Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχοντας βάλει πλέον για τα καλά τη vegan διατροφή στη ζωή μου εδώ και 2 μήνες, και βλέποντας ότι οι βιταμίνες D,B12 δεν υπάρχουν στα φυτικά προιόντα (εκτός τα ενισχυμένα). Αυτό διότι τη D τη πέρνουμε από το ήλιο, και τη B12 από το χώμα. Καλός ή κακός έχουμε κάνει τόσο καθαρό το φαγητό μας (κουζίνα, καλό πλύσιμο προιόντων) που δεν υπάρχει αυτή η άκρως απαραίτητη βιταμίνη (B12) στα φυτικά προιόντα. Και επειδή δεν έχω σκοπό να αρχίσω να τρώω χώμα, ούτε να κάνω ηλιοθεραπεία. Θέλω να αρχίσω να παίρνω βιταμίνες να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Αν και δεν έχω βρει πουθενά κάποιο όριο κατανάλωσης των συγκεκριμένων βιταμινών , σχεδόν όλα τα δίσκια είναι στα 500-1000 μg . Γεγονός που με προβληματίζει βλέποντας τις προτεινόμενες ημερήσιες δοσολογίες* να είναι μόλις 5μg και 2-6μg για D και B12 αντίστοιχα! Υποθέτω ότι έχει να κάνει με το πόσο μπορεί να μεταβάλει ο οργανισμός με αυτό το τρόπο, γι' αυτό βάζουν παραπάνω να είναι σίγουροι ότι θα ληφθεί η απαραίτητη ποσότητα στο οργανισμό. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί να χρειάζετε να παίρνω εώς και 5x10^11 B12 περισσότερο από όσο μου χρειάζεται;

*http://www.lenntech.com/recommended-daily-intake.htm

Δημοσ.

Οι υπερδοσολογίες έχουν να κάνουν με το σκεπτικό οτι οι rda (συνιστώμενες ημερήσιες δόσεις) που έχουν οριστεί είναι πολύ μικρές,και άρα θεωρούν οτι ο οργανισμός χρειάζεται μεγαλύτερες ποσότητες.

Επίσης πολλά απο αυτά τα συμπληρώματα έχουν τόσο μεγάλες δόσεις για να τα πάρεις ένα συγκεκριμένο διάστημα και να συμπληρώσεις γρήγορα μια έλλειψη. Όχι για να τα παίρνεις συνέχεια.

Το θέμα είναι οτι η b12 είναι υδατοδιάλυτη και είναι σχεδόν αδύνατο να πάθεις υπερβιταμίνωση γιατί φεύγει με τα ούρα.

Η D όμως είναι λιποδιαλυτή και αποθηκεύεται στο λίπος οπότε θέλει μεγαλύτερη προσοχή.Μπορείς πχ να παίρνεις μια ανα δύο μέρες ή τρεις κτλ,ανάλογα τη δόση.

Πάντως υπάρχουν και μικρότερες δόσεις,απλά εσύ δεν το έψαξες καλά.

πχ β12 100άρα

http://eu.iherb.com/Solgar-Vitamin-B12-100-mcg-100-Tablets/15346

• Like 1
Δημοσ.

Η Β12 μπορεί να φεύγει με τα ούρα, απλά τα συμπτώματα αβιταμίνωσής της είναι πολύ ύπουλα γιατί το σώμα καβατζώνει τεράστιες ποσότητες όποτε τη βρίσκει διαθέσιμη. Μιλάμε για διάρκεια 2 ετών και βάλε μέχρι να τη χάσει τελείως. Πάντως οι βέγκαν οι συστηματικοί κάνουν κι ενέσεις με με κοκτέιλ των βιταμινών που κρατάνε για χρόνια για να μην έχουν πρόβλημα.

πχ: Hydroxocobalamin_Injection.jpg

Παράθεση από wikipedia "Vitamin B12 deficiency can potentially cause severe and irreversible damage, especially to the brain and nervous system." Eπομένως καταλαβαίνεις γιατί έχουν βγάλει ακόμη κι ενέσεις

Δημοσ.

Σόρρυ κιόλας αλλά προτιμάς να χαπακώνεσαι απ'το να κάθεσαι στον ήλιο;Και γενικά προτιμάς την χάπα απ'τη φυσιολογική διατροφή;Αστροναύτης πας;

• Like 1
Δημοσ.

Σόρρυ κιόλας αλλά προτιμάς να χαπακώνεσαι απ'το να κάθεσαι στον ήλιο;Και γενικά προτιμάς την χάπα απ'τη φυσιολογική διατροφή;Αστροναύτης πας;

Επιλογή του δεν είναι; Όπως επιλογή του άλλου να τρώει λουκουμάδες ή κρεας φουλαρισμένο στις ορμόνες και τα αντιβιοτικά; Ή να πίνει γάλα; Τι διαφορά έχουν οι ουσίες εκεί;

Θανό, εδώ σ'εχω http://www.solgarhealthstore.co.uk/solgar-formula-vm-75-multivitamin-60-vegetable-capsules~2694

Δημοσ.

Είσαι υπερβολική.

Να πάρεις ένα δύο συμπληρώματα δεν είναι μεγάλη υπόθεση.Εδώ τόσος κόσμος παίρνει τα depon για πλάκα,οι βιταμίνες σε πείραξαν;

Επίσης η έκθεση στον ήλιο έχει άλλα προβλήματα,που όλοι τα ξέρουμε.Θέλει προσοχή.

• Like 1
Δημοσ.

Η Β12 μπορεί να φεύγει με τα ούρα, απλά τα συμπτώματα αβιταμίνωσής της είναι πολύ ύπουλα γιατί το σώμα καβατζώνει τεράστιες ποσότητες όποτε τη βρίσκει διαθέσιμη. Μιλάμε για διάρκεια 2 ετών και βάλε μέχρι να τη χάσει τελείως. Πάντως οι βέγκαν οι συστηματικοί κάνουν κι ενέσεις με με κοκτέιλ των βιταμινών που κρατάνε για χρόνια για να μην έχουν πρόβλημα.

πχ: Hydroxocobalamin_Injection.jpg

Παράθεση από wikipedia "Vitamin B12 deficiency can potentially cause severe and irreversible damage, especially to the brain and nervous system." Eπομένως καταλαβαίνεις γιατί έχουν βγάλει ακόμη κι ενέσεις

και γιατι να εισαι βιγκαν αν πρεπει να τρυπιεσαι για να εισαι καλα;

Δημοσ.

Η D δημιουργείται από την προβιταμίνη της κάνοντας "φωτοσύνθεση". Την προβιταμίνη (όπου θαρρώ ότι μπορείς να την συσσωρεύσεις και να την κάνεις D όταν "δεις" ήλιο) την παίρνεις από λιπαρά ψάρια (ρέγκες, σολομούς κτλ), λαχανικά, γάλα κ.α.

Μη επιβεβαιωμένες φήμες που έχω ακούσει λένε ότι το χαμηλότερο ποσοστό παθήσεων από έλλειψη βιταμίνης D παρατηρείται στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες ενώ το μεγαλύτερο (ή ένα από τα μεγαλύτερα) ποσοστά παθήσεων από έλλειψη βιταμίνης D στην Κρήτη.

Δημοσ.

Ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι!  :mrgreen:

Δημοσ.

Επιλογή του δεν είναι; Όπως επιλογή του άλλου να τρώει λουκουμάδες ή κρεας φουλαρισμένο στις ορμόνες και τα αντιβιοτικά; Ή να πίνει γάλα; Τι διαφορά έχουν οι ουσίες εκεί;

Θανό, εδώ σ'εχω http://www.solgarhealthstore.co.uk/solgar-formula-vm-75-multivitamin-60-vegetable-capsules~2694

Επιλογή του είναι βεβαίως.Όπως κι εμένα ήταν όταν αποφάσισα να κόψω το κρέας με συνέπεια όχι μόνο για μια περίοδο να πρέπει να τρώω τόσο κρέας όσο δεν άντεχα αλλά και να χαπακώνομαι τουλάχιστον μια φορά τη μέρα εδώ και πέντε χρόνια με την ελπίδα να ξαναγίνει φυσιολογικό το αίμα μου.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Επιλογή του είναι βεβαίως.Όπως κι εμένα ήταν όταν αποφάσισα να κόψω το κρέας με συνέπεια όχι μόνο για μια περίοδο να πρέπει να τρώω τόσο κρέας όσο δεν άντεχα αλλά και να χαπακώνομαι τουλάχιστον μια φορά τη μέρα εδώ και πέντε χρόνια με την ελπίδα να ξαναγίνει φυσιολογικό το αίμα μου.

Φυσιολογικό αίμα; Ελπίζω να μην είσαι καπνίστρια και να μη πίνεις αλκοόλ και να μην αναπνέεις τον αέρα της Αθήνας, αλλιώς θα έχει πολύ γέλιο.

(εκτός θέματος είσαι πάντως σίγουρα)

Η D δημιουργείται από την προβιταμίνη της κάνοντας "φωτοσύνθεση". Την προβιταμίνη (όπου θαρρώ ότι μπορείς να την συσσωρεύσεις και να την κάνεις D όταν "δεις" ήλιο) την παίρνεις από λιπαρά ψάρια (ρέγκες, σολομούς κτλ), λαχανικά, γάλα κ.α.

Μη επιβεβαιωμένες φήμες που έχω ακούσει λένε ότι το χαμηλότερο ποσοστό παθήσεων από έλλειψη βιταμίνης D παρατηρείται στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες ενώ το μεγαλύτερο (ή ένα από τα μεγαλύτερα) ποσοστά παθήσεων από έλλειψη βιταμίνης D στην Κρήτη.

Γιατί όμως;

Δημοσ.

Για την Κρήτη δεν ξέρω αλλά για τις Σκανδιναβικές θα σου πω, δεν έχουν έλλειψη της βιταμίνης γιατί ξημεροβραδιάζονται στα σολάριουμ ακριβώς γι αυτόν τον λόγο.Μην ξεχνάς ότι εκεί έχουν 6 μήνες νύχτα και τους είναι απαραίτητο.

Δημοσ.

Έπαιρνες επαρκή ποσότητα σιδήρου απο άλλες τροφές; Δεν έχει μόνο το κρέας σίδηρο. Μάλλον δεν έκανες σωστή διατροφή για να έχεις πρόβλημα με το αίμα. Επίσης σημαντικό είναι να παίρνεις επαρκή ποσότητα βιταμίνης c για να γίνεται απορρόφηση του σιδήρου απο τον οργανισμό.

Δημοσ.

Φυσιολογικό αίμα;

Τώρα τί θέλεις να αρχίσουμε να μιλάμε για φερριτίνες και τα λοιπά που δεν τα καταλαβαίνουν οι περισσότεροι (όπως μάλλον κι εσύ αφού μου άρχισες μπούρδες περί αλκοόλ, καπνίσματος και αέρα κοπανιστού);Φυσιολογικό αίμα και είμαι κομπλέ.

Έπαιρνες επαρκή ποσότητα σιδήρου απο άλλες τροφές; Δεν έχει μόνο το κρέας σίδηρο. Μάλλον δεν έκανες σωστή διατροφή για να έχεις πρόβλημα με το αίμα. Επίσης σημαντικό είναι να παίρνεις επαρκή ποσότητα βιταμίνης c για να γίνεται απορρόφηση του σιδήρου απο τον οργανισμό.

Μόνο το κρέας έχει σίδηρο που δεσμεύεται επαρκώς απο το αίμα.

Δημοσ.

Δεν ξέρω, ρώτα τους, εγώ πάντως δε είμαι. Εγώ ξέρω πως απ όσους το κάνουν οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι υγιείς ενώ δεν είναι και αποκτούν προβλήματα. Ειδικά οι γυναίκες με το σίδηρο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...