Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Ήθελα να ρωτήσω, ο πατέρας μου έμενε στον Καναδά 15 χρόνια και εργαζόταν εκεί πέρα. Απέκτησε την καναδική υπηκοότητα και έγινε Καναδός πολίτης. Το 1989 ήρθε στην Ελλάδα και από τότε έμεινε εδώ. Ήθελα να ρωτήσω, εγώ γεννήθηκα εδώ πέρα, και είμαι 24 χρονών, δικαιούμαι Καναδική υπηκοότητα; Και αν ναι, ποια αίτηση πρέπει να συμπληρώσω;

Πήγα στο καναδικό προξενείο (διότι μένω κοντά στην Θεσσαλονίκη) και με είπαν ότι οι αιτήσεις για καναδική υπηκοότητα είναι σε αυτό το site http://www.cic.gc.ca/english/ αλλά δεν με ενημέρωσαν (βασικά ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν) για ποια φόρμα πρέπει να συμπληρώσω και ποια να κατεβάσω.

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος αν γνωρίζει για το ποια αίτηση να κατεβάσω; τι διαδικασίες χρειάζονται κτλ;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Στο site που δίνεις αν πας στο http://www.cic.gc.ca/english/citizenship/rules/index.asp και κοιτάξεις τα σεναρια που αναφέρονται στις 3 στηλες του πινακα, με βασει οσα αναφέρεις δεν υπαγεσαι σε καμμία περιπτωση αφου εχεις γεννηθεί πριν το 2009. Αυτά είναι περιορισμοι που επιβληθηκαν το 2009 και σε συνδυαμο με το http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/CIT0001ETOC.asp  φαινεται ότι εισαι ήδη Καναδός και απλα πρεπει να κανεις αιτηση για αναγνωριση της υπηκοότητας και όχι για απόκτηση της

Τόνισε στο προξενειο ότι γενηθηκες πριν το 2009 και πες ότι θες να ανανωρισεις την υπηκοοτητα

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 12/3/2016 στις 1:25 ΜΜ, Bluetiger1991 είπε

Μάλιστα!! 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας!! θα τα λάβω υπόψην αυτά που αναφέρατε!!

Επειδή και εγώ ενδιαφέρομαι να αποκτήσω την καναδική υπηκοότητα, 

Καθώς παρόλο που γεννήθηκα στην Ελλάδα πριν το 2009  η μητέρα μου την διαθέτει, επειδή γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά,

Θα μπορούσατε  να μου πειτε τι εξέλιξη είχε η περίπτωση σας, ώστε να ξέρω αν όντως έχω και εγώ την δυνατότητα?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο πατερας μου εχει ζησει/δουλεψει στον Καναδα γυρω στην 10ετια. Με εχει κανει κανονικα Καναδο υπηκοο (δεν εχω πατησει ποτε το ποδι μου στον Καναδα). Βεβαια ειναι πολλα χρονια που ειχε κανει την διαδικασια και δεν ξερω αν ισχυουν ακομα τα ιδια πραγματα. Ειμαι 26 τωρα και με εκανε Καναδο στα 5.

Παντως μην το αφησεις. Αν μπορεις εν τελει να την παρεις, ειναι μεγαλο ατου 

Επεξ/σία από Μάκαρος
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Μάκαρος είπε

Ο πατερας μου εχει ζησει/δουλεψει στον Καναδα γυρω στην 10ετια. Με εχει κανει κανονικα Καναδο υπηκοο (δεν εχω πατησει ποτε το ποδι μου στον Καναδα). Βεβαια ειναι πολλα χρονια που ειχε κανει την διαδικασια και δεν ξερω αν ισχυουν ακομα τα ιδια πραγματα. Ειμαι 26 τωρα και με εκανε Καναδο στα 5.

Παντως μην το αφησεις. Αν μπορεις εν τελει να την παρεις, ειναι μεγαλο ατου 

Ευχαριστώ για την συμβουλή!

Το προσπαθώ!

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι ατού η Καναδική υπηκοότητα, είχα ρωτήσει έναν φίλο μου που την έχει και το μόνο ατού που μου είπε είναι οτι σε περίπτωση πολέμου μπορεί να αιτηθεί να έρθουν να τον μαζέψουν όπου στην Ελλάδα και να βρίσκεται και να τον πάνε στον Καναδά ανέξοδα. επίσης και το γιό του που γεννήθηκε Ελλάδατον έχει κάνει Καναδό πολίτη (σχεδόν πολίτη δηλαδή, απο οτι μου λέει δεν έχει όλα τα προνόμια). υπάρχει κάτι άλλο;

Δημοσ.

Δηλαδη ταξιδευετε παντου με διαβατήριο και για να δουλέψετε Ευρωπη θελετε βιζα  και λοιπά; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Talepwros είπε

Δηλαδη ταξιδευετε παντου με διαβατήριο και για να δουλέψετε Ευρωπη θελετε βιζα  και λοιπά; 

Το ότι ενδέχεται να πάρει την καναδική υπηκοότητα δεν σημαίνει ότι θα απολέσει την ελληνική ιθαγένεια (μιας και γεννήθηκε εδώ). Μπορεί να έχει διαβατήριο κτλ και από τις δύο χώρες και να τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.

Επεξ/σία από Alxnks
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, costis ni είπε

Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι ατού η Καναδική υπηκοότητα, είχα ρωτήσει έναν φίλο μου που την έχει και το μόνο ατού που μου είπε είναι οτι σε περίπτωση πολέμου μπορεί να αιτηθεί να έρθουν να τον μαζέψουν όπου στην Ελλάδα και να βρίσκεται και να τον πάνε στον Καναδά ανέξοδα. επίσης και το γιό του που γεννήθηκε Ελλάδατον έχει κάνει Καναδό πολίτη (σχεδόν πολίτη δηλαδή, απο οτι μου λέει δεν έχει όλα τα προνόμια). υπάρχει κάτι άλλο;

Ειναι ατου γτ εχεις ακριβως τα ιδια δικαιωματα που εχει και καποιος που γεννηθηκε εκει. Αν θες απλα πας και αγοραζεις σπιτι και μενεις μονιμα χωρις γτ και πως και και και. Ειναι γενικα πολλα τα καλα. 

Τα προνομια απο την στιγμη που παιρνεις την υπηκοοτητα, τα εχεις ολα. Δεν υπαρχει Καναδος πολιτης και "σχεδον" Καναδος πολιτης. 

Επεξ/σία από Μάκαρος
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα εμπόδια που έχει δεν είναι τα πολιτικά δικαιώματα, είναι στο  credit και τις τράπεζες. Τελος πάντων είμαστε εκτός θέματος, τ αφήνουμε αυτό.

Οπως το καταλαβαίνω εγώ, δεν είναι και τπτ αξιόλογα τα δικαιώματα. Εκτός κι αν θέλει κανείς ναι να πάει να ζήσει στον Καναδα.

Επεξ/σία από costis ni
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα εννοείται για να πας να ζήσεις εκεί την θες την υπηκοότητα αλλιώς ελάχιστα μπορεί να σε βοηθήσει. Ενας φίλος μου έκανε ακριβώς το ίδιο με Αυστραλιανή υπηκοότητα για να παει εκεί να ζήσει. Ένα από αυτά που θυμάμαι και δικαιούταν ήταν η απευθείας αναγνώριση της αδειας η διπλώματος οδήγησης της Ελλάδας στην Αυστραλία, αυτό μόνο αν είχες την υπηκοότητα της χώρας αλλιώς έπρεπε να περάσεις όλη την διαδικασία από το μηδέν. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...