Harisgsxr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Καλησπερα σε ολους σας! Θα ηθελα να λαβω απαντηση απο καποιον που ειναι γνωστης του θεματος 100% Οσο αφορα την κατοχυρωση τραγουδιων,με την μεταφορτωση αυτων στο youtube γινεται κατευθειαν? Πολυ απλα εαν εχω δημιουργησει ενα καναλι στο Youtube και ανεβασω τραγουδια και μουσικη δικια μου,τα πνευματικα δικαιωματα σε περιπτωση που καποιος "κλεψει" κατι απο αυτα, ανηκουν σε εμενα και τον παροχο(Youtube)? Η πρεπει να εμπλεξω συμβολαιογραφο?
letom Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Σίγουρα δεν κατοχυρώνεσαι με κανένα youtube. Υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι κατοχύρωσης. Διάβασε αυτό, τα εξηγεί καλά: http://victorkoum.blogspot.gr/2011/01/blog-post_30.html
antikinsor Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Τα πνευματικά δικαιώματα σ' ένα έργο αποκτώνται με τη δημοσιοποίηση αυτού. Άρα, ναι, ακόμα και με τη μεταφόρτωση στο YouTube αποκτάς πλήρη πνευματικά δικαιώματα, αλλά παράλληλα παραχωρείς και στην εταιρεία που διαχειρίζεται τον server/σελίδα (YouTube) την άδεια να τα διαχειρίζεται σαν να είχε και αυτή τα πνευματικά δικαιώματα. Το ευαίσθητο σημείο πάντα έγκειται σε 2 δεδομένα: α) Να είσαι σίγουρα δικό σου έργο και όχι κλεψίτυπο/παράγωγο από κάποιο άλλο. β) Η απόδειξη κτήσης των πνευματικών δικαιωμάτων επί του συγκεκριμένου έργου, αν ποτέ αμφισβητηθούν, η οποία χρονικά ξεκινά από τη δημοσιοποίηση του έργου και άρα από τη μεταφόρτωση στη δικτυακή πλατφόρμα (σε περίπτωση που προτιμηθεί μια τέτοια λύση). Γι' αυτό, ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, κάποιος που νιώθει οποιαδήποτε ανασφάλεια (λόγω και του χάους που επικρατεί στο διαδίκτυο) και θέλει να εξασφαλιστεί καλύτερα, πριν ανεβάσει το έργο διαδικτυακά, μπορεί να επιλέξει είτε τη λύση της συμβολαιγραφικής πράξης, είτε τη λύση της συστημένης επιστολής (με περιεχόμενο το έργο του) προς τον εαυτό του που θα διατηρήσει σφραγισμένη στο χώρο του. Έτσι, θα υπάρχει χρονική απόδειξη πριν τη διαδικτυακή μεταφόρτωση. Ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο με νομική εγκυρότητα, που τα λέει και πιο αναλυτικά, μπορείς να διαβάσεις Site: εδώ .
dimitris_33 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Νομίζω ότι η συμβολαιογραφική πράξη είναι ο ασφαλέστερος τρόπος. Δες και εδώ: http://victorkoum.blogspot.gr/2011/01/blog-post_30.html
Harisgsxr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Νομίζω ότι η συμβολαιογραφική πράξη είναι ο ασφαλέστερος τρόπος. Δες και εδώ: http://victorkoum.blogspot.gr/2011/01/blog-post_30.html Οσο αναφορα το συμπληρωματικο εντυπο,περα απο το ονομα μου και την υπογραφη μου τι αλλο θα ηταν χρησιμο να βαλω? Σε καθε τραγουδι εχω σκοπο να βαλω και τα ακορντα του απο κατω.
