Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να μεγαλώσω τη βεράντα μου να την κάνω σαν μια μικρή αυλή.

Οι διαστάσεις είναι 4χ4 τετράγωνη. Θα χρειαστώ λογικά 6 κοιλοδοκος και από κάτω λαμαρίνα. Και κάτι να το γράψω γύρω γύρω.

Έχει φτιάξει κανένας? Έχει καμιά ιδέα?

Δημοσ.

Τα 4χ4 ειναι πολλά ομως και θέλεις πολυ καλη στήριξη, τι υψος εχεις απο το έδαφος, ανέβασε καμια φοτο τι θελεις να κάνεις.

Δημοσ.

Από κάτω έχω υποστεγο με χοντρους και δυνατούς κοιλοδοκους καλά στερεωμένοι με τσιμέντο. Πιστεύω από τι έδαφος μέχρι τρελά πάνω να κάνω και μια σκεπή αργότερα είναι 5 6 μέτρα. Θα χρειαστώ 6 μέτρα κοιλοδοκος που θα κολλήσουν πάνω στους υπαρχοντες

Δημοσ.

Πόσο λες να κοστίσει όλο αυτό? Θα πάω να ρωτήσω σε λίγες μέρες βέβαια αλλά μια εικόνα θέλω.

6 κοιλοδοκοι και για πάτωμα τι θα χρειαστω

Δημοσ.

Θέλεις κάγκελα, θέλεις κυλοδοκους και στο πάτωμα ή ανοξείδωτα στραντζαριστα, λαμαρίνα ή συνθετικό πάτωμα, χρώματα κλπ, δεν εχω και εικόνα αλλα το 500αρικο είναι για πλάκα

Δημοσ.

Το "Θέλω να μεγαλώσω τη βεράντα μου να την κάνω σαν μια μικρή αυλή" αυτομάτως σημαίνει πολύ καλούς υπολογισμούς ως προς τις αντοχές, φορτία, κλπ.

Και αυτό γιατί αυτή η "αυλή" μπορεί να σε οδηγήσει, χωρίς πολύ σκέψη, στο να βάλεις πολλές ή μεγάλες γλάστρες ή σε μια γιορτή να μαζευτούν εκεί πολλά άτομα που θα είναι στο τσακίρ κέφι (με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό).

Ακόμα και το υπόστεγο που έχεις από κάτω (με τους χοντρούς κοιλοδοκούς όπως αναφέρεις) μπορεί να μην έχει κατασκευαστεί με κάτι τέτοιο στο μυαλό και άρα και οι κοιλοδοκοί αλλά και η πάκτωσή τους στο τσιμέντο να μην είναι ανθεκτική σε παραπάνω φορτία ή, ακόμα περισσότερο, σε πλάγιες δυνάμεις που ενδεχομένως να ασκηθούν (είναι λάθος να θεωρούμε ότι όλες οι δυνάμεις σε τέτοιες κατασκευές είναι προς τα κάτω)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...