Supernova21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Συστημα CPU: FX-6300 O.C 4.2 Ghz GPU: Radeon 7870 2gb PSU: Thermaltake Berlin 630W Ram: 8gb 1600mhz Mobo: 990XA-UD3 SSD: 120GB Kingston (δεν με τρελενει) Το pc με εχει βγαλει πολυ καλα ως τωρα, αλλα ηρθε η ωρα της αναβαθμισης νομιζω αφου σε βαρια project η ram τερματιζει, το preview στο vegas πεφτει στο χαμηλοτερο, και γενικα σκαλωνει. Στα πολυ βαρια επαναλαμβανω... Σκεφτομαι αναβαθμιση CPU(παιζεται), GPU, RAM, SSD Ερωτησεις: Αξιζει να παω στον 8πυρηνο της AMD η να μεινω στον 6αρι μου κλοκαρισμενο στα 4.2? Ποια gpu να επιλεξω για τη συγκεκριμενη χρηση? 380x? 390? Δεν εχω ιδεα απο gpu το εχω χασει λιγο... Ποιον ssd? Χωρητικοτητα γυρω στα 200-250gb μου ειναι υπεραρκετα δεν θελω παρα πανω...
SpirosZ68 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Γενικα το Video editing ειναι βαρια εφαρμογη ακομα και με το Sony Vegas που ειναι αρκετα πιο ελαφρυ και με λιγοτερες απαιτησεις απο το Premiere για παραδειγμα. Δεν ξερω ποσο θα σε βοηθησει η καλυτερη καρτα γραφικων. Απο οσο ξερω το Vegas δεν εχει τρομακτικες διαφορες οπως εχει το Premiere για παραδειγμα. Αυτο που χρειαζεσαι σιγουρα ειναι παραπανω RAM (16GB) εναν SSD (Samsung 850 Evo η Pro) και τον πιο δυνατο επεξεργαστη που σηκωνει η τσεπη σου. Αν εισαι διατεθημενος να επενδυσεις τα χρηματα που θα εδινες για μια 380Χ η μια 390 τοτε σε συμφερει καλυτερα να κρατησεις αυτην που εχεις και να πας σε καινουρια μητρικη/επεξεργαστη και ισως και μνημες (αν πας σε DDR4) σε Intel αυτη τη φορα. Αν πουλησεις μητρικη επεξεργαστη και μνημες και συμπληρωσεις τα 400+ ευρω της 390 παιρνεις ενα σετ σε 1151 με i7 και 16GB RAM που θα σε καλυψει απολυτα και με σημαντικα καλυτερες επιδοσεις.
Supernova21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Θα προτιμουσα να κρατησω μητρικη. Ειναι p.c. δουλειας και το να κανω φορματ και ξεστησιμο ολου του μηχανηματος δεν με συμφερει καθολου... Ετσι και αλλιως πιστευω οτι ο cpu ισως να ειναι ηδη επαρκεις (δεν εχω πετυχει ποτε να κανει 100% χρηση) ακομα και οταν τον το ζοριζω... Δεν με χαλανε οι επιδοσεις απλα θελω μια ελαφρα βελτιωση-ανανεωση. Ο 8πυρηνος της amd π.χ που κουμπωνει κατευθειαν στη μητρικη μου, ειναι το max που θα πηγαινα... Καρτα θα αλλαξω ετσι και αλλιως, αυτη θα παραδοσει οπου ναναι εχει φαει πολυ ζορισμα και τρεχει κλοκαρισμενη 2 χρονια τωρα... Πεταει artifacts που και που... Για ssd κοιταω και γω τον evo... Δεν θα εχει τα win πανω, απλα ολα τα προγραμματα (vegas, premiere, photoshop κλπ) και τα αρχεια με τα οποια θα δουλευω την εκαστοτε στιγμη. Για τα win εχω ηδη drive που περιεχει μονο αυτα και τιποτα αλλο, και μαζι και αλλα 2TB αποθηκευτικο σε σκληρους...
SpirosZ68 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Αφου ειναι ετσι τοτε δωσε τα λεφτα για RAM, & SSD πρωτα, αλλαξε και καρτα γραφικων με μια ΑΤΙ που σηκωνει η τσεπη σου (δεν χρειαζεται να πας σε 390, μια 380 φτανει και με το παραπανω) και αν σε παιρνει βαλε και εναν 8πυρηνο. Αν ειχες Intel η αλλαγη μητρικης παλι σε Intel γινεται χωρις να χρειαστει φορματ. Σε AMD δεν ειναι 100% εξασφαλισμενο οτι θα γινει (ισως με το Sysyprep αλλα δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου)
cabdik Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 αν μπουκωνει η μνημη, πρωτα απο ολα τα υπολοιπα (στις συγκεκριμενες εφαρμογες), πως να φουλαρει και ο επεξεργαστης..?? αποψη μου: το 1ο που θα κανεις, ειναι να παρεις οπως εισαι 2χ8gb RAM...επιπλεον....!!! πας σε 24gb δλδ...! το 2ο ειναι ο SSD. απορω πως δουλευεις με KIngston 120gb σε τετοια χρηση....!!!! παρε EVO 250GB (εχε υποψη σου οτι οι SSD απο 240-250 και πανω, αποδιδουν καλυτερα απο τους 120αρηδες...) το 3ο ειναι ο επεξεργαστης. αλλα.... ΑΦΟΥ κανεις πρωτα τα 2 παραπανω βηματα...! θα δεις αν επαρκει η οχι ο 6300..!
21cm Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Συστημα CPU: FX-6300 O.C 4.2 Ghz GPU: Radeon 7870 2gb PSU: Thermaltake Berlin 630W Ram: 8gb 1600mhz Mobo: 990XA-UD3 SSD: 120GB Kingston (δεν με τρελενει) Το pc με εχει βγαλει πολυ καλα ως τωρα, αλλα ηρθε η ωρα της αναβαθμισης νομιζω αφου σε βαρια project η ram τερματιζει, το preview στο vegas πεφτει στο χαμηλοτερο, και γενικα σκαλωνει. Στα πολυ βαρια επαναλαμβανω... Σκεφτομαι αναβαθμιση CPU(παιζεται), GPU, RAM, SSD Ερωτησεις: Αξιζει να παω στον 8πυρηνο της AMD η να μεινω στον 6αρι μου κλοκαρισμενο στα 4.2? Ποια gpu να επιλεξω για τη συγκεκριμενη χρηση? 380x? 390? Δεν εχω ιδεα απο gpu το εχω χασει λιγο... Ποιον ssd? Χωρητικοτητα γυρω στα 200-250gb μου ειναι υπεραρκετα δεν θελω παρα πανω... Ως Heavy Video editing τι ορίζεται; Φίλε μου έχω την αίσθηση οτι το video editing που κάνεις ή που θα κάνεις δεν είναι βαρύ. Επειδή το συστημά σου είναι απλό και ζορίζεται,ρίχνεις την ευθύνη στα project και όχι στο σύστημα για τα σκαλώματα που αντιμετωπίζεις. Πάρε έναν 5820Κ ,32gb ram και μια δυνατή κάρτα γραφικών και μετά θα δεις πόσο βαρύ είναι το video editing που κάνεις. Για εμένα ξέρεις τι ορίζεται αυτή την στιγμή ως Heavy Video editing; Επεξεργασία UHD ή 4Κ video στα 100 mbps Όπως και επίσης δημιουργία πολύπλοκων εφέ στο after effects έστω και σε 1080p Εκείς να δεις τι ram και τι cpu θέλεις. Τους AMD τους πετάς από το παράθυρο για video editing.Εξαπύρηνοι και οχταπύρηνοι μόνο από την intel Αν θέλεις να κάνεις rendering μέσω της Gpu,κοιτάς εκείνες που έχουν όσο μεγαλύτερο αριθμό cuda cores γίνεται.Κάτι σε gtx980 ή gtx980ti 1
Supernova21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 αν μπουκωνει η μνημη, πρωτα απο ολα τα υπολοιπα (στις συγκεκριμενες εφαρμογες), πως να φουλαρει και ο επεξεργαστης..?? αποψη μου: το 1ο που θα κανεις, ειναι να παρεις οπως εισαι 2χ8gb RAM...επιπλεον....!!! πας σε 24gb δλδ...! το 2ο ειναι ο SSD. απορω πως δουλευεις με KIngston 120gb σε τετοια χρηση....!!!! παρε EVO 250GB (εχε υποψη σου οτι οι SSD απο 240-250 και πανω, αποδιδουν καλυτερα απο τους 120αρηδες...) το 3ο ειναι ο επεξεργαστης. αλλα.... ΑΦΟΥ κανεις πρωτα τα 2 παραπανω βηματα...! θα δεις αν επαρκει η οχι ο 6300..! Σε ευχαριστω πολυ! Καρτα να την αφησω για πιο μετα δηλαδη?? Ως Heavy Video editing τι ορίζεται; Φίλε μου έχω την αίσθηση οτι το video editing που κάνεις ή που θα κάνεις δεν είναι βαρύ. Επειδή το συστημά σου είναι απλό και ζορίζεται,ρίχνεις την ευθύνη στα project και όχι στο σύστημα για τα σκαλώματα που αντιμετωπίζεις. Πάρε έναν 5820Κ ,32gb ram και μια δυνατή κάρτα γραφικών και μετά θα δεις πόσο βαρύ είναι το video editing που κάνεις. Για εμένα ξέρεις τι ορίζεται αυτή την στιγμή ως Heavy Video editing; Επεξεργασία UHD ή 4Κ video στα 100 mbps Όπως και επίσης δημιουργία πολύπλοκων εφέ στο after effects έστω και σε 1080p Εκείς να δεις τι ram και τι cpu θέλεις. Τους AMD τους πετάς από το παράθυρο για video editing.Εξαπύρηνοι και οχταπύρηνοι μόνο από την intel Αν θέλεις να κάνεις rendering μέσω της Gpu,κοιτάς εκείνες που έχουν όσο μεγαλύτερο αριθμό cuda cores Κάτι σε gtx980 ή gtx980ti Heavy εννοω οτι την ωρα που μονταρω φορτονωνται μεσα πολλα διαφορετικα αρχεια. Ειναι τετοια η φυση των βιντεο που μονταρω που μπαινουν πλανα και απο 5-6 διαφορετικες καμερες προς μονταρισμα, μεγαλης διαρκειας... Εκει τα παιζει η μνημη και χτυπαει 90+%. Δεν κανω 4Κ, δεν κανω UHD βιντεο, δεν ειναι μονο αυτα που αναφερεις βαρια χρηση...
21cm Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Σε ευχαριστω πολυ! Καρτα να την αφησω για πιο μετα δηλαδη?? Heavy εννοω οτι την ωρα που μονταρω φορτονωνται μεσα πολλα διαφορετικα αρχεια. Ειναι τετοια η φυση των βιντεο που μονταρω που μπαινουν πλανα και απο 5-6 διαφορετικες καμερες προς μονταρισμα, μεγαλης διαρκειας... Εκει τα παιζει η μνημη και χτυπαει 90+%. Δεν κανω 4Κ, δεν κανω UHD βιντεο, δεν ειναι μονο αυτα που αναφερεις βαρια χρηση... Δεν είναι βαριά τα αρχεία που βάζεις,απλά η μνήμη είναι λίγη. Δεν φταίνε τα αρχεία που βάζεις για τον χρόνο ρενταρίσματος,αλλά η ισχύς του επεξεργαστή. Με απλά λόγια,αυτό που σου είπα πριν. Δεν φταίνε τα πλάνα,αλλά το σύστημα! Ανάλογα την ισχύ του μηχανήματος τα πλάνα χαρακτηρίζονται είτε βαριά είτε ελαφριά Απο μόνα τους δεν μπορούν να χαρακτηριστούν
SpirosZ68 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Μονταρεις σε Sony Vegas οποτε τις συμβουλες που εχουν εφαρμογη στην σουιτα της Adobe τις πετας απο το παραθυρο. Στο μονο που συμφωνω ειναι οτι για Video editing η Intel ειναι ειναι σαφως προτιμοτερη πλατφορμα και οτι θες παραπανω μνημη.
21cm Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Μονταρεις σε Sony Vegas οποτε τις συμβουλες που εχουν εφαρμογη στην σουιτα της Adobe τις πετας απο το παραθυρο. Στο μονο που συμφωνω ειναι οτι για Video editing η Intel ειναι ειναι σαφως προτιμοτερη πλατφορμα και οτι θες παραπανω μνημη. sony vegas για μονταρισμα το πετάς από το παράθυρο. Περισσότερος χρόνος rendering σε σχέση με το premiere!
Supernova21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δεν είναι βαριά τα αρχεία που βάζεις,απλά η μνήμη είναι λίγη.Δεν φταίνε τα αρχεία που βάζεις για τον χρόνο ρενταρίσματος,αλλά η ισχύς του επεξεργαστή.Με απλά λόγια,αυτό που σου είπα πριν.Δεν φταίνε τα πλάνα,αλλά το σύστημα! Ανάλογα την ισχύ του μηχανήματος τα πλάνα χαρακτηρίζονται είτε βαριά είτε ελαφριάΑπο μόνα τους δεν μπορούν να χαρακτηριστούν Σε ευχαριστω που μου υπενθυμισες γιατι ανοιξα αυτο το θεμα... Προφανως και δεν φτανει η μνημη, προφανως και φταιει το μηχανημα που κολλαει και οχι τα πλανα... Αυτο κοιταω να βελτιωσω. Αλλα εσυ με το προηγουμενο μυνημα πας να βγαλεις απο μονος σου τι θεωρει ο καθενας βαρυ edititng και οτι επειδη ειναι amd το συστημα ειναι αχρηστο... Για την ασχολια μου θεωρω ως βαρυ το editing που περιεγραψα πιο πανω. Αν μπορουσα να εχω 4Κ καμερες και εξοπλισμο για να κανω ολα αυτα που θεωρεις εσυ βαρυ edititng προφανως και δεν θα ειχα το συστηματακι που εχω τωρα. Αναλογα με το τι μπορει ο καθενας χαρακτηριζεται και το συνολο των απαιτησεων του. Νομιζω περιεγραψα στο αρχικο μυνημα πως χρειαζομαι συγκεκριμενα πραγματα (μνημες, ssd, καρτα και πιθανως επεξεργαστη) Με αυτα ειμαι κομπλε για μενα, δεν ζητησα αλλαγη απο amd σε intel ουτε τιποτα τετοιο. Απλες προτασεις για αγορα προιοντων ζητησα. Μονταρεις σε Sony Vegas οποτε τις συμβουλες που εχουν εφαρμογη στην σουιτα της Adobe τις πετας απο το παραθυρο. Στο μονο που συμφωνω ειναι οτι για Video editing η Intel ειναι ειναι σαφως προτιμοτερη πλατφορμα και οτι θες παραπανω μνημη. Ναι vegas 95% του χρονου χρησιμοποιω μονο... Adobe μονο για τα περιστασιακα εφεδακια που ισως να μην εχω ηδη ετοιμα, περαν του photoshop στο οποιο δεν εχω κανενα θεμα ακομη και τωρα... sony vegas για μονταρισμα το πετάς από το παράθυρο.Περισσότερος χρόνος rendering σε σχέση με το premiere! Φιλε στο τι μονταρει ο καθενας ειναι στο τι εμαθε, εχει συνηθισει και τον βολευει... Τι μου λες τωρα? Εσυ ετσι πετας απ το παραθυρο οτιδηποτε δεν αρεσει σε εσενα? Προφανως δεν εχεις καποια προταση να κανεις πανω στο αρχικο μου θεμα οποτε ας μη συνεχιστει. Παντα φιλικα.
21cm Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Σε ευχαριστω που μου υπενθυμισες γιατι ανοιξα αυτο το θεμα... Προφανως και δεν φτανει η μνημη, προφανως και φταιει το μηχανημα που κολλαει και οχι τα πλανα... Αυτο κοιταω να βελτιωσω. Αλλα εσυ με το προηγουμενο μυνημα πας να βγαλεις απο μονος σου τι θεωρει ο καθενας βαρυ edititng και οτι επειδη ειναι amd το συστημα ειναι αχρηστο... Για την ασχολια μου θεωρω ως βαρυ το editing που περιεγραψα πιο πανω. Αν μπορουσα να εχω 4Κ καμερες και εξοπλισμο για να κανω ολα αυτα που θεωρεις εσυ βαρυ edititng προφανως και δεν θα ειχα το συστηματακι που εχω τωρα. Αναλογα με το τι μπορει ο καθενας χαρακτηριζεται και το συνολο των απαιτησεων του. Νομιζω περιεγραψα στο αρχικο μυνημα πως χρειαζομαι συγκεκριμενα πραγματα (μνημες, ssd, καρτα και πιθανως επεξεργαστη) Με αυτα ειμαι κομπλε για μενα, δεν ζητησα αλλαγη απο amd σε intel ουτε τιποτα τετοιο. Απλες προτασεις για αγορα προιοντων ζητησα. Ναι vegas 95% του χρονου χρησιμοποιω μονο... Adobe μονο για τα περιστασιακα εφεδακια που ισως να μην εχω ηδη ετοιμα, περαν του photoshop στο οποιο δεν εχω κανενα θεμα ακομη και τωρα... Φιλε στο τι μονταρει ο καθενας ειναι στο τι εμαθε, εχει συνηθισει και τον βολευει... Τι μου λες τωρα? Εσυ ετσι πετας απ το παραθυρο οτιδηποτε δεν αρεσει σε εσενα? Προφανως δεν εχεις καποια προταση να κανεις πανω στο αρχικο μου θεμα οποτε ας μη συνεχιστει. Παντα φιλικα. Γιατί θες να με κάνεις να φαίνομαι κακός; Σου το λέω με απλά λογάκια,οτι για να κάνεις την δουλίτσα όμορφα,ωραία και ανετότατα χωρίς σκαλώματα και τα τοιαυτα, πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη και να αγοράσεις ένα μηχάνημα της προκοπής γιατί αυτό που έχεις δεν μπορεί να αποδόσει στα αρχεία που το ταίζεις. Συμπερασματικα,δεν είναι βαριά τα αρχεία αλλά το μηχανακι σου δεν έχει την δυνατότητα να το σηκώσει. Το αν εγώ δεν μπορώ να σηκώσω 5 κιλά πατάτες,δεν είναι οι πατατες βαριές αλλά εγώ είμαι αδύναμος να τις σηκώσω. Υ.Γ.: Μηχανάκι της προκοπής με amd επεξεργαστές δεν φτιαχνεις!
SpirosZ68 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Ανακεφαλαιωση: 1) Προσθετεις αλλα 8GB μνημη. Ισως ακομα καλυτερα 2Χ8GB, το πιθανοτερο ειναι οτι με τα 16 θα εισαι ΟΚ αλλα δεν ξερω τι διαχειριση κανει το Vegas. Στο Premiere τα 24GB που ειχα στο PC2 της υπογραφης μου (οταν ηταν PC1) εφτανα συχνα στο 90% στα πολυ μεγαλα project. Προσεξε μονο την επιλογη στις μνημες να υπαρχει συμβατοτητα. 2) Βαζεις εναν SSD Samsung, κατα τη γνωμη μου καλυτερα να παρεις τον Pro αφου τον θες για τα αρχεια που θα δουλευεις αφου ειναι αρκετα πιο γρηγορος οταν μεταφερει μεγαλα αρχεια 3) Αλλαζεις την καρτα γραφικων με μια αλλη ATI μονο και μονο γιατι αυτη που εχεις τωρα φαινεται να παιθαινει. Μην περιμενεις αυξηση των επιδοσεων, τουλαχιστον οχι μεγαλη. 4) Αν μπορεις αλλαζεις και τον επεξεργαστη με εναν 8πυρηνο. Φανταζομαι ηδη εχεις μια καλη ψυξη. Τελος, καποια στιγμη ο υπολογιστης που εχεις τωρα δεν θα επαρκει οτι και να κανεις. Και αυτη η στιγμη δεν θα αργησει πολυ γιατι οι εξελιξεις τρεχουν συνεχως οποτε φροντισε να ετοιμασεις ενα καινουριο μηχανημα στημενο απο την αρχη, ιδανικα σε 2011-3 πλατφορμα και να δουλευεις και τα δυο παραλληλα αφου δεν σε παιρνει να κανεις φορματ τωρα.
Supernova21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Ανακεφαλαιωση: 1) Προσθετεις αλλα 8GB μνημη. Ισως ακομα καλυτερα 2Χ8GB, το πιθανοτερο ειναι οτι με τα 16 θα εισαι ΟΚ αλλα δεν ξερω τι διαχειριση κανει το Vegas. Στο Premiere τα 24GB που ειχα στο PC2 της υπογραφης μου (οταν ηταν PC1) εφτανα συχνα στο 90% στα πολυ μεγαλα project. Προσεξε μονο την επιλογη στις μνημες να υπαρχει συμβατοτητα. 2) Βαζεις εναν SSD Samsung, κατα τη γνωμη μου καλυτερα να παρεις τον Pro αφου τον θες για τα αρχεια που θα δουλευεις αφου ειναι αρκετα πιο γρηγορος οταν μεταφερει μεγαλα αρχεια 3) Αλλαζεις την καρτα γραφικων με μια αλλη ATI μονο και μονο γιατι αυτη που εχεις τωρα φαινεται να παιθαινει. Μην περιμενεις αυξηση των επιδοσεων, τουλαχιστον οχι μεγαλη. 4) Αν μπορεις αλλαζεις και τον επεξεργαστη με εναν 8πυρηνο. Φανταζομαι ηδη εχεις μια καλη ψυξη. Τελος, καποια στιγμη ο υπολογιστης που εχεις τωρα δεν θα επαρκει οτι και να κανεις. Και αυτη η στιγμη δεν θα αργησει πολυ γιατι οι εξελιξεις τρεχουν συνεχως οποτε φροντισε να ετοιμασεις ενα καινουριο μηχανημα στημενο απο την αρχη, ιδανικα σε 2011-3 πλατφορμα και να δουλευεις και τα δυο παραλληλα αφου δεν σε παιρνει να κανεις φορματ τωρα. Σε ευχαριστω πολυ! Ναι εχω υδροψυξη corsair. Σιγα μην εφτανε 4.2 με μαμα ψυξη... Αν κανω την αναβαθμιση αυτη (ssd samsung, 24gb ram και καποια λιγο καλυτερη καρτουλα) θα ειμαι καλα για τωρα.. Και μολις βρεθει η δυνατοτητα θα κοιταξω να παρω και ενα σετ μητρικη-επεξεργαστη πιο καταληλο, εφοσον θα εχω ολα τα υπολοιπα κομματα ηδη ετοιμα. Νομιζω αυτη ειναι η καλυτερη λυση για τωρα. (Ps. Το pc ειχε αρχικα στηθει για gaming rig με οσα χρηματα ειχα τοτε... Γιαυτο ισως να μην ειναι οτι πιο καταλληλο για editing. Αλλα στα ξεκινηματα μου ημουν αφραγκος και κολλημενος με αυτο, αφου χαλασα οτι ειχα εδω χαχαχα)
CheOnWeb Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Φυσικά και παίζουν ρόλο τα υλικά. Και δεν μιλάω για μεγάλα bitrate που το μόνο που απαιτούν είναι γρήγοροι δίσκοι αλλά για κατάλληλους και ακατάλληλους codecs. Ο H264 π.χ. είναι ωραίος για viewing (καλή σχέση ποιότητας-όγκου) αλλά ακατάλληλος για post production. Ταλαιπωρεί επεξεργαστή και κάρτα, όσο για δυνατότητες επεξεργασίας τύπου key ή color, ασ' τα να πάνε. Δυστυχώς οι περισσότερες ερασιτεχνικές κάμερες τραβάνε H264. Prores για Mac και DNxHD/HR για PC και Mac είναι οι σωστοί codecs. Φυσικά χρειάζεσαι μεγαλύτερο storage αφού τα bitrate τους αρχίζουν απ' τα 30-36Mb το λιγότερο για HD και πάνω από 80 για UHD/4K. Τα 100Mb που αναφέρθηκαν για UHD θεωρείται σχεδόν proxy. Χαμηλής ποιότητας, μόνο για χρήση offline editing. Καθόλου "βαριά" υλικά δηλαδή. Με σωστό codec είναι πανάλφρα, αρκεί μια αξιοπρεπής ταχύτητα δίσκου. Και το software βέβαια παίζει ρόλο. Ενδεικτικά, μοντάρω μεγάλου μήκους ταινία με υλικά 36Mb (μιλάμε για editing, όχι εφέ, φίλτρα, color και τέτοια), ένα layer εικόνα και 24 ήχου σε core 2 duo με 8GB RAM και GT740, χωρίς πρόβλημα. Δεν πετάει αλλά χωρίς πρόβλημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα