Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί απαραίτητα πρέπει να υπάρχει επαγγελματική αποκατάσταση και επαγγελματικά δικαιώματα ενώ η επιλογή είναι ελεύθερη.

Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να ορίζει το κράτος που θα περάσει ο καθένας για να βρει και δουλειά.

Πιστεύω πάντως πως το καλύτερο θα ήταν να μπαίνει όπου θέλει ο καθένας χωρίς εξετάσεις, απλά αν κοπείς πχ στα μισά μαθήματα να σε διαγράφουν από τη σχολή.

• Like 1
  • Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν δεν είχαμε χρεοκοπήσει το επόμενο βήμα ήταν να γίνει ΤΕΙ ιχθυοκαλλιέργειας γλυκού νερού και ΤΕΙ ιχθυοκαλλιέργειας αλμυρού νερού.

• Like 1
Δημοσ.

Όσοι μιλάτε για Ιατρικές, είστε το λιγότερο ανίδεοι.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει σ αυτή τη χώρα, για να βελτιωθούν τα πράγματα, είναι να καταλάβει ο κάθε καρμίρης πως πρέπει να κοιτάει τη δική του καμπούρα και να μιλά μόνο για τα πράγματα τα οποία γνωρίζει. Εμου συμπεριλαμβανομένου.

• Like 1
Δημοσ.

αν δεν ξηλωθούν τα κοινωνικά ταμπού τίποτα δεν θα γίνει.....το ξαναλέω δέστε πόσοι πάνε σε σχολές που δεν τους αρέσουν μόνο γιατί το επιθυμούν οι γονείς. πόσα προσωπικά παραδείγματα έχετε ανθρώπων που είναι ακατάλληλοι να σπουδάσουν κάτι και αντί να πάνε να γίνουν υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, αγρότες κτλπ σπαταλάνε χρόνια και λεφτά απο την ζωή τους μόνο κ μόνο για το "τι θα πει η γειτονιά".

• Like 4
Δημοσ.

Επειδή μένω Ναύπλιο μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η σχολή "θεάτρου" εδώ απ'οτι εχω ακούσει ειναι για τον λούτσο.

τελικά μπορεις να επιβεβαιώσεις ή απλα έχεις ακουσει;

μηπως ειναι καλυτερα να μην χαρακτηριζεις αφου δεν εισαι σιγουρος;

Δημοσ.

τελικά μπορεις να επιβεβαιώσεις ή απλα έχεις ακουσει;

μηπως ειναι καλυτερα να μην χαρακτηριζεις αφου δεν εισαι σιγουρος;

Όχι λάθος κάνεις. Κι εγώ έμενα Θεσσαλονίκη άρα μπορώ να εκφέρω γνώμη για τα ΤΕΙ στη Σίνδο.

Btw να κλείσουν κι αυτά για να μην καρπώνονται κάποιοι τα νοίκια.

Δημοσ.

εγω μενω αθηνα και μπορω να επιβεβαιωσω με 1000% βεβαιοτητα και σιγουρια οτι ακουσα απο εναν φιλο οτι το τει πειρααια δεν ειναι και τοσο καλο

^ γλυκος style

• Like 1
Δημοσ.

Bilya, τι μας πειράζει αυτό; Ας πάει όποιος θέλει να κάνει το ψώνιο του και μπορεί. Βοηθάει και τις τοπικές οικονομίες. Απλά να μην έχει απαιτήσεις για δικαιώματα και αποκαταστάσεις, κανένας βασικά.

Το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι ότι ίσως πληρώνουμε τζάμπα καθηγητές αλλά οκ, μάλλον τα θετικά είναι περισσότερα. :)

Πάντως για πολλά χρόνια αυτό το σύστημα με τις πολλές σχολές βόλευε τους πάντες, κράτος, γονείς, παιδιά, φροντιστήρια, μαγαζιά, ιδιοκτήτες σπιτιών κλπ

• Like 1
Δημοσ.

Αποψη μου ,καλυτερα να εχεις καποιο πτυχιο πανεπιστημιου παρα τιποτα. Οτι κι αν εινα αυτο εν τελη. Πιο πολλες πιθανοτητες εχεις με το να εχεις καποιο παρα με το να μην εχεις καθολου. Κατι αλλα χαρτια οπως ιεκ κτλ (εκτος απο συγκεκριμενες ειδικοτητες οπως σεφ ζαχαροπλαστης κτλ που δεν υπαρχουν σε πανεπιστημιο) δεν αξιζουν τιποτα σημερα. Ετσι κι αλλιως ακομη και την ιχθυοκαλλιεργεια που λες να τελειωσει καποιος , μετα μπορει να κανει χιλια δυο λογω του οτι τελειωσε πανεπιστημιο , οπως κατακτηριες μεταπτυχιακα σε αλλα αντικειμενα κτλ. 

• Like 1
Δημοσ.

Έξω (πλην χωρών που εμπορεύονται την παδεία) σπουδάζουν κάτι και βρίσκουν δουλειά σε αυτό το κάτι.

οχι δεν ισχύει, τουλάχιστον Αγγλια

Καταλαβαίνεις ότι απλά με επιβεβαιώνεις....;

γιατί; το παιδαγωγικό πρέπει να είναι 4ετες; κάποτε ήταν διετής ακαδημία

όχι groot οι βιβλιοθηκονομίες είναι 3

τει αθήνας 

τει θεσ/νικης

και ιόνιο πανεπιστήμιο

Δική μου μη ακριβής αναφορά. ΑΕΙ βιβλιοθηκονομίας είναι ένα (όπως επισημαίνεις και εσύ). Παράληψή μου.

Δημοσ.

Μου αρέσει που το παράδειγμα σας είναι οι ιχθυοκαλλιέργειες, οι οποίες μέχρι και σήμερα έχουν δουλειά. Δεν είμαι σίγουρος για την κατάταξη σήμερα, αλλά μέχρι το 2003 η Ελλάδα ανταγωνιζόταν την Ιαπωνία για την πρώτη θέση στην παραγωγή.

Μάθημα ιστορίας: οι ιχθυοκαλλιέργιες στην Ελλάδα ήρθαν ως μεταφορά τεχνογνωσίας ως συμπλήρωμα για τα Μιράζ που αγόραζε ο Ανδρέας στις αρχές του 80. Μιράζ μπορεί να μην υπάρχουν, αλλά υπάρχουν 3 σχολές τριτοβάθμιας και μία σχετικά ανθηρή βιομηχανία.

• Like 2
Δημοσ.

γιατί; το παιδαγωγικό πρέπει να είναι 4ετες; κάποτε ήταν διετής ακαδημία

μιο

Και για επιμόρφωση και παραδειγματισμό, η διαπαιδαγώγηση γινόταν με τη ράβδο....

• Like 1
Δημοσ.

Μου αρέσει που το παράδειγμα σας είναι οι ιχθυοκαλλιέργειες, οι οποίες μέχρι και σήμερα έχουν δουλειά. Δεν είμαι σίγουρος για την κατάταξη σήμερα, αλλά μέχρι το 2003 η Ελλάδα ανταγωνιζόταν την Ιαπωνία για την πρώτη θέση στην παραγωγή.

Μάθημα ιστορίας: οι ιχθυοκαλλιέργιες στην Ελλάδα ήρθαν ως μεταφορά τεχνογνωσίας ως συμπλήρωμα για τα Μιράζ που αγόραζε ο Ανδρέας στις αρχές του 80. Μιράζ μπορεί να μην υπάρχουν, αλλά υπάρχουν 3 σχολές τριτοβάθμιας και μία σχετικά ανθηρή βιομηχανία.

απλως αυτο το παραδειγμα ειπε αν και δεν ξερω τι αποκατασταση εχει σημερα ειναι η αληθεια.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί απαραίτητα πρέπει να υπάρχει επαγγελματική αποκατάσταση και επαγγελματικά δικαιώματα ενώ η επιλογή είναι ελεύθερη.

Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να ορίζει το κράτος που θα περάσει ο καθένας για να βρει και δουλειά.

Πιστεύω πάντως πως το καλύτερο θα ήταν να μπαίνει όπου θέλει ο καθένας χωρίς εξετάσεις, απλά αν κοπείς πχ στα μισά μαθήματα να σε διαγράφουν από τη σχολή.

Μιλας για μια χωρα ισοτητας και δημοκρατιας εδω ιδιες σχολες σε διαφορετικες περιοχες μπορουν να εχουν απο τον καλυτερο καθηγητη εως τον χειροτερο(με οτι συνεπαγεται αυτο).Θυμαμαι πολυ παλια επαιρναν σε τραπεζες και αλλες δημοσιες υπηρεσιες ολα τα βυσματα αντι να βαλουν ενα οριο ας πουμε απολυτηριο 17 και πανω ,τοσο βρωμικο ηταν και ειναι το πολιτικο συστημα.Να εχεις μαθητες του 19 και να βαζεις μαθητες του 10 ποσο κατεστρεψαν αυτην την χωρα ολοι οσοι κυβερνησαν.Αλλο παραδειγμα να βαζεις ειδικους φρουρους με βυσμα(100 κιλα) αντι να βαζεις ανδρες που εχουν παει ειδικες δυναμεις κ.τ.λ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...