ForzaVale Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 πλήρωσα +15€ στο σύνολο,δεν ξέρω αν είναι τόσο γιατί τα πλήρωσε ο αποστολέας και τα πρόσθεσε στην τιμή. αλλά νομίζω είναι 17€
iordanis77 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 πλήρωσα +15€ στο σύνολο,δεν ξέρω αν είναι τόσο γιατί τα πλήρωσε ο αποστολέας και τα πρόσθεσε στην τιμή. αλλά νομίζω είναι 17€ Οταν πληρωνει ο αποστολεας τα μεταφορικα, το κοστος τους ειναι μεγαλυτερο. Η acs απ οτι ξερω ειναι πανακριβη.
washcloud Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Οταν πληρωνει ο αποστολεας τα μεταφορικα, το κοστος τους ειναι μεγαλυτερο. Καμμία σχέση. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ και ούτε στο μέλλον. Όποιος κι αν τα χρεωθεί, το κόστος τους είναι το ίδιο. Η δε ACS είναι όντως η πιο ακριβή, αλλά σε σχέση με Γενική και Speedex που έπονται ως μεγέθη, είναι ελάχιστη η διαφορά στη βασική χρέωση.
iordanis77 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Καμμία σχέση. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ και ούτε στο μέλλον. Όποιος κι αν τα χρεωθεί, το κόστος τους είναι το ίδιο. Η δε ACS είναι όντως η πιο ακριβή, αλλά σε σχέση με Γενική και Speedex που έπονται ως μεγέθη, είναι ελάχιστη η διαφορά στη βασική χρέωση. H Γεν.Ταχυδρομικη, απ οτι ειδα σε ερευνα που εκανα τις προαλλες, ειναι συμφερουσα γιατι εχει 50% εκπτωση. Για αποστολη εντος Αθηνας ειναι 4€, για επαρχια 7€ (ως 2 κιλα, και 2,15€ για καθε επιπλεον). Και το δεμα παει την αλλη μερα. Οι αλλες εταιριες που εψαξα εχουν χαωδη διαφορά. Απο κει κ επειτα, τοσο η Γεν.Ταχ. οσο και η Speedex μου ειπαν οτι αν πληρωσει ο παραληπτης τα μεταφορικα, τοτε υπαρχει εξτρα επιβαρυνση. Απορω ομως με την απολυτη σιγουρια σου στο "Καμμία σχέση. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ και ούτε στο μέλλον".... Καλα το 'τωρα', για το 'ποτε' και το 'μελλον' που ξερεις? Ρωτησες τη Πυθια?
washcloud Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 ...καθόλου 50% σε όλα. Είναι "υπό προϋποθέσεις". Η βασική τους χρέωση είναι γύρω στο Ευρώ διαφορά από ACS. 'Oσο για αυτό που λες ότι ρώτησες, μάλλον τίποτε δάφνες θα είχαν μασήσει αυτοί που λες ότι σου απάντησαν περί εξτρά επιβάρυνσης.
iordanis77 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 ...καθόλου 50% σε όλα. Είναι "υπό προϋποθέσεις". Η βασική τους χρέωση είναι γύρω στο Ευρώ διαφορά από ACS. Aφου δε τα ξερεις καλα φιλε μου, γιατι μιλας? Δεν υπαρχουν προϋποθεσεις. Τρεις φορες εστειλα προσφατα σε επαρχια, στις τιμες που σου ειπα. 'Oσο για αυτό που λες ότι ρώτησες, μάλλον τίποτε δάφνες θα είχαν μασήσει αυτοί που λες ότι σου απάντησαν περί εξτρά επιβάρυνσης. Ειναι φανερo οτι εσυ γνωριζεις καλυτερα απ τους υπαλληλους των εταιριων
zio10 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Aφου δε τα ξερεις καλα φιλε μου, γιατι μιλας? Δεν υπαρχουν προϋποθεσεις. Τρεις φορες εστειλα προσφατα σε επαρχια, στις τιμες που σου ειπα. Ειναι φανερo οτι εσυ γνωριζεις καλυτερα απ τους υπαλληλους των εταιριων Αν δεις παραπάνω λέει ότι δούλευε σε κούριερ. Άρα μάλλον δεν τα λέει από το μυαλό του. Ίσως όμως έχουν αλλάξει κάποια πράγματα ή δεν ισχύουν τα ίδια σε όλες τις εταιρείες.
kanesaxo Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Παίδες ερώτηση γιατί θα τρελαθώ. Εχω προσωπικά, δώσει εντολή να ανοίξει δέμα ο παραλήπτης, όπως το ίδιο και σε μένα. Αμφότερες με Γενική και ACS. Απο διάφορες κουβέντες, εδώ, δεν αποτελεί επίσημη υπηρεσία της Γενικής, αλλα στην ACS επιτρέπεται όπως και να χει. Ετσι λοιπόν, πήγε ένας απο Αθήνα σε ACS να μου στείλει ένα δέμα, με εντολή να το ανοίξω για έλεγχο. Και του ειπαν, οτι δε γίνεται, οτι γινεται μονο στα καινουργια, αν ειχε απόδειξη ή τιμολόγιο, πως αν δν έχει να πάει ΔΟΥ να θεωρήσει ένα φύλλο απόδειξης και τέτοιες παπαριές (ακραίες λαλακίες εν ολίγοις). Τι διάολο ισχύει τελικά; ειναι και περίεργη περίπτωση, μιας και ο πωλητής θα φύγει και εγώ θα μείνω χωρίς φακό.
washcloud Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2017 Δεν τίθεται θέμα "υπηρεσίας" (ή εταιρίας κούριερ) καθώς είναι μια απλή σημείωση "ειδικής μεταχείρισης". Το default για κάθε κούριερ είναι να μην επιτρέπεται το άνοιγμα ΠΡΙΝ την παρόδοση, ΕΚΤΟΣ κι αν το ζητήσει ο αποστολέας. Ούτε κόστος έχει, ούτε σε ιδιαίτερες διαδικασίες μπαίνουν τα γραφεία, ούτε νομικά μπλεξίματα με κράτος κλπ ενέχονται, ούτε τεσπα είναι κάτι...ταμπού που "δεν γίνεται" - απλά θέλουν την ρητή οδηγία του αποστολέα για να φύγει η ευθύνη (του να ζητήσει ρέστα ο αποστολέας αν πχ κάτι εξαφανιστεί από το κουτί που έδωσε) από πάνω τους. Είναι ας πούμε σαν κάθε αποστολή να είναι "κλειδωμένη" ως προς το άνοιγμα προ αποδοχής παραλαβής (και ενδεχόμενης πληρωμής) και απλά χρειάζεται ένα οκέι (του αποστολέα) για να "ξεκλειδώσει"... Αυτοί που σου είπαν αυτά που σου είπαν πιθανότατα ήταν για ξύλο. Πάνε ο ίδιος (διότι από τηλεφώνου χλωμό να βρεις άκρη) και ζήτα τον υπεύθυνο ενός κοντινού σου γραφείου και ρώτα τον αν γίνεται ή δεν γίνεται και μετά πες του να καλέσει αυτός το αθηναϊκό γραφείο στο οποίο κάποιος έπαιζε το πετσάκι και να κανονίσει να γίνει η ειδική μεταχείριση της αποστολής.
kanesaxo Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Μα ρητή εντολή έδωσε ο αποστολέας στη περίπτωση μου, και το κούριερ ήταν αρνητικό με επακόλουθες όλες τις δικαιολογίες που προ ανέφερα. Είμαι σίγουρος (πεπεισμένος) πως κάθε κατάστημα έχει τη μικρο...πολιτική του (το έχω επιβεβαιώσει με Γενική) αλλά δεν είναι κατάσταση αυτή. Και δυστυχώς δε μπορώ να το πιέσω να πηγαίνει απ'το ένα κατάστημα στο άλλο, μεχρι να βρεί καποιο να δεχθεί. Υ.Γ. το είχα ξαναγράψει θαρρώ: είχα στείλει ένα φακό στη Κω. Ο παραλήπτης ήθελε να το ανοιξει για έλεγχο. Πηγαίνω Γενικη και μου ειπαν πως θα δώσουμε εμείς εντολή, αλλα έγκειται στη κρίση του καταστήματος εκει αν θα το ανοίξει. Πηραμε τηλ και ειπαν πως δε το δέχονται. Επειτα πήγα ACS και όλα καλά.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Σε Speedex και Γενική μου είπαν ότι δεν μπορούν να πιέσουν (κυρίως στην επαρχία) να ανοίγουν τα δέματα γιατί οι εκεί αντιπρόσωποι έχουν θέμα σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του ανοιγμένου πακέτου, πώς θα το συσκευάσουν ξανά. Δηλαδή, για να γίνω πιο συγκεκριμένος, ανοίχτηκαν πακέτα, δεν τα παρέλαβαν και όταν τα επέστρεψαν ο αρχικός αποστολέας ήγειρε αξιώσεις για ζημιές λόγω κακής συσκευασίας στην επιστροφή κτλ. Τώρα, κατά πόσο ισχύουν αυτά πράγματι και δεν είναι δικαιολογίες, δεν ξέρω. Ό,τι μου είπαν μεταφέρω.
maik42 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 με την acs ειχα παραλαβει δεμα με εντολη ελεγχου απο τον αποστολεα απολυτως χωρις κανενα προβλημα. το μονο θεματακι ηταν επειδη το χρηματικο ποσο υπερεβαινε τα 500,00€ ηθελαν το δικο μου ΑΦΜ για να δηλωθει η συναλαγη απο αυτους (acs) στην εφορια. μικρο το κακο, εσπασε ο αποστολεας το δεμα στα 2 (με πολυ μικρη επιβαρυνση μεταφορικων) 499,00€ το ενα και 51,00€ το αλλο. ουτε γατα ουτε ζημια.
Prof_Chaos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα πριν λίγες ημέρες με ΕΛΤΑ / Γενική και ACS κανένας δεν δέχεται να γίνει έλεγχος τους δέματος. Τους εξήγησα οτι δεν ήθελα να ανοίξω το δέμα με το προιν αλλά την προστατευτική φυσαλίδα για να δώ το εξωτερικου του δέματος. Ηταν όλοι αρνητικοί.
iordanis77 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Φυσικα, μα ειναι δυνατον να ανοιγουν δοκιμαστικα τα δεματα? Μετα ποιος θα το ξανακλεισει? Και ποιος θα πληρωσει το κοστος να γυρισει το δεμα στον αποστολεα του?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα