Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνώ εν μέρη. Θα ήταν σωστό σαν πράξη να τα επιστρέψουμε αλλα αν βρει κάποιος μια βαλίτσα με πολλά λεφτά το πιθανόν να ανήκουν σε κάποιον ήδη φραγκατο οποτε δεν θα του λείψουν. Το αν είναι ρίσκο ή οχι αν τα πάρεις ναι, για διάφορους λόγους. Τώρα αν βρεις πχ κανα πορτοφόλι που πιθανόν να έχει και κάποια στοιχεία μέσα πχ ταυτότητα το σωστό είναι να το πας στην αστυνομία. Είχα βρει μια φορά ενα πορτοφόλι με δίπλωμα οδήγησης μέσα και περίπου 120 ευρώ. Το παρέδωσα αμέσως στην αστυνομία. Θα ήταν μπινια αν έκανα πουστιά

Μπορει να λειψουν στους εργαζομενους του. Μπορει να έχει ενα παιδακι με καρκινο και να λειψουν απο την θεραπεια μπορει τα παιδια του να έχουν πέσει στα ναρκωτικά. Κοιταξε να δεις σε καθε περιπτωση ακομα και απατεωνας να ειναι αυτος που λες πηγαινοντας τα λεφτά στην αστυνομια συμβάλλεις στην έρευνα. Και εντάξει αμα κάποιοι ειναι τοσο καχυποπτοι ας κανουν πρωτα τη καλη κινηση να πάνε στο αστυνομικο τμημα να πάρουν ενα αριθμο πρωτοκολλου της δηλωσης που εκαναν και μετα να ξαναπεράσουν και να ζητησουν εξηγησεις αν τα λεφτα δοθηκαν σε ποιον αν οχι τι έγιναν.

Κανεις δεν έχει υποχρέωση να ξέρει πως δουλευει μια δημοσια υπηρεσια ή ενα ΑΤ αλλα οι περισσοτεροι έχουν τελειωσει πανεπιστημιο ή τους κοβει να ρωτησουν τα βασικά ... πχ πως ειμαι κατοχυρωμενος οτι η δηλωση μου καταχωρηθηκε και δεν παράπεσε παιδια? αναλογα τι θα σου απαντησουν καταλαβαινεις αν σου λενε πιπες ή οχι.

Εγω παντως ειμαι της άποψης να κανεις πρωτα μια καλη κινηση και αμα δεις οτι οι άλλοι ειναι βρώμικοι τοτε έχεις κάθε δικαιωμα να ξεκινησεις πολεμο εναντιον τους και μάντεψε οταν έχεις στοιχεια στα χέρια σου θα τους πάς τρενο και δεν θα πάρουν χαμπαρι απο που τους ηρθε. Ξερεις τι ειναι να φυγει καταγγελια στο εσωτερικων υποθεσεων της αστυνομιας οτι κάποιοι αρπαξανε λεφτά? θα το μετανιώσουν απλα θα τους καταστρεψεις τη καριέρα -οχι αδικα- βεβαιως.

Για μενα καλα θα παθουν δεν αξιζει κανεις δημοσιος υπάλληλος να τρώει λεφτά ευκολα και έτσι αμα θέλει να ειναι μάγκας να πάει να ανοιξει δικια του επιχειρηση να τη μεγαλωσει να την κάνει Α.Ε και μετά να χαιρεται τα φραγκα που βγάζει. Αυτοι ειναι λιγοι ομως , λιγοι οι μάγκες.

• Like 1
  • Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τον ιδιοκτήτη της τσάντας αν υπήρχε κάποιο τηλέφωνο ή διεύθυνση μέσα. Αλλιώς στην αστυνομία. Ποτέ δεν θα την κράταγα. Δεν είμαι κλέφτης.

Δημοσ.

μήπως τήν παρέδωσε λόγω κ τού επαγγέλματος πού κάνει ???

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj84uKY5rvLAhXHdpoKHUvvBMwQFggaMAA&url=http%3A%2F%2Famfipolinews.blogspot.com%2F2016%2F03%2Fblog-post_257.html&usg=AFQjCNFKpEzXkAi4I3-0T8RJCocXrdbJWg

φίλος πρίν 1 χρόνο  βρήκε 2 γυναικείες τσάντες κλεμμένες δίπλα από τό athens metro mall , ειχαν  μέσα ταυτότητες - διπλώματα - κλειδιά αυτοκινητου- σπιτιού - κάρτες τραπεζών - ρολόγια -δαχτυλίδια κλπ , αντί νά τίς παραδώσει αστυνομία η νά δείξει αδιαφορία , πήρε τηλ. τίς κατόχους τών 2 τσαντών γιά νά τίς επιστρέψει  κ μάλιστα τήν μία τήν πήγε στού ζωγράφου (ηταν αρρωστη του ειπε στό τηλ.) ενα ψυχρό  ευχαριστώ τού ειπαν κ οι 2 (σάν νά τούς εκανε χάρη πού τίς ειδοποίησε  ) η δέ αρρωστη εβαφε τά μαλλιά της στό κομωτήριο (τόσο αρρωστη ηταν ) κ τoύ  ειπε  γιά ανταμοιβή νά τόν κάνει φίλο στό facebook ... ουτε 5 euro ετσι γιά τήν βενζίνη πού εκαψε δέν τού εδωσε .. οσο γιά τήν αλλη σκάει μέ ενα   mercedes 350 ml μαζί με τόν αντρα της μέ ενα τυπικό ψυχρό ευχαριστώ ... αλλη φορά αν ξανατύχει αποκλείεται νά κάνει πάντως τίς ιδιες ενέργειες πού εκανε ....

• Like 1
Δημοσ.

Είχα βρει πιτσιρικάς μια τσάντα με σχεδόν 100.000 δραχμές τότε και διαφορά έγγραφα. Βρήκα τον τοπικό αστυνόμο και του το είπα και τσίμπησα ένα χιλιάρικο αμοιβή!

Δημοσ.

Θα προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τον ιδιοκτήτη της τσάντας αν υπήρχε κάποιο τηλέφωνο ή διεύθυνση μέσα. Αλλιώς στην αστυνομία. Ποτέ δεν θα την κράταγα. Δεν είμαι κλέφτης.

Που ξέρεις αμα αυτος δεν τα έκλεψε ομως? απο κάποιον άλλο?

Δημοσ.

κλεφτης εισαι αν πας και παρεις κατι που ανηκει σε καποιον αν βρεις μια τσαντα που δεν εχει ονομα δεν εισαι κλεφτης 

• Like 5
Δημοσ.

Ναι βασικά δεν ξερω αν μπορει να στηριχθει νομικά ο ορος "κλεφτης" για μια τέτοια περιπτωση για αυτο και δεν το ισχυριστηκα ακομη. :P

μήπως τήν παρέδωσε λόγω κ τού επαγγέλματος πού κάνει ???

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj84uKY5rvLAhXHdpoKHUvvBMwQFggaMAA&url=http%3A%2F%2Famfipolinews.blogspot.com%2F2016%2F03%2Fblog-post_257.html&usg=AFQjCNFKpEzXkAi4I3-0T8RJCocXrdbJWg

φίλος πρίν 1 χρόνο  βρήκε 2 γυναικείες τσάντες κλεμμένες δίπλα από τό athens metro mall , ειχαν  μέσα ταυτότητες - διπλώματα - κλειδιά αυτοκινητου- σπιτιού - κάρτες τραπεζών - ρολόγια -δαχτυλίδια κλπ , αντί νά τίς παραδώσει αστυνομία η νά δείξει αδιαφορία , πήρε τηλ. τίς κατόχους τών 2 τσαντών γιά νά τίς επιστρέψει  κ μάλιστα τήν μία τήν πήγε στού ζωγράφου (ηταν αρρωστη του ειπε στό τηλ.) ενα ψυχρό  ευχαριστώ τού ειπαν κ οι 2 (σάν νά τούς εκανε χάρη πού τίς ειδοποίησε  ) η δέ αρρωστη εβαφε τά μαλλιά της στό κομωτήριο (τόσο αρρωστη ηταν ) κ τoύ  ειπε  γιά ανταμοιβή νά τόν κάνει φίλο στό facebook ... ουτε 5 euro ετσι γιά τήν βενζίνη πού εκαψε δέν τού εδωσε .. οσο γιά τήν αλλη σκάει μέ ενα   mercedes 350 ml μαζί με τόν αντρα της μέ ενα τυπικό ψυχρό ευχαριστώ ... αλλη φορά αν ξανατύχει αποκλείεται νά κάνει πάντως τίς ιδιες ενέργειες πού εκανε ....

Θα μπορουσε να της πει οτι αντι για φιλο στο φβ μπορουν να βγουν και για ενα καφεδάκι γιατι την ειδε και την συμπάθησε αυτο μονο οχι άλλα σάλια! :P

• Moderators
Δημοσ.

Aν την εβρισκα και δεν ειχε καποιο εγγραφο που να πιστοποιει τον κατοχο, θα τα κρατουσα. Αν ηταν πολλα τα χρηματα θα εδινα καποια εδω και εκει σε random ατομα που θα ειχαν αναγκη.

Αν ειχε καποιο εγγραφο και εβρισκα σε ποιον ανηκει θα του την εδινα πισω ο ιδιος.

Παντως αυτο ειχε συμβει σε μια φιλη, η οποια βρηκε μια τσαντα με πολλα χρηματα και επικοινωνησε με τον κατοχο της για να την επιστρεψει. Αυτος εν τω μεταξυ ηταν επιχειρηματιας/κατι με πολλα χρηματα και η φιλη μου ηταν ανεργη. Μαντεψτε ποιος βρηκε job for life στην εταιρεια του αφου απεδειξε a priori την αξιοπιστια της :lol:

Παρεμπιπτοντως, μια μικρη ερωτησουλα. Οσοι θα παραδιδατε την τσαντα αν δεν υπηρχε καποιος τροπος να βρεθει ο κατοχος, θα το κανατε μονο για πολλα χρηματα ή ακομα κι αν βρισκατε ενα πορτοφολι με 100 ευρω (χωρις ταυτοτητα παντα)? Με 50 ευρω? Με 20? Που βαζετε το οριο και γιατι σε αυτο το Χ ποσο? 

• Like 4
Δημοσ.

κατά σύμπτωση χτες είδα το έργο

"ένα απλο σχέδιο"

το είχα δει και παλαιότερα στο σινεμά αλλα μου ειχε αρεσει τόσο πολυ που το ξαναείδα χτες

θα σας κάνει να αναθεωρήσετε για το αν πρεπει να κρατήσουμε τα χρήματα που βρισκουμε...

Δημοσ.

Ένα φτυάρι ανήκει σε αυτόν που το έφτιαξε, σε αυτόν που το χρησιμοποιεί ή σε αυτόν που το βρήκε? (και τα 3 άτομα διαφορετικά)

• Like 2
Δημοσ.

κλεφτης εισαι αν πας και παρεις κατι που ανηκει σε καποιον αν βρεις μια τσαντα που δεν εχει ονομα δεν εισαι κλεφτης 

Γιατί, αν δεν έχει όνομα δεν ανήκει σε κάποιον; Να ξέρω αμα είναι να πάρω κανα ποδήλατο από κάτω χωρίς να αισθάνομαι άσχημα.

Που ξέρεις αμα αυτος δεν τα έκλεψε ομως? απο κάποιον άλλο?

Πού ξέρεις αν κάποιος που μόλις γνώρισες δεν είναι μαλάκας; Καλύτερα πες τον μαλάκα αμέσως για να είσαι σίγουρος.

--------

Η ηθική δεν έχει ifs and buts. Αν πάρεις κάτι που δε σου ανήκει το έχεις κλέψει. Ιστορίες του στυλ μπορεί να μη το έχει ανάγκη, μπορεί να είναι ήδη κλεμμένο (αυτό ειδικά είναι το καλύτερο: επειδή η ηθική του προηγούμενου ήταν ανύπαρκτη, θα κάνω και γω το ίδιο μόνο που το δικό μου θα δε θα είναι ανήθικο) κλπ είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση για να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας. Δεν είμαι κλέφτης αυτός είναι τραπεζίτης, δεν είμαι σφαγέας ακολουθούσα εντολές, δεν είμαι βιαστής και ο στρατός του εχθρού το ίδιο θα έκανε στη θέση μου, τα γνωστά. Psychology 101.

• Like 5
Δημοσ.

Όλα αυτά είναι θεωρητικά.

Η πραγματική δοκιμασία είναι όταν τα βρεις.

Εγώ θα ήθελα να εχω τη δύναμη να παραμείνω τίμιος σε κάθε περίπτωση ,αλλά δεν ξέρω τι θα έκανα αν μου συνέβαινε.

Δε θέλει πολύ να αρχίσεις να βρίσκεις δικαιολογίες ώστε να παρανομήσεις.

Με το ίδιο τρόπο αρχίζουν να κλέβουν και όσοι βρεθούν σε θέσεις εξουσίας με έλεγχο χρημάτων.

Και επειδή πχ η τράπεζα κλέβει δε θα γίνω και εγώ κλέφτης.

Αλλά όπως είπα όλα αυτά στη θεωρία.

πάντως ένα πεντοχίλιαρο που είχα βρει στο σχολείο το παρέδωσα στη δασκάλα.  :-D

• Like 3
Δημοσ.

Γιατί, αν δεν έχει όνομα δεν ανήκει σε κάποιον; Να ξέρω αμα είναι να πάρω κανα ποδήλατο από κάτω χωρίς να αισθάνομαι άσχημα.

το ποδηλατο ειναι παρκαρισμενο αρα το κλεβεις, δηλαδη αν βρω ενα σκετο πορτοφολι που θα ξερω που θα ανηκει η αν βρω μια δεσμιδα με λεφτα ?

Δημοσ.

Όσοι λέτε ότι θα τα τρώγατε, φαντάζομαι αν χάνατε εσείς δικά σας λεφτά και τα έβρισκε κάποιος άλλος θα του ευχόσασταν και καλοφάγωτα ε;

Την περίοδο που όλα κυκλοφορούν με κάρτες, είναι ηλίθιος όποιος κυκλοφορεί με πάνω από €50 σε ρευστό. Και πάνω από €500 τα λεφτά θα είναι μαύρα από το "πλακάκι". Οπότε παράνομα. (μην ξεχνάς το ανώτατο όριο αναλήψεων).

Δημοσ.

το ποδηλατο ειναι παρκαρισμενο αρα το κλεβεις, δηλαδη αν βρω ενα σκετο πορτοφολι που θα ξερω που θα ανηκει η αν βρω μια δεσμιδα με λεφτα ?

Συμφωνα με ΠΚ ληστεια ειναι αν το αφαιρεις απο την κατοχη κάποιου με τη βια. Αλλιως ειναι κλοπη αυτο ειναι μέσα στα κριτηρια για την αντικειμενικη υποσταση του εγκληματος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...