Προς το περιεχόμενο

18-55 VRII με 55-200VRII ή 18-140 VR


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως ίσως καταλάβατε με μπήκαν "φυτίλια" να αντικαταστήσω τους 2 παραπάνω φακούς που έχω με τον 18-140 μόνο και μόνο για την μεγαλύτερη οξύτητα και ευκρίνεια που υποτίθεται ότι έχει και πολύ λιγότερο για την ευκολία που προσφέρει. 'Εχει κανείς άποψη απο τον συγκεκριμένο φακό, αξίζει μία τέτοια αλλαγή ή τζάπα σκοτίζομαι?   

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για καλύτερη οξύτητα κοίτα για κάποιον πράιμ ή έστω ζούμ με f/2.8 ή f/4. οι φακοί κιτ γενικά είναι πολύ χάλια σε θέμα οξύτητας πόσο μάλλον οι ζουμ κιτ. καλύτερα κάποιον 17-50 f/2.8 (γιατί κατάλαβα μιλάς για DX ) για all around που είναι και σχετικά οικονομικός και θα δεις τεράστια διαφορά. και μην παραμυθιάζεστε με VR II...φάκος κιτ είναι όσα VR και να έχει ποιότητα εικόνας περιορισμένη θα ειναι δεν προσφέρει κάτι σούπερ ο σταθεροποιητής και σε χαμηλό φωτισμό είναι για "πέταμα".

Επεξ/σία από AggelosTz
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εαν εισαι συνεχεια στο βαλε-βγαλε και νοιωθεις οτι χανεις φωτογραφιες,η εχεις σιχτηρισει με τις συνεχεις αλλαγες καντο.

Αλλα απο ποιοτητα δεν νομιζω να εχεις απτη διαφορα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω τόσο τον 18-55 όσο και τον 18-140. Αν θέλεις μόνο βελτίωση της ποιότητας θα δεις μικρές διαφορές με τον 18-140 αλλά δεν πιστεύω ότι αξίζει αν πρόκειται μόνο για την ποιότητα της εικόνας να κάνεις αυτή την αντικατάσταση. Αντίθετα όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω δεν θέλεις να κάνεις συνεχείς αλλαγές φακών και προτιμάς έναν all round φακό ο 18-140 είναι μία πολύ καλή επιλογή. Έχει επίσης πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής από τον 18-55, μεταλλική μοντούρα σε αντίθεση με την πλαστική του 18-55/18-105/55-200 και εστιάζει εσωτερικά (δεν κινείται το μπροστινό μέρος του κατά την εστίαση).

Ο 18-140 είναι η επιλογή μου όταν θέλω έναν all round φακό, με όποιους συμβιβασμούς αυτό συνεπάγεται.

 

Δεν θα τον αγόραζα καινούριο βέβαια καθώς θεωρώ ότι η τιμή του είναι πολύ υψηλή ως καινούριος. Αξίζει είτε ως κιτ φακός σε καινούρια μηχανή είτε ως μεταχειρισμένος. Στην ίδια κατηγορία με λίγο περισσότερα χρήματα υπάρχει και ο 18-200 VR1 ο οποίος θα σε καλύψει απόλυτα στο συνδυασμό 18-55 και 55-200 που έχεις μέχρι τώρα και έχει εξ ίσου καλές κριτικές.

 

Αν κυνηγάς την ποιότητα εικόνας, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω οι επιλογές είναι σταθεροί φακοί 35mm f/1.8 , 50mm f/1.8 κτλ τους οποίους θα τους έχεις προίκα για μελλοντικά συστήματα καθώς και οι Sigma- Tamron 17-50 f/2.8, και Nikkor-Tamron 70-300 f/4.5-5.6. (Οι προτάσεις είναι για προσιτούς οικονομικά φακούς, αν διαθέτεις περισσότερα χρήματα εννοείται ότι πας σε άλλες επιλογές).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...