Προς το περιεχόμενο

Erasmus ή στρατό;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ποιο απ'τα δύο; Για το erasmus κάνεις χαρτιά από τώρα για το χειμερινό του 16-17, μήνες δηλαδή από τώρα. Αν είναι για στρατό, λέω να σταματήσω την αναβολή που έχω πάρει αφότου περάσει η εξεταστική του εαρινού. Όμως έχω αυτό το δίλλημα. Από τη μία θέλω να πάω erasmus, δεν έχω πάει καθόλου, και από την άλλη μου έχουν πει ξαδέλφια και φίλοι πως όσο πιο μικρός πας στρατό, τόσο το καλύτερο. 23 είμαι τώρα. Εσείς στη θέση μου, τι θα κάνατε; Θα ήθελα μια άποψη από έναν τρίτο.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εγώ μόλις τέλειωσα και ορκίζομαι Ιούνιο. 

Μπαίνω φαντάρος Σεπτέμβρη και μετανιώνω που δε μπήκα πιο πριν, γιατί τώρα εμφανίστηκε μια πρόταση για δουλειά.

Δεν πήγα εράσμους, γιατί φοβώμουν πως θα τα καταφέρω λόγω γλώσσας. 

Θα κάνεις ότι θέλεις περισσότερο. Φαντάρος δε νομίζω ότι το θες :)

Δημοσ.

Φαντάρος θα πας όπως και να 'χει, δεν το αποφεύγεις. Γνώμη μου είναι ότι εφόσον δεν πήγες πριν τη σχολή, μικρή η διαφορά αν θα πας στα 23 ή στα 25 σου.

Το Erasmus το επιλέγεις μία φορά στη ζωή σου, δε θα έχεις άλλη δυνατότητα στο μέλλον, εκτός και αν το κάνεις στο master's ή/και στο PhD σου.

Δημοσ.

Πήγαινε Erasmus που είναι θετική εμπειρία και σε πηγαίνει μπροστά.

Όταν γυρίσεις ξεκίνα την διαδικασία να πάρεις Ι5 και μην πας στρατό καθόλου.  

Κάνε πράγματα που θέλεις εσύ να κάνεις.

• Like 6
Δημοσ.

Φαντάρος θα πας όπως και να 'χει, δεν το αποφεύγεις.

Ναι.. Νot.

Αν σκεφτεσαι να μεινεις έξω για σπουδές ή οτιδήποτε τράβα εράσμους, προκύπτουν ευκαιρίες αν σκαμπάζεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι.. Νot.

Εννοείται αν δεν έχεις τρόπο να τον αποφύγεις, που για να έχει το δίλημμα ο OP μάλλον δεν τον έχει.

Δημοσ.

Πήγαινε Erasmus που είναι θετική εμπειρία και σε πηγαίνει μπροστά.

Όταν γυρίσεις ξεκίνα την διαδικασία να πάρεις Ι5 και μην πας στρατό καθόλου.

Κάνε πράγματα που θέλεις εσύ να κάνεις.

Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε χωρίς να έχουμε καμία υποχρέωση και καμία συνέπεια.

Ι5 για να βγεις θα πρέπει να τρέχεις για χρόνια ολόκληρα και να παρουσιάστεις δεν ξέρω και εγώ πόσες φορές. Άμα θέλεις μέχρι τα 30+ να το έχεις στο κεφάλι σου, καλώς. Άμα δεν φύγεις εξωτερικό μόνιμα δεν τον ξεφεύγεις έτσι εύκολα τον στρατό.. Και μιας και οι πλειοψηφια των εργοδοτών ζητάνε στρατιωτικές υποχρεώσεις εκπληρωμενες καλή τύχη.

Φυσικά να πας ερασμους και μετά πας και στρατό. Άμα μείνεις έξω μέχρι τα 35 σου, κανεις απλά 20 μέρες και πληρώνεις ένα 7000λιαρο και εξαγοραχεις το υπόλοιπο.

Από όσους ακούνε να λένε ότι θα το αποφύγουμε και θα πάνε ι5 και άλλα, ούτε το 10% δεν θα τα καταφερουνε, οι υπόλοιποι θα πάνε κανονικά και θα κανουνε κάθε μέρα σαν κοριτσάκια με την γκρίνια τους, μέχρι να το αποδεχτούν. Αποδεδειγμένες καταστάσεις. Από τους 5-6 φίλους που είχα και όλη την ώρα το λέγανε για ι5, όλοι τελικά πήγανε.

• Like 3
Δημοσ.

Και μιας και οι πλειοψηφια των εργοδοτών ζητάνε στρατιωτικές υποχρεώσεις εκπληρωμενες καλή τύχη.

Κλασσική ακυράντζα που βαρεθήκαμε να ακούμε, η πλειοψηφία ζητάει στις αγγελίες εκπληρωμένες υποχρεώσεις για τυπικούς λόγους, μια ισχνή μειοψηφία θα ζητήσει να δει απολυτήριο στρατού στην συνέντευξη.

Πρόβλημα υπάρχει μόνο σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ και στα σώματα ασφαλείας, πλέον ούτε για σεκιουριτάς χρειάζεται.

Δημοσ.

Κλασσική ακυράντζα που βαρεθήκαμε να ακούμε, η πλειοψηφία ζητάει στις αγγελίες εκπληρωμένες υποχρεώσεις για τυπικούς λόγους, μια ισχνή μειοψηφία θα ζητήσει να δει απολυτήριο στρατού στην συνέντευξη.

Πρόβλημα υπάρχει μόνο σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ και στα σώματα ασφαλείας, πλέον ούτε για σεκιουριτάς χρειάζεται.

Σε μενα παντως μετα το offer μου το ζητησανε και σε αλλους σε αλλες εταιριες.
Δημοσ.

Εγώ θα πήγαινα στρατό να τελειώσω από εκείνο τον ζουρνά και μετά θα πήγαινα erasmus ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι ακόμη και εάν ήθελα να συνεχίσω έξω,δεν θα είχα ακόμη υποχρεώσεις Ελλάδα.

Εύκολη λύση πάντως με τον στρατό δεν υπάρχει,ακόμη και στο εξωτερικό να ζήσεις μέχρι τα 35+ θα πρέπει να τα σκάσεις για να ξεμπερδέψεις τελειωτικά.

Επίσης το Ι5 δεν είναι απλή διαδικασία.

• Like 1
Δημοσ.

Οταν λες πλειοψηφια τι εννοεις?Στον ιδιωτικο τομεα δε ζητανε απολυτηριο στρατου?Στο δημοσιο δε ζητανε?

Μη γραφετε οτι να'ναι μερικοι..Και σε μπακαλικο να δουλεψεις,ζητανε απολυτηριο.

Καλα,αυτο με το σεκιουριτα,περασε και δεν ακουμπησε!

Δημοσ.

Οταν λες πλειοψηφια τι εννοεις?Στον ιδιωτικο τομεα δε ζητανε απολυτηριο στρατου?Στο δημοσιο δε ζητανε?

Μη γραφετε οτι να'ναι μερικοι..Και σε μπακαλικο να δουλεψεις,ζητανε απολυτηριο.

Καλα,αυτο με το σεκιουριτα,περασε και δεν ακουμπησε!

Βλέποντας το nick σου πριν κλικάρω δεν περίμενα και διαφορετική απάντηση.

Σταματήστε ορισμένοι τον εκφοβισμό με τους εργοδότες γιατί έχει καταντήσει αηδία αυτή η καραμέλα. Από τα 9 άτομα που ρώτησα μόνο σε 3 ζήτησαν να δούνε απολυτήριο στρατού, τους περισσότερους τους ρώτησαν προφορικά αν έχουν τελειώσει, από αυτούς τους 3, ο ένας είχε βάλει ως προϋπηρεσία την στρατιωτική θητεία γιατί ασχολήθηκε σε τομέα του αντικειμένου που σπούδασε. Ειδικά αν είσαι από 30 και πάνω και έχεις και προϋπηρεσία δεν ασχολείται ο εργοδότης με τον στρατό, θεωρείται σχεδόν δεδομένο οτι έχεις ξεμπερδέψει και δεν το άφησες. Επίσης σε εταιρείες που δεν σκοπεύουν να σε έχουν για καιρό αλλά για ορισμένο διάστημα δεν τους νοιάζει ο στρατός, εγώ είχα εργαστεί για 5 μήνες και δεν μου ζήτησε τίποτα ο εργοδότης. Εν πάση περιπτώσει ας κάνει ο καθένας αυτό που νομίζει και ας αναλάβει τυχόν συνέπειες, εγώ δεν θα πω να κάτσει να βγει μούφα Ι5 κάποιος αλλά κόψτε αυτή την καραμέλα με τους εργοδότες και τον στρατό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...