Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα ένα κατινίστικο θέμα για την ανθολόγηση της χωριάτικης και μη λαογραφίας του τόπου μας. Πέρα από τις γνωστές σε όλους μας βασκανίες, τα ματιάσματα, τα μάγια και λοιπά, θα ήθελα να συλλέξουμε προκαταλήψεις που είναι λίγο σπανιότερες και να συμπεριλάβουμε λεπτομέρειες. Κρίμα να χαθούν μαζί με τους ηλικιωμένους που τις πιστεύουν αλλά και τους νεότερους χαζοβιόληδες και πιθανότατα θα ντραπούν να μας τις αποκαλύψουν ώστε να μην τους κοροϊδεύουμε. Δέχομαι ευχάριστα και παντός είδους έθιμα.

Επεξ/σία από idomeneas7
Δημοσ.

Το ξέρω, αλλά όπως είπα οι νέοι που τα πιστεύουν σταματάνε να σου τα λένε μετά τις πρώτες 2-3 φορές που θα γελάσεις κι έτσι δεν ενημερώνεσαι πλήρως.

Δημοσ.

Το ξέρω, αλλά όπως είπα οι νέοι που τα πιστεύουν σταματάνε να σου τα λένε μετά τις πρώτες 2-3 φορές που θα γελάσεις κι έτσι δεν ενημερώνεσαι πλήρως.

Ειδικά το μάτι σχεδόν όλοι το πιστεύουν πάντως, νέοι και μεγαλύτεροι.

Δημοσ.

Επίσης δεν το βρίσκω σωστό και έξυπνο να γελάς με πράγματα που δεν ξέρεις και δεν καταλαβαίνεις. (Δεν λέω ότι εγώ τα καταλαβαίνω, αλλά δεν γελάω). :)

Δημοσ.

γνωρίζω άνθρωπο που φοβάται τις μαύρες γάτες , τις θεωρεί γρουσουζιά και φτύνει τον κόρφο του κάθε φορά που βλέπει .
προσωπικά τις λατρεύω και έχω και μια δικιά μου και μια αδέσποτη που ταΐζω , full αλήτης ο αδέσποτος , το ένα αφτί κάτω μάγκικο και του λείπει κ ένα μικρό κομματάκι , λες κ βγήκε απο ταινία της Disney. Δεν δέχεται να τον πιάνεις ούτε θέλει χάδια , έχει μονίμως το look σε μακαιρώσω , i fucking love dat cat :3

Δημοσ.

Προκαταλήψεις ή προλήψεις;

Το ίδιο δεν είναι?

Ας βάλω μερικα...

Δεν κάνει να λες σε κανέναν τα ιατρικά προβλήματα των παιδιών/εγγονιών σου επειδή δεν θα βρίσκουν να παντρευτούν.

Αν δεν φτιάξεις περπατόπιτα στο μωρο, θα αργήσει να περπατήσει ή δεν θα περπατήσει καθόλου.

Αν κουρευτείς την πανσέληνο τα μαλλιά σου θα γίνουν αδύναμα.

Ζιο, όταν μου δίνουν τέτοιες συμβουλές δεν μπορώ να κρατήσω straight face.

Δημοσ.

Καλώς ή κακώς πολλοί τις πιστεύουν. Πιστεύω αυτό με το μάτι είναι η πιο γνωστή στην Ελλάδα

Δημοσ.

Το ίδιο δεν είναι?

Ας βάλω μερικα...

Δεν κάνει να λες σε κανέναν τα ιατρικά προβλήματα των παιδιών/εγγονιών σου επειδή δεν θα βρίσκουν να παντρευτούν.

Αν δεν φτιάξεις περπατόπιτα στο μωρο, θα αργήσει να περπατήσει ή δεν θα περπατήσει καθόλου.

Αν κουρευτείς την πανσέληνο τα μαλλιά σου θα γίνουν αδύναμα.

Ζιο, όταν μου δίνουν τέτοιες συμβουλές δεν μπορώ να κρατήσω straight face.

Όχι δεν είναι το ίδιο.

Δεν ήταν συμβουλή, σόρυ αν φάνηκε έτσι. Ό,τι θέλει κάνει ο καθένας, πως το βλέπω εγώ έγραψα.

Καλώς ή κακώς πολλοί τις πιστεύουν. Πιστεύω αυτό με το μάτι είναι η πιο γνωστή στην Ελλάδα

Όλοι έχουμε ξεματιαστεί τουλάχιστον μια φορά! :D

Δημοσ.

Ναι ναι. Και εγω είμαι επιρρεπης στο ματι.

Μια που αρχισες τις περπατοπιτες να συμπληρωσω με τη φανουροπιτα.

Επίσης για τα μωρα κατι λενε οτι πρεπει να πλενεις τα βαφτιστικα με νερο της θάλασσας.

Προκαταληψεις ή μηπως παραδοσεις τελικα; :)

Να συμπληρώσω με την ευκαιρία τις χαντρες και τα αναποδα σωβρακα για να μη σας πιανει το ματι.

Φοβάμαι οτι αν εγραφα εκθεση μπορει να ημουν εκτος θεματος!

Δημοσ.

To link σου λέει:

Οι προλήψεις σε σχέση με την προκατάληψη είναι ήπιας μορφής, συνοδεύονται από απευχές (ξόρκια) για εκτροπή του κακού και δεν θίγουν τρίτα πρόσωπα, όπως η συνάντηση ενός μαύρου γάτου, το κτύπημα του ξύλου ή το έξω από εδώ στο άκουσμα της λέξης διάβολος. Ακόμα και στις μέρες μας ένα πανάρχαιο εθιμοτυπικό της λιτανείας, που παρατηρείται σε περιπτώσεις ανομβρίας, αναβιώνει και με τις ευλογίες της εκκλησίας.

άρα δεν θεωρώ λάθος τον τίτλο. Εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...