Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Παπούτσια πεζοπορίας

Ναι, τα άρβυλα ΕΣ με καινούργια κάλτσα ! :-D

θυμήθηκα τα στρατά, που πηγαίναμε πορεία 40 χλμ (πήγαινε έλα) , με Μ71 και όπλο χιαστί για πλάκα!

Και ευτυχώς δεν ήμασταν πεζικό γιατί αυτοί το κάνανε συνέχεια , και μεγαλύτερες αποστάσεις.

Δημοσ.

Εαν καταφέρεις και το ολοκληρώσεις θα σου πάρει το λιγότερο 10-12 ώρες.
Σκέψου οτι:

• Ο ρυθμός σου δεν θα είναι πάντα ίδιος ( δεν γίνεται να διανύεις 5χλμ σε 60 λεπτά μετα απο 5 ωρες περπάτημα. Το βάδισμα σου θα πέφτει σταδιακά).
  • Θα πρέπει να κάνεις στάσεις.
  • Θα πρέπει να φας.
  • Σε τόσα χιλιόμετρα θα πρέπει να αλλάξεις κάλτσες.
  • Και θα σου πρότεινα εαν εχεις δυνατότητα να αλλάξεις και εσώρουχο! (χωρις πλάκα).
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπερα,σκεφτομαι να κανω μια διαδρομη με τα ποδια,ειναι περιπου 40 χιλιομετρα +-5,εχει κανεις αποψη,ποση ωρα θα μου παρει,τι πρεπει να εχω μαζι μου και τετοια?Θενκς

εξαρταται τι ρυθμο θα έχεις, αν περπατάς 1 χιλιομετρο τα 15 λεπτά ή παραπάνω πχ 1200 μετρα το δεκαπεντάλεπτο

ενας μέσος άνθρωπος μπορει να περπατησει 4 χλμ/ωρα έως και σχεδον 5 με γρηγοροτερο ρυθμο.

απλώς μην πας με τη μια για τα 40 κάνε πρωτα μικροτερες διαδρομες 5-10-15 χιλιομετρα να δεις πως τα πας και να προπονηθεις

γιατι οι σημερινοι άνθρωποι δεν είμαστε μαθημένοι για μεγάλες πορειες οχι ομως οτι δεν μπορουμε.

πόσο? ο φλασ γκορντον ειναι?

ο συμφορουμιτης tsino καλά σε είπε. υπολογιζε κανα 5-6 χλμ την ωρα χωρίς σταση. νερακι παρε μαζι σου αν και δε πιστευω να τη παλεψεις.

6 χιλιομετρα την ωρα πολυ δεν πάει για περπάτημα;

• Like 1
Δημοσ.

Προσφατα εκανα 10km, με χαλαρο περπατημα και μια σταση περιπου 10 λεπτων, σε 2 ωρες και 20 λεπτα. Οποτε και εγω υποθετω οτι θα σου παρει 8-12 ωρες για τα 40.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πριν ένα χρόνο είχα περπατήσει 20 χιλιόμετρα(μεσα στην αθήνα)με ελάχιστες στάσεις σε 2.5 ώρες,την επόμενη πήγα για 5χ5 και βρέθηκα στο νοσοκομείο με ραβδομυόληση

http://www.smarthealth.gr/565

Θέλει λίγο προσοχή.

Ότι είπαν οι παραπάνω να τα τηρήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν περπατάς γενικά επειδή βλέπω είσαι 32 και οχι 20, ίσως έχεις πρόβλημα με τα γόνατα / πόδια. Αν έχεις παραπάνω κιλά, τότε είναι σίγουρο. Έχετετο κατά νου.

• Like 1
Δημοσ.

Στον στρατο καναμε 40 km πορεια, κανα 6ωρο νομιζω, με 2 15λεπτες στασεις και κανα δυο μικροτερες. Το προβλημα ειναι τα 10 τελευταια που αρχιζουνε να σε πονανε τα πελματα. Πριν πας ομως στα 40, πρεπει να κανεις κανα 2 φορες 10-15 χιλιομετρα, δεν μπορεις με την μια να πας στα 40.

• Like 1
Δημοσ.

Στο στρατό κάναμε λίγο λιγότερο από 7 ώρες τα 30χιλ . Με κάποια διαλείμματα μικρά και περπάτημα με άρβυλα σε χώματόδρομους και χωράφια. 

Δημοσ.

ενημερωτικα για να κανεις το μαραθωνιο της αθηνας κατω απο 3 ωρες πρεπει να πηγαινε με κατω απο 4 λεπτα το χιλιαρι. Νομιζεις οτι μπορεις να κανεις τα 40 σε 2.5 ωρες με περπατημα?

Ενημερωτικά πάλι, ο Σπύρος Λούης τον έκανε σε 3' 22".

• Moderators
Δημοσ.

πόσο? ο φλασ γκορντον ειναι?

Spoiler for somewhat nerdy off-topic

flash_gordon_0.jpg

Flash Gordon (δεν πάει γρήγορα)

flash-movie-director-writer-grahame-smit

Τhe Flash (ένας απ' όλους, πάει γρήγορα)

• Like 4
Δημοσ.

40 χιλιομετρα με κανονικό περπάτημα και καμια ολιγολεπτη σταση, θα έλεγα οτι θα το κανεις σε 9-9,5 ωρες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...