ZephWyrm Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Ή αλλιώς πως να βλέπετε 720p σε εύπεπτες μερίδες των 5 δευτερολέπτων... Καλησπέρα παίδες! Τον τελευταίο καιρό η Forthnet μου κάνει νερά στο youtube και σε οποιοδήποτε site έχει video streams. Εχω το ΖΧΗΝ Η108L router και τα στατιστικά της γραμμής είναι: Downstream Upstream SNR Margin : 6.5 8.9 db Line Attenuation : 17.0 11.5 db Data Rate : 12539 1010 kbps PC με windows 10. Εthernet πάνω στο router, χωρίς κάν τηλέφωνο στην γραμμή. Βλέποντας ότι τα 720p είναι μακρυνό όνειρο τους τελευταίους 2 μήνες, παρατήρησα λίγο την συμπεριφορά του δικτύου. Ότι είναι απο 480p και κάτω σηκώνει ταχύτητα σχεδόν αμέσως. Για 720p περιμένω να έρθουν οι μέλισσες πρώτα, δεν πάει πάνω από 1mbps στο browser. Τους έκανα λοιπόν ένα παράπονο και αφού μου επανέλαβαν τα στοιχεία του router που ήδη έβλεπα, μου δικαιολογήθηκαν ότι την προηγούμενη βδομάδα είχε ενας κόμβος συντήρηση "και γι' αυτό". Την απλή μου ερώτηση για τυχόν throttling την έκαναν γαργάρα (σαν να μην έγινε ποτέ). Ti κάνω? 1)Επαναλαμβάνω το παράπονο? 2)Δοκιμάζω άλλο router? 3)Πάω στον ΟΤΕ και ξεμπερδεύω (όντως?)?
NikosKallithea Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Με 17 Attenuation επρεπε να τρέχεις κοντα στο 20 οποτε είσαι σε μαύρα χάλια, την εσωτερική καλωδίωση την εχεις ελέγξει?
ZephWyrm Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Της πολυκατοικίας? Την είχε ελέγξει ο τεχνικός όταν έβαλα την γραμμή 2 χρόνια πριν. Λες να τους ζητήσω να στείλουν τεχνικό? Ο ΙΤ που μου μίλησε μου τα περιέγραψε όλα αγγελικά πλασμένα πάντως. Ότι δεν τρέχει τίποτα. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο? Το αστείο-τραγικό της υπόθεσης είναι ότι μέχρι να ενεργοποιηθεί η γραμμή (γιατί έκανα μεταφορα) έμπαινα με το account μου από την σύνδεση του προηγούμενου ενοικιαστή που είχε και αυτός forthnet. Και κλείδωνα 19mbps. Μόλις έγινε η τράμπα όμως ήρθε η πτώση. Ευχαριστώ για την απάντηση. ΥΓ: Σε p2p και browsing δεν έχω θέμα. Τοrrent-άρω και πιάνω γύρω στο 1,1-1,2megabyte/s. Tα streams όμως .... κλάφτα.
NikosKallithea Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Της πολυκατοικίας? Την είχε ελέγξει ο τεχνικός όταν έβαλα την γραμμή 2 χρόνια πριν. Λες να τους ζητήσω να στείλουν τεχνικό? Ο ΙΤ που μου μίλησε μου τα περιέγραψε όλα αγγελικά πλασμένα πάντως. Ότι δεν τρέχει τίποτα. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο? Το αστείο-τραγικό της υπόθεσης είναι ότι μέχρι να ενεργοποιηθεί η γραμμή (γιατί έκανα μεταφορα) έμπαινα με το account μου από την σύνδεση του προηγούμενου ενοικιαστή που είχε και αυτός forthnet. Και κλείδωνα 19mbps. Μόλις έγινε η τράμπα όμως ήρθε η πτώση. Ευχαριστώ για την απάντηση. ΥΓ: Σε p2p και browsing δεν έχω θέμα. Τοrrent-άρω και πιάνω γύρω στο 1,1-1,2megabyte/s. Tα streams όμως .... κλάφτα. Αυτη ειναι η σωστη ταχύτητα που πρέπει να εχεις Προφανώς με την αλλαγη κατι δεν πηγε καλα
ZephWyrm Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Τους είχα ρωτήσει τότε επανειλημμένα. Μου είχανε πει κάτι ότι "κουμπώνω σε άλλη κάρτα δικτύου στο dslam" . Δεν το κυνήγησα άλλο γιατί δεν με απασχόλησε η διαφορά. Τώρα όμως μου την βιδώνει γιατί δεν μπορώ να δω ένα απλό clip στο yt χωρίς 800 φορές να bufferιάσει. Υπάρχει πιθανότητα να είναι κάποιο σφάλμα στην εγκατάσταση της πολυκατοικίας και να επηρεάζει μόνο το streaming? Aν είναι καθαρά δικό τους πρόβλημα απλά να τους κράξω και να φύγω, ούτως η άλλως έχει λήξει το συμβόλαιο μου.
meletis_m Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Ίδιο πρόβλημα εχω και εγω το τελευταίο 2μηνο.Εχω το ίδιο ρούτερ καθώς κα το ίδιο πάροχο. Στοιχεία Γραμμής:
NikosKallithea Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δυο δοκιμές μπορεις να κανεις για να δεις που ειναι το προβλημα, αλλα πρεπει να το κατέχεις 1, Αποσυνδέεις τα παντα επανω απο την γραμμη σου, στην κεντρικη πριζα, και βαζεις μονο τον ρουτερ χωρις φιλτρα τιποτα, αν δεις διαφορά φταινε οι συνδέσεις μεσα στο σπιτι, αν δεν δεις, τοτε πρεπει να κανεις και την δεύτερη δοκιμη. 2. Πας κατω στον κατανεμητή της πολυκατοικία και συνδέεις εκει τον ρουτερ αν δεις διαφορά φταίνε τα καλώδια σου, αν δεν δεις φταίει η εταιρεία σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα