defacer Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 το ποδηλατο ειναι παρκαρισμενο αρα το κλεβεις, δηλαδη αν βρω ενα σκετο πορτοφολι που θα ξερω που θα ανηκει η αν βρω μια δεσμιδα με λεφτα ? Για να μη σε παιδεύω με ερωτήσεις του στυλ "και τι σημασία έχει που είναι παρκαρισμένο" ή "και αν το έβρισκα ξερά αφημένο στο πάρκο δε θα το έκλεβα δηλαδή"... μόνος σου λες ότι δεν ξέρεις πού ανήκει το πορτοφόλι. Άρα ξέρεις ήδη ότι κάπου ανήκει. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πω περισσότερα. Προφανώς αν κάνεις ο,τι περνάει από το χέρι σου για να βρεις τον ιδιοκτήτη και πάλι δεν το καταφέρεις είναι άλλη περίπτωση. Απλά το "ο,τι περνάει από το χέρι σου" είναι λίγο επίφοβο για αρκετούς τη στιγμή που αν, λέμε αν, δεν τα καταφέρεις, θα σου μείνει το κομπόδεμα.
Anorymous Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Συμφωνα με ΠΚ ληστεια ειναι αν το αφαιρεις απο την κατοχη κάποιου με τη βια. Αλλιως ειναι κλοπη αυτο ειναι μέσα στα κριτηρια για την αντικειμενικη υποσταση του εγκληματος. κλοπη ειναι η αφαιρεση ιδιοκτησιας αν ομως δεν υπαρχει ιδιοκτητης τοτε πως τα κλεβεις ? Για να μη σε παιδεύω με ερωτήσεις του στυλ "και τι σημασία έχει που είναι παρκαρισμένο" ή "και αν το έβρισκα ξερά αφημένο στο πάρκο δε θα το έκλεβα δηλαδή"... μόνος σου λες ότι δεν ξέρεις πού ανήκει το πορτοφόλι. Άρα ξέρεις ήδη ότι κάπου ανήκει. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πω περισσότερα. Προφανώς αν κάνεις ο,τι περνάει από το χέρι σου για να βρεις τον ιδιοκτήτη και πάλι δεν το καταφέρεις είναι άλλη περίπτωση. Απλά το "ο,τι περνάει από το χέρι σου" είναι λίγο επίφοβο για αρκετούς τη στιγμή που αν, λέμε αν, δεν τα καταφέρεις, θα σου μείνει το κομπόδεμα. τα λεφτα ανηκουν καπου αν εχουν ιδιοκτητη αλλιως δεν ανηκουν πουθενα , που ξερω εγω οτι αυτος που λεει οτι του ανηκουν ειναι πραγματη ιδιοκτητης τους ?
defacer Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 κλοπη ειναι η αφαιρεση ιδιοκτησιας αν ομως δεν υπαρχει ιδιοκτητης τοτε πως τα κλεβεις ? τα λεφτα ανηκουν καπου αν εχουν ιδιοκτητη αλλιως δεν ανηκουν πουθενα , που ξερω εγω οτι αυτος που λεει οτι του ανηκουν ειναι πραγματη ιδιοκτητης τους ? Έλεος. Θα παίξουμε τώρα την κολοκυθιά "που ξέρω αν είναι δικά σου"; Και τι πάει να πει "αν δεν υπάρχει ιδιοκτήτης"; Και γω τώρα που θα πάω να σηκώσω το ποδήλατο δε θα υπάρχει εκει γύρω κανένας ιδιοκτήτης, άρα δεν είναι κλοπή; Δεν έχει σημασία αν ξέρεις ή όχι ποιανού είναι. Ξέρεις σίγουρα ότι δεν είναι δικό σου αλλά κάποιου άλλου. 1
zio10 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Μου έκανε εντύπωση που κάποιοι γράψανε ότι αν ξέρανε ότι είναι επιχειρηματία δεν θα τα δίνανε πίσω! 2
Anorymous Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Ξέρεις σίγουρα ότι δεν είναι δικό σου αλλά κάποιου άλλου. ναι ειναι καποιου αλλου αλλα αν δεν υπαρχουν αποδείξεις οτι οντως του ανηκει δεν ειναι κλοπη αυτο θελω να σου πω στην ουσια εισαι σε γκριζα ζωνη. Μου έκανε εντύπωση που κάποιοι γράψανε ότι αν ξέρανε ότι είναι επιχειρηματία δεν θα τα δίνανε πίσω! γιατι σου εκανε εντυπωση ?
defacer Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δε θα'πρεπε να σου κάνει καμία εντύπωση zio https://en.wikipedia.org/wiki/Rationalization_(psychology)
zio10 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Γιατί προεξοφλούμε ότι είναι ή κλεμμένα ή βρώμικα! 2
defacer Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 ναι ειναι καποιου αλλου αλλα αν δεν υπαρχουν αποδείξεις οτι οντως του ανηκει δεν ειναι κλοπη αυτο θελω να σου πω στην ουσια εισαι σε γκριζα ζωνη. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες είναι "αν δεν ξέρω από ποιόν έκλεψα, τότε δεν έκλεψα" απλά με άλλα λόγια.
Anorymous Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Γιατί προεξοφλούμε ότι είναι ή κλεμμένα ή βρώμικα! γιατι ειναι σχεδον σιγουρο δεν υπαρχει σχεδον καμια πιθανοτητα ενας να εκανε λεφτα τοσα πολλα με την αξια του, ειτε θα εκλεψε το κρατος, ειτε θα εκανε κατι παρονομο ειτε θα εκμεταλλευτηκε τους εργαζομενους του.
defacer Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Έβαλα ένα link λίγο παραπάνω, κλικαρέ το. Just saying. Ή αν βαριέσαι, Rationalization encourages irrational or unacceptable behavior, motives, or feelings and often involves ad hoc hypothesizing. This process ranges from fully conscious (e.g. to present an external defense against ridicule from others) to mostly unconscious (e.g. to create a block against internal feelings of guilt)
Anorymous Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες είναι "αν δεν ξέρω από ποιόν έκλεψα, τότε δεν έκλεψα" απλά με άλλα λόγια. και αν εσυ το δωσεις σε λαθος ατομο τοτε δε εισαι παλι συνενοχος σε κλοπη ?
defacer Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 και αν εσυ το δωσεις σε λαθος ατομο τοτε δε εισαι παλι συνενοχος σε κλοπη ? Ας πούμε για τις ανάγκες της συζήτησης ότι είσαι. Τότε τι επιχείρημα προσπαθείς να διατυπώσεις; Ότι επειδή αν κάνεις λάθος μπορεί να γίνεις συνένοχος σε κλοπή, καλύτερα να μη το ρισκάρεις και να γίνεις 100% σίγουρα κλέφτης; Επίσης εδώ είναι η φάση που αισθάνομαι ότι προσβάλλουν τη νοημοσύνη μου όταν όλοι ξέρουμε πως μπορείς να είσαι σίγουρος πρακτικά σε βαθμό σχεδόν 100% κάνοντας σε όποιον εμφανιστεί ερωτήσεις σχετικά με το αντικείμενο. Για παράδειγμα, "πόσα λεφτά ήταν".
agamoi-thytai Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Ανάλογα από ποιον και από τι ήταν, θα έπαιζε ρόλο αν θα τα κρατούσα. Έχω βρει πορτοφόλι και το έχω δώσει. Χωρίς χρήμα όμως μέσα. Όπως και όταν μου έσπασαν το αμάξι κάτι γυφτοπουλα, κάποιος το βρήκε παρατημένο το πορτοφόλι και μου το παρέδωσε, χωρίς λεφτά φυσικά. Από τότε ποτέ τίποτα αξίας στο αυτοκίνητο.
Anorymous Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Ας πούμε για τις ανάγκες της συζήτησης ότι είσαι. Τότε τι επιχείρημα προσπαθείς να διατυπώσεις; Ότι επειδή αν κάνεις λάθος μπορεί να γίνεις συνένοχος σε κλοπή, καλύτερα να μη το ρισκάρεις και να γίνεις 100% σίγουρα κλέφτης; δεν θεωρω οτι ειμαι κλεφτης αυτο σου λεω μπορει ηθικα να μην ειναι σωστο αλλα νομικα δεν νομιζω να εισαι κλεφτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα