Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απογοητεύτηκα όμως όταν είδα να μην συμπεριλαμβάνουν έργα του στο syllabus μαθημάτων της Αγγλικής Φιλολογίας όταν σπούδαζα εκεί [05'-09']...ντροπή...να βγαίνουν απόφοιτοι αυτού του τμήματος και να μην ξέρουν τίποτα για τον J.R.R. Tolkien.

Για μια εργασία που 'χα κάνει για μια συνάδελφό σου πάντως, τον είχα χρησιμοποιήσει στη βιβλιογραφία για κάτι γλωσσολογικά middle english και τέτοια ΘεωρΚατ. Μεγάλο παπάρι να τον διαβάζεις αν δεν έχει μάγους μέσα.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ναι ναι σε καταλαβαίνω, κι εγώ είχα κάνει γλωσσολογική εργασία πάνω του και ήταν πακέτο, αλλά άξιζε ο κόπος.

Δημοσ.
Ο χρήστης Laurelien είπε:

Γεννήθηκε στο Μπλοεμφοντέην στη Νότια Αφρική, μετά πήγε Οξφόρδη! Θέλω κάποια στιγμή να πάω εκεί να επισκεφτώ τον τάφο του.

Κι εγώ θέλω να πάω αλλά είναι δύσκολο λόγω δουλειάς. Νομίζω έζησε και στο Birmingham! Υπάρχουν φωτογραφίες και τιμητική πλακέτα στην αγαπημένη του pub, από τους botanic gardens, είναι παντού!

Νταξ,ας μη γινοντουσαν οι ταινιες. Μονο οι φαν που τον ξεραν απο τα βιβλια του θα ηταν "αρρωστάκια".

Δημοσ.

Έχω διαβάσει LotR, Hobbit και Silmarillion (2 φορές) με το τελευταίο να είναι το αγαπημένο μου. Το Children of Hurin το έχω στη λίστα για τα επόμενα που θα διαβάσω. Αξίζει όσο και τα υπόλοιπα;

Και ναι, τον έμαθα απ' τις ταινίες τις οποίες τις καταευχαριστιέμαι ακόμα, αυτές όμως μου έδειξαν το δρόμο για τα βιβλία τα οποία είναι από άλλο επίπεδο. Δεν υπάρχει όμοιός του για 'μένα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Νταξ,ας μη γινοντουσαν οι ταινιες. Μονο οι φαν που τον ξεραν απο τα βιβλια του θα ηταν "αρρωστάκια".

Δεν τους λες και λίγους :P

• Like 2
Δημοσ.

εξαιρετικο το Σιλμαριλιον αλλά στην αρχή ειναι κουραστικό, οι πρώτες 200 σελιδες.

στα αγγλικά τα διάβασες; μάλλον θα ξέρεις αριστα λογοτεχνικου επιπέδου αν καταλαβαινεις τα πάντα, καθώς σε κάτι φάσεις κάνει χρηση πολυ εξεζητημένου λεξιλογιου ακομη και για τους γηγενής.

Και στα αγγλικά και στα ελληνικά. Αλλά ναι σπουδάζω Αγγλική Φιλολογία και Λογοτεχνία οπότε ξέρω καλά. Το Σιλμαρίλλιον παλιά το είχα παρατήσει 2 φορές επειδή τα πρώτα 2 μέρη μου φάνηκαν κουραστικά με τόσα ονόματα. Αλλά τη δεύτερη φορά που το διάβασα, επειδή είχα ήδη μια ιδέα, μου άρεσαν.

P.S. Τη φωτό προφίλ σου του Τουράμπαρ την έχω wallpaper σε κινητό και λάπτοπ <3

Προσωπικά με άρεσαν πολλές από τις ιστορίες στο Silmarillion,αλλά τα Unfinished tales/Lost Tales παραήταν ατελείωτα.

Με το ζόρι τα συνέχισα και σκυλοβαρέθηκα σε πολλά σημεία που ο γιος του έχει τον ατελείωτο με τις λεπτομέρειες και τις εναλλακτικές... 

Καλά ναι, τα σχόλια του γιου του είναι απίστευτα αναλυτικά. Σκέψου όμως τι δουλειά έριξε! Διάβασα ότι είχε 70 κουτιά έγγραφα να αναλύσει.

Απογοητεύτηκα όμως όταν είδα να μην συμπεριλαμβάνουν έργα του στο syllabus μαθημάτων της Αγγλικής Φιλολογίας όταν σπούδαζα εκεί [05'-09']...ντροπή...να βγαίνουν απόφοιτοι αυτού του τμήματος και να μην ξέρουν τίποτα για τον J.R.R. Tolkien. Ευτυχώς δηλαδή που τον είχα ανακαλύψει πολύ νωρίτερα γιατί αν περίμενα απ'τη σχολή, άστα να πάνε :P

Αγαπημένο έργο του για μένα είναι το Silmarillion και συγκεκριμένα τα κομμάτια: Of the Beginning of Days, Of Thingol and Melian, Of the Darkening of Valinor, Of the Sindar, Of the Coming of Men into the West, Of Beren and Lúthien, Of Túrin Turambar, Of Tuor and the Fall of Gondolin. Καλά ναι, είναι πολύυυυ δύσκολο να διαλέξω :P

Ρε συ κι εγώ το σκεφτόμουν αυτό! Έχει γράψει τόοοοσα ποιήματα που θα μπορούσαν να τα αναλύσουν στα μαθήματα λογοτεχνίας. Αλλά στον ακαδημαϊκό χώρο βλέπω μια ελαφρά περιφρόνηση προς το είδος του fantasy.

Τα 3 τελευταία μ'αρέσουν κι εμένα. Επίσης μ'αρέσουν: Of Eldamar and the Princes of the Eldalië , Of Maeglin, Of the Fifth Battle: Nirnaeth Arnoediad και η Akallabêth. Αλλά ναι δύσκολο να διαλέξεις το καλύτερο :D Αφού σ'αρέσουν οι ιστορίες του Τούριν και των Μπέρεν/Λούθιεν τότε διάβασε το Lays of Beleriand. Επειδή εκεί είναι γραμμένες οι ιστορίες τους σαν επικά ποιήματα.

Πάρε μια ιδέα:

'Farewell!

On earth I need no longer dwell,

friend and comrade, Beren bold.

My heart is burst, my limbs are cold.

Here all my power I have spent

to break my bonds, and dreadful rent

of poisoned teeth is in my breast.

I now must go to my long rest

neath Timbrenting in timeless halls

where drink the Gods, where the light falls

upon the shining sea.' Thus died the king,

as elvish singers yet do sing.

"Lo! the golden dragon of the God of Hell,

the gloom of the woods of the world now gone,

the woes of Men, and weeping of Elves

fading faintly down forest pathways,

is now to tell, and the name most tearful

of Niniel the sorrowful, and the name most sad

of Thalion's son Turin o'erthrown by fate."

"Recalling Luthien dancing fair

with wild white roses in her hair,

remembering her elven voice that rung

while stars in twilight round her hung."

Εγω παντως εχω παρει και το λεξικο-συντακτικο του σχετικα με την  υψηλη γλωσσα των  elf quenya :-D

Έτσι μπράβο! High Elves.

Έχω διαβάσει LotR, Hobbit και Silmarillion (2 φορές) με το τελευταίο να είναι το αγαπημένο μου. Το Children of Hurin το έχω στη λίστα για τα επόμενα που θα διαβάσω. Αξίζει όσο και τα υπόλοιπα;

Ναι αξίζει, αν σ'άρεσε η ιστορία του Τουράμπαρ επειδή ουσιαστικά είναι η ιστορία του πιο αναλυτικά. Απλά ετοιμάσου για μια ελαφριά κατάθλιψη :P Επίσης, τα Παιδιά του Χούριν είναι γραμμένο και σε μορφή επικού ποιήματος στο Lays of Beleriand που ανέφερα.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πάντα γκρινιάζω ότι τα engreek εξαφανίζουν την επικούρα των ονομάτων κτλπ κτλπ...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...