Προς το περιεχόμενο

Federighi: Το κλείσιμο των ανοιχτών εφαρμογών στο iPhone δεν βελτιώνει τη διάρκεια της μπαταρίας


Perambulator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φυσικα, αλλα ελαχιστοι αγοραζουν day one. Μπορει λογω υψηλου κοστους, μπορει λογω διαθεσιμοτητας/χρωματων κλπ, μπορει λογω γιατι ο οικονομικος σχεδιασμος/προυπολογισμος ενος ατομου δεν γινεται με βαση το ποτε θα βγαλει μια εταιρια καινουριο κινητο κλπ.

 

Η πλειονοτητα δεν αγοραζει κινητα day one(ας πουμε χοντρικα οτι εννοουμε το πρωτο μηνα, διμηνο), αλλα τον υπολοιπο καιρο.

Μια απλη ματια των πωλησεων ακομα κ του iphone(με τις ουρες στις πρωτες μερες κυκλοφοριας), δειχνει οτι ο κοσμος αγοραζει ΣΥΝΟΛΙΚΑ περισσοτερα iphone μετα το πρωτο διμηνο, απο οτι τοτε.

 

Κ τα iphone χανουν περισσοτερα χρηματα ως αξια σε αυτην την περιοδο απο ανταγωνιστικα κινητα.

 

 

Συμφωνω αλλα θεωρητικα δεν ξερεις και ο αλλος απο που αγορασε ας πουμε..

Αν παιρνεις δεδομενο οτι ο αλλος αγοραζει απ την ελλαδα και οχι πρωτη μερα εχεις δικιο...

Για παραδειγμα εγω επειδη ειμαι ναυτικος πηρα το 6s plus 64gb απο καραιβικη..

Η τιμη με την ισοτιμια ηταν ελαχιστα καλυτερη απ την τιμη του 6s plus 16gb στην ελλαδα..

 

Δεν θελω να πω κατι με αυτο.. Απλα οτι υπαρχουν πολλες παραμετροι..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

 Είπα κι εγώ να κάνω λίγο χιούμορ με τις μπαταρίες των iphone και το σοβαρέψατε.

Να προβάλεται ως θετικό το ότι αυτομάτως κλείνουν όσες εφαρμογές δεν είναι στην οθόνη μπας και δε στραγγίσει η μπαταρία αμέσως΄, είναι λίγο αστείο.

Τα android γενικά δεν κάνουν και την καλύτερη διαχείριση αλλά τουλάχιστον πλεόν προσφέρουν πραγματικό multitasking.

 

Και αν πρόκειται να κάνουμε συγκρίσεις για την κατανάλωση, δύο πράγματα είναι εκνευριστικά:

Να απαντάει κάποιος "τόσα ευρώ" βάζω βενζίνη στο αυτοκίνητο και "μου κρατάει περίπου μίαμιση μέρα"΄.

Είναι και τα δύο τόσο γενικόλογα που σκοπό έχουν να κρύψουν κι όχι να πληροφορήσουν.

Λοιπόν, στο αμάξι, διαιρούμε τα λίτρα από γέμισμα σε γέμισμα με τα χιλιόμετρα που διανύθηκαν και τέλος. Λίτρα ανά 100 χλμ!

Στο κινητό, κοιτάμε το on-screen time (έχοντας τα δίκτυα ενεργά) και αν κάναμε κάποια εξτρίμ χρήση, τόσες ώρες ομιλία και τόσες ώρες gps το προσθέτουμε κι αυτό, με βασικό κριτήριο όμως το on-screen time.

Και υπάρχει πάντα το battery drain, δηλαδή πόσο % έπεσε η μπαταρία ενώ το κινητό ήταν στην αναμονή.

Αν δε το έβλεπε καθένας ως ευκαιρία να δικαιολογήσει την αγορά του και απλά ανταλλάσαμε πληροφορίες, μια κοινότητα όπως εδώ θα είχαμε πλήρη εικόνα για όλα τα ευρέως γνωστά κινητά.

Οι εταιρείες δεν έχουν συμφέρον τη απλή και συγκεκριμένη πληροφόρηση.

Έχουν τόσα "θέλω" δικά τους να ικανοποιήσουν που ΄και παραπληροφορούν και χειραγωγούν την αγορά.

Ας πούμε η apple "πρέπει" να χει πάντα τα μέγιστα σκορ στον επεξεργαστή, ώστε να επιλέγει λιγότερους πυρήνες και να περιορίζει το multitasking. Επίσης έχει χτίσει τόσο μεγάλη αγορά περιφερειακών γύρω από τη μπαταρία (κι από τρίτες εταιρείες που πληρώνουν δικαιώματα) που δύσκολα θα τη γκρεμίσει μόνη της (κάτι σαν τη "δωρεάν παιδεία" στην Ελλάδα και την αγορά φροντιστηρίων και οίκισης/σίτισης φοιτητών).

Η Samsung π.χ. από την άλλη (και οι μεγάλοι κατασκευαστές ή π.χ. το facebook) θεωρώ γελοίο να "μην μπορούν" να περιορίσουν το battery drain της αναμονής, αλλά "πρέπει" να τρέχουν συνέχεια 150 εφαρμογούλες στο παρασκήνιο για τους δικούς τους μη ευνόητους λόγους κι η google μαζί, καθιστώντας "κατάρα" τις δυνατότητες multitasking του android και των πολυπήρυνων επεξεργαστών.

Από την άλλη, οι κινέζοι που παρέχουν φθηνά μεγάλες μπαταρίες κλπ. το κάνουν αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και μη έχοντας καμιά νομική δέσμευση/δασμούς και ψιλοαδιαφορώντας για τα στάνταρντ ασφαλείας.

 

Επιτέλους κάποιος που γράφει το αυτονόητο οτι η αυτονομία ενός κινητού ορίζεται από τις ώρες ανοιχτής οθόνης με full ίντερνετ. Αυτά τα κρατάει με 1 μέρα και 2 μέρες και 1,5 μέρα ποτέ δεν τα κατάλαβα και συνήθως παραπληροφορούν και δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. Πάντως η λύση για τις εφαρμογές παρασκηνίου λέγεται Greenify. 500 εφαρμογές έχω στο κινητό και δεν έχω καμία επίπτωση στη κατανάλωση σε αναμονή οπότε θεωρώ λίγο αστείο όσους έχουν θέμα με battery drain σε αναμονή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνω αλλα θεωρητικα δεν ξερεις και ο αλλος απο που αγορασε ας πουμε..

Φυσικα.

Απλα λεω οτι λιγοτεροι αγοραζουν ενα κινητο το διαστημα των πρωτων 2 μηνων και περισσοτεροι το διαστημα των υπολοιπων μηνων 3ο-12ο αφοτου παρουσιαστηκε(που τυγχανει να εχει πεσει κ η τιμη). Λογικο, αλλωστε ειναι μεγαλυτερο κ το διαστημα.

 

Κ τα iphone χανουν περισσοτερα χρηματα σε αυτην την περιοδο απο ανταγωνιστικα κινητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Για κοιτα σε τι τιμη πουλιεται το s7 edge αυτη τη στιγμη που μιλαμε και μετα πες μου αν το iphone (του οποιου η μεταπωλητικη ειναι η τοπ στη αγορα και αυτο ειναι κατι που ολοι το κανουν γαργαρα) ειναι στα 250 ευρω πανω...

 

Για μενα τουλαχιστον φιλε εχει μεγαλη σημασια οτι του χρονου θα πουλησω το κινητο μου 250-300 ευρω κατω απ οτι το πηρα και οχι 400 ή 500..

 

Ε ναι σωστά. Τα 150-200 ευρώ κέρδος/λιγότερη-χασούρα από την μεταπωλητική τιμή σε ένα χρόνο είναι το σοβαρό κριτήριο.

Βέβαια αν σε αυτό τον ένα χρόνο φοβάσαι να ανοίξεις 4G/wifi (ή κάποια από τις πολλές δημοφιλείς εφαρμογές που καταναλώνουν τα κέρατα τους) επειδή θα φύγει ένα σεβαστό ποσοστό μπαταρίας πριν καλά καλά το καταλάβεις, δεν τρέχει θέμα.

 

Όπως και δεν τρέχει θέμα ότι σε διάρκεια μπαταρίας μιλάμε για το 6 PLUS (aka "το πιο ακριβό" που ανέφερα πριν) όταν κάνουμε συγκρίσεις με άλλα κινητά. Στη καλύτερη περίπτωση, η αυτονομία είναι σχεδόν ίση με τα υπόλοιπα. Αλλά για ένα ακριβό κινητό το "στη καλύτερη τα ίδια αλλά στη χειρότερη επικρατεί πόνος" είναι σοβαρό κριτήριο.

 

Άρα όσον αφορά την διάρκεια μπαταρίας, το 6 non-plus δεν αξίζει τα λεφτά του.

 

 

Δεν ξέρω τι τεκμηριωμένη άποψη θέλεις σε ένα τοπικ που έχει συζητηθεί πολλάκις. Υπάρχουν ήδη άλλες τεκμηριωμένες απόψεις. Για παράδειγμα η παρακάτω από την πρώτη σελίδα

 

βρε παιδια μια ερωτηση... οντως κλεινετε το 4g κ τα διαφορα αλλα μπλιμπλικια? 

εγω βρε παιδια smartphone  πηρα, θελω ιντερνετ παντα κ παντου, μιλαω με bluetooth hands free κ εννοειται το wifi παντα ανοιχτο για να συνδεεται στα γνωστα δικτυα αυτοματα που μετακινουμε οπως επισης κ τον εντοπισμο θεσης γιατι οταν ειμαι στο δρομο κ θελω να ψαξω για οδο δεν θα καθομαι να μπω στις ρυθμισεις να ανοιξω το gps. θελω να πω οτι δεν εχω στο μυαλο μου να κλεισω αυτο για εξοικονομηση μπαταριας οταν εχω το μυαλο μου στην δουλεια απ το πρωι μεχρι να τελειωσω.

τωρα τι να πω ισως εγω να το βλεπω ετσι

 

Παράλληλα, διάβασα κι έναν καλό αντίλογο

 

 

Μη λέμε ότι θέλουμε. Τα κινητά που αντέχουν παραπάνω έχουν κάτι ΚΤΗΝΟ-ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ. Βρείτε μου smartphone με επεξεργαστή στο top 5% της αγοράς & μπαταρία μόνο ~1,8 Ah που να αντέχει περισσότερο απ'το iPhone. Θα δείτε ότι λίγο ή πολύ αντέχουν το ίδιο.

 

Τώρα αν έρθετε να μου πείτε ότι π.χ. το LG G3 κρατάει παραπάνω (με την μπαταρία 3 Ah), ναι, 'φχαριστώ πολύ. 

 

Μήλα με μήλα, είπαμε.

 

Στο οποίο συμφωνώ αλλά η apple με το ζόρι ενσωματώνει μεγαλύτερου μεγέθους μπαταρία. Μάλλον φοβάται μην λυγίσει το κινητό (/joke)

 

 

 

Στην άλλη ερώτηση που έκανες πριν λίγες μέρες

 

Δηλαδή οι android users φορτίζετε μια φορά το μήνα ε?

 

Όχι. Τα φορτίζουμε 1-2 φορές την ημέρα όπως ακριβώς οι iphone-ακηδες, αλλά στο ίδιο διάστημα κάνουμε περισσότερα. Με κοινό παράγοντα την υψηλή τιμή, αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα θεωρήσω το παράδειγμα με το nokia3310 ατυχές μιας και είναι τελείως άσχετο . Κατά τα άλλα δεν διαφωνώ σε αυτό που λες , δεν θα έπρεπε όμως εφόσον πληρώνεις έναν σκασμό λεφτά να έχει και την αντίστοιχη μπαταρία ; Όπως πληρώνεις τα 100 ευρώ για το moto e και έχεις μια χαρά μπαταρία θα έπρεπε όταν πληρώνεις τα 500 ευρώ για το iphone να έχει την αντίστοιχη μπαταρία , εκτός αν για την Αpple η μπαταρία που βγάζει με το ζόρι την μέρα θεωρείται εντάξει .

Η apple προτιμάει να δίνει έμφαση στη λεπτότητα της συσκευής και να θυσιάζει την μπαταρία... Για καποιους αυτό δεν ειναι καλό, ενώ κάποιοι άλλοι συμφωνούν με αυτή την τακτική. Εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ τόσο αλλά νταξει..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οτι να'ναι διαβαζουμε εδω μεσα. Ο αλλος λεει οτι ενα κινητο με διπλασια αξια αγορας πρεπει να εχει διπλασια μπαταρια.

 

Όχι. Τα φορτίζουμε 1-2 φορές την ημέρα όπως ακριβώς οι iphone-ακηδες, αλλά στο ίδιο διάστημα κάνουμε περισσότερα. Με κοινό παράγοντα την υψηλή τιμή, αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Με τα υπολοιπα που γραφεις δε θα ασχοληθω γιατι δεν εχεις ιδεα τι γραφεις. Ομως θελω να μου πεις, τι παραπανω κανεις απο μενα και αισθανεσαι τοσο ανωτερος. Αλλαζεις θεματακια και εικονιδια;

 

Εγω θελω να ξερω οτι το κινητο μπορει να μου βγαλει τη μερα μεχρι να γυρισω στο σπιτι απο τη δουλεια. Αν το κανει αυτο τοτε δε με νοιαζει αν εχει 2 ή 1002 mah μπαταρια. Δε μπορω να καταλαβω το κολλημα μερικων με τις 2 και 3 μερες αυτονομια που ζητανε. Σκεφτεστε το λογαριασμο του ηλεκτρικου ή θελετε να κοκορευεστε για το ποιο αντεχει περισσοτερο; Για το πρωτο, μαθετε οτι η φορτιση του κινητου σας κοστιζει περιπου 3-4€ το χρονο οποτε φορτιστε αφοβα. Αν ειναι το δευτερο, δε μπορω να βοηθησω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Οτι να'ναι διαβαζουμε εδω μεσα. Ο αλλος λεει οτι ενα κινητο με διπλασια αξια αγορας πρεπει να εχει διπλασια μπαταρια.

 

Με τα υπολοιπα που γραφεις δε θα ασχοληθω γιατι δεν εχεις ιδεα τι γραφεις. Ομως θελω να μου πεις, τι παραπανω κανεις απο μενα και αισθανεσαι τοσο ανωτερος. Αλλαζεις θεματακια και εικονιδια;

 

Εγω θελω να ξερω οτι το κινητο μπορει να μου βγαλει τη μερα μεχρι να γυρισω στο σπιτι απο τη δουλεια. Αν το κανει αυτο τοτε δε με νοιαζει αν εχει 2 ή 1002 mah μπαταρια. Δε μπορω να καταλαβω το κολλημα μερικων με τις 2 και 3 μερες αυτονομια που ζητανε. Σκεφτεστε το λογαριασμο του ηλεκτρικου ή θελετε να κοκορευεστε για το ποιο αντεχει περισσοτερο; Για το πρωτο, μαθετε οτι η φορτιση του κινητου σας κοστιζει περιπου 3-4€ το χρονο οποτε φορτιστε αφοβα. Αν ειναι το δευτερο, δε μπορω να βοηθησω.

 

 

Ε αφού απάντησες μόνος σου, τι άλλο ζητάς να σου πω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε αφού απάντησες μόνος σου, τι άλλο ζητάς να σου πω;

Λογικο δεν ειναι αφου εχουν αυξηθει οι ενεργειακες απαιτησεις ενω δεν εχει βελτιωθει η τεχνολογια των μπαταριων, ολα τα σημερινα κινητα να εχουν μικρη αυτονομια;

Αν θελει καποιος μεγαλη αυτονομια πιστευω, ή θα παρει κινητο που να μοιαζει με ενα πακετο τσιγαρα ή θα παρει τραπεζακι (με παχος οσο ενα πακετο τσιγαρα) :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικο δεν ειναι αφου εχουν αυξηθει οι ενεργειακες απαιτησεις ενω δεν εχει βελτιωθει η τεχνολογια των μπαταριων, ολα τα σημερινα κινητα να εχουν μικρη αυτονομια;

Αν θελει καποιος μεγαλη αυτονομια πιστευω, ή θα παρει κινητο που να μοιαζει με ενα πακετο τσιγαρα ή θα παρει τραπεζακι (με παχος οσο ενα πακετο τσιγαρα) :P

 

Ε ναι αλλά με 500 δυνατότητες που έχουν όλα τα κινητά (από iphone μέχρι android), τα 1002 mah που λες δεν φτάνουν ούτε για να πας στο περίπτερο. Δηλαδή τι, πας για δουλειά, μετά για τσιγάρα αλλά στον απογευματινό καφέ το κινητό θα έχει ξεμείνει από μπαταρία;

 

Οι δυνατότητες που έχουν σήμερα και η ανάγκη να βγει η μέρα άνετα χωρίς να ανοιγοκλείνω 2 benchmarks/cleaners/κτλ κάθε τρεις και λίγο, σημαίνει ότι η μπαταρία πρέπει να είναι χονδρικά χονδρικά γύρω στα 3ah (με περιθώριο διαφοράς 5%)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε ναι αλλά με 500 δυνατότητες που έχουν όλα τα κινητά (από iphone μέχρι android), τα 1002 mah που λες δεν φτάνουν ούτε για να πας στο περίπτερο. Δηλαδή τι, πας για δουλειά, μετά για τσιγάρα αλλά στον απογευματινό καφέ το κινητό θα έχει ξεμείνει από μπαταρία;

 

Οι δυνατότητες που έχουν σήμερα και η ανάγκη να βγει η μέρα άνετα χωρίς να ανοιγοκλείνω 2 benchmarks/cleaners/κτλ κάθε τρεις και λίγο, σημαίνει ότι η μπαταρία πρέπει να είναι χονδρικά χονδρικά γύρω στα 3ah (με περιθώριο διαφοράς 5%)

Βρε τα 1002 που ειπα ηταν σχημα λογου, φυσικα και δε μπορει με τοσα να αντεξει μια μερα ενα smartphone.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρε τα 1002 που ειπα ηταν σχημα λογου, φυσικα και δε μπορει με τοσα να αντεξει μια μερα ενα smartphone.

 

 

Ναι το κατάλαβα αλλά δες τι σου διέφυγε

 

Να στο πω μεταφορικά

Τα 1002 είναι ας πούμε 14 πόντοι στον άνδρα

Τα 3000 είναι ας πούμε 20 πόντοι στον άνδρα

 

Δηλαδή λόγω νούμερου mah, θα πάρεις αναγκαστικά και μεγαλύτερο μέγεθος/όγκο μπαταρίας. Το δεδομένο είναι ότι τα δυομιση-τρία περίπου τα χρειάζεσαι θες δεν θες

 

Αλλά έτσι αναγκαστικά καταλήγεις να παίρνεις "διπλάσια μπαταρία" (όπως το έγραψες πριν. δες το)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι επεξεργαστες προχωρησανε οι μπαταριες ομως εμειναν πισω τεχνολογικα.

Πολυ πισω βασικα στο 2000+.

Αναμενουμε την μπαταρια με στρωσεις στο εσωτερικο τουαπο δεν ξερω και εγω τι που να αντεχει τουλαχιστον 2 μερες με ανοιχτα δεδομενα, η εταιρια αυτη θα ταϊζει και τα τρισεγγονα της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι το κατάλαβα αλλά δες τι σου διέφυγε

 

Να στο πω μεταφορικά

Τα 1002 είναι ας πούμε 14 πόντοι στον άνδρα

Τα 3000 είναι ας πούμε 20 πόντοι στον άνδρα

 

Δηλαδή λόγω νούμερου mah, θα πάρεις αναγκαστικά και μεγαλύτερο μέγεθος/όγκο μπαταρίας. Το δεδομένο είναι ότι τα δυομιση-τρία περίπου τα χρειάζεσαι θες δεν θες

 

Αλλά έτσι αναγκαστικά καταλήγεις να παίρνεις "διπλάσια μπαταρία" (όπως το έγραψες πριν. δες το)

Επειδη δεν καταλαβαινω τι θες να πεις θα ξαναπω αυτο που ειπα στην αρχη, διαφορετικα.

Αν μπορει να μου βγαλει μια γεματη μερα, δε με νοιαζει ουτε θα ασχοληθω με τα mah της. Απο εκει και περα, οτι περισσοτερο καλοδεχουμενο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη δεν καταλαβαινω τι θες να πεις θα ξαναπω αυτο που ειπα στην αρχη, διαφορετικα.

Αν μπορει να μου βγαλει μια γεματη μερα, δε με νοιαζει ουτε θα ασχοληθω με τα mah της. Απο εκει και περα, οτι περισσοτερο καλοδεχουμενο.

 

Να στο θέσω αλλιώς λοιπόν.

 

Μέτρησε μου πόσα κινητά μοντέλα έχουν ικανοποιητικό λειτουργικό και βγάζουν άνετα τη μέρα (χωρίς να κλείσεις τα μισά προγράμματα). Όταν λέω μέρα εννοώ τουλάχιστον από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ

 

Γράψε μου λίστα με συγκεκριμένα μοντέλα που υπάρχουν τώρα στην αγορά

 

Και πες μου πόσα από αυτά είναι iphone (εκτός του plus ;) αλλά αν θέλεις, βάλε το και αυτό στη λίστα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να στο θέσω αλλιώς λοιπόν.

 

Μέτρησε μου πόσα κινητά μοντέλα έχουν ικανοποιητικό λειτουργικό και βγάζουν άνετα τη μέρα (χωρίς να κλείσεις τα μισά προγράμματα). Όταν λέω μέρα εννοώ τουλάχιστον από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ

 

Γράψε μου λίστα με συγκεκριμένα μοντέλα που υπάρχουν τώρα στην αγορά

 

Και πες μου πόσα από αυτά είναι iphone (εκτός του plus ;) αλλά αν θέλεις, βάλε το και αυτό στη λίστα)

Δεν ξερω φιλε μου ποια μοντελα βγαζουν τη μερα και ουτε θα ασχοληθω.

Η αυτονομια εξαρταται απο πολλους παραγοντες και φανταζομαι οτι θεωρεις δεδομενο (οπως και γω) οτι η αυτονομια που ανακοινωνει ο καθε κατασκευαστης για την καθε συσκευη ειναι καθαρα ενδεικτικη και συνοδευεται απο ενα σωρο περιορισμους για την επιτευξη της. Επισης καθε συσκευη μπορει να εχει αποκλεισεις στη διαρκεια ζωης απο μια ιδια συσκευη. Οποτε για να κατσω να σου κανω λιστα πρεπει να παρω δειγμα απο ολες τις συσκευες.

Εγω οπως ειπα πολλες φορες πως ξερω οτι με βγαζει τη μερα και αν βλεπω οτι δε τη βγαζει το βαζω λιγο λιγο να φορτισει! Δε ζω σε τροπικο δασος, παντου γυρω μου υπαρχει ηλεκτρικο! 

Επισης δεν κλεινω ποτε εφαρμογες, αφου ως γνωστον δεν "τρωνε" μπαταρια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...