deathpao7 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Γεια σας.έχω να κάνω μια ερώτηση.το pc rama είναι αξιόπιστο για αγορά υπολογιστη?
me3ikan Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Με μια λεξη ΟΧΙ! ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ και παλι ΟΧΙ! Πουλανε ανακατασκευασμενα σε οτι να ναι τιμες και πεστεψε με φτιαχνεις καλυτερα καινουρια συστηματα. Αν θες να αγορασεις φθηνο υπολογιστη ανοιξε θεμα στο "νεα συστηματα & αναβαθμισεις" και θα σε βοηθησουμε. Παντως επειδη προσφατα κοιταξα τιμες, φτιαχνεις συστηματακι στα 200-250 (χωρις οθονη) που ειναι οτι πρεπει για απλη χρηση
georgep800 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Με μια λεξη ΟΧΙ! ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ και παλι ΟΧΙ! Πουλανε ανακατασκευασμενα σε οτι να ναι τιμες και πεστεψε με φτιαχνεις καλυτερα καινουρια συστηματα. Αν θες να αγορασεις φθηνο υπολογιστη ανοιξε θεμα στο "νεα συστηματα & αναβαθμισεις" και θα σε βοηθησουμε. Παντως επειδη προσφατα κοιταξα τιμες, φτιαχνεις συστηματακι στα 200-250 (χωρις οθονη) που ειναι οτι πρεπει για απλη χρηση Καλησπέρα, Και επειδή ο φίλος ίσως να μην το εμπέδωσε(ορισμένοι πάνε γυρεύοντας, όπως ένας καλός φίλος που την πάτησε απο το συγκεκριμένο κατάστημα και μου έφερε μετά να μου δείξει το ανακατασκευασμένο που του πούλησαν εν αγνοία του, θα το γράψω και 'γω: ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ! ΜΑΚΡΥΑ!
dimitris_33 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Καμία σχέση παιδιά με ανακατασκευασμένα. Όπως λέει και το ίδιο πουλάει εκθεσιακά http://pcrama.gr/e-shop/what-is-refurbish.html. Δείτε και εδώ...https://en.wikipedia.org/wiki/Refurbishment_(electronics) Και μάλλον παίζει στην κατηγορία Items used in field tests, sales displays or demonstrations (δηλαδή από εκθέσεις, δειγματισμούς). Αυτό είναι το είδος του refurbish που το ίδιο τουλάχιστον λέει ότι εμπορεύεται. Επίσης γράφει παντού στο site μέσα τι πουλάει και δεν το αποκρύπτει. Διάβασα και πολύ καλά σχόλια από χρήστες εδώ μέσα στο insomnia που πήραν όντως εκθεσιακά κομμάτια. Το ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ !! ΜΑΚΡΥΑ !! μάλλον στοχοθετημένο μου φαίνεται εμένα προσωπικά.
antikinsor Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Δεν θα πάρω θέση για το συγκεκριμένο μαγαζί και τα προϊόντα που πουλάει, γιατί δεν το ξέρω καθόλου κι έτσι δεν πρόκειται ούτε να το διαφημίσω, αλλά ούτε και να το δυσφημήσω. Διάβασα όμως το σχόλιο και τις παραπομπές του Δημήτρη από πάνω και πρόσεξα κάτι που δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο, γιατί με "ενόχλησε". Έχω λοιπόν μια ένσταση ως προς την ερμηνεία του όρου "refurbished" που δίνει το ίδιο το κατάστημα στη σελίδα του, το οποίο τεχνηέντως προσπαθεί να αποποιηθεί την πραγματική ερμηνεία του "refurbished", πλασάροντας πολύ βολικά ότι ανακατασκευασμένα είναι μόνο τα "remanufactured". Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Πράγματι, στα refurbished ανήκουν τα εκθεσιακά κομμάτια ή τα αγορασμένα με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) που πολύ σωστά αναφέρει το κατάστημα, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα ανακατασκευασμένα που είχαν κάποιο ελάττωμα ή έπαθαν κάποια ζημιά κατά τη μεταφορά ή έχουν ανακυκλωθεί κτλ, και τα οποία επιδιορθώθηκαν από τον κατασκευαστή, πέρασαν όλα τα απαραίτητα τεστς και επανακυκλοφορούν στην αγορά σε τιμή