Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετίζω το φόρουμ και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας.

Πρόκειται να ξεκινήσω εργασία στο εξωτερικό. Μέχρι και σήμερα λαμβάνω το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Τι προτείνετε λοιπόν να ενημερώσω τον ΟΑΕΔ ή όχι;

Δημοσ.

Οχι βεβαια!Αφου δεν θα εργαζεσαι γιατι να μην το παιρνεις?

Εξαλλου δεν θα το στερησεις και απο καποιον αλλο που το εχει αναγκη και δεν θα δουλευει....

Δημοσ.

Τώρα δηλαδή περιμένεις να σου πει κάποιος να κάνεις άνετα τη λαμογιά επειδή μπορεί να μην σε βρουν?

• Like 4
Δημοσ.

Χαιρετίζω το φόρουμ και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας.

Πρόκειται να ξεκινήσω εργασία στο εξωτερικό. Μέχρι και σήμερα λαμβάνω το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Τι προτείνετε λοιπόν να ενημερώσω τον ΟΑΕΔ ή όχι;

Οχι βεβαια!Αφου δεν θα εργαζεσαι γιατι να μην το παιρνεις?

Εξαλλου δεν θα το στερησεις και απο καποιον αλλο που το εχει αναγκη και δεν θα δουλευει....

hmm.gif

• Like 3
Δημοσ.

αν εχεις αναγκη τα χρηματα για να επιβιωσεις στο εξωτερικο φυσικα και να μην το κοψεις

αν δεν τα χεις τοσο αναγκη κοψτο

Δημοσ.

Unabomber απο την 2η προταση θα πρεπε να καταλαβεις οτι ειρωνευομαι...

I know mate... εξ'ου και το gifακι....  :-)

Ωστοσο ο ts μπορει να το εκλαβει ως true statement.....  :-D

• Like 1
Δημοσ.

αν εχεις αναγκη τα χρηματα για να επιβιωσεις στο εξωτερικο φυσικα και να μην το κοψεις

αν δεν τα χεις τοσο αναγκη κοψτο

Αυτος που εχει αναγκη να επιβιωσει στο εσωτερικο ΧΩΡΙΣ δουλεια?

Επισκέπτης
Δημοσ.

γκρίζα γραμμή και ψιλο-λαμογιά

Αν είσαι χαμηλόμισθος κι έχεις θέματα υγείας ή χρειάζεται να φροντίσεις κάποιον δικό/δική σου ή δεν έχεις χρήματα "για μια ώρα ανάγκης" (πραγματικής ε), τότε κάνε το

Αλλά πλιζ πλιζ πλιζ μην το κάνεις θέμα, ούτε να το βλέπεις σαν κατόρθωμα σαν κάτι μαλάκες. Το χειμώνα στις διακοπές μου γνώρισα δυο Έλληνες που με το καλημέρα άρχισαν να μου λένε για το πως παίρνουν το επίδομα της ξένης χώρας (ενώ δουλεύουν) και πως "όλοι το κάνουν".

Αηδίασα που το επίδομα το θεωρούσαν δικαίωμα. 

Δημοσ.

Γενικά, για να λαμβάνετε παροχές ανεργίας πρέπει να ζείτε στη χώρα που τις καταβάλλει. Ωστόσο, υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορείτε να μεταβείτε σε μια άλλη χώρα της ΕΕ προς αναζήτηση εργασίας και να εξακολουθήσετε να λαμβάνετε τις παροχές ανεργίας από τη χώρα στην οποία περάσατε σε καθεστώς ανεργίας.

Μπορείτε να εξακολουθήσετε να λαμβάνετε το επίδομα ανεργίας από τη χώρα της ΕΕ όπου εργαστήκατε τελευταία, για τουλάχιστον 3 μήνες, και μέχρι 6 μήνες το πολύ, ανάλογα με τον φορέα που καταβάλλει τις παροχές σας.

http://europa.eu/youreurope/citizens/work/finding-job-abroad/transferring-unemployment-benefits/index_el.htm

• Like 1
Δημοσ.

Πες με μαλάκα αλλά εγώ είμαι της άποψης ότι έδωσες κάποιες εισφορές για να δικαιούσαι επίδομα ανεργίας, οπότε δεν το λες και ακριβώς επίδομα...... Εγώ προσωπικά στην θέση σου δεν θα ενημέρωνα τον ΟΑΕΔ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...