denpaeiallo Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Μιας και ειμαι καιρο σαν guest στο forum και βλεπω πολλες απτις συζητησεις εδω μεσα θα ηθελα να θεσω και εγω ενα ερωτημα που ναι μεν αφορα εμενα αλλα ισως και ενα μεγαλο ποσοστο της σημερινης νεολαιας. Πραγματικα η κατασταση δεν παει αλλο, αν εισαι φτωχο παιδι απο φτωχη οικογενεια ειναι πραγματικα αδυνατο να ζησεις. Ειμαι 20, εδωσα πανελληνιες χωρις φροντ καταφερα να περασω καπου εξω και δυστυχως οχι στην πολη μου, και οπως καταλαβαινετε αν δεν υπηρχαν λεφτα για φροντ δεν το συζηταμε καν για αλλη πολη. Σκεφτηκα τα ΙΕΚ, δυστυχως παιρνουν πολυ λιγα ατομα, αλλες φορες δεν εχουν καθηγητες και αλλες φορες δεν ανοιγουν ΚΑΝ (βλεπε φεβρουαριο 2016). Οι δουλειες μιλωντας για την ηλικια μου παντα ειναι, φυλλαδια, τηλεφωνικα κεντρα, πωλησεις, delivery. Τα δοκιμασα ολα. Στα μισα δεν μας πληρωνανε και στα μισα σου δινουν 2 ευρω/ωρα. Dont even ask. Ιδιωτικες σχολες 2-4k τον χρονο. ναι οκ. Εξωτερικο ναι οκ 2. Έχω ενα laptop και Internet, μηπως να γινω γιατρος μονος μου διαβαζωντας στο internet? Οποτε εγω σας κανω την εξης ερωτηση. Αν δεν εχεις χρηματα, δεν εχεις μορφωση, δεν εχεις τροπο να αποκτησεις μορφωση, δεν εχεις τροπο να βγαλεις χρημτα, δεν εχεις στον ηλιο μοιρα, τι στο διαολο υποτιθεται οτι πρεπει να κανεις? Μιας και θα καταληξεις αστεγος ετσι και αλλιως, να πεσουμε απτην ταρατσα να τελειωνουμε με το θεμα? Πραγματικα προσπαθω πολυ σκληρα να καταλαβω αν κανω εγω κατι λαθος ή αν εχω παρει κατι στραβα ή απλα ειναι γραμμενο καπου να μην μπορεσω να επιβιωσω και οτι και να κανω απλα δεν εχει σημασια. Δεν ξερω τι φαση πραγματικα. 2
tritonas00 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Στα 19-20 σηκωθηκα, παρατησα σπιτι και ΤΕΙ που μολις ειχα μπει (κανανε ολο καταληψεις και χανονταν οι εξεταστικες) και πηγα αλλου για δουλεια. Νεες γνωριμιες, αξιολογα ατομα, ανοιξαν πορτες για δουλεια καθε σεζον. Φτωχη-υπερχρεωμενη οικογενεια τοτενες.
idomeneas7 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Αν σε ενδιαφέρει αυτό που πέρασες, πήγαινε στην άλλη πόλη και μείνε σε εστία ή με συγκάτοικο. Αφού η οικογένειά σου έχει χαμηλό εισόδημα θα δικαιουσαι επίδομα ενοικίου. Εκεί βρες μια οποιαδήποτε φοιτητοδουλειά για τα έξοδά σου και βουαλά. Αν δεν σου αρέσει αυτό που πέρασες είναι άλλη ιστορία.
zio10 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Να εκμεταλλευτείς το γεγονός ότι έχεις στέγη και ίντερνετ και να μάθεις πράγματα από αυτό (από προγραμματισμό, γραφικά, μουσική μέχρι να φτιάχνεις καφέδες και χίλια δυό άλλα). Για άμεσα αν χρειάζεσαι δουλειά με καλύτερα λεφτά από αυτά που βρήκες να πας σε ένα νησί να δουλέψεις 6-7 μήνες.
Pa0ki Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Μάθε ρώσικα(ή γλώσσες γενικότερα) και κοιτά για δουλειές στον τουρισμό 1
livewire Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Οι δουλειες μιλωντας για την ηλικια μου παντα ειναι, φυλλαδια, τηλεφωνικα κεντρα, πωλησεις, delivery. [...] Δεν ξερω τι φαση πραγματικα. Έχεις πελαγώσει. Η λύση για σένα, και για κάθε άτομο σε παρόμοια φάση, είναι η εστίαση. Από το τελευταίο γυράδικο/μικέλ της γειτονιάς μέχρι το ανώτερο γκουρμέ εστιατόριο με τα εξακόσα αστέρια μισελέν μέσα στο ηφαίστειο της Σαντορίνης, ψάχνουν διαρκώς για νέα άτομα που θα δουλεύουν με τα ελάχιστα και δεν πολυκοιτάνε χαρτιά και προυπηρεσίες. Ειδικά τώρα, ΣΗΜΕΡΑ, που στις τουριστικές περιοχές όλα τα μαγαζιά καίγονται να κλείσουν προσωπικό για τη θερινή σεζόν. Φυσικά, μην περιμένεις να σου δώσουν θέση μαιτρ ή σεφ με το καλημέρα, αλλά η γνώμη μου και η εμπειρία μου λέει ότι αν αγαπάς και θέλεις να διακριθείς στη δουλειά σου, αργά ή γρήγορα θα αποζημιωθείς για όλο το χαμαλίκι της αρχής. Ακομα και οι μεγαλύτεροι σεφ, ξεκίνησαν από λάντζα και ανέβηκαν σιγά σιγά. Έτσι πάει. Σε κάθε επαγγελματικό τομέα. Δεν είναι εφικτό να γίνουμε όλοι επιστήμονες ή να μας εμπιστευτούν μια θέση διευθυντή μόλις τελειώσουμε το τάδε ΑΕΙ/ΤΕΙ στα άνω-κάτω Δριμύκλανα. 3
Mau-Maus Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Μιας και ειμαι καιρο σαν guest στο forum και βλεπω πολλες απτις συζητησεις εδω μεσα θα ηθελα να θεσω και εγω ενα ερωτημα που ναι μεν αφορα εμενα αλλα ισως και ενα μεγαλο ποσοστο της σημερινης νεολαιας. Πραγματικα η κατασταση δεν παει αλλο, αν εισαι φτωχο παιδι απο φτωχη οικογενεια ειναι πραγματικα αδυνατο να ζησεις. Ειμαι 20, εδωσα πανελληνιες χωρις φροντ καταφερα να περασω καπου εξω και δυστυχως οχι στην πολη μου, και οπως καταλαβαινετε αν δεν υπηρχαν λεφτα για φροντ δεν το συζηταμε καν για αλλη πολη. Σκεφτηκα τα ΙΕΚ, δυστυχως παιρνουν πολυ λιγα ατομα, αλλες φορες δεν εχουν καθηγητες και αλλες φορες δεν ανοιγουν ΚΑΝ (βλεπε φεβρουαριο 2016). Οι δουλειες μιλωντας για την ηλικια μου παντα ειναι, φυλλαδια, τηλεφωνικα κεντρα, πωλησεις, delivery. Τα δοκιμασα ολα. Στα μισα δεν μας πληρωνανε και στα μισα σου δινουν 2 ευρω/ωρα. Dont even ask. Ιδιωτικες σχολες 2-4k τον χρονο. ναι οκ. Εξωτερικο ναι οκ 2. Έχω ενα laptop και Internet, μηπως να γινω γιατρος μονος μου διαβαζωντας στο internet? Οποτε εγω σας κανω την εξης ερωτηση. Αν δεν εχεις χρηματα, δεν εχεις μορφωση, δεν εχεις τροπο να αποκτησεις μορφωση, δεν εχεις τροπο να βγαλεις χρημτα, δεν εχεις στον ηλιο μοιρα, τι στο διαολο υποτιθεται οτι πρεπει να κανεις? Μιας και θα καταληξεις αστεγος ετσι και αλλιως, να πεσουμε απτην ταρατσα να τελειωνουμε με το θεμα? Πραγματικα προσπαθω πολυ σκληρα να καταλαβω αν κανω εγω κατι λαθος ή αν εχω παρει κατι στραβα ή απλα ειναι γραμμενο καπου να μην μπορεσω να επιβιωσω και οτι και να κανω απλα δεν εχει σημασια. Δεν ξερω τι φαση πραγματικα. Εμένα πάντως αυτό το μήνυμα με άγγιξε, περιγράφει ωραιότατα και αληθινά την γαμημένη κατάσταση που βιώνουν οι νέοι σήμερα ! Πιτσιρίκο μην τα βάζεις κάτω, σκεψου θετικά και πολέμα αυτό έχω να σου πω μόνο .. 1
Glikos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Γιατρός από το ίντερνετ όχι. Μην το βάζεις κάτω, νέο παιδί κιόλας. Λογικό να αγχώνεσαι αλλά προσπάθησε να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς. Δυστυχώς είναι παρα πολλοί στην θέση σου. Απο το τίποτα θα σου πρότεινα μια περιστασιακή δουλειά έστω με λίγα λεφτά μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο. Κουράγιο...!
SlickNick Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Ξεκινάς με μία λανθασμένη υπόθεση. Για να αποκτήσεις μόρφωση δεν χρειάζεσαι απαραίτητα χρήματα η τουλάχιστον δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από έναν υπολογιστή και μία σύνδεση στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα αν θέλεις να γίνεις app developer μπορείς να μάθεις μόνος σου και το μόνο που θα μετρήσει είναι τα προτζεκτάκια που έχεις φτιάξει και η εμπειρία σου. Οπότε σε πρώτη φάση ξεκόλλα λίγο από τη λογική του Μόρφωση = Πανεπιστήμιο = $$$ και ακόμη περισσότερο ότι θα βγάλεις χρήματα, στην Ελλάδα, με ένα πτυχίο. Αν ήμουνα γιατρός πχ θα έφευγα από την Ελλάδα τρέχοντας. Επίσης, το ότι βρίσκεσαι στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι πρέπει σώνει και καλά να δουλεύεις στην Ελλάδα. Πολλές δουλειές γίνονται πλέον μέσω διαδικτύου με ξένους πελάτες. Και τέλος, άμα έχεις μία χρήσιμη ικανότητα, δηλαδή μπορείς να κάνεις κάτι που έχει ζήτηση, γιατί να μην πας στο εξωτερικό; Άσε λίγο τα άμεσα οικονομικά σου προβλήματα στην άκρη και ψάξου γενικότερα να δεις τι γίνεται στον πολιτισμένο κόσμο, τι δουλειές έχουνε ζήτηση, πως λειτουργούν αυτά τα συστήματα και δες με λίγο πιο ανοιχτό μυαλό το επαγγελματικό σου μέλλον.
livefreeordie Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 μπορεις να κανεις σπουδες απο αποσταση , αρκει να εχεις καποια χρηματα να διαθεσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα