Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το κακο με τους αντρες φιλους (αν εισαι γυναικα) ειναι οτι δεν ξερεις αν οντως σε βλεπουν φιλικα (ή αν εσυ μπορει να αρχισεις να τους βλεπεις αλλιως).

Εγω ειμαι τυχερη που πετυχα καλες φιλες. Εχω μια που μεγαλωσαμε μαζι, οι μπαμπαδες μας και οι γιαγιαδες μας επισης. Μετα αλλες 2 τις γνωρισα οταν ημουν 15 και ειμαστε καλες φιλες ακομα. Το σημαντικο για να πετυχει μια φιλια μεταξυ ειναι να ειναι απονηρευτες.

Για την φιλια των αντρων πιστευα οτι ειναι ειναι οντως ανωτερες μεχρι που πηγα 1 χρονο εμπ. ναυτικο (90%+ αγορια στη σχολη) και ειδα τι κατινιες επεφταν.

Δημοσ.

Εγώ πάντως όσο μεγαλωνω διαπιστώνω ότι μερικές γυναίκες αν όχι οι περισσότερες φοβούνται να τσαλακωσουν την εικόνα τους, φεριπιν απόκριες τώρα κ μου κάνει μια πάμε σε αποκριάτικο παρτυ αλλά εγώ δεν θα ντυθώ δεν μ αρέσει να ντυνομαι αποκριάτικα . Επίσης δεν ξέρω αν συμβαίνει και στους άντρες, ένας λόγος που δε μπορώ να κάνω φιλιά με γυναίκα, ενώ έχω όλη τη καλή θέληση κ προθυμια δεν συμβιβαζονται, θέλει να περνάει το δικό τους, το κλασσικό δεν ξέρουν τι θέλουν, φοβούνται τα άγνωστα μέρη μην πεταχτεί ο δράκος και την φάει (μη σου τύχει) και διάφορες προσποιησεις ρε παιδί μου, τη τρίχα τριχια κ έτσι. Δεν μπορώ να κάνω μεγάλες προσπάθειες και να καταπιεζομαι κάτι που δεν είμαι και να προσαρμοζω το πρόγραμμα μου σύμφωνα με της τάδε που της τη βαρέσε έτσι και γουστάρει έτσι αυτή. Δεν ξέρω μάλλον θα είμαι παράξενη κομπλεξικη, χαζή, παραλογη κ.ο.ε

Υπάρχουν και λόγοι συμφεροντολογιας. Π.χ. Ο μ**κα*** με το αμάξι ας του γίνουμε λίγο τσιμπουρι να μας πηγαινοφερνει.

Και πείτε μου που έχω αδικο :-D

Σωστη σε ολα! Δεν εισαι κομπλεξικη μια χαρα εισαι μας έδωσες την πραγματικοτητα και απο γυναικεια οπτικη!

Το κακο με τους αντρες φιλους (αν εισαι γυναικα) ειναι οτι δεν ξερεις αν οντως σε βλεπουν φιλικα (ή αν εσυ μπορει να αρχισεις να τους βλεπεις αλλιως).

Εγω ειμαι τυχερη που πετυχα καλες φιλες. Εχω μια που μεγαλωσαμε μαζι, οι μπαμπαδες μας και οι γιαγιαδες μας επισης. Μετα αλλες 2 τις γνωρισα οταν ημουν 15 και ειμαστε καλες φιλες ακομα. Το σημαντικο για να πετυχει μια φιλια μεταξυ ειναι να ειναι απονηρευτες.

Για την φιλια των αντρων πιστευα οτι ειναι ειναι οντως ανωτερες μεχρι που πηγα 1 χρονο εμπ. ναυτικο (90%+ αγορια στη σχολη) και ειδα τι κατινιες επεφταν.

Ευτυχως εσυ δεν εισαι απονηρευτη. Για αυτο πετυχαινεις.

Δημοσ.

Σωστη σε ολα! Δεν εισαι κομπλεξικη μια χαρα εισαι μας έδωσες την πραγματικοτητα και απο γυναικεια οπτικη!

Ευτυχως εσυ δεν εισαι απονηρευτη. Για αυτο πετυχαινεις.

Ακοοοομα ζοριζεσαι κατιναman :D

Δημοσ.

Πιστεύω οτι όλες οι φιλίες έχουνε ημερομηνία λήξης, όσες φιλίες ανθρώπων καταφέρουν και επιβιώσουν για πολλές δεκαετίες μέχρι τα γεράματα απλά ανήκουν στις εξαιρέσεις και ήταν θέμα τύχης και συγκυριών.

• Like 3
Δημοσ.

Πιστεύω οτι όλες οι φιλίες έχουνε ημερομηνία λήξης, όσες φιλίες ανθρώπων καταφέρουν και επιβιώσουν για πολλές δεκαετίες μέχρι τα γεράματα απλά ανήκουν στις εξαιρέσεις και ήταν θέμα τύχης και συγκυριών.

Χάνεσαι απο ενα σημειο και μετα λογω υποχρεώσεων. Πχ εγω εχω χαθει οταν ενας παλιος συμμαθητης και φιλος εκανε οικογενεια και παιδι δεν τον ξαναειδα να φανταστεις.

Αυτος παντρευτηκε στα 27 του ... 3 χρονια μετά νιωθω τελειως ακατάλληλος για γάμους και οικογενεια!

Δημοσ.

Πάντως πιστεύω πως ισχύει εν μέρη το ότι δε μπορεί να υπάρξει φιλία ανάμεσα στα 2 φύλα. Όλο και κάποιος απ' τους δύο θα σκεφτεί έστω και μια στιγμή κάτι ερωτικό για τον άλλο, χωρίς να το θέλει προφανώς. Δεν είναι απόλυτο για όλους εννοείται.

Όπως ειπώθηκε και πιο πάνω: λίγοι και καλοί.

Δημοσ.

Χάνεσαι απο ενα σημειο και μετα λογω υποχρεώσεων. Πχ εγω εχω χαθει οταν ενας παλιος συμμαθητης και φιλος εκανε οικογενεια και παιδι δεν τον ξαναειδα να φανταστεις.

Αυτος παντρευτηκε στα 27 του ... 3 χρονια μετά νιωθω τελειως ακατάλληλος για γάμους και οικογενεια!

Σωστό και αυτό είναι μια πτυχή που επηρεάζει την φιλία.

Εγώ πρόσφατα αποφάσισα μετά από μπόλικη σκέψη και στάση αναμονής να ξεκόψω σταδιακά από φίλο που γνωριζόμασταν από το δημοτικό και βγαίναμε συχνά έξω επειδή τους τελευταίους μήνες έχει γίνει επικριτικός σε ενοχλητικό βαθμό σε διάφορα πράγματα και αυτό μου κάνει σκατά την ψυχολογία πλέον, θα κρατήσω βέβαια μια τυπική επικοινωνία για να τηρήσω κάποια προσχήματα μην χαθούμε και τελείως.

Δημοσ.

Σωστό και αυτό είναι μια πτυχή που επηρεάζει την φιλία.

Εγώ πρόσφατα αποφάσισα μετά από μπόλικη σκέψη και στάση αναμονής να ξεκόψω σταδιακά από φίλο που γνωριζόμασταν από το δημοτικό και βγαίναμε συχνά έξω επειδή τους τελευταίους μήνες έχει γίνει επικριτικός σε ενοχλητικό βαθμό σε διάφορα πράγματα και αυτό μου κάνει σκατά την ψυχολογία πλέον, θα κρατήσω βέβαια μια τυπική επικοινωνία για να τηρήσω κάποια προσχήματα μην χαθούμε και τελείως.

Μπορείς και να του μιλήσεις και να του πεις τι σε ενοχλεί.

Δημοσ.

Πάντα θα το έχω απορία αυτό. Πως γίνεται γυναίκες που είναι φίλες πάρα πολλά χρόνια, ξαφνικά να αντιπαθεί η μια την άλλη.

Ξέρω δυο περιπτώσεις που ήταν κολλητές , αλλά για ασήμαντη αφορμή να ξεμαλλιαστούν

ειναι στη φυση τους...

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς και να του μιλήσεις και να του πεις τι σε ενοχλεί.

Σωστός, αυτό είναι μια αντρίκια πράξη. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση προτιμώ να μην του πω κάτι γιατί δεν πιστεύω οτι θα αλλάξει ο χαρακτήρας του, ξέρει τι άτομο είμαι και ξέρω τι άτομο είναι, αλλά φαίνεται οτι σε κάποια πράγματα δεν το αποδέχεται και αν δεν δει οτι συμφωνώ σε όλα και δεν πάω με τα νερά του το θεωρεί λανθασμένο, μέχρι τώρα κάνουμε συμβιβασμούς μέσα μας γιατί γνωριζόμαστε χρόνια. Το θέμα είναι οτι έχει δίκιο στην ουσία όσων λέει αλλά χρησιμοποιεί για κάποια πολύ λεπτά θέματα έναν τρόπο γκρίνιας και κραξίματος ο οποίος με γεμίζει ενοχές μου χαλάει την ψυχολογία και με κάνει να θέλω να αντιδράσω να δικαιολογηθώ, τα περισσότερα από αυτά που επικρίνει τον αφορούν από λίγο εως καθόλου και το πως αισθάνομαι, τι αποφάσεις θα λάβω για διάφορα πράγματα στην ζωή μου είναι δικό μου θέμα.

Τον έχω παρατηρήσει που το κάνει αυτό και για άλλα άτομα της παρέας μας που δεν βρίσκονται μαζί μας π.χ ένας παραιτήθηκε από την δουλειά του γιατί είχε θέμα με τον προϊστάμενό του και ο φίλος μου τον κατέκρινε συνεχώς και έλεγε οτι αυτός φταίει τώρα που απολύθηκε και τώρα πάλι θα έχει οικονομικά προβλήματα, ενώ δεν τον αφορά καθόλου το θέμα, δικαίωμά του αν ο άλλος θέλει να παραιτηθεί απ'την δουλειά του. Γενικώς όλο και από κάπου θα καταπιαστεί και θα με χαλάσει με τον τρόπο που θα με κριτικάρει ή θα μιλήσει για κάποιο θέμα, παλαιότερα δεν είχαμε τέτοια θέματα και κάναμε πιο ωραίο χαβαλε. Φαίνεται οτι σε όλα τα πράγματα κάποια στιγμή ο κόμπος φτάνει στο χτένι

• Like 2
Δημοσ.

έχω παρατηρήσει ωστόσο ότι όποιος προτιμά να κάνει παρέα με το αντίθετο φύλο και αποφεύγει την παρέα με άτομα ίδιου φύλου είναι αρκετά ανταγωνιστικός όταν βρίσκεται με τους τελευταίους, τα άτομα δηλαδή ίδιου φύλου.

Αν και δεν είναι απόλυτο αυτό, ουτε απαραίτητο να συμβαίνει σε κάθε περίπτωση

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις!

Δεν συμβαίνει πάντα,αλλά φαίνεται ότι εγω τραβάω του άνδρες μαλάκες.Είχαμε βγει μια παρέα παλιά,αντρών-γυναικών,και ο "καινούργιος" μάλλον ήθελε να κάνει επίδειξη της μαλακίας του,και πέταγε φράσεις του στύλ:"και αύριο πρέπει να πάω στον λογιστή μου να κανονίσουμε τις χιλιάδες ευρώ φόρο που μου ήρθε" και έκανε τον μισοκακόμοιρο.Σιγά ρε Ωνάση.Του λέω και εγώ βγάλε το κορμί σου στο ebay.Αρχισαν και γέλαγαν οι γυναίκες και παρεξηγήθηκε.Οσο τον είδες εσύ,άλλο τόσο και η παρέα.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λέει η ομήγυρης, αλλά από τους 2 κολλητούς φίλους η μια είναι κοπέλα και έχω να πω ότι είναι εξαιρετική φιλία από όλες τις απόψεις.

Γενικά τους φίλους πρέπει να τους ψάξεις καλά,διότι είναι σπάνιο να βρεις σωστούς ανθρώπους που επιπροσθέτως είναι διαθέσιμοι για φιλία.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λέει η ομήγυρης, αλλά από τους 2 κολλητούς φίλους η μια είναι κοπέλα και έχω να πω ότι είναι εξαιρετική φιλία από όλες τις απόψεις.

Γενικά τους φίλους πρέπει να τους ψάξεις καλά,διότι είναι σπάνιο να βρεις σωστούς ανθρώπους που επιπροσθέτως είναι διαθέσιμοι για φιλία.

Αυτο ειναι πολυ σωστο. Πολλοι δεν ενδιαφερονται ή δεν μπορουν να αναπτυξουν φιλια. Εχω γνωρισει ενα σωρο ατομα που κανουν παρεα με ολους, ποτε με τον εναν ποτε με τον αλλον και απλα δεν θελουν κατι παραπανω απο παρεα.

Δημοσ.

Τα τελευταια 2-3 χρονια έχω αναπτυξει ενα πιο ευέλικτο ορισμο της φιλιας για μενα. Φιλος θεωρω οτι ειναι εκεινος που δεν θα με κουτσομπολεψει πισω απο τη πλάτη μου , που δεν θα βάλει εμποδια στη δουλειά μου , που δεν θα μου κάνει τη ζωη δυσκολη με λιγα λογια και ας βρισκομαστε και μια φορά το μηνα δεν τρέχει κάτι. Δεν αλλαζει κάτι βασικα. Ουτε πχ αμα μου πει ξέρεις βρηκα κοπελα οποτε πρεπει να περνάω περισσοτερο χρονο μαζι της.

Μπορει να βλέπεις κάποιον να σε χαιρετάει με τον πιο εγκάρδιο τροπο και να νομιζεις οτι ειναι φιλος σου ενω ο σκυθρωπός που δεν λεει πολλα και δεν διαφημιζεται πολυ να σε βοηθησει περισσοτερο οταν χρειαστει.

Ειναι λιγο σχετικά ολα αυτα , αναλογα με τις πράξεις του ο καθενας πρέπει να χαρακτηριζεται και αναλογα με τον χαρακτηρα του πχ με εναν ανέντιμο άνθρωπο τι φιλος να εισαι?

Ο σωστος που λες μπορει να μην ειναι διαθεσιμος για φιλια σε στυλ παμε να βγουμε αποψε στο μπαράκι να τα πιούμε ή να σου λέω τα ψυχολογικά μου επειδη αρκετος κοσμος βασιζει την φιλια σε αυτο πχ αμα δεν εισαι της κλικας του ρε παιδι μου το εχω προσέξει ή αμα δεν εισαι του ιδιου στυλ φιλος δεν πιάνεται αυτο κυριως πάει σε κάτι τυπάκια ή τυπισσες που ειναι και καλα της νυχτας δουλευουν σε μπαράκια εχουν την αναλογη εμφανιση κτλπ

ένας που ηξερα ειχε γινει κολλητος με εναν του ιδιου στυλ και καλα και στο τέλος του την έφερε δεν μιλάνε πια. Θα πρέπει πιστευω ο κοσμος να σταματησει να επιλέγει φιλους με βάση το ναρκισσιστικο του μοντέλο αξιολογησης. Πχ αξιολογω κάποιον σαν οκ και κουλ επειδη εχει το στυλ που μ αρέσει.

ΥΓ Επισης φιλος μπορει να ειναι και κάποιος ο οποιος δεν έχουμε βγει ποτε!!! Πχ ενα φιλικα προσκειμενο άτομο απο τη δουλεια με αρχες και αξιες που τη δυσκολη στιγμή θα βοηθησει και δεν θα κανει το κοροιδο. Η εννοια της φιλιας πιστευω ειναι ευρυτερη

Δημοσ.

Υπάρχουν και λόγοι συμφεροντολογιας. Π.χ. Ο μ**κα*** με το αμάξι ας του γίνουμε λίγο τσιμπουρι να μας πηγαινοφερνει.

Και πείτε μου που έχω αδικο :-D

Έχω πετύχει το μ.....κα με το αμάξι να γίνεται τσιμπούρι για να τις πηγαινοφέρνει. :P

Δεν έχω πετυχει κοπέλα πάντως που να σκέφτεται έτσι. Τώρα αν κάποιος τα θέλει ο κώλος του όπως η περίπτωση που ανέφερα από πάνω δε νομίζω να τίθεται θέμα συμφεροντολογίας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...