angmar Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 TS στο Google Photos https://photos.google.com/ αν επιλέξεις ν ανεβάσεις τις φωτογραφίες σου σε "high quality" και όχι "original size", δεν υπάρχει περιορισμός στον όγκο δεδομένων που μπορείς να φιλοξενήσεις εκεί. Κάνε μια απόπειρα και αν η απώλεια ποιότητας από original -> high δε σ' ενοχλεί, go for it.
zio10 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Λίγα στο cloud, λίγα τοπικά, ούτε και ξέρω ακριβώς που είναι τι! Δεν έχω και τίποτα πολύ σπουδαίο, κάτι φωτογραφίες αλλά οκ, δε νομίζω να χαθούν και όλες μαζί!
Highlander Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 OneDrive, Mega, Dropbox, GoogleDrive και 3 εξωτερικούς που παίρνω κάθε εβδομάδα στον ένα. Ο κάθε δίσκος είναι σε διαφορετικό σημείο και είναι Encrypted με Bitlocker. Αυτά.
stelios18120 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 βλεπω μερικους να κρατανε backup σε 10 διαφορετικα cloud και σκληρους δισκους φυλαγμένους σε διαφορετικα σημεια του πλανητη,και νιώθω φτωχος και αφελης που κραταω backup μονο σε onedrive και Mega. καλα γιατι τα βαζετε σε τοσα πολλα και διαφορετικα? encrypted και τα λοιπα...τρεμει ο snowed!! (πλακιτσα κανω καλα κανετε απλα είναι παρασκευη και εχω κεφια ) 1
Pokemon640 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 για μένα το cloud είναι αυτοκτονία, πρώτον τα δεδομένα σου είναι δημόσια, αν όχι, ακόμη και με μια επίθεση τα έχουν πάρει εύκολα. Δεύτερον, ανα πάσα στοιγμή μπορεί να πει ο server δεν λειτουργώ και τα χάνεις όλα. και με 1Mbps upload πως ανεβάζεις 7TB ? Σαν το local backup δεν έχει. 1
Highlander Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Encrypted γιατί αν μπει κάποιος στο μαγαζί ή στο σπίτι να κλέψει, ας πάρει το δίσκο να τον κάνει ότι θέλει. Σε διαφορετικά σημεία (Σπίτι, Μαγαζί) για τον ίδιο λόγο. Εάν χαθούν ταυτόχρονα και από τα 2 σημεία, θα κάνω ασφάλεια για κάλυψη από πτώση αεροσκάφους στο σπίτι και στο μαγαζί. 1
LongTom Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Τα προσωπικά,τις βλακειούλες, τα έχω στο λαπτοπι στον δεύτερο δίσκο, σε 4 HDD(σε 2 ομάδες ανάλογα με τι αποθηκεύω μέσα) και τα κρίσιμα προσωπικά αρχεία(χαρτιά σπιτιού,πτυχία,αποδείξεις αγορών και λοιπά σημαντικά) τα έχω παντού(σε 5 HDD ουσιαστικά) και στο cloud. Της δουλειάς τα έχω στον εκεί δίσκο/γκομπιούτερ, σε φλας(μόνο κάποια πολύ σημαντικά αρχεία) που δεν φεύγει από το γραφείο και στο εκεί εταιρικό cloud, όπως άλλωστε κάνουν όλοι. Εάν γίνει τίποτις η ευθύνη δεν είναι χέρια μου. 1
Glikos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Να ρωτήσω που κρατάτε τις τσόντες ή θα φανώ υπερβολικός?
kathytherion Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Διαβαζω για 3 cloud , 5-6 σκληρους δισκους και φλασακια και εκει που με λεγαν ολοι υπερβολικη που εχω μοιρασει dvd σε 3 σπιτια και 2 σκληρπυς σε 2 σπιτια αισθανομαι πως δεν εχω κανει ηδη αρκετα...
LongTom Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Διαβαζω για 3 cloud , 5-6 σκληρους δισκους και φλασακια και εκει που με λεγαν ολοι υπερβολικη που εχω μοιρασει dvd σε 3 σπιτια και 2 σκληρπυς σε 2 σπιτια αισθανομαι πως δεν εχω κανει ηδη αρκετα... Ανάλογα,εάν έχεις σημαντικά και μοναδικά πράματα(προσωπικά αρχεία, φωτογραφίες και βίντεο σου κ.ο.κ.) τότε αξίζει να τα σώζεις παντού και σε διαφορετικά μέρη. Εάν μιλάμε για mainstream ταινίες και λοιπές βλακείες που βρίσκεις εύκολα παντού,τότε είναι ψιλομαλακία να κάνεις τόσο κόπο. Να ρωτήσω που κρατάτε τις τσόντες ή θα φανώ υπερβολικός? Το αισθησιακό υλικό δεν χρειάζεται γενικά αρχειοθέτηση,λόγω αφθονίας του στο ίντερνετς. Εάν έχεις προβλήματα με το εν λόγω θέμα,δηλαδή πρόσβασης στο ιντερνετς,τότε το σώζεις όπου και τα λοιπά αρχεία. 1
D4rkshadow Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Φωτογραφιες,βιντεο, σε 3 διαφορετικους εξωτερικους σκληρους και 1 εσωτερικο που τον βαζω μονο οταν εχω πολλα για μεταφορα και μετα παλι εξω απο το pc
defacer Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 για μένα το cloud είναι αυτοκτονία, πρώτον τα δεδομένα σου είναι δημόσια Πρώτον όχι δεν είναι δημόσια, από πού σου ήρθε αυτό δεν έχω ιδέα. Δεύτερον αν θέλεις ντε και καλά να μη μπορεί να δει τα δεδομένα σου κανένας απολύτως εκτός απο σένα (πράγμα που στο 99% των περιπτώσεων είναι αστείο) τότε τα ανεβάζεις σε encrypted container ή απλά επιλέγεις κάποιο zero knowledge πάροχο όπως αυτοί που είπε ο unabomber. αν όχι, ακόμη και με μια επίθεση τα έχουν πάρει εύκολα Μάλλον έχεις μεγαλύτερη ιδέα απ' ότι θα'πρεπε σχετικά με το πόσο ενδιαφέρονται οι κακοί να βάλουν χέρι στις φωτογραφίες από τις διακοπές σου. Το "με μια επίθεση τα έχουν πάρει εύκολα" από που προκύπτει; Έχουν γίνει πολλές επιτυχημένες επιθέσεις τέτοιου είδους μέχρι σήμερα; Και τέλος όπως είπαμε encrypted ή zero knowledge και δε μπορεί ποτέ κανείς να πάρει τίποτα. Δεύτερον, ανα πάσα στοιγμή μπορεί να πει ο server δεν λειτουργώ και τα χάνεις όλα. Σοβαρό επιχείρημα; Ανα πάσα στιγμή μπορεί να πεθάνει και ο σκληρός και τα χάνεις όλα. Άρα ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε σκληρούς για backup? Επιπλέον ποτέ κανένας δεν το κάνει αυτό, σε όλες τις περιπτώσεις σου λένε θα διακοπεί η υπηρεσία τότε παρακαλούμε μαζεύτε τα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μεγέθη Google και Microsoft. και με 1Mbps upload πως ανεβάζεις 7TB ? Αργά και με υπομονή, ή ακόμα καλύτερα δεν κάνεις μαλακίες με cloud backup πραγμάτων που μπορείς να κατεβάσεις όποτε θέλεις έτσι κι αλλιώς.
ParhsG Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Μερικοί έχουν θέμα με τα δεδομένα τους και έχουν τα πάντα encrypted ακόμα και τα φλασάκια. Και δε πετάνε ποτέ ούτε φλασάκι ούτε τίποτα γιατι μπορεί να το βρει κάποιος. Ακόμα και να έχουν καταστρέψει δίσκους κτλ πάλι δε πετάνε τπτ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα