Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

την πατησαμε σε υπολογιστη στη δουλεια μόλισ ανοιξαν ενα ηλεκτρονικο μυνημα ολα κλειδωθηκαν με καταληξη 

[email protected]

εμφανιστηκε  στην οθονη μυνημα "αν θελετε τα αρχεια σας sent email  to this e-email.

Δοκιμασα με spyhunter kai kasperky tool που βρηκα στο google αλλα τιποτα. Τα αρχεια ηταν εγγραφα κειμενου και μονο. παρακαλώ βοηθηστε!!!

Δημοσ.

δεν μπορω να δεκτω οτι δεν υπαρχει τροπος!!! στο 2016 ειμαστε... ελπιζω να χεις αδικο

• Like 1
Δημοσ.

Και να πληρώσει δεν είναι σίγουρο ότι ο άλλος θα του δώσει το κλειδί.

Άσε που έτσι τους ενθαρύνεις να συνεχίσουν.

Μόνο με backup σώνεσαι από τα ransomware.

• Like 1
Δημοσ.

δυστυχώς δεν υπάρχει τροπος,τα αρχεια κλειδωνουν και δεν υπάρχει επαναφορά.

επισης ουτε να πληρώσεις ειναι λυση δεν ξεκλειδώνουν τα αρχεια.

εαν ψάξεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα δυστυχώς λύση δεν υπάρχει.

Δημοσ.

Απλα τον ηπιες..... και να πληρωσεις, πεταμενα λεφτα ειναι....... και ας ειμαστε στο 2016!

Δημοσ.

δεν μπορω να δεκτω οτι δεν υπαρχει τροπος!!! στο 2016 ειμαστε... ελπιζω να χεις αδικο

Να το δεχτείς , και να αλλάξετε νοοτροπία εκεί στη δουλειά ξεκινώντας κατά 1ον από μια ενημέρωση-πληροφόρηση οτι δεν μπαίνουμε σε όποιες σελίδες μας καπνίσει,δεν πατάμε όποιο link βρεθεί μπροστά μας και κατά 2ον πάντα κρατάμε backup τα σημαντικά αρχεία εργασίας είτε σε άλλον εξωτερικό (-ους) δίσκο , είτε σε άλλον υπολογιστή που δεν έχουν πρόσβαση ο κάθε τυχαίος...

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή είμαστε στο 2016 γι' αυτό σου κλείδωσαν τα αρχεία πανεύκολα.

Από το backup σας θα πρέπει να τα ανακτήσετε.

• Like 1
Δημοσ.

φιλικά πάντα σε όσους δίνουν συμβουλές για τα αυτονόητα. δεν είμαι κανένας άσχετος που δεν ξέρω τι είναι αντίγραφο ασφάλειας , αντίγραφο συστήματος για επαναφορά των Windows , image etc. δεν θα πάω στη συνάδελφο να τη μαλώσω που άνοιξε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα και την πάτησε κάνοντας μάθημα για αντίγραφα ασφάλειας. ψάχνω να βρω μια λύση να τη βοηθήσω. και μέχρι να πω δεν υπάρχει περίπτωση -χαμένη υπόθεση θα προσπαθήσω ότι υπάρχει... ευχαριστώ για τα προτεινόμενα site. έστειλα δείγμα στην Kaspersky για να δοκιμάσουν αν γίνεται ξεκλείδωμα, θα δοκιμάσω και τις άλλες λύσεις που μου προτείνετε και μετα θα πω δεν γίνεται ή τα κατάφερα... Το να επιχαιρεις με την καταστροφή του άλλου δεν μου ταιριάζει και δεν θα το κάνα ποτέ . Το 2016 το είπα γιατί έχουμε περισσότερη γνώση και εργαλεία για να λύσουμε ένα πρόβλημα... αυτά τα γραφώ μόνο και μόνο γιατί ένιωσα ότι ζητάω συμβουλές τζάμπα.

• Like 1
Δημοσ.

@avacan, να ρωτήσω:

1/ τι antivirus είχε εκεί που έγινε "το κακό". Έπιασε τίποτα αυτό ή όχι;

2/ Το κλείδωμα έγινε τοπικά μόνο ή και σε αρχεία του δικτύου;

3/ Έτρεξε κάποιο attachment στα mail ή απλά με το άνοιγμα του μηνύματος;

Δημοσ.

... δεν θα πάω στη συνάδελφο να τη μαλώσω που άνοιξε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα και την πάτησε κάνοντας μάθημα για αντίγραφα ασφάλειας. ...

Λυπάμαι που δεν εχω να σου δώσω λύση και έυχομαι να βγάλεις άκρη. Αντίθετα θέλω να λίγο να σταθώ στο παραπάνω quote. Η συνάδερφος πρέπει να καταλάβει τη λαμακία που έκανε και οτι εν έτος 2016 δεν κάνουμε κλικ σε οτιδήποτε πατιέται. Εχουμε μπει σε ηλεκτρονική εποχή. Από αφέλεια/άγνοια/ταχύτητα (δεν εχει σημασία) έγινε προβλήμα με το υλικό της δουλειάς, άρα πιθανό κόστος. 

Βέβαια τώρα ειναι μια πρωτης τάξεως ευκαιρία να πειστεί το αφεντικό οτι πρέπει να βγάλει κονδύλι για αυτόματο backup 

Δημοσ.

1)avast free

2)topika-sto destop βγηκε μια μπλε οθονη που λεει οτι σε 72 ωρες πρεπει να επικοινωσετε αλλιωσ τα αρχεια ....

3)δεν θυμαται-αρα δεν ξερω.

Για την ιστορια σε γυναικα ηλικιας 50 ετων με μονη σχεση με υπολογιστη το word, τι να πεις και τι να συμβουλεψεις...

ξερετε για την παροιμια δεν μπορεις να μαθεις κτλ...απλα τα αρχεια ξερω οτι τα εχει αναγκη και πραγματικα θελω να βοηθησω. δεν ξερω αν υπαρχει και εταιρία στην Ελλαδα να ασχολειται με τετοια θεματα...αν ξερει καποιος ας προτεινει

δυστυχως σαν χωρα ειμαστε αναλφαβητοι τεχνολογικα. σε ποσα σπιτια οι γονεις - παππουδες ανακαλυπτουν το μαγικο κοσμο του φατσοβιβλιου και του web-banking  και δεν τηρουν ουτε τα πιο απλα για την ασφαλεια των δεδομενων τους με δυσσαρεστες συνεπειες.

μεγάλη συζητηση να την ανοιξουμε...ισως φταιμε κι εμεις που δεν επιμενουμε να τονιζουμε τους κινδυνους...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...