antikinsor Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Αν κατάλαβα καλά, υποθέτω ότι προσανατολίζεσαι στη λύση της συστημένης επιστολής και αναφέρεσαι στο συνοδευτικό έγγραφο που θα βάλεις μέσα σε αυτή. Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο. Θα γράψεις κάτι του στυλ: Ο κάτωθι υπογεγραμμένος Τάδε Χάρης, του Χ.... και της Ψ...., γεννηθείς την τάδε ημερομηνία, κάτοικος π.χ. Αθηνών στην τάδε διεύθυνση, δηλώνω ότι το παρόν έργο το οποίο εσωκλείω στο συστημένο φάκελο, αποτελεί προσωπική δημιουργία και όχι κλεψίτυπο/παράγωγο έργο τρίτου. Ως εκ τούτου από τούδε και στο εξής, με την παρούσα πράξη μου, επιθυμώ να διασφαλίσω τα πλήρη πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα επ' αυτού, όπως ρητά ορίζει ο Νόμος 2121/1993. Στο φάκελο εσωκλείω τα κάτωθι στοιχεία τα οποία περιγράφουν και αποτελούν το έργο μου στο σύνολό του: 1) π.χ. Εκτυπωμένο/Δακτυλογραφημένο έγγραφο με του στίχους 2) π.χ. Εκτυπωμένο/Δακτυλογραφημένο έγγραφο με τα ακόρνα 3) π.χ. Μονάδα αποθήκευσης (DVD) με τη μουσική/μελωδία του έργου κτλ. (Δηλαδή θα γράψεις περιληπτικά τι έχεις συμπεριλάβει μέσα στο φάκελο) (Και μόλις τελείωσεις με αυτά από κάτω) Ονοματεπώνυμο Ημερομηνία Υπογραφή Δεν πάει σε κάτι άλλο το μυαλό μου αυτή τη στιγμή... 1
Harisgsxr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Αν κατάλαβα καλά, υποθέτω ότι προσανατολίζεσαι στη λύση της συστημένης επιστολής και αναφέρεσαι στο συνοδευτικό έγγραφο που θα βάλεις μέσα σε αυτή. Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο. Θα γράψεις κάτι του στυλ: Ο κάτωθι υπογεγραμμένος Τάδε Χάρης, του Χ.... και της Ψ...., γεννηθείς την τάδε ημερομηνία, κάτοικος π.χ. Αθηνών στην τάδε διεύθυνση, δηλώνω ότι το παρόν έργο το οποίο εσωκλείω στο συστημένο φάκελο, αποτελεί προσωπική δημιουργία και όχι κλεψίτυπο/παράγωγο έργο τρίτου. Ως εκ τούτου από τούδε και στο εξής, με την παρούσα πράξη μου, επιθυμώ να διασφαλίσω τα πλήρη πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα επ' αυτού, όπως ρητά ορίζει ο Νόμος 2121/1993. Στο φάκελο εσωκλείω τα κάτωθι στοιχεία τα οποία περιγράφουν και αποτελούν το έργο μου στο σύνολό του: 1) π.χ. Εκτυπωμένο/Δακτυλογραφημένο έγγραφο με του στίχους 2) π.χ. Εκτυπωμένο/Δακτυλογραφημένο έγγραφο με τα ακόρνα 3) π.χ. Μονάδα αποθήκευσης (DVD) με τη μουσική/μελωδία του έργου κτλ. (Δηλαδή θα γράψεις περιληπτικά τι έχεις συμπεριλάβει μέσα στο φάκελο) (Και μόλις τελείωσεις με αυτά από κάτω) Ονοματεπώνυμο Ημερομηνία Υπογραφή Δεν πάει σε κάτι άλλο το μυαλό μου αυτή τη στιγμή... Τελεια,και παλι σε ευχαριστω πολυ φιλε μου.
