Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατά την άποψη μου, όταν κάνεις ανάπτυξη λογισμικού χρειάζεσαι πολλαπλές οθόνες διότι:

1. Υπάρχει περίπτωση να κάνεις αξιολόγηση και απόσφαλμάτωση του λογισμικού σου σε πραγματικό χρόνο.
  2. Ενδέχεται να επιμορφώνεσαι με βιντεοδιαλέξεις η άλλο υλικό απ' το διαδίκτυο.
  3. Οι υπερμεγέθεις οθόνες θα σε αναγκάζουν να διαχειρίζεσαι τις εφαρμογές σ' επίπεδο παραθύρων και όχι μηχανής, π.χ. θα χρειαστεί να δεσμεύσεις επιφάνεια προβολής από συγκεκριμένη πηγή π.χ. Virtualized λειτουργικό σύστημα

Ενώ πρέπει να πάρεις ποιοτικό βραχίονα διότι:

1. Το βάρος είναι μετρήσιμο στις μεγάλες οθόνες.
  2. Πρέπει να διαθέτει διαχειριστή καλωδίων.
  3. Πρέπει να επιτρέπει  την περιστροφή και την αναδίπλωση στον κάθετο άξονα.
  4. Πρέπει να έχει μοχλούς σε συγκεκριμένα σημεία για λόγους κλασσικής μηχανικής.

Αυτά αρχικά και το συζητάμε.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αντί η λάμπα να φέγγει προς τον τοίχο θα φέγγει προς την οθόνη. Πιστεύω οτι θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Έχω πάρει και led 6500Κ για αυτό το σκοπό αλλά με την δουλειά δεν εχω χρόνο να ασχοληθώ. Όπως και να 'χει θα σου πώ, Απο οθόνες τελικά τι θα πάρεις;

Μπορείς επίσης να επενδύσεις σε μια με μεγάλη ανάλυση 3840 x 2160

όπως αυτή αυτή και αυτή

Η μεσαία δεν έχει pivot βαση και η πρώτη είναι μόλις 24''. Δεν έχω ιδεά πως θα φαίνονται τα εικονίδια και τα γράμματα. Ισως με 120 dpi να είναι οκ. Πιο πολύ μου άρεσε η τρίτη λόγο διάστασης περισσότερο. Η μεσαία έχει tn πάνελ ενώ οι άλλες IPS. Περισσότερα θα μας διαφώτίσει ο xmorsx. Πάντος αν το καλοσκευτείς είναι σαν να έχεις δύο 24'' 1920 x 1080 σε μια οθόνη. 

Η καλύτερη βάση που είχα βρει είναι αυτή άλλα με τιμή 300 φεύγα.

Δημοσ.

bazzil το dyi project σου το παρακολουθώ με ενδιαφέρον, όταν τελειώσει πες μου. Είδα βέβαια πιο πάνω που έγραψες ότι ακόμα αργεί, εγώ θέλω να κάνω την συνολική παραγγελία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Επίσης με ενδιαφέρει το bias lighting που αναφέρει συχνά ο XmorsX. Καταρχήν να πω ότι το γραφείο σε όποια θέση και να μπει, να εφάπτεται σε τοίχο δεν γίνεται. Πάντα θα υπάρχει μία απόσταση. Το λέω γιατί από αυτά που βλέπω για το bias lighting, η αίσθηση που μου δημιουργείται είναι ότι πρέπει να υπάρχει ομοιόμορφη αντανάκλαση του φωτός από τον τοίχο πίσω από την οθόνή.

Επίσης η λάμπα του δωματίου είναι PHILIPS warm light 23W (και έχει και ένα βελάκι που δείχνει ότι το φως που βγάζει είναι ισχύος 110W), 1570 lumen και 2700K. Υποθέτω ότι αυτό είναι το αντίστοιχο του 6500Κ που προτείνουν για bias lightning. Το δωμάτιο είναι φωτεινό.

Με αυτά τα δεδομένα, bias lighting θα βοηθήσει? Επίσης αν βάλω το γραφείο σε μία θέση που από πίσω δεν έχει τοίχο στα δύο μέτρα, εκεί δεν θα είχε νόημα το bias lighting σωστά?

Eφοσον δεν μπορεις να εχεις απευθειας τοιχο πισω απο την οθονη, το επομενο καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις το φως σε θεση πισω απο την οθονη, ωστε να μην ανακλαται πανω στην οθονη ουτε ομως να πεφτει απευθειας στα ματια σου. Η λαμπα δωματιου σου δεν ειναι ιδανικη, θελεις 6500Κ (φυσικο φως ημερας) εναντι 2700Κ και τουλαχιστον 32w ccfl ωστε να βγαζει πανω απο 2000 lumens.