ευκαιρίας και με εγγύηση. Κατά την προσωπική μου άποψη, θα ήταν πιο δίκαιο και τίμιο να αναφέρουν τι πραγματικά σημαίνει "refurbished" και να εξηγούν ότι αυτοί έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν μόνο τα Εκθεσιακά ή τα κομμάτια από Leasing για να μεταπωλούν (αν φυσικά μπορεί να γίνει μια τέτοια διαλογή και συμφωνία με τον εκάστοτε κατασκευαστή, γιατί μου φαίνεται μάλλον μη εφικτό κάτι τέτοιο), παρά να προσπαθούν να ερμηνεύσουν τον όρο όπως βολεύει καλύτερα για λόγους marketing. Από εκεί και πέρα, επειδή δεν μου αρέσει να μηδενίζω πράγματα και καταστάσεις, εννοείται ότι όλα αυτά τα προϊόντα είναι ελεγμένα από τον κατασκευαστή και παρέχουν 2ετή εγύηση, οπότε είναι πολύ σημαντικό αυτό. Και ειδικά τώρα που έχουν ζορίσει τα πράγματα οικονομικά, υπάρχουν αρκετά μαγαζιά που πωλούν τέτοια προϊόντα. Δεν είναι το μοναδικό και δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι πωλούν "σκουπίδια" όλα αυτά τα μαγαζία. Παρεμπιπτόντως, ο όρος "remanufactured" που επίσης έχουν αναφέρει είναι παρεμφερής με τον "refurbished" και συνήθως υποδηλώνει ότι το προϊόν έχει ανακατασκευαστεί από τον ίδιο τον κατασκευαστη/manufacturer και όχι από κάποιον τρίτο. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2016 από antikinsor 2
dimitris_33 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Αυτό σου λέει το κατάστημα μέσα. Ότι τελικά έχει την δυνατότητα να επιλέγει τα εκθεσιακά και τα άριστα ελεγμένα. Τι ακριβώς σε ενόχλησε; Το ότι δεν λέει ότι υπάρχουν και σαβούρες refurbished ή remanufactured ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο; Γιατί να το πει αφού δεν αφορά το συγκεκριμένο; Και γιατί τεχνηέντως όπως λες παραποιεί την έννοια refurbiish; (κατά τα άλλα δεν θέλεις να το δυσφημίσεις) Αφού ανακατασκευή σημαίνει (remanufacture) από το re (ξανα, ανα) και manufacture (κατασκευάζω), εξού και κατασκευαστής (manufacturer). Το refurbish θα πει το παίρνω από τη βιτρίνα για παράδειγμα το γυαλίζω, το κάνω ένα φου !!! (furb=γυαλίζω) και το δίνω στον πελάτη. Ούτε για μπαλώματα μιλάει, ούτε για χαλασμένα, ούτε για φτιάξιμο-ανακατασκευή από την αρχή. Το ότι έχεις πιθανώς παραπληροφορηθεί εσύ και πολλοί άλλοι για τη λέξη refurbish κάνε και μια βόλτα στο εξωτερικό να δεις τι σημαίνει. Σημαίνει ένα σχεδόν καινούριο προϊόν. Ορίστε το παραθέτω αυτούσιο από το wikipedia πάλι. Refurbished products may be unused customer returns that are essentially "new" items. Γιατί δηλαδή σώνει και καλά να το συνδέσεις με κάτι κακό και όχι με κάτι άριστο; Έχεις πάρει καλέ μου άνθρωπε από το PCRAMA προϊόν; Αν δεν έχεις πάρει για πάρε να δεις. 260.000 likes στο Facebook είναι τυχαία; 7 Χρόνια Εταιρεία είναι τυχαία; Πιστοποιήσεις Microsoft Authorized Refurbisher γνήσια με τη βούλα εκθεσιακά κομμάτι με την επίβλεψη για γνήσιο λειτουργικό Microsoft, ISO 9001:2008 συμμορφωμένο με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας, 2 Χρόνια Εγγύηση όπως τα καινούρια, όλα αυτά ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ; Έχεις δει άλλα e-shop στην Ελλάδα πιστοποιημένα έτσι; Εγώ προσωπικά όχι. Το ότι έχει προϊόντα ευκαιρίες στη μισή τιμή από πολλά καινούρια με πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά (τα βάζουμε και στο τραπέζι κάτω αν θέλεις ένα-ένα) είναι τυχαίο και αυτό; Με συγχωρείς αν ξέφυγα και πλάτιασα υπέρ του PCRAMA, αλλά κι εσύ δεν έγραψες λίγα κοτζάμ τέσσερις παραγράφους αράδιασες εκεί πάνω.
antikinsor Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Ήμουν πάρα πολύ προσεκτικός στη διατύπωσή μου και τουλάχιστον, αν μη τι άλλο, με τα ελληνικά και το συντακτικό τα πάω περίφημα, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί μου απαντάς με ύφος σαν να μου επιτίθεσαι, αφού πουθενά δεν σε έθιξα, ούτε εσένα, αλλά ούτε και το κατάστημα εν όλω. Εξέφρασα μόνο μια συγκεκριμένη ένσταση και πήρα την αφορμή από τη δικιά σου και μόνο παραπομπή που υπάρχει μέσα στη σελίδα του καταστήματος. Πουθενά δεν έγραψα ότι παραποιούν την έννοια του "refurbished", αλλά ότι αποποιούνται την πραγματική ερμηνεία του "refurbished". Πουθενά δεν έγραψα ότι "refurbished" σημαίνει ανακατασκευασμένα. Έγραψα όμως ότι στα "refurbished" ανήκουν/συμπεριλαμβάνονται και τα ανακατασκευασμένα. Πουθενά δεν έγραψα ότι τα "refurbished" προϊόντα είναι "σκουπίδια", το αντίθετο μάλιστα, ενώ επιπλέον αναφέρθηκα ως πολύ σημαντική κι αξιοσημείωτη τη 2ετή εγγύηση που δίνεται. Φέρνεις συνέχεια ως πηγή των αποδείξεών σου την έννοια του "refurbished" από το wiki. Μα στο ίδιο το wiki αναφέρει "Refurbished products may be unused customer returns that are essentially "new" items, or they may be defective products that were returned under warranty, and resold by the manufacturer after repairing the defects and ensuring proper function. Και μετά έχει μια ολόκληρη λίστα από προϊόντα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Γιατί λοιπόν επιλέγεις μόνο την πρόταση που σε εξυπηρετεί καλύτερα και αφήνεις τα υπόλοιπα απ' έξω, παρουσιάζοντάς εμένα και πολύ άλλο κόσμο ως ημιμαθείς ή αδαείς; Το ίδιο ακριβώς κάνει και το κατάστημα με την ερμηνεία που έχει δώσει (εκεί άλλωστε πήγαινε και η ένστασή μου) και την ίδια πολιτική ακολουθείς κι εσύ τώρα. Επίσης, ο τίτλος στη σελίδα του καταστήματος αναγράφει: "Τι είναι Refurbish" και όχι "Τι είναι Refurbish και τι πραγματικά θα βρείτε σ' εμάς" ή κάτι σχετικό για να γίνει όμορφα και ωραία ένα διαχωρισμός ως προς την πραγματική ερμηνεία του "refurbished" και του τι ακριβώς από τη συγκεκριμένη γκάμα/κατηγορία προϊόντων πωλείται στο κατάστημα. Και πουθενά μέσα σε αυτό το κείμενο δεν διάβασα ξεκάθαρα ότι το κατάστημα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει μόνο τα εκθεσιακά κομμάτια από όλη την γκάμα των refurbished προϊόντων, όπως μου γράφεις παραπάνω. Θα μπορούσα να σου το αναλύω επ' άπειρον γράφοντας ολόκληρα "σεντόνια" (πίστεψέ με, όσοι με ξέρουν, το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό), αλλά δεν έχει νόημα. Έτσι κι αλλιώς ήμουν σαφής από το πρώτο μου post κιόλας και ειλικρινά δεν έχω τίποτα εναντίον κανενός. Μία και μόνο ένσταση είχα, την οποία εξέφρασα κόσμια και δημοκρατικά, επιχειρηματολογώντας κιόλας και όχι απλά αναθεματίζοντας γενικά και αόριστα, συμπεριλαμβάνοντας πάντα και θετικά σχόλια για να είμαι δίκαιος και ουδέτερος. Αν το μαγαζί απλά δεν έχει διατυπώσει σωστά το συγκεκριμένο κείμενο (πολύ πιθανό σενάριο), δεν του είναι δύσκολο να το επαναδιατυπώσει και να είναι, κατά την προσωπική μου πάντα άποψη, όπως αρμόζει. Εν κατακλείδι, αρκετά από τα προϊόντα που χρησιμοποιώ, είναι μεταχειρισμένα ή refurbished και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, οπότε δεν έχω καμία αρνητική προδιάθεση με αυτό το κομμάτι της αγοράς. Κι αν το κατάστημα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει μόνο εκθεσιακά κομμάτια ή κομμάτια από leasing (κάτι που ήδη έγραψα ότι δεν ξέρω αν γίνεται ή αν μπορεί να αποδειχθεί), τότε μακάρι να συμβαίνει. Έχουμε ανάγκη από ελληνικά αξιόπιστα μαγαζιά και θέλουμε πράγματι να κινείται η ελληνική αγορά γιατί το έχει ανάγκη. Αλλά δυστυχώς, αντί να επικρατεί το ελληνικό δαιμόνιο (με την έννοια της ευρηματικότητας και όχι μόνο), μας έχει φάει η ελληνική κουτοπονηριά μερίδας πωλητών και αναγκαζόμαστε να τα ψειρίζουμε στο τέλος. Όπως και να έχει, εύχομαι ολόψυχα καλές δουλείες! Υ.Γ. Επειδή φαίνεται να έχω κάνει edit στο αρχικό μου post μετά την απάντησή σου, για να μην θεωρηθεί ότι τροποποίησα κάπου το κείμενο προς όφελός μου, η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν η προσθήκη εισαγωγικών στη λέξη "ενόχλησε" 1
georgep800 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Καμία σχέση παιδιά με ανακατασκευασμένα. Όπως λέει και το ίδιο πουλάει εκθεσιακά http://pcrama.gr/e-shop/what-is-refurbish.html. Δείτε και εδώ...https://en.wikipedia.org/wiki/Refurbishment_(electronics) Και μάλλον παίζει στην κατηγορία Items used in field tests, sales displays or demonstrations (δηλαδή από εκθέσεις, δειγματισμούς). Αυτό είναι το είδος του refurbish που το ίδιο τουλάχιστον λέει ότι εμπορεύεται. Επίσης γράφει παντού στο site μέσα τι πουλάει και δεν το αποκρύπτει. Διάβασα και πολύ καλά σχόλια από χρήστες εδώ μέσα στο insomnia που πήραν όντως εκθεσιακά κομμάτια. Το ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ !! ΜΑΚΡΥΑ !! μάλλον στοχοθετημένο μου φαίνεται εμένα προσωπικά. Όπως έγραψα το συμπέρασμα που έβγαλα για το συγκεκριμένο κατάστημα δεν προέρχεται απο εικασίες. Φίλος πήρε απο εκεί μηχάνημα και όταν μου έδειξε τι παρέλαβε, έβγαλα τα δικα μου συμπεράσματα. Πέρα απο το συγκεκριμένο κατάστημα γενικά να σου αναφέρω τα εξής. Δεν έχω πρόβλημα για μηχανήματα μεταχειρισμένα, ανακατασκευασμένα, χαλασμένα που επισκευάστηκαν και γενικά οτιδήποτε ΔΕΝ είναι καινούριο. Το πρόβλημα είναι όταν σου πουλάνε κάτι και δεν σου αναφέρουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ τι σου πουλάνε. Όταν σου αναλύουν έναν όρο και σου αναφέρουν τον μισό ορισμό. Όταν ερμηνεύουν κάτι όπως τους βολεύει. Και σου ξανά λέω, δεν θεωρώ αυτά τα μηχανήματα "σκουπίδια". Παλαιότερα έψαχνα και 'γώ τέτοιο μηχάνημα και όταν έπεσα στα μηχανήματα του cosmodata.gr όπου αναφέρουν ξεκάθαρα τον όρο refurbish πήγα στο κατάστημα τους να δω τι παίζει. Όταν μου ανέφεραν αναλυτικά τι σημαίνει refurbish, επέλεξα να ΜΗΝ πάρω. Και πίστεψε με αρκετοί θα έκαναν το ίδιο.
antikinsor Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Επειδή διακρίνω ότι είσαι εντελώς αρνητικός από την πρώτη στιγμή, μου γεννιέται η εξής απορία. Στο φίλο σου πωλήθηκε ο υπολογιστής ως εκθεσιακός κι εσύ διαπίστωσες ότι ήταν ανακατασκευασμένος; Κι αν ναι, αν επιτρέπεται, πώς ακριβώς κατάλαβες ότι πράγματι ήταν ανακατασκευασμένος; Εμπειρικά και μόνο ή έχεις σχετικές γνώσεις π.χ. τεχνικού υπολογιστών; Το ότι σου είπαν στην cosmodata αναλυτικά τι είναι το refurbish, δεν σημαίνει κάτι απαραιτήτως, αφού στα refurbished ανήκουν πολλές κατηγορίες προϊόντων και μπορεί πράγματι η cosmodata να έχει μόνο ανακατασκευασμένους υπολογιστές και τίποτα άλλο. Αυτό δεν αποκλείει το γεγονός να έχει το Pcrama και εκθεσιακούς ή μόνο εκθεσιακούς.
paliapoli Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Διακρίνω μια διαμάχη χωρις να εχω καταλάβει το γιατί...Μάλλον καποιος ειναι απ την Pcrama και φροντίζει να μην λέγονται κακά λογια? Ετοιμάζω σε λίγο και εγώ ενα σχετικό ποστ που θα λέει ακριβως την εμπεριία μου , οντας πελάτης (πρόσφατός) !!!!! Καλό ομως ειναι να μιλάμε με πραγματικά γεγονότα οπως θα μιλήσω εγώ και οχι με γενικότητητες ! Καλό θα ειναι όποιος δεν ξέρει να μην κρίνει τον άλλον !!! Αυτά για την ώρα !!! 1
me3ikan Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Συγνωμη πλακα κανετε τωρα? Εδω οι ανθρωποι λενε οτι η lenovo ειναι αμερικανικη εταιρια, λετε να τους παρει κανεις στα σοβαρα? 1
paliapoli Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) _ Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2016 από paliapoli
paliapoli Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) _ Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2016 από paliapoli 1
georgep800 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Επειδή διακρίνω ότι είσαι εντελώς αρνητικός από την πρώτη στιγμή, μου γεννιέται η εξής απορία. Στο φίλο σου πωλήθηκε ο υπολογιστής ως εκθεσιακός κι εσύ διαπίστωσες ότι ήταν ανακατασκευασμένος; Κι αν ναι, αν επιτρέπεται, πώς ακριβώς κατάλαβες ότι πράγματι ήταν ανακατασκευασμένος; Εμπειρικά και μόνο ή έχεις σχετικές γνώσεις π.χ. τεχνικού υπολογιστών; Το ότι σου είπαν στην cosmodata αναλυτικά τι είναι το refurbish, δεν σημαίνει κάτι απαραιτήτως, αφού στα refurbished ανήκουν πολλές κατηγορίες προϊόντων και μπορεί πράγματι η cosmodata να έχει μόνο ανακατασκευασμένους υπολογιστές και τίποτα άλλο. Αυτό δεν αποκλείει το γεγονός να έχει το Pcrama και εκθεσιακούς ή μόνο εκθεσιακούς. Καταρχήν χαίρομαι που σου αρέσει ο διάλογος και γράφεις με επιχειρήματα. Συνεπώς ας γράψω αναλυτικά την εμπειρία μου για το pcrama.gr Φιλαράκι με παίρνει τηλ και μου λέει ότι παρέλαβε το καινούριο του μηχάνημα και μου λέει ότι έχει κάποιο θέμα. Πάω απο το σπίτι του και παρατηρώ τα εξής. Το μηχάνημα είχε σημάδια φθοράς και χρήσης. Γρατσουνιές, θαμπάδες και γενικά οτιδήποτε δημιουργείται μετά απο χρόνια χρήσης. Μεταχειρισμένο πήγες και πήρες, του λέω; Όχι, μου λέει! Του ζητάω να μου δώσει το χαρτί που συνόδευε το μηχάνημα και το σκανάρω εξονυχιστικά ώστε να βρω "τα ψιλά γράμματα" να του τα τρίψω. ΤΙΠΟΤΑ όμως! Ούτε "μεταχειρισμένο", ούτε "refurbished", ούτε "ανακατασκευασμένο", ούτε και "εκθεσιακό". ΤΙΠΟΤΑ λέμε! Απο ποιο site το πήρες του λέω; Μπες στο www.pcrama.gr να το δεις και μόνος σου, μου λέει. Μπαίνω, βρίσκω το προϊόν και κάνω μια απο τα ίδια. Το σκανάρω εξονυχιστικά κτλ... και δεν βρίσκω να αναφέρει απολύτως τίποτα. Μια μικρή παρένθεση εδώ. Τώρα αν μπεις στο pcrama θα δεις να αναφέρει στην περιγραφή του προϊόντος κάτι για εκθεσιακό, expo, κτλ. Μη βιάζεσαι όμως. Με βλέπει ο φίλος να κοιτάω προβληματισμένος το site του pcrama και μου λέει άστα αυτά που ψάχνεις και δώσε βάση στο πιο σοβαρό θέμα που έχει. Τι, του λέω; Και άλλο θέμα; Εκίνησε το μηχάνημα, μου λέει. Πατάω το κουμπί και ενώ περιμένω περιμένω να φορτώσει bios και λειτουργικό, έρχεται η καρπαζιά! Warning απο το bios. Κάτι για ασυμβατότητα στο hardware λέει. Δίνει την δυνατότητα είτε να συνεχίσω και να φορτώσω το λειτουργικό, είτε να τρέξω τα διαγνωστικά. Για να είμαι βέβαια δίκαιος, όταν ενώ βρισκόσουν στο warning, πατούσες να συνεχίσεις δούλευε κανονικά. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας. Ψιλιάστηκα τι παίζει(λογικά και εσύ, έτσι; )δεν το είπα όμως στο φιλαράκι. Του λέω, googlare να βρεις το τηλ του εξουσιοδοτημένου service της μαμά εταιρίας και κάλεσε το. Είχε το ακουστικό καμιά 15αριά λεπτά στο αυτί του και περιμένοντας του είχαν βάλει να ακούει κλασική μουσική(κάπου είχα διαβάσει ότι σε ηρεμεί αλλά πίστεψε με δεν πιάνει) και όταν ήρθε επιτέλους η σειρά μας, μου δίνει το ακουστικό. Μιλάω με έναν ευγενικό κύριο, του αναφέρω το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο φίλος μου και μου ζητάει τον service code που τον γράφει επάνω το μηχάνημα. Του τον δίνω και απο τα πολλά πράγματα που μπορεί να δει με αυτόν τον μαγικό κωδικό, όπως για παράδειγμα ότι το μηχάνημα είναι εκτός εγγύησης, ότι επωλήθη πριν απο χρόνια σε άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα, ερχόμαστε και στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι. Στα χαρακτηριστικά που ΕΙΧΕ το μηχάνημα όταν έφυγε απο το εργοστάσιο. Ναι, καλά διάβασες. ΕΙΧΕ. Γιατί όπως διαπιστώσαμε, άλλα χαρακτηριστικά είχε το μηχάνημα που πούλησαν στο φίλο μου και άλλα χαρακτηριστικά είχε το μηχάνημα όταν έφυγε απο το εργοστάσιο. Για να σου το κάνω πιο λιανά. Το μηχάνημα για οποιονδήποτε λόγο του άλλαξαν το hardware με άλλο, μη συμβατό. Μπορείς να το δεις και λίγο διαφορετικά το όλο θέμα. Στον φίλο μου πούλησαν ένα μηχάνημα που το ίδιο όταν το ανοίγεις σε ενημερώνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Και για να είμαστε και τυπικοί. Και δεν το γράφω ειρωνικά. Απλά θα σε ρωτήσω μιας και υπερ ανέλυσες τον όρο παραπάνω. Αυτό το μηχάνημα σε ποια κατηγορία του "refurbished" ανήκει; Όχι τίποτα άλλο, να το λέω σωστά, τι μηχάνημα πούλησε το pcrama.gr στο φιλαράκι μου! ΥΓ. Στοίχημα πως ΟΥΤΕ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ λέγεται, ΟΥΤΕ EXPO. 3
deathpao7 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.με βοηθήσατε πολύ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα