Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα ενυδρείο γύρω στα 60-80 λίτρα και έχω μέσα ένα παπαγαλοψαρο μόνο του για 5-6 χρονάκια. Εντωμεταξύ είχα να το καθαρίσω πριν την τελευταία φορά 1 χρόνο χωρίς να πάθει τίποτα το ψαράκι (απλώς δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά σε σχέση με άλλα παπαγαλοψαρα) και ούτε το ταιζα τακτικά (μια φορά την εβδομαδα). Τώρα έχω 2-3 μήνες που το φροντίζω κανονικά. Λοιπον, αυτό που θέλω να μάθω είναι αν μπορώ να βάλω άλλο ένα παπαγαλοψαρο χωρίς να φαγωθούν μεταξύ τους (λόγω του ότι λογικά το ψάρι μου θα είναι λογικά αύριο μετά από όλα αυτα).

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να το αφήσεις το θέμα και να μην το ζορίζεις ("don't push your luck" που λένε).

Αφού από την "ενασχόλησή" σου φαίνεται ότι το ψιλοβαριέσαι πια (ίσως παλιότερα να το έκανες πιο πολύ κέφι). Από αυτά που περιγράφεις μάλλον είναι θέμα τύχης η επιβίωση του υπάρχοντος ψαριού.

Θα έλεγα να παρατήσεις το ενυδρείο και να ρίξεις κάνα τζόκερ :-)

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά ασχολείται η μάνα μου τώρα με το ψάρι. Εγώ έτσι κι αλλιώς αν όλα πάνε καλά φεύγω για φοιτητής του χρόνου. Πιο πολύ αυτή θέλει ένα δεύτερο ψαράκι :P. Το ψάρι είναι μια χαρά και δεν το βλέπω να μας "χαιρετάει" συντομα (τουλάχιστον έτσι φαίνεται αφού είναι ζωηρο).

Δημοσ.

Ναι μόνο που δεν μπορείς να ξέρεις την υγεία του ψαριού επειδή το βλέπεις να κινείται εντός του ενυδρείου, μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν. Να του δίνετε όση ποσότητα τροφής σας είπανε από το μαγαζί που το αγοράσατε.

Δημοσ.

Μου δίνεις την εικόνα κάποιου που δεν το έχει ψάξει και πολύ το θέμα. Για μένα ψάξου με κάποια κοινότητα ενυδρειόφιλων. Μελέτησε σχετικά θέματα, άνοιξε νέο νήμα να σου πουν τα παιδιά που ασχολούνται. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο φαίνονται. Το κάθε είδος έχει τις δικές του απαιτήσεις σε λίτρα, ποιότητα νερού, με τι άλλα είδη είναι συμβατό κλπ.

Είναι κρίμα να έχεις κάτι και να μην του προσφέρεις αυτό που πρέπει. Ας μην το έχεις καθόλου τότε. Γι' αυτό πρώτα ενημερωνόμαστε.

Εντελώς φιλικά.

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγω θα έλεγα να μείνεις με αυτο που εχεις. Αρκετά πέρασε το ψάρι σου απο την πολλή περιποίηση, δεν χρειάζεσαι δεύτερο.

• Like 2
Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι δεν ρώτησα αν χρειάζομαι δεύτερο ψάρι. Εγώ ρώτησα αν γίνεται. Ας απαντήσει κάποιος γνώστης παρακαλώ..!

Δημοσ.

Έχω ένα ενυδρείο γύρω στα 60-80 λίτρα και έχω μέσα ένα παπαγαλοψαρο μόνο του για 5-6 χρονάκια. Εντωμεταξύ είχα να το καθαρίσω πριν την τελευταία φορά 1 χρόνο χωρίς να πάθει τίποτα το ψαράκι (απλώς δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά σε σχέση με άλλα παπαγαλοψαρα) και ούτε το ταιζα τακτικά (μια φορά την εβδομαδα). Τώρα έχω 2-3 μήνες που το φροντίζω κανονικά. Λοιπον, αυτό που θέλω να μάθω είναι αν μπορώ να βάλω άλλο ένα παπαγαλοψαρο χωρίς να φαγωθούν μεταξύ τους (λόγω του ότι λογικά το ψάρι μου θα είναι λογικά αύριο μετά από όλα αυτα).

Θες μια συγκεκριμένη απάντηση χωρίς πρώτα να έχεις δώσει συγκεκριμένα δεδομένα.

Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κάποιος (αν θέλει να μάθει) όταν ασχολείται με ενυδρεία είναι ότι "size DOES matter". Το πόσα ψάρια μπορούν να συνυπάρξουν είναι συνδυασμός του είδους του ψαριού με το μέγεθος του ενυδρείου.

Άρα άλλο 60 λίτρα και άλλο 80. Για να καταλάβεις το 80άρι είναι 1,33 φορές το 60άρι. Δηλαδή για να σε πάω σε πιο γνωστά σε όλους μας θέματα είναι σα να μιλάς για ένα 1000άρι και ένα 1300άρι αυτοκίνητο θεωρώντας ότι "έλα μωρέ σχεδόν ίδια είναι".

Δημοσ.

Όχι

Αν ψάξεις λίγο σε σχετικά φόρουμ θα δεις ότι υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις για τα παπαγαλόψαρα, ακόμα και για την ύπαρξή τους, καθώς είναι υβρίδια (man made).

Ακόμα όμως και αν το ηθικό ή οικολογικό θέμα σε αφήνει αδιάφορο απλά το ενυδρείο σου είναι πολύ μικρό ακόμα και για το ένα (προφανώς αυτός να είναι και ο λόγος για το ότι το δικό σου δεν έχει μεγαλώσει όπως θα έπρεπε).

(μην ρωτήσεις τώρα "και αν δεν είναι 60 και είναι 80 λίτρα τι γίνεται")

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...