Oι 24" και 27" ειναι πολυ μικρες για 4Κ χωρις upscale. Τα καλυτερα μεγεθη για real-estate ειναι 27" 1440p και 32" 4Κ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γι΄ αυτήν εδώ τι λέτε

https://www.skroutz.gr/s/7157323/Asus-VC239H.html

edit: lol nope, μετά από αυτό το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=t1ZW8GtfmBs. Στο frame της οθόνης κάτω έχει μία προεξοχή που εμποδίζει να βάλεις 2 ή 3 δίπλα δίπλα κολλητά και ωραία. Ο τύπος στο βίντεο είναι πολύ χαρούμενος με αυτό το "feature"  :-D . Λέω δες τι βλακεία μπορεί να σου βγεί, που να το σκεφτείς αυτό και να το προσέξεις.

Και είναι κρίμα γιατί όλες οι Asus μέχρι τα 200 ευρώ έχουν αυτή την βλακεία. Μου άρεσε το design τους

Επεξ/σία από Blazz0r
Δημοσ.

Δεν αξιζει να παρεις δυο τοσο φθηνες οθονες αντι για μια μεγαλυτερη, ξαναλεω. Αν κολλας σε οικονομικο θεμα, παρε τωρα μια καλη και την επομενη την αγοραζεις οταν ευκαιρησεις. Μια εξαιρεση κανω μονο για την dell s2415H, αλλα παλι δεν το προτεινω εναντι μιας ή δυο U2515H για παραδειγμα (υποθετω οτι σε χαλαει το bezel των p2416d, προσωπικα δεν το θεωρω θεμα αν δεν σκοπευεις να παιζεις παιχνιδια).

https://www.skroutz.gr/s/5614660/Dell-S2415H.html?keyphrase=s2415h

https://www.skroutz.gr/s/6233928/Dell-UltraSharp-U2515H.html?from=most-popular&keyphrase=u2515h

https://www.skroutz.gr/s/6962017/Dell-P2416D.html?keyphrase=p2416d

Δημοσ.

Ρε συ XmorsX, η U2410 με την U2515H ας πούμε, είναι όντως τόσο διαφορετικές? Θέλω να πω δεν θέλω με την καμία να ξαναβάλω μπροστά μου μία απλώς πιο καινούργια Ultrasharp, όλο αυτό γίνεται βασικά για λόγους υγείας. Τώρα για να την προτίνεις μάλλον καμία σχέση δεν θα έχει με την U2410. Αλλά από την άλλη αν δεις τα πράγματα από την δικιά μου οπτική γωνία, είμαι σχετικά διστακτικός να πάω στην ίδια εταιρεία, και μάλιστα και στην ίδια σειρά οθονών.

Αν τις έχω τις οθόνες στα ~60 εκατοστά (ίσως και λίγο πιο πίσω, θα φανεί όταν πάρω το mount), 1440p ανάλυση αξίζει? Και σίγουρα πρέπει να δω πρώτα μία με 1440p για να αποκτήσω εικόνα. Στο πλαίσιο που πήγα δεν είχαν.

Η s2415 τι διαφορά θα έχει για εμένα έναντι της LG π.χ. Γιατί να δώσω άλλα 50 ευρώ δηλαδή και άρα 100 σύνολο. Έχουν ίδιο size και ανάλυση. Να υποθέσω λόγω του ότι η Dell έχει ΑΗ-IPS? Υπενθυμίζω ότι δεν ασχολούμαι με content creation (video, επεξεργασία εικόνας, design), δεν ξέρω αν έχει σημασία.

Το να πάρω μία καλή τώρα και ενδεχομένως μία ακόμα ίδια στο μέλλον δεν θέλω γενικώς. Χρειάζομαι 2 οθόνες και η fujitsu με την οποία έμεινα τώρα είναι ένα joke. Άσε που τυχαία αλλάζει χρώματα γιατί είχε πέσει νερό πάνω παλιότερα.

Επίσης αν πάρω τώρα μία 1440p και μία αργότερα, δεν πρέπει να πάρω και gpu? Τώρα έχω μία HD Radeon 5850, δεν ξέρω αν θα την παλεύει με δύο 1440p οθόνες.

Πάντως ενδεχομένως να μπορέσω να δω κάποιες από αυτές τις Dell από κοντά, ή έστω το 1440p. Το παιδί στο οποίο έδωσα την u2410 έχει πολλές Dell και προσφέρθηκε να πάω να δω.

Δημοσ.

Εφόσον ασχολείσαι με software engineering θέλεις 2 οθόνες οπωσδήποτε. Όσο πιο μεγάλη η ανάλυση τόσο το καλύτερο. Καλύτερα να δώσεις κάποια χρήματα παραπάνω και να έχεις ενα σωστό προϊόν παρά να τις βλέπεις κάθε μέρα και να μετανιώνεις. Εγώ για παράδειγμα επένδυσα σε 2 2410 Α10 refubrished για να είμαι όσο το δυνατόν κοντά στην 2413U που είχα είδη και δεν την έψαξα παραπάνω. Αν ήμουν στη θέση σου θα αγόραζα ή 2 x 2416 ή 2 x 2515 που έχουν και σωστή ανάλυση. Η κάρτα σου είναι οκ για τις οθόνες που προανέφερα.

Δημοσ.

Όλες οι οθόνες που έβαλα δεν έχουν καμια σχέση με την u2410. Αυτές είναι καλές οθόνες του 14-15, ή αλλη μέτρια οθόνη του 09. Δεν έχουν pwm dimming, grainy coating, τόσο glow η υπερκορεσμένα και ανακριβή χρώματα.

Ή s2415h είναι glossy οπότε έχει καθαρότερη εικόνα. Οι dell στα 1440p έχουν σημαντικά μεγαλύτερο real estate και οι συγκεκριμένες καλύτερο πάνελ απο τις περισσότερες 1080p. Καλή είναι ή αναλυση για 60 πόντους, ακόμη και στα μικρότερα μεγέθη για τους περισσότερους.

Δες από κοντά μία 1440p, τα πλαισια φερνουν τις dell.

Δημοσ.

Θα με σαπίσετε ρε. Δύο 2515 και μεταφορικά και τα mounts μαζί βγαίνει κανένα 750€ (ενώ αν συμβιβαστώ με 1080p βγαίνει 300€ φθηνότερα). Τις έχω ψάξει παντού στο εντομεταξύ, σε 3 Αmazon και 2 eΒay. Πιο ακριβές τις έχουν. Η πιο budget οθόνη που έχω βρει στην Ελλάδα με 1440p είναι η P2416D στα 273€. Αυτό με αναζήτηση σε skroutz.gr, plaisio.gr και eshop.gr. Απλώς αυτή έχει το μείον ότι έχει χοντρό frame με το menu στα πλάγια που την κάνει λιγότερο dual monitor friendly.

Δύσκολη απόφαση

Το σκέφτομαι να πάρω μία μόνο 2515Η dunno

Αν μου βρει κάποιος 1440p με λεπτό frame, κάτω από 300 ευρώ, θα είναι το sweet spot για εμένα. Μετά θα μείνει μόνο να πάω να δοκιμάσω το 1440p και θα παραγγείλω. Αν η 2515Η ήταν κάτω από 300 δηλαδή θα την παλεύαμε. Την έψαξα και στις αγγελίες αλλά rip

Τέσπα το ψάχνω και το σκέφτομαι for the moment

Δημοσ.

Για μένα αφου την δεις απο κοντα, παρε 1 και κρατα και αυτη που εχει τωρα και οταν μπορέσεις και δεις οτι οντως σε βολευει παιρνεις και 2η. Ηδη τωρα εισαι με μια παλια, μετα θα εισαι με μια πολυ καλη + παλια, δεν εισαι χαμενος ;)

Δημοσ.

Για μη gaming χρηση το χοντρο bezel σε multi-monitors setup δεν ειναι προβλημα. Μην ξεχνας οτι και οι "frameless" εχουν εσωτερικο bezel περιπου 1 εκατοστο, οποτε η διαφορα στην αισθηση δεν ειναι μεγαλη, αν υποθεσουμε οτι υπαρχει αξιοσημειωτη.

Δημοσ.

Θα με σαπίσετε ρε. Δύο 2515 και μεταφορικά και τα mounts μαζί βγαίνει κανένα 750€ (ενώ αν συμβιβαστώ με 1080p βγαίνει 300€ φθηνότερα). Τις έχω ψάξει παντού στο εντομεταξύ, σε 3 Αmazon και 2 eΒay. Πιο ακριβές τις έχουν. Η πιο budget οθόνη που έχω βρει στην Ελλάδα με 1440p είναι η P2416D στα 273€. Αυτό με αναζήτηση σε skroutz.gr, plaisio.gr και eshop.gr. Απλώς αυτή έχει το μείον ότι έχει χοντρό frame με το menu στα πλάγια που την κάνει λιγότερο dual monitor friendly.

Δύσκολη απόφαση

Το σκέφτομαι να πάρω μία μόνο 2515Η dunno

Αν μου βρει κάποιος 1440p με λεπτό frame, κάτω από 300 ευρώ, θα είναι το sweet spot για εμένα. Μετά θα μείνει μόνο να πάω να δοκιμάσω το 1440p και θα παραγγείλω. Αν η 2515Η ήταν κάτω από 300 δηλαδή θα την παλεύαμε. Την έψαξα και στις αγγελίες αλλά rip

Τέσπα το ψάχνω και το σκέφτομαι for the moment

Πάρε μια μόνο 2515 και σε κανένα τρίμηνο παίρνεις και δεύτερη. Έχεις και την μικρή. 

Δημοσ.

Ok guys ευχαριστώ πάρα πολύ για το help. Θα το σκεφτώ καμια δυο μέρες και θα αποφασίσω. Θα σας πω πριν την παραγγελία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...