Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειλικρινά ο κόσμος δεν την παλευει!

¨Εχω πάρει βιογραφικά με ζωάκια αγκαλιά, στα μπουζούκια με τη φωτό να πιάνει ολόκληρη σελίδα, φωτό με τεράστιο αρκούδο αγκαλιά σε σάπιο σαλόνι και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς!!!!!!! Φυσικά παίζει και checkάρισμα FB

Όντως το να ξεδιαλέγεις βιογραφικά μπορεί να καταλήξει σε μεγάλο πανηγύρι !!!

• Like 5
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

¨Εχω πάρει βιογραφικά με ζωάκια αγκαλιά, στα μπουζούκια με τη φωτό να πιάνει ολόκληρη σελίδα, φωτό με τεράστιο αρκούδο αγκαλιά σε σάπιο σαλόνι και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς!!!!!!! Φυσικά παίζει και checkάρισμα FB

Δεν είναι μόνο αυτά... εγώ έχω δει να σχολιάζουν και χαρακτηριστικά εμφάνισης (π.χ. κάποιος μπορεί να έχει πεταχτά αυτιά, άλλος μεγάλη μύτη κλπ). Εκεί δεν είναι θέμα επιλογής, έτσι γεννήθηκε ο άνθρωπος.

Δεν είναι άγιοι αυτοί που δουλεύουν στα HR. ;)

Δημοσ.

Ολλανδία παίζει πολύ η φώτο απ' οτι έβλεπα. Δε ξέρω αν σε απορρίπτουν αλλά όταν δίνεις και κανά linkedin στα στοιχεία σου, θα δούνε φάτσα σου εν τέλει. Βέβαια θα μου πείτε το θέμα είναι μην αποριφθείς στα πρώτα 5 δεύτερα που θα δει ο αλλος το CV. Για discrimination πάντως εγώ ούτε ηλίκία ούτε εθνικότητα βάζω (αν και από το native language θα φανεί ξεκάθαρα για εμάς).
Είχα πάει συνέντευξη Ολλανδία με έναν HR και έναν Manager μέσα. Πρώτη ερώτηση από manager: "Πόσο χρονών είσαι?" Και του λέει ο HR "κανονικά δεν επιτρέπεται να ρωτήσουμε". Του τι είπε δλδ.

Για το "Objective", συμφωνώ με defacer. Λίγες γραμές στην αρχή να περιγράψεις ποιος εισαι και τι έχεις κάνει/ξερεις να κανεις χοντρικά.

Δημοσ.

Δεν περίμενα την Γερμανία τόσο πίσω σε τέτοια θέματα. Σε χώρες που έχω φάει ψωμί όπως η Ολλανδία, η Ιρλανδία, το Βέλγιο αλλά και η Αγγλία και η Ελβετία είναι μεγάλο νο νο να βάλεις φωτογραφία στο βιογραφικό σου. Τέτοια βιογραφικά τρώνε απόρριψη με τη μία. Ασε που σηκώνει μεγάλη κουβέντα σχετικά με διακρίσεις, σεξισμό κτλ.

Confessions%20of%20recruitment%20stats.p

Τουλαχιστον μεγαλη μουφα. Αυτα ισχυουνε αμα δεν εχεις προυπηρεσια να υποστιριξεις το βιογραφικο σου. Απο την στιγμη που υπαρχει, ισχυουνε αλλοι κανονες.

Οι των HR μπορουνε να ειναι ελιτιστες σε εισαγωγικα, εκει που τους παιρνει. Αλλα στην τελικη κρινονται απο την δουλεια τους. Αμα ακυρωσουνε εναν καλο υποψηφιο και μαθευτει οτι εγινε λογο ενος ορθογραφικου λαθους η ξερω εγω τι, εχουνε παρει ποδι την επομενη μερα.

Προφανως και δεν πρεπει να εχεις ορθογραφικα λαθη, δεν υπαρχει συζητηση αλλα κανεις δεν απορριπτει καποιον μονο για αυτον τον λογο.

Απο την στιγμη που εχεις μια σοβαρη φωτογραφια επαγγελματικη, κανενας δεν θα στην πει η θα σε απορρυψει για αυτον τον λογο, αντιθετως βασικα. Στην τελικη στο linkedin και σε ολα τα συναφη η φωτογραφια ειναι απαραιτητη.  

Ολως παραδοξως, απο τις 5 χωρες που ανεφερες σαν νο νο, στις τρεις που ξερω και μπορω να απαντησω ( Ελβετια, Βελγιο, Ολλανδια) θεωρειται η νορμα να εχεις φωτογραφια, η τουλαχιστον δεν ειναι καθολου σπανιο. 

Δημοσ.

Τουλαχιστον μεγαλη μουφα. Αυτα ισχυουνε αμα δεν εχεις προυπηρεσια να υποστιριξεις το βιογραφικο σου. Απο την στιγμη που υπαρχει, ισχυουνε αλλοι κανονες.

I second that.

Στο CV ο καθένας παίζει με ό,τι έχει. Μία rough σειρά των πραγμάτων είναι:

1) Αποδεδειγμένο excellence στον τομέα ενδιαφέροντος

2) Αποδεδειγμένο potential για excellence στον τομέα ενδιαφέροντος

3) "Είμαι καλό παιδί, πάρτε με".

Δημοσ.

Γράφουν και ωραία πράγματα όμως, πχ είναι για θέση γραφείου και λένε στα ενδιαφέροντα: "μου αρέσει ο χορός, το μαγείρεμα, η συλλογή από τηλεκάρτες, η μουσική και η γιόγκα".

Οι HR βέβαια είναι ξίνοι και με τους καλούς, πχ ενας είχε στείλει ένα πολύ εντυπωσιακό βιογραφικό απο άποψη περιεχομένου αλλά και δομής- εμφάνισης. Είχε φτιάξει μέχρι και charts για την βελτίωση παραμέτρων όσο καιρό ήταν manager (αύξηση πωλήσεων, μείωση παραπόνων, μείωση εξόδων κλπ). Αν ήταν στο χέρι μου θα τον φώναζα για συνέντευξη αλλά τον ακύρωσαν γιατί ήταν λέει ψωνάρα...

• Like 1
Δημοσ.

Γράφουν και ωραία πράγματα όμως, πχ είναι για θέση γραφείου και λένε στα ενδιαφέροντα: "μου αρέσει ο χορός, το μαγείρεμα, η συλλογή από τηλεκάρτες, η μουσική και η γιόγκα".

αυτά τα αναφέρουν στα γενικά ενδιαφέροντα, να δείξει και μια λεπτομέρια της προσωπικότητας του, πχ. ότι ειναι κοινωνικός, κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω φίλους που στο βιογραφικό τους γράφανε και τον αν είναι ελεύθεροι ή παντρεμένοι, έχει νόημα κάτι τέτοιο; (ψαχνονταν Γερμανία, πλέον εργάζονται εκεί)

Επίσης κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω, όταν έχεις και σπουδές (master κλπ) και θες να στείλεις για παράδειγμα σε εργοστάσιο για τη γραμμή παραγωγής ή σε σούπερ μάρκετ τα γράφεις ή θα θεωρηθείς overqualified?

Δημοσ.

Είναι καλό τελικά να γράφουμε τέτοια γενικά πράγματα; (Ενδιαφέροντα, χόμπι κλπ).

Άμα τα ενδιαφέροντα σου είναι συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις & ανταγωνιστικά αθλήματα, θα έλεγα να το βάλεις. Αν είναι σινεμά, μουσική και καφέ, μάλλον όχι. Εγώ έχω βάλει μια γραμμή στο τέλος του βιογραφικού.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω φίλους που στο βιογραφικό τους γράφανε και τον αν είναι ελεύθεροι ή παντρεμένοι, έχει νόημα κάτι τέτοιο; (ψαχνονταν Γερμανία, πλέον εργάζονται εκεί)

Επίσης κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω, όταν έχεις και σπουδές (master κλπ) και θες να στείλεις για παράδειγμα σε εργοστάσιο για τη γραμμή παραγωγής ή σε σούπερ μάρκετ τα γράφεις ή θα θεωρηθείς overqualified?

Νομίζω για γυναίκες έχει περισσότερο νόημα αυτό. (Για την πιθανότητα να κάνουν παιδιά σύντομα κλπ).

Δημοσ.

το πιο λογικό ειναι να θεωρήσουν ότι ενδιαφερεσαι προσωρινά για την δουλειά

Δημοσ.

το πιο λογικό ειναι να θεωρήσουν ότι ενδιαφερεσαι προσωρινά για την δουλειά

Πολύ πιθανό και αυτό, πως το αντιπαρερχεσαι όμως;

Δημοσ.

Οι HR βέβαια είναι ξίνοι και με τους καλούς, πχ ενας είχε στείλει ένα πολύ εντυπωσιακό βιογραφικό απο άποψη περιεχομένου αλλά και δομής- εμφάνισης. Είχε φτιάξει μέχρι και charts για την βελτίωση παραμέτρων όσο καιρό ήταν manager (αύξηση πωλήσεων, μείωση παραπόνων, μείωση εξόδων κλπ). Αν ήταν στο χέρι μου θα τον φώναζα για συνέντευξη αλλά τον ακύρωσαν γιατί ήταν λέει ψωνάρα...

Ε οχι ρε συ νταξει, μπορει οντως ο ανθρωπος να ηταν ο θεος επι γης, αλλα charts σε βιογραφικο και δη για μη creative/design θεση?

Στη συνεντευξη θα σκαγε με piktochart και χορογραφια ξερω γω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...