Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Δεν ξέρω γιατί αλλά το προηγούμενο θέμα μου σβήστηκε και ο λογαριασμός μου έφαγε ban.

΄Όπως είχα γράψει, έχουμε με τους γονείς μου σε ένα λογαριασμό περίπου 250.000€ νόμιμα χρήματα φορολογημένα κλπ.

Έκανα λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού στο όνομα μου μόνο γιατί οι γονείς μου λόγω ηλικίας δεν μπορούσαν να έρθουν για να μπουν συνδικαιούχοι και τα στέλνω λίγα λίγα κάθε μήνα με έμβασμα εκεί.

Υπάρχει περίπτωση να μου πει η εφορία τίποτα επειδή ο λογαριασμός είναι μόνο στο όνομα μου ή είναι εντάξει επειδή φαίνεται οτι τα χρήματα προέρχονται απο λογαριασμό με συνδικαιούχους τους γονείς μου;

Μπορώ μέσω internet banking να στείλω περισσότερα απο 1 εμβάσματα μιας και είμαστε 3 άτομα ή θα φάω πόρτα;

Δημοσ.

Aν βγάλεις 250000 εξω απο προσωπικό σου τραπεζικο λογαριασμό πρεπει και να τα δικαιολογήσεις σε περίπτωση έλεγχου. Που τα βρήκες δηλαδή

Δημοσ.

δε το θεωρώ καλή ιδέα να μεταφέρεις έτσι τα χρήματα.

σε ποια χώρα είναι ο λογαριασμός;

Σαν ιδεα μια χαρα ειναι, και πολυ καλα θα κανει να τα σουτάρει ολα εξω, δεν το συζητάω

Δημοσ.

από την στιγμή που είναι νόμιμα και φορολογημένα τα κάνεις ότι θέλεις, προφανώς θα σε φωνάξουν για έλεγχο , θα δώσεις τις φορολογικές δηλώσεις που αποδεικνύουν αυτά τα εισοδήματα και όλα καλά  

Δημοσ.

όλα τα εμβάσματα προς το εξωτερικό καταγράφονται απο την τράπεζα της Ελλάδος, το αν θα σε ελέγξουν δεν το ξέρουμε, το κράτος λειτουργεί με απροβλεπτο τρόπο. 

• Like 1
Δημοσ.

Με 250 χιλιάρικα στην τράπεζα και αντί να ρωτήσεις έναν πανούργο λογιστή ή την ίδια την τράπεζα κάνεις ερώτηση σε φόρουμ με πιτσιρικαδες? Ή τρολαρεις ή έχουν δίκιο όσοι λένε ότι όσο περισσότερα χρήματα έχει κάποιος τόσο πιο σπαγγος είναι.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι, άργησα να απαντήσω λόγο της δουλειάς.

Λοιπόν, απο αυτά τα 250 χιλιάρικα, περίπου τα 80 είναι δικά μου χρήματα, τα υπόλοιπα είναι των γονιών μου. Το πρόβλημα μου είναι επειδή θα πάνε σε λογαριασμό με μόνο εμένα δικαιούχο μην μου βάλουν πρόστιμο.

Λογαριασμό άνοιξα στην Κύπρο επειδή είναι και πιο κοντά στον τόπο μου και επειδή ήταν πιο εύκολο απο άλλες χώρες του εξωτερικού. Αργότερα θα ανοίξω και σε άλλη χώρα του εξωτερικού, μόλις καταφέρω και τα μεταφέρω απο την Ελλάδα.

Δεν έχει νόημα να πάω ακόμα σε λογιστή αφού το μόνο που μπορώ να κάνω προς το παρόν είναι να τα μεταφέρω λίγα-λίγα με εμβάσματα.

Μήπως ξέρει κανένας κάτι για την τελευταία ερώτηση μου, δηλαδή αν μπορώ να στείλω 3 εμβάσματα λόγω 3 δικαιούχων στοι λογαριασμό;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μήπως ξέρει κανένας κάτι για την τελευταία ερώτηση μου, δηλαδή αν μπορώ να στείλω 3 εμβάσματα λόγω 3 δικαιούχων στοι λογαριασμό;

1 εμβασμα το μηνα μπορεις απο καθε λογαριασμο, ανεξαρτητως συνδικαιουχων.

Μπορεις επισης να παιρνεις μετρητα εως 2.000ευρω σε καθε σου ταξιδι, αλλα αυτο ειναι ασυμφορο και θελει επισης αρκετο χρονο.

Οποτε, 250 χιλιαρικα (ή εστω και 80) που βρισκονται σε 1 τραπεζικο λογαριασμο και με τα τρεχοντα cc εχεις υπολογισει οτι θες 1-2 ζωες να τα βγαλεις εξω, σωστα;

Δημοσ.

Με όριο €1000 ανά μήνα μεταφορά στο εξωτερικό πως σκοπεύεις να μεταφέρεις τα €80k με εμβάσματα; Ακόμα και 3ς μεταφορές να γίνονται, (που δεν νομίζω γιατί πρέπει να είναι ανά λογαριασμό και όχι ανά δικαιούχο) θες 2 χρόνια να κάνεις τις μεταφορές.

Δημοσ.

Με όριο €1000 ανά μήνα μεταφορά στο εξωτερικό πως σκοπεύεις να μεταφέρεις τα €80k με εμβάσματα; Ακόμα και 3ς μεταφορές να γίνονται, (που δεν νομίζω γιατί πρέπει να είναι ανά λογαριασμό και όχι ανά δικαιούχο) θες 2 χρόνια να κάνεις τις μεταφορές.

Έχουμε και σε άλλες τράπεζες λογαριασμούς που στέλνω εμβάσματα.

Όσα πιο πολλά μπορέσω να βγάλω τόσο καλύτερα.

Δημοσ.

Συνεπως μπορεις να στελνεις καθε μηνα 1000 * Χ οπου Χ ο αριθμος τραπεζικων λογαριασμων.

Οτι προλαβεις πριν το τελικο μπαμ καλο θα ειναι :P

Το μονο προβληματακι ειναι οτι σε περιπτωση bail in, αν διατηρεις λογαριασμο με πανω απο 100.000 καταθεσεις, τοτε αυτα τα εξτρα (ανω των 100.000) τα χαιρετας.

Οχι οτι αυτοι με καταθεσεις κατω των 100.000 ειναι ασφαλεις, αλλα κουβεντα να γινεται.

Στο θεμα ελεγχων που λες, αν για τα λεφτα αυτα εισαι σε θεση να δικαιολογησεις την υπαρξη τους και την αποκτηση τους με νομιμους τροπους, ενω συνεχιζεις να τα δηλωνεις οπου σου ζητειται απο το κρατος, τοτε δεν εχεις να φοβηθεις κατι απο θεμα ποινων κλπ.

Δημοσ.

Δηλαδή αν σε μια τράπεζα έχω 3 λογαριασμούς μπορώ να στείλω απο τον καθένα;

Νομιζω -ειμαι σχεδον βεβαιος- πως ναι.

Επειδη ξερω τι σκεφτεσαι πιθανως, εχε υποψιν σου οτι προς το παρον δεν μπορεις να ανοιξεις νεο λογαριασμο.

Αρα αν δεν εχεις 3 λογαριασμους και απλως σκεφτηκες οτι μπορεις να αποκτησεις, ξεχασε το.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...