Προς το περιεχόμενο

Απώλεια αέρα σε ελαστικό και κιτ επισκευής


akpe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χελόου.

 

Προχτές ξεκινώντας για μια δουλειά ανακάλυψα πως το μπροστά αριστερό λάστιχο μου είχε χάσει αέρα. Δεν είχε κοπεί ούτε σκάσει, αλλά φαινόταν αρκετά. Ευτυχώς ήμουν δίπλα σε βενζινάδικο και του έβαλα.

 

Όταν γύρισα από τη δουλειά δεν είχε χάσει καθόλου. Σήμερα που κατέβηκα να δω, ήταν πάλι στην προχτεσινή κατάσταση. Προφανώς κάτι πάτησα. Το αμάξι (Colt '05) δεν έχει ρεζέρβα, έχει κιτ επισκευής από τη μάνα του, λογικά μιας χρήσης και από όσο θυμάμαι μου είχαν πει ότι η αλλαγή του είναι πανάκριβη. Οπότε σκέφτομαι να μην το χρησιμοποιήσω ακόμα λόγω του κόστους της αλλαγής του αλλά και της πιθανότητας να το χρειαστώ στο μέλλον όταν θα είμαι πολύ πιο μακριά από βενζινάδικο (όπου και ίσως κάνει καλύτερη δουλειά από τα φτηνά aftermarket, λέω εγώ τώρα σαν άσχετος).

Το κοντινότερο βουλκανιζατέρ και βενζινάδικο (δίπλα είναι) είναι μεν κοντά, περίπου δύο λεπτά οδήγηση, αλλά περνάω από κεντρικούς δρόμους και δεν θα ήθελα να ρισκάρω ούτε τη ζάντα ούτε και το λάστιχο να σκάσει στη μέση του δρόμου και να φύγω δεξιά/αριστερά σε κανένα αυτοκίνητο ή, ακόμα χειρότερα, άνθρωπο.

Δεν ξέρω, ίσως να είμαι υπερβολικός και να μην σκάνε τόσο εύκολα (ακόμα και με το μισό αέρα μέσα), αλλά θέλω να το παίξω safe.

 

Πως θα προτείνατε να προχωρήσω; Υπάρχει κάποιο σχετικά φτηνό κιτ για να κάνω τη δουλειά μου; Ίσα ίσα τουλάχιστον να με καλύψει μέχρι να το πάω σε βουλκανιζατέρ. Και πάνω-κάτω πόσο περίπου να υπολογίζω σαν κόστος ελέγχου/μπαλώματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παρε καταρχήν να εχεις ενα κομπρεσερακι για ωρα αναγκης.. 10€ εχει και κανει δουλεια!

Επειτα πηγαινε στο βουλκανιζατερ σαν κυριος... (οχι οτι θα ειχες θέμα να πας και ετσι απλα επειδη το φοβασαι στο λεω - εγω με runflat σκισμένο 3 δαχτυλα πλαγια εχω κάνει 240 χλμ με 50χαω...)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το φοβάμαι να το πάω έτσι όχι μόνο για να σκάσει και να με πετάξει εκτός δρόμου, έτσι κι αλλιώς σαν κότα θα πηγαίνω, αλλά και για περαιτέρω ζημιά στο λάστιχο (σκίσιμο πχ) ή στη ζάντα. Βέβαια για τόσο μικρή απόσταση και αφού δεν έχει αδειάσει τελείως ο αέρας ίσως να μην γίνει και τίποτα, δεν θα ήθελα να το ρισκάρω όμως :)

 

Μάλλον τελικά θα χρησιμοποιήσω το κομπρεσέρ που έχει το εργοστάσιο κιτ μέσα, για να το πάω, θενξ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβώς, ήμουν τόσο επικεντρωμένος στα μπαλώματα και στα κιτάκια που μόλις μου είπες για κομπρεσέρ σκέφτηκα «ώπα, έχει και το κιτ μέσα»  :-)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μην το φοβασαι παντως τοσο πολυ να πας 2 λεπτα οδηγηση σαν κοτα μεχρι το βουλκανιζατερ με μισο αερα στο λαστιχο....

δεν σκανε ετσι ευκολα τα λαστιχα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...