ελλάδα. Έξω δεν ξέρω τι κάνουν με αυτά τα θέματα. (Αν και όπου πήγα είδα πολλές εκκλησίες!).

Δημοσ.

Σκεφτόμουν και αυτό που λένε αρκετοί άθεοι, ότι βαφτίζεις το παιδί με το ζόρι σε μια ηλικία που δεν μπορεί να πει όχι κλπ και μετά μου φαίνεται λίγο περίεργο να κάνουν κι αυτοί το ίδιο στα δικά τους παιδιά.

Χωρίς να μπούμε σε πολλή φιλοσοφία, υπάρχουν διάφορα είδη άθεων όπως και διάφορα είδη από οτιδήποτε. Το συγκεκριμένο επιχείρημα δε μου λέει και πολλά, στο παιδί κάνω πάρα μα πάρα πολλά πράγματα με το ζόρι σε μια ηλικία που δε μπορεί να πει όχι (αυτός είναι ο ρόλος μου!), οπότε από μόνο του δε σημαίνει τίποτα.

Να μου πεις τώρα ότι προσηλυτίζω το παιδί να πιστεύει στο Α επειδή και γω πιστεύω στο Α, τότε κάτι έχουμε να συζητήσουμε. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να το κάνω, οπότε...

Δημοσ.

Ας αλλάξουμε την ονομασία σε "ο ρόλος του γονέα στην ανατροφή του τέκνου: συγκριτική αποτίμηση, παλαίοτερες αντιλήψεις - νέες προσεγγίσεις" 

• Like 2
Δημοσ.

Χωρίς να μπούμε σε πολλή φιλοσοφία, υπάρχουν διάφορα είδη άθεων όπως και διάφορα είδη από οτιδήποτε. Το συγκεκριμένο επιχείρημα δε μου λέει και πολλά, στο παιδί κάνω πάρα μα πάρα πολλά πράγματα με το ζόρι σε μια ηλικία που δε μπορεί να πει όχι (αυτός είναι ο ρόλος μου!), οπότε από μόνο του δε σημαίνει τίποτα.

Να μου πεις τώρα ότι προσηλυτίζω το παιδί να πιστεύει στο Α επειδή και γω πιστεύω στο Α, τότε κάτι έχουμε να συζητήσουμε. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να το κάνω, οπότε...

Οκ, λογικά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν είναι ακόμα «αποδεκτοί» ας πούμε οι άθεοι.

Δημοσ.

Και τι επαθες ? σου πεσε η μυτη? ενταξει ρε κοπελα μου σε εκκλησια μπηκες δεν μπηκες σε κανα σανατοριο. Πωπω πως κανετε ετσι ρε.

Πωωω σαρκαστικα το εγραψα διαβασε το μηνυμα στο οποιο απαντησα.

Δημοσ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δεν είναι ακόμα αποδεκτή η διαφορετικότητα.

η διαφορετικότητα σε όλα τα επίπεδα ... 

το τρίπτυχο του "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" στην ελληνική κοινωνία δεν θα αποδομηθεί ποτές ...

εκτός και αν αλλοιωθεί το στοιχείο του "έλλην" .. οψόμεθα 

• Like 1
Δημοσ.

η διαφορετικότητα σε όλα τα επίπεδα ... 

το τρίπτυχο του "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" στην ελληνική κοινωνία δεν θα αποδομηθεί ποτές ...

εκτός και αν αλλοιωθεί το στοιχείο του "έλλην" .. οψόμεθα 

Μπορεί να αλλοιωθεί και προς το πιο θρήσκο βέβαια...:)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...