antikinsor Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Τίποτα φίλε μου. Απλά, όταν με το καλό γίνεις διάσημος κάποια στιγμή, μην ξεχάσεις να μου δώσεις κι εμένα να γλείψω ένα τόσο δα κοκκαλάκι από τις εκατοντάδες θαυμάστριες και groupies που θα σφάζονται στα πόδια σου (just kidding ). Καλοτάξιδο το πνευματικό σου παιδί
Harisgsxr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Τίποτα φίλε μου. Απλά, όταν με το καλό γίνεις διάσημος κάποια στιγμή, μην ξεχάσεις να μου δώσεις κι εμένα να γλείψω ένα τόσο δα κοκκαλάκι από τις εκατοντάδες θαυμάστριες και groupies που θα σφάζονται στα πόδια σου (just kidding ). Καλοτάξιδο το πνευματικό σου παιδί xaxaxa Μετα χαρας φιλε μου.Θα προσδωσω φορο τιμης και Donating 1
nice_kid Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημερα σε ολους και καλη εβδομαδα. Εγω θα σας αναφερω το εξης... Μου εκανε το Youtube καποιους αποκλεισμους βιντεων που ειχα ανεβασει, αλλα με μουσικο χαλι, και αλλα τα απεκλεισε επειδη ακουγοταν η μουσικη μεσα απο το βιντεο, πχ τραβουσα ενα σοου τυπου Motor Show Live με επιδειξεις αυτοκινητων και επαιζαν και μουσικη στα μεγαφωνα τους προς τον κοσμο, και αυτο το youtube θεωρησε οτι εγω ειχα προσθεσει την μουσικη (χεχεχε αν ειναι δυνατον). ➖➖➖➖➖ Και τελικα τι εκανα δοκιμαστικα; Κατεβασα απο το Youtube εναν Ηχο Χαμηλων Συχνοτητων, εναν ηχο που ειναι σαν τα κουνουπια πχ Βζζζζζζ. Πολυ χαμηλο να μην ακουγεται μεν πολυ υψηλα και εντονα. Τον προσθεσα μεσα στο βιντεο, κατι σαν μουσικο χαλι, παρολο που δεν το καταλαβαινεις παρα πολυ λογο σοου με τα αυτοκινητα τις εξατμισεις, τους θορυβους και τα μεγαφωνα... Και ειπα για κατσε τωρα να ανεβασω το βιντεο ΠΑΑΑΛΙ στο Youtube. ➖➖➖➖ Το αποτελεσμα; Εκει που πριν δεχτηκε το βιντεο μου πχ 5 αξιωσεις λογω πνευματικων δικαιωματων επειδη η μουσικη και τα κομματια απο το σοου της επιδειξης ηταν απο το σοου που ακουγοντουσαν και δεν τα ειχα πχ προσθεσει εγω, τωρα δεν εχω λαβει ουτε μια αξιωση. Ξεγελαστηκε μηπως το λογισμικο συστημα ευρεσης-αναγνωρισης μουσικης του youtube απτον ηχο χαμηλης συχνοτητας; ή τελικα μαλλον θα πρεπει να προσθετω και τετοιους ηχους χαμηλης συχνοτητας και σε αλλα βιντεος με την ελπιδα να ξεγελω το παραπανω συστημα; Δεν ξερω θα το δοκιμασω μετεπειτα και σε αλλα βιντεος που θαχω σκοπο να ανεβασω στοyoutube και βλεπουμε... Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2019 από nice_kid
Moderators Inuyasha Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 23 ώρες πριν, nice_kid είπε Καλημερα σε ολους και καλη εβδομαδα. Εγω θα σας αναφερω το εξης... Μου εκανε το Youtube καποιους αποκλεισμους βιντεων που ειχα ανεβασει, αλλα με μουσικο χαλι, και αλλα τα απεκλεισε επειδη ακουγοταν η μουσικη μεσα απο το βιντεο, πχ τραβουσα ενα σοου τυπου Motor Show Live με επιδειξεις αυτοκινητων και επαιζαν και μουσικη στα μεγαφωνα τους προς τον κοσμο, και αυτο το youtube θεωρησε οτι εγω ειχα προσθεσει την μουσικη (χεχεχε αν ειναι δυνατον). ➖➖➖➖➖ Και τελικα τι εκανα δοκιμαστικα; Κατεβασα απο το Youtube εναν Ηχο Χαμηλων Συχνοτητων, εναν ηχο που ειναι σαν τα κουνουπια πχ Βζζζζζζ. Πολυ χαμηλο να μην ακουγεται μεν πολυ υψηλα και εντονα. Τον προσθεσα μεσα στο βιντεο, κατι σαν μουσικο χαλι, παρολο που δεν το καταλαβαινεις παρα πολυ λογο σοου με τα αυτοκινητα τις εξατμισεις, τους θορυβους και τα μεγαφωνα... Και ειπα για κατσε τωρα να ανεβασω το βιντεο ΠΑΑΑΛΙ στο Youtube. ➖➖➖➖ Το αποτελεσμα; Εκει που πριν δεχτηκε το βιντεο μου πχ 5 αξιωσεις λογω πνευματικων δικαιωματων επειδη η μουσικη και τα κομματια απο το σοου της επιδειξης ηταν απο το σοου που ακουγοντουσαν και δεν τα ειχα πχ προσθεσει εγω, τωρα δεν εχω λαβει ουτε μια αξιωση. Ξεγελαστηκε μηπως το λογισμικο συστημα ευρεσης-αναγνωρισης μουσικης του youtube απτον ηχο χαμηλης συχνοτητας; ή τελικα μαλλον θα πρεπει να προσθετω και τετοιους ηχους χαμηλης συχνοτητας και σε αλλα βιντεος με την ελπιδα να ξεγελω το παραπανω συστημα; Δεν ξερω θα το δοκιμασω μετεπειτα και σε αλλα βιντεος που θαχω σκοπο να ανεβασω στοyoutube και βλεπουμε... Τα βίντεο δεν τα κατεβάζουν μόλις τα ανεβάσεις μπορεί να πάρει καιρό μέχρι να το πιάσει το σύστημα, και αρκετές φορές παίζουν και report στο ενδιάμεσο
nice_kid Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Inuyasha είπε Τα βίντεο δεν τα κατεβάζουν μόλις τα ανεβάσεις μπορεί να πάρει καιρό μέχρι να το πιάσει το σύστημα, και αρκετές φορές παίζουν και report στο ενδιάμεσο Βασικα μεχρι στιγμης δεν μου το εχουν πειραξει. Εχει περασει με αριστα... (το 1ο βιντεο στην φωτογραφια πανω-πανω) Με την μονη διαφορα οτι αν ειναι να αποκλειστει, θα το καταλαβεις μεσα στα επομενα 10 λεπτα περιπου, οπου και θα λαβεις και στο Gmail σου για παραδειγμα ειδοποιηση οτι: "To Biντεο σας Αποκλείστηκε" Υ.Σ.: Οταν ομως δεις στην "Λίστα Επεξεργασιας Βιντεο" (στην φωτογραφια), αυτο που γραφει με τα μπλε γραμματα: "Περιλαμβάνει περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα" τότε δεν προκειται να σου διαγραφει ποτε. Αυτό παρατηρω εδω και τοσα χρονια. Δηλαδη απλα θα σου παραμενει οπως και ολα οσα βιντεο εχουν αυτην ειδοποιηση με τα μπλε γραμματα, αθικτα. Απλά δεν θα μπορεις μεσω αυτων των βιντεο μεσω AdSense να βγαζεις εσοδα... (εστω αυτα τα λιγα, σεντς-σεντς που λεμε). Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από nice_kid
dukepapass Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Παιδια να ρωτησω απο που βλεπεις απο τους σινδρομιτες σου ποσοι εχουν πατησει καμπανακι για να σε βλεπουν;; κανα screen shot?
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, dukepapass είπε Παιδια να ρωτησω απο που βλεπεις απο τους σινδρομιτες σου ποσοι εχουν πατησει καμπανακι για να σε βλεπουν;; κανα screen shot? Δεν γίνεται, δεν μπορείς να το δεις αυτό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα