InfernoN Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 1 upload σε cloud και 2 δισκοι νομιζω ειναι υπεραρκετοι για να τα χασεις και τα 3 ταυτοχρονα δεν παιζει. εκτος αν πεσει μετεωριτης στον cloud server και στις 2 τοποθεσιες των σκληρων. τοτε πασο. και παντα encryption στα ευαισθητα αρχεια προφανως https://veracrypt.codeplex.com/ αν και πρεπει να γυριζετε σε περιεργα site χωρις vpn-proxy για να σας βαλουν στο ματι ή να στε σημαντικοι ή πολυ σπανια απλα να ειστε ατυχοι. 1
iordanis77 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 πλεον με τις μηχανες οι φωτος ειναι αφθονες και δωρεαν, δε ξερουμε που να τις βαλουμε, θα κραταμε και αντιγραφα τους?
e-tic Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Τα αρχεία στα οποία θέλω να έχω πρόσβαση απο παντού τα αποθηκεύω στο cloud (τα έχω και τοπικά) χωρίς αυτόματο συγχρονισμό. Αρχεία που θέλω να έχω πρόσβαση μόνο στο εσωτερικό δίκτυο του σπιτιού σε έναν απο τους δίσκους του server (Raspberry pi). Φωτογραφίες και οτιδήποτε άλλο που αν χαθεί ΔΕΝ μπορεί να επανακτηθεί, σε δεύτερο (εξωτερικό) δίσκο με EXT4 FS και σε Blu Ray Disc, σύνολο δηλαδή 3 αντίγραφα.
kaliakman Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Ξανανοίγω το θέμα για να ζητήσω προτάσεις για cloud! Θέλω για backup εως 500GB αλλά να μπορώ να τα έχω αναπάσα στιγμή σε κινητό και pc.. Η λογική λέει OneDrive με 1TB στα 7$ αλλά δεν ξέρω τι παίζει από θέμα ασφάλειας..
e-tic Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Ξανανοίγω το θέμα για να ζητήσω προτάσεις για cloud! Θέλω για backup εως 500GB αλλά να μπορώ να τα έχω αναπάσα στιγμή σε κινητό και pc.. Η λογική λέει OneDrive με 1TB στα 7$ αλλά δεν ξέρω τι παίζει από θέμα ασφάλειας.. https://mega.nz/ 1
Dinos_12345 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Πλάκα την πλάκα το Mega με έχει σώσει. Έχω κρατήσει ένα σκασμό φωτογραφίες εκεί και όλο το AC-ΙΙ που είναι υπο εξαφάνιση στα torrentάδικα και έχω ακόμα 40gb ελεύθερα.
jmirko15 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Λοιπόννννν.. Περαστικά σε όποιον το διαβάσει Κάποια βασικά πράγματα πριν ξεκινήσω.. 1. Προσωπικά αρχεία (photos etc) δεν ανεβάζω ποτέ στο cloud (ούτε encrypted) 2. Ότι ανεβάζω σε cloud είναι encrypted σε Veracrypt Container ή στεγανογραφημένα (το λέμε αυτό στα Ελληνικά;; ) με OpenPuff 3. Έχω ~2ΤΒ προσωπικά αρχεία, ~3ΤΒ αρχεία δουλειάς και ~15ΤΒ media files (video/music only) 4. 3 διαφορετικά locations + cloud (3-2-1 rule lol) 5. Offline -> 2xNAS, External HDDs, DVDs/Blurays, LTO-6 6. Cloud υπηρεσίες που χρησιμοποιώ: a) Tresorit b ) SpiderOak c) Amazon Cloud Drive (δίνει unlimited χώρο για $60/year..) d) Hubic (10TB = 50eu/year, OVH company) e) Και σύντομα BackBlaze Β2 για long term backup solution και Crashplan για πιο casual χρήση. Ο λόγος της τελευταίας επιλογής: η BackBlaze θέλει να συνδέσεις τον external HDD μία φορά το μήνα ενώ η Crashplan όχι 7. Έχω έναν μικρό server για τα media files.. Ναι μου αρέσουν τα δεδομένα μου Χώροι Τώρα.. Έχουμε 2 χώρους με τα NAS (offline), ας ονομάσουμε τον πρώτο χώρο Α και τον δεύτερο Β Ο 3ος χώρος είναι τραπεζική θυρίδα (yup τόσο καλά..) C Ο 4ος χώρος είναι το cloud με a+b = D1 και c+d = D2 (a,b,c,d αντιστοιχούν στις εταιρίες παραπάνω) A+B = Έχουν τα πάντα μέσα. Ουσιαστικά είναι cloned και syncάρουν κάθε 12 ώρες. C = Προσωπικά αρχεία μόνο (monthly check & update) D1 = Αρχεία δουλειάς (daily uploads) D2 = Media files μόνο (video/music) (random) Α. Ο NAS είναι πάντα up-to-date και μαζί με αυτόν έχω και κάποια must αρχεία σε εξωτερικό σκληρό encrypted μαζί με DVDs. Main NAS. B. O NAS είναι πάντα up-to-date και εδώ έχω κάποιες LTO-6 tapes και πλέον Blurays αντί για DVDs. C. Εδώ αποθηκεύω 1 HDD, μερικά DVDs+Blurays και 3 LTO-6 tapes. D1. Μία φορά την μέρα ανανεώνω το Veracrypt Container (αλλαγές μόνο, έχω και τα standard αρχεία που υπάρχουν ήδη στο cloud) και το ανεβάζω. D2. Εδώ τραβάει από τον μικρο server τα encrypted media files της ημέρας αφού πρώτα τα κατεβάσει στον NAS Ερωτήσεις 1. Γιατί τις παραπάνω υπηρεσίες cloud; Γιατί έχουν καλύτερες τιμές και τις εμπιστεύομαι περισσότερο. Πχ το OneDrive έχει κλείσει λογαριασμούς χωρίς λόγο. 2. Γιατί τα media files τα ανεβάζεις encrypted; Όσο και αν τις "εμπιστεύομαι" στους όρους λένε ξεκάθαρα ότι scanaroun τα αρχεία σου για τυχόν "copyright" κτλ θέματα (αν και εγώ με τις open source movies και music που έχω δεν πιστεύω να έχω θέμα ) 3. Την παλεύεις; Όχι.. Sorry για τυχόν λάθη.. PS: Ουσιαστικά - Personal files = NAS, External HDD, DVD/Bluray + LTO-6 - Work files = NAS, External HDD, DVD/Bluray, Cloud (ίσως LTO-7 αργότερα) - Media files = NAS + Cloud 3
zio10 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Πάντως το ανέβασμα τόσο μεγάλου όγκου αρχείων είναι θέμα για τους περισσότερους...εγώ σήμερα πήγα να ανεβάσω κάτι φωτογραφίες (1 gb περίπου) και αργούσε τόσο που το σταμάτησα και απλά τις έκανα ένα αντίγραφο σε μια κάρτα μνήμης!
meletis_m Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Στον εξωτερικό δίσκο & στις υπηρεσίες της Google, Onedrive
jmirko15 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Πάντως το ανέβασμα τόσο μεγάλου όγκου αρχείων είναι θέμα για τους περισσότερους...εγώ σήμερα πήγα να ανεβάσω κάτι φωτογραφίες (1 gb περίπου) και αργούσε τόσο που το σταμάτησα και απλά τις έκανα ένα αντίγραφο σε μια κάρτα μνήμης! Άν το λες για εμένα γι'αυτό ο μικρός server για τα media files.. Για τα άλλα δεν είναι και πολύ τραγικό. Βέβαια χρησιμοποίησα και την 100άρα σύνδεση της δουλειάς μερικές φορές Για Mega προσέχετε ούτε ο Dotcom δεν το προτείνει πλέον. Δεν το "τρέχει" αυτός εδώ και κάποιο διάστημα.. 2
Dinos_12345 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Άν το λες για εμένα γι'αυτό ο μικρός server για τα media files.. Για τα άλλα δεν είναι και πολύ τραγικό. Βέβαια χρησιμοποίησα και την 100άρα σύνδεση της δουλειάς μερικές φορές Για Mega προσέχετε ούτε ο Dotcom δεν το προτείνει πλέον. Δεν το "τρέχει" αυτός εδώ και κάποιο διάστημα.. Το τελευταίο για το Mega δεν το έπιασα. Προσωπικά ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το Google Photos για να μου κάνει sync τις εικόνες που βγάζω κατευθείαν από το κινητό... Έχω και 115gb στο drive.
jmirko15 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Το τελευταίο για το Mega δεν το έπιασα. Προσωπικά ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το Google Photos για να μου κάνει sync τις εικόνες που βγάζω κατευθείαν από το κινητό... Έχω και 115gb στο drive. In July 2015, Dotcom said he doesn't trust Mega service in a Q&A session with tech website Slashdot, claims the company had "suffered from a hostile takeover by a Chinese investor who is wanted in China for fraud" and that the New Zealand government seized this investor's shares and now has control of the site. Dotcom encouraged readers not to use it and that he plans to set up a completely open source nonprofit competitor. Dotcom announced on his Twitter account that he plans to release a detailed breakdown of Mega's status.[31][32] Mega responded that the authorities have not opposed or interefered with any of Mega’s operations.[33] https://en.wikipedia.org/wiki/Mega_%28service%29
Dinos_12345 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 https://en.wikipedia.org/wiki/Mega_%28service%29 Και πάλι είναι encrypted, αν χάσεις τον κωδικό σου, χάνεις τα αρχεία σου, γιατί αυτοί δεν έχουν αντίγραφο, λέει στους όρους.
jmirko15 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Και πάλι είναι encrypted, αν χάσεις τον κωδικό σου, χάνεις τα αρχεία σου, γιατί αυτοί δεν έχουν αντίγραφο, λέει στους όρους. Κινέζος επενδυτής, που τον ψάχνουν για απάτη, ότι και να λένε οι όροι.. Δεν είναι άξιο εμπιστοσύνης IMHO.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα