DDevil Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 δεν θεωρω οτι ειμαι κλεφτης αυτο σου λεω μπορει ηθικα να μην ειναι σωστο αλλα νομικα δεν νομιζω να εισαι κλεφτης Εσυ μπορει να μη θεωρεις αλλα εχεις ρωτησει δικηγορο για αυτο που λες? εχεις ρωτησει στην αστυνομια? Αυτο στο λεω επειδη πολλοι μπορει να νομιζουν πολλά δεν λεω απαραιτητα για σενα και μενα πχ ο σπιτονοικοκυρης μου νομιζε οτι με το επιχειρημα της ιδιοκατοικησης μπορει να με διώξει χωρις να με αποζημιώσει ετσι του ηρθε θεωρουσε οτι ειναι δικαιο ρε παιδι μου να κανει ενα συμβολαιο να σε δεσμευει και μετα να θέλει να το σπάσει και να σε διώχνει στο έτσι. Ευτυχως ομως υπάρχουν κάποιοι νομοι που μαζευουν ορισμένους. Ο καθενας μπορει να νομιζει οτι θέλει ή ακομα καλυτερα οτι τον συμφέρει. Δεν ειναι ετσι ομως πάντοτε. Για αυτο σου λεω απο το να βρεθεις μπερδεμενος καλυτερα ρωτησε πριν κανεις κάτι. 1
Anorymous Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Εσυ μπορει να μη θεωρεις αλλα εχεις ρωτησει δικηγορο για αυτο που λες? εχεις ρωτησει στην αστυνομια? γνωστος αστυνομικος μας εχει πει οτι αν δεν εχει στοιχεια δεν μπορει να σε πανε νομικα , αν τωρα εχει στοιχεια ακομα και αν το πας στην αστυνομια μπορει ο αλλος να ισχυρισθει οτι ειχε λεφτα η ειχε περισοτερα απο οτι ειχε οποτε να μπλεξεις
poulinos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Την περίοδο που όλα κυκλοφορούν με κάρτες, είναι ηλίθιος όποιος κυκλοφορεί με πάνω από €50 σε ρευστό. Και πάνω από €500 τα λεφτά θα είναι μαύρα από το "πλακάκι". Οπότε παράνομα. (μην ξεχνάς το ανώτατο όριο αναλήψεων). γιατι σας εχει κολλησει οτι αμα καποιος εχει πανω απο 420 ευρω πανω του ειναι παρανομο?δηλαδη αμα εγω σηκωσω 2 βδομαδες 420 ευρω και εχω μαζι μου 840 ειμαι παρανομος?ή αν εχω καρτα εξωτερικου και σηκωσω 500 ειμαι παρανομος?ή αν σηκωσω 1000 ευρω επειδη καποιοι μπορουν να το κανουν οταν εχουν να καλυψουν αγορες κτλ δηλαδη επιχειρηματιες ειναι παρανομοι?εκτος αν δεν καταλαβα κατι καλα εγω. 2
DDevil Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 γνωστος αστυνομικος μας εχει πει οτι αν δεν εχει στοιχεια δεν μπορει να σε πανε νομικα , αν τωρα εχει στοιχεια ακομα και αν το πας στην αστυνομια μπορει ο αλλος να ισχυρισθει οτι ειχε λεφτα η ειχε περισοτερα απο οτι ειχε οποτε να μπλεξεις Ναι αμα καταφερει να αποδειξει οτι οντως ειχε περισσοτερα λεφτά και εσυ πηγες λιγοτερα θα μπλέξεις. Μαλακια σου ειπε ο γνωστος μηπως ειναι λιγο χέστης????
Anorymous Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Ναι αμα καταφερει να αποδειξει οτι οντως ειχε περισσοτερα λεφτά και εσυ πηγες λιγοτερα θα μπλέξεις. Μαλακια σου ειπε ο γνωστος μηπως ειναι λιγο χέστης???? το θεμα ειναι μην εχεις τρεχαματα , αν οντως μεσα ειχε λεφτα και καποιος τα πηρε και πεταξε το πορτοφολι με τα χαρτια και εσυ το βρηκες αδειο και το παρεδωσες τοτε τι κανεις ?
defacer Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 δεν θεωρω οτι ειμαι κλεφτης αυτο σου λεω μπορει ηθικα να μην ειναι σωστο αλλα νομικα δεν νομιζω να εισαι κλεφτης Δεν είμαι σίγουρος για τις λεπτομέρειες, μπορεί να είναι υπεξαίρεση αυτό και όχι κλοπή. Σίγουρα πάντως κοιμάσαι καλύτερα όταν έχεις διαπράξει υπεξαίρεση παρά κλοπή. Στο κάτω κάτω άλλο "κλέφτης" και άλλο... υπεξαιρών; Ούτε τη λέξη δεν ξέρω, άρα δε θα είναι τόσο σημαντικό.
Anorymous Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δεν είμαι σίγουρος για τις λεπτομέρειες, μπορεί να είναι υπεξαίρεση αυτό και όχι κλοπή. Σίγουρα πάντως κοιμάσαι καλύτερα όταν έχεις διαπράξει υπεξαίρεση παρά κλοπή. Στο κάτω κάτω άλλο "κλέφτης" και άλλο... υπεξαιρών; Ούτε τη λέξη δεν ξέρω, άρα δε θα είναι τόσο σημαντικό. αμα δεν ξερεις απο ποιον τα πηρες δεν σε νοιαζει δεν ειναι παραλογο, επισης φυσικα αλλο κλεφτης αλλο υπεξαίρεση.
DDevil Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 το θεμα ειναι μην εχεις τρεχαματα , αν οντως μεσα ειχε λεφτα και καποιος τα πηρε και πεταξε το πορτοφολι με τα χαρτια και εσυ το βρηκες αδειο και το παρεδωσες τοτε τι κανεις ? Αμα δεν μπορει να αποδειχθει οτι πηρες εσυ τα χρηματα δεν θα σε κυνηγησουν πιστευω εγώ. Στεκει κατηγορια χωρις αποδειξεις? απο ποτε? Τι θα μπορουσες να κανεις .... να καλέσεις την αστυνομια και να μην το ακουμπησεις καν οποτε σε αυτη τη περιπτωση δεν έχει πάνω τα δακτυλικά σου αποτυπώματα μολις έρθει ο αστυνομικος του το λες και το παιρνει με γάντια. Αν ασχοληθουν ..... με ενα άδειο πορτοφολι. Ο τυπος που έχασε την ταυτοτητα του θα βγάλει μια καινουργια. Στρατιωτικος δεν ειναι να έχει προβλημα με την υπηρεσια και να φάει καμπανα αμα την έχασε. Οι πολιτες κανουν οτι γουστάρουν σε αυτα δεν ελεγχονται
bedazzled Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Το θέμα είναι μην βρεις λεφτά από μαφιόζους και σε κυνηγάνε μετα. Έχει τύχει σε γνωστό φίλου. Ενδιαφέρον ακούγεται, για πες. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 γνωστος αστυνομικος μας εχει πει οτι αν δεν εχει στοιχεια δεν μπορει να σε πανε νομικα , αν τωρα εχει στοιχεια ακομα και αν το πας στην αστυνομια μπορει ο αλλος να ισχυρισθει οτι ειχε λεφτα η ειχε περισοτερα απο οτι ειχε οποτε να μπλεξεις Τίποτα δεν μπορεί να κάνει γιατί δεν έχει αποδείξεις, εκτός αν μιλάμε για αρκετά λεφτά και μετά σου κάνει μήνυση και σε ελέγξουν και τα βρουν μέσα στο σπίτι σου. Τραγικά αρκετά σχόλια που διαβάζω σε αυτό το thread.
zio10 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Εγώ λέω ότι θα τα πήγαινα στην αστυνομία ή θα έψαχνα να βρω σε ποιον ανήκουν. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς πιστεύω πως μόνο αν μας έχει τύχει κάτι παρόμοιο και το κάναμε (και μόνο για εκείνη τη φορά) μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Είναι πολύ υποθετική η ερώτηση. 1
Belisarius Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Εγώ θα εξέδιδα το σύγγραμα μου ΄΄Το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο΄΄. Από το γνωστό επεισόδιο για όσους το έχουν δει. 2
the other one Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Ανάλογα από ποιον και από τι ήταν, θα έπαιζε ρόλο αν θα τα κρατούσα. Έχω βρει πορτοφόλι και το έχω δώσει. Χωρίς χρήμα όμως μέσα. Όπως και όταν μου έσπασαν το αμάξι κάτι γυφτοπουλα, κάποιος το βρήκε παρατημένο το πορτοφόλι και μου το παρέδωσε, χωρίς λεφτά φυσικά. Από τότε ποτέ τίποτα αξίας στο αυτοκίνητο. Βρήκες πορτοφόλι χωρίς χρήματα και το παρέδωσες ως ήταν ή καβάτζωσες το χρήμα και έδωσες τα υπόλοιπα;
Moderators Spect~ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Ανωρυμε οταν κατι δεν σου ανηκει ειτε ξερεις ειτε δεν ξερεις ποιος ειναι ο κατοχος σε κανει κλεφτει. Αν θες να εισαι νομιμος και μα καθαρη συνειδηση (αν και στο 2ο απο οτι βλεπω δεν εχεις θεμα) πας στην αστυνομια τα δινεις και αν δεν βρεθει ο κατοχος μετα απο καποιο διαστημα επιστρεφονται σε σενα). Τροποι να αποδειχθει ο κατοχος υπαρχουν ακομη και χωρις ταυτοτητα πχ λεγοντας τι ειχε μεσα,ποσα λεφτα, τι πορτοφολι κτλ. Το αν θα σε πανε νομικα δεν εχει καμια σχεση με το αν ειναι κλοπη. Ειναι σαν να λες οκ εκλεψα το Χ καταστημα αλλα δεν εχουν στοιχεια για να με πανε νομικα αρα δεν το εκλεψα. Δεν ξερω αν σκεφτεσαι ετσι λογο τον οικονωμικων δυσκολιων σου ή απλα γιατι "δεν εισαι κλεφτης" αλλα πρεπει να βρεις τη λογικη σκεψη γιατι με αυτα που λες η λογικη φαινεται να εχει παει περιπατο. Για να καταλαβεις τι λες, περπαταω στο δρομο και βρσκω ενα αμαξι με τα κλειδια πανω χωρις να εχει χαρτια που να δειχνει ποιανου ειναι αρα μπορω να το παρω και δεν ειμαι κλεφτης! Η λογικη ειναι απλη: Το εχεις πληρωσει ή στο εχουν χαρισει και εισαι ο κατοχος? Ναι, ωραια δεν εισαι κλεφτης. Εχεις κατι το οποιο δεν μας νοιαζει πως το βρηκες (δεν λεω να στο εδωσαν αλλα ολους τους αλλους τροπους) και δεν ησουν ο νομιμος αρχικος κατοχος? Ναι, τοτε εισαι κλεφτης, ασχετα με το αν ξερρεις ή δεν ξερεις τον ιδιοκτητη. Και για να στο κανω λιγο πιο ενδιαφερον, βρισκεις 300€ σε ενα πορτοφολι τα οποια τα κανεις "νομιμα δικα σου" με τη λογικη σου, που ξερεις οτι δεν ηταν καποιου που ειναι αρρωστος και τα ειχε για να παρει φαρμακα ή να πληρωσει εξετασεις ή κατι αλλο πολυ σημαντικο και αυτο που εκανες του δημιουργησε προβλημα!? Αλλα οκ δεν ξερεις αρα δεν σε νοιαζει αν ζει η πεθανε, εσυ δεν εισαι κλεφτης. Τελος, οτι και σκατα να εχει κανει καποιος απο τη στιγμη που του κανεις το ιδιο μαντεψε δεν σε κανει απλα σαν αυτον αλλα σε κανει χειροτερο. Και για να γινει πιο κατανοητο εσυ λες ο Χ σκοτωσε τον Υ οποτε εσυ τωρα εχεις το δικαιωμα και μπορεις χωρις τυψεις να σκοτωσεις τον Χ. Και μην πεις οτι δεν ειναι το ιδιο επιτηδες πηρα τετοιο παραδειγμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα