Προς το περιεχόμενο

QoS zte zxhn h108l

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Μιας και δεν γνωριζω πολλα απο routers ειπα να ρωτησω εδω μηπως μπορεσει και βοηθησει καποιος. Αντιμετοπιζω το εξης προβλημα: Αν π.χ. παιζω καποιο game online και εκεινη την ωρα η κοπελα μου χρησιμοποιησει το Wifi απο το smartphone της (Π.χ για facebook που δεν τρωει πολυ bandwidth) το ping μου απο 80ms εκτοξευεται στα 500ms. Απο ενα μικρο ψαξιμο που εκανα βρηκα πως μπορω να περιορισω το τι bandwidth δινει το router στην καθε συσκευη μεσω QoS. Ετσι λοιπον μπηκα στο QoS interface και...απλα χαθηκα. Υπαρχουν τοσα πολλα κενα τα οποια δεν ξερω με τι να τα συμπληρωσω. Πως λοιπον κανω setup το QoS?

Καποιες λεπτομερειες:
Download speed: 13mbps
Upload speed: 0.8mbps
Το ZTE βρισκεται στο εισογιο (σπιτι μου δηλαδη) και ειναι συνδεδεμενο με ενα Thomson TG585 v8 το οποιο βρισκεται στον δευτερο οροφο (που μενουν οι γονεις μου). Το ZTE ειναι σε Bridge Mode. Απ οσο μου λεει η λογικη μου οι περιορισμοι (QoS) θα πρεπει να γινουν στο ZTE και οχι στο Thomson (Correct me incase im wrong).

Σε περιπτωση που αναρωτιεστε η παραπανω συνδεση εγινε για οικονομικους λογους...

post-371524-0-97348000-1458494658_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Μιας και δεν γνωριζω πολλα απο routers ειπα να ρωτησω εδω μηπως μπορεσει και βοηθησει καποιος. Αντιμετοπιζω το εξης προβλημα: Αν π.χ. παιζω καποιο game online και εκεινη την ωρα η κοπελα μου χρησιμοποιησει το Wifi απο το smartphone της (Π.χ για facebook που δεν τρωει πολυ bandwidth) το ping μου απο 80ms εκτοξευεται στα 500ms. Απο ενα μικρο ψαξιμο που εκανα βρηκα πως μπορω να περιορισω το τι bandwidth δινει το router στην καθε συσκευη μεσω QoS. Ετσι λοιπον μπηκα στο QoS interface και...απλα χαθηκα. Υπαρχουν τοσα πολλα κενα τα οποια δεν ξερω με τι να τα συμπληρωσω. Πως λοιπον κανω setup το QoS?

Καποιες λεπτομερειες:

Download speed: 13mbps

Upload speed: 0.8mbps

Το ZTE βρισκεται στο εισογιο (σπιτι μου δηλαδη) και ειναι συνδεδεμενο με ενα Thomson TG585 v8 το οποιο βρισκεται στον δευτερο οροφο (που μενουν οι γονεις μου). Το ZTE ειναι σε Bridge Mode. Απ οσο μου λεει η λογικη μου οι περιορισμοι (QoS) θα πρεπει να γινουν στο ZTE και οχι στο Thomson (Correct me incase im wrong).

Σε περιπτωση που αναρωτιεστε η παραπανω συνδεση εγινε για οικονομικους λογους...

to zte δεν γινεται να ειναι bridge αφου το thomson δεν ειναι ρουτερ για να κανει κληση pppoe.Οποτε κατι μας λες λαθος.εκτος αν εχεις το thomson για το Internet και το zte σαν access point.το qos του thomson ειναι ολο απο cli.
το qos γινεται στο adsl/vdsl router που μπαινει στο ιντερνετ.
το zte ειναι για πεταμα και δεν ειναι για πολλα πολλα.επισης ζητα Fast path απο τον παροχο για να εχεις καλυτερο Ping.
Δεν μπορεις να ρυθμισεις bandwidth οσο ξερω απλα ρυθμιζεις Prioritieς.
επισης αν το ρουτερ κλειδωνει σε annex m βαλτο σε annex a για να κερδισεις σε ταχυτητα download.επισης αν εισαι ασυρματα μπες με καλωδιο.
αν θες να ρυθμισεις bandwidth πας σε Draytek ΄και νομιζω και τα tp link εχουν τετοιες ρυθμισεις.
για το zte διαβασε αυτα μηπως βοηθησουν
www.adslgr.com/forum/threads/514827-Πως-μπορώ-να-περιορίσω-την-ταχύτητα-με-την-οποία-κατεβάζει-κάποιος

δεν ξερω ποια πεδια ειναι υποχρεωτικα.πχ αν εσυ εισαι στην ethernet 1 μπορει ισως να σε αφησει να δωσεις full priority σε ολα που ειναι στην lan1.οπως και το αναποδο.αν η κοπελα σου ειναι στο wireless θα μπορουσες σε ολο το wireless να μειωσεις το Priority.
αλλιως μετα πρεπει  να βαλεις Mac address συσκευης ή και  ποια Port μπορει να χρησιμοποιει πχ το Pc σου κτλ. πιστευω οτι με βαση αυτα που γραφουν θα το σεταρεις.αλλα οπως ειπαμε μαλλον δεν ρυθμιζεις bandwidth και επισης το zte ειναι ηδη χαλια σαν ρουτερ και μπουκωνει ευκολα αλλο τοσο τωρα που θα κανει και qos.εδω δεν κανει σωστα τα απλα θα κανει σωστα τα πιο δυσκολα? :P
Δημοσ.

@poulinos Το Thomson ειναι συνδεδεμενο στην πριζα τηλεφωνου και σε ενα pc των γονιων μου. Μετα απο μια Ethernet θυρα απο το Thomson καταβαινει ενα καλοδιο στο εισογιο το οποιο παει στο ZTE. Απο το ZTE φευγει αλλο Ethernet και παει στο pc μου. Στην ουσια το ZTE παρεμβαλεται για να υπαρχει και Wireless στον δικο μου χορο. Περιτο να πω οτι χαθηκα με αυτα που ειπες, οπως και να εχει ομως ευχαριστω πολυ που εκανες τον κοπο! :)

Δημοσ.

Το ZTE το έχεις ένα access point?? Τι ρυθμίσεις έχεις κάνει??

Απο την στιγμή που το Thomson μπαίνει στο ίντερνετ εκεί πρέπει να γίνει το qos.

Δημοσ.

@poulinos Το Thomson ειναι συνδεδεμενο στην πριζα τηλεφωνου και σε ενα pc των γονιων μου. Μετα απο μια Ethernet θυρα απο το Thomson καταβαινει ενα καλοδιο στο εισογιο το οποιο παει στο ZTE. Απο το ZTE φευγει αλλο Ethernet και παει στο pc μου. Στην ουσια το ZTE παρεμβαλεται για να υπαρχει και Wireless στον δικο μου χορο. Περιτο να πω οτι χαθηκα με αυτα που ειπες, οπως και να εχει ομως ευχαριστω πολυ που εκανες τον κοπο! :)

Οπως ειπε και ο αποπανω το qos πρεπει να γινει στο thomson και οχι στο zte αφου το zte απλα κανει το access point.Οποτε ή θα πρεπει να τα βαλεις αναποδα(το ενα στην θεση του αλλου) και μετα να φτιαξεις το qos στο zte ή θα πρεπει να κανεις qos στο thomson που "καλη υπομονη" αφου θα πρεπει να το κανεις απο cli interface ολο με εντολες.Εχω σηκωσει το Cli guide.Επισης υπαρχει περιπτωση να μην σε αφηνει να μπεις στο cli του ρουτερ και να πρεπει να το ανοιξεις ειτε κατεβαζοντας και πειραζοντας το config ειτε με το να αλλαξεις το Firmware με generic για να μπορεις να κανεις τα παντα.

Κοινως ορεξη να εχεις να ασχολεισαι .

Το ZTE το έχεις ένα access point?? Τι ρυθμίσεις έχεις κάνει??

Απο την στιγμή που το Thomson μπαίνει στο ίντερνετ εκεί πρέπει να γίνει το qos.

εφοσον δεν εχει Wan το zte οσο ξερω απλα το εχει κανει ενα Dummy access point οποτε ειναι transparent στο δικτυο και δεν θα χρειαστει να κανει κατι.Απλα θελει πιο δυσκολο qos διοτι εφοσον και αυτος και η κοπελα του παιρνουν απο το zte θα πρεπει να γινει qos με βαση τις Mac address στο thomson και οχι απλα με το Interface.Γιατι το zte παιρνει απο μια ethernet ασχετα οτι δινει και ethernet και wireless>το thomson βλεπει απλα μια ethernet δεν βλεπει το zte.οποτε αν δωσει Priority πχ στην ethernet ενα που ειναι το zte απλα θα παρουν και αυτος και η κοπελα του Priority.

TG787-SIP_CLI.pdf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...