Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ζούμε σε δύσκολες εποχές, με την οικονομική στενότητα να προεξάρχει.
Αν και οι ανάγκες/προτεραιοτητες/διαθεσιμο εισοδημα προς καλυψη αναγκων/προσωπικες συνθηκες διαβιωσης, διαφερουν απο ανθρωπο σε ανθρωπο,
θα ηθελα να κανουμε μια γενικοτερη συζητηση,
για το ποιες ενεργειες και αλλαγες εχετε κανει στη ζωη σας τα τελευταια χρονια,
με σκοπο των περιορισμο των εξοδων σας.
Κι επειδη κανεις δεν μπορει να τα σκεφτει ολα, μπορει να καταγραφουν αποψεις που να βοηθήσουν κι άλλους, κι αυτο θα ειναι σημαντικό!

Δημοσ.

Για την μεταφορά στην δουλειά, πλέον έκοψα το αμάξι και πάω μόνο με τα μέσα. Μόνο από αυτό γλύτωσα πάνω από 150€ τον μήνα (85€ Αττική Οδός - Βενζίνες - φθορά στο αυτοκίνητο).

• Like 3
Δημοσ.

~Ξόδευα πολλά για το φαγητό. Πλέον αγοράζω ποσότητες που αναλογούν σε 1 άτομο, δεν μ'αρέσει να πετάω τρόφιμα και να σπαταλώ έτσι τα χρήματά μου.

~Και για συναυλίες ξόδευα μεγάλα ποσά και τώρα πια πηγαίνω μόνο στα πολύ αγαπημένα συγκροτήματα.

~Καφεδάκια και γενικά εξόδους εννοείται όχι κάθε μέρα. Μ'αρέσει και περισσότερο να πηγαίνω σε σπίτια φίλων ή να έρχονται εκείνοι σε μένα και να καθόμαστε χαλαρά.

~Ρούχα-παπούτσια-τσάντες αγοράζω μόνο την περίοδο των εκπτώσεων. Πιο παλιά τό'χα παρακάνει..

~Σουπερμάρκετ πηγαίνω με λίστα για να μην παρασυρθώ σε περιττές αγορές.

~Στο σπίτι φώτα αναμμένα μόνο στο δωμάτιο που βρίσκομαι και όχι σε όλο το σπίτι. Δεν έχει νόημα, τσάμπα σπατάλη.

• Like 5
Δημοσ.

Ζούμε σε δύσκολες εποχές, με την οικονομική στενότητα να προεξάρχει.

Αν και οι ανάγκες/προτεραιοτητες/διαθεσιμο εισοδημα προς καλυψη αναγκων/προσωπικες συνθηκες διαβιωσης, διαφερουν απο ανθρωπο σε ανθρωπο,

θα ηθελα να κανουμε μια γενικοτερη συζητηση,

για το ποιες ενεργειες και αλλαγες εχετε κανει στη ζωη σας τα τελευταια χρονια,

με σκοπο των περιορισμο των εξοδων σας.

Κι επειδη κανεις δεν μπορει να τα σκεφτει ολα, μπορει να καταγραφουν αποψεις που να βοηθήσουν κι άλλους, κι αυτο θα ειναι σημαντικό!

Όλα είναι αναλογικά και εξαρτάται το άτομο.

Το 2009 όταν χώρισα, βρέθηκα με 5 υπνοδωμάτια σπίτι, με πάγια έξοδα που μόνο 2 μισθοί μπορούσαν να καλύψουν. Δεν το έβαλα κάτω. Αντίθετα έβαλα κάτω τους αριθμούς, έκοψα από όπου μπορούσα να κόψω και να ζω με τα βασικά που χρειάζομαι.

Αυτό μου έδωσε επίσης και την πορεία να ξεφύγω από το την κατηγορία των εργαζομένων/υπαλλήλων και να πάω στην κατηγορία των εργολάβων/επιχειρηματιών μερικούς μήνες αργότερα. 7 χρόνια μετά, συνεχίζω να έχω τα πάντα σε προϋπολογισμό. Ανεξάρτητα βέβαια τα πόσα ξοδεύω και πόσα πέρνω.

• Like 3
Δημοσ.

Εχω γινει πιο σπαταλος απο οτι παλια.

Δεν το ελεγχω.

Νεο φετιχ τα αθλητικα Nike.

λολ κάπως έτσι κι εγώ! λέω ο μόνος ανώμαλος εγώ είμαι?? τελευταίο καιρό έχω αγοράσει μετοχές σε fred perry παπούτσια και ralph lauren μπλούζες.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Γράφεις τι χαλας κάθε μέρα στο τέλος του μήνα κοιτας και κόβεις τα μεγάλα περιττά έξοδα. Πχ Μπορεί να λες καφές 1 ευρό Δεν είναι πολλά αν παίρνεις κάθε μέρα όμως είναι 30. Οπότε αλλάζεις σε καφέ από σπίτι και γλιτώνεις λεφτά

• Like 4
Δημοσ.

Κόπηκαν χοντρές πάγιες περιττές δαπάνες που δεν ασχολιόσουν παλιότερα.

Πχ.
Μετακόμιση έδρας εταιρείας σε χώρο χωρίς ενοίκιο (ιδιόκτητο υπόγειο), και χωρίς λογαριασμούς ΔΕΚΟ.
Αλλαγή σταθερών τηλεφώνων σε voip.
Μείωση συμβολαίου κινητής.
Μείωση κατηγορίας στο ΤΕΒΕ.

Μείωση παροχών συμβολαίου νοσοκομειακής περίθαλψης.
Αγορά Κινέζικων gadgets - κινητών αντί για επωνύμων.

Περιορισμός δαπανών ένδυσης υπόδησης, αναβάθμισης υπολογιστών και αγορών gadgets γενικά.
Πώληση αυτοκινήτου (έχω και μηχανή, με μικρή χρήση και τα δύο).

Κατά τα άλλα τίποτα το σπουδαίο.

Δημοσ.

Βρίσκω τον εαυτό μου όσο περισσότερα λεφτα βγάζω, τόσο λιγότερα να ξοδεύω. Το σπίτι είναι φυσικά από τα σημαντικότερα έξοδα, χωρίς όμως να σημαίνει ότι πρέπει να μείνεις σε μια φτηνότερη περιοχή που δεν σου αρέσει. Εξαιρετικά σημαντικό να κάνεις ρεαλιστική λίστα με τα έξοδα σου.

Ρε απολλ τι κάνατε 2 άτομα σε σπίτι με 5 υπνοδωμάτια; Καταθλιπτικό λίγο !

Δημοσ.

Οταν δουλευα κεντρο και βολευαν οι συγκοινωνιες ειχα ελαχιστοποιησει το αμαξι. Τωρα πια δυστυχως δεν μπορω γιατι η διαφορα στο χρονο μετακινησης ειναι μεγαλη.

Σχεδον ποτε πια φαγητο απ'εξω οταν ειμαι μονος. Κυριως λογω στροφης σε πιο υγιεινη διατροφη αλλα δεν ηταν και αμελητεο εξοδο

Γενικος ποτε δεν ημουν σπαταλος για να κανω σημαντικες περικοπες. Απλως πλεον δεν ειναι τοσο ευκολο να κανω την αποταμιευση που εκανα παλαιοτερα.

Θα συμφωνησω με τη λιστα. Εδω και χρονια στο τελος της ημερας καταγραφω τα καθημερινα εξοδα για να βλεπω που βρισκομαι καθε μηνα

Δημοσ.

Ρούχα - παπούτσια σε εκπτώσεις κυρίως. Αν δω κάτι όμως που μου αρέσει πολύ χωρίς έκπτωση θα το πάρω. Ε τα φώτα που δεν χρειάζομαι στο σπίτι τα κλείνω, plus με ενοχλεί το έντονο φως. Φαγητό απέξω εχω μειώσει, κυρίως για healthy reasons. Άλλο δεν θυμάμαι τώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...