Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σου είπε κανείς να φας 5 κιλά κρέας την μέρα; Λίγη κοινή λογική ρε γμτ...

Ενώ είπε κανείς του "Νικοτς" να φάει 5 κιλά χόρτα; Σοβαρά τώρα; Πρίν λίγο μόνος σου το είπες... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θάνο, για να συνεννοηθούμε: κανείς δεν σου είπε να φας κρέας ξανά (δεν φτάνει για όλους στην τελική). Μπορείς όμως να σεβαστείς το ότι δεν έχουν όλοι τις ίδιες συνήθειες;

Θυμήθηκα τώρα ένα βίντεο από φανατικό vegan. Ένας καράφλας ήταν αν τον έχετε δει, ο οποίος λίγο πολύ έλεγε να μην τρώμε μέλι, γιατί άκουσον άκουσον είναι ο εμετός της μέλισσας. Λες και έχει καμία σχέση με τον ανθρώπινο εμετό... Για κάτι τέτοιους λέω ότι είναι σαν τους Ιεχωβάδες. :)

Θάνο, η αγελάδα τρώει πολλά κιλά φυτά την μέρα και δεν έχει πρόβλημα. Γιατί είναι μηρυκαστικό και έχει το αντίστοιχο πεπτικό σύστημα.

Ο άνθρωπος είναι παμφάγο και έχει άλλο μήκος εντέρου.

Ο λύκος έχει ακόμα πιο κοντό έντερο.

Αυτά τα 3 είδη δεν μπορούν να έχουν τις ίδιες διατροφικές ανάγκες...

Επεξ/σία από bedazzled
  • Like 3
Δημοσ.

Τώρα αν σου έκανε πλάκα ο φίλος σου, ή αν είχαν κάποιες παρενέργειες  πάνω σου δεν μπορώ να το ξέρω. Σίγουρα όμως ξέρω ότι δεν μπορώ να βασιστώ μόνο στη περίπτωση σου και το "Νικοτς" στο να μην παίρνω βιταμίνες και να γυρίσω πίσω στη κρεατοφαγία.

Από τη 2η μέρα άρχισαν οι παρενέργειες και εσύ συνέχισες μέχρι το τέλος της βδομάδας. Big Player... :P

Παρενεργειες ηταν φυσικα...Ενα σνιτσελ, με μπολικες πατατες ετρωγα απο τοτε μετα την προπονηση και τους ειχα ρημαξει στο ραβδι τους φριτσιδες. :D (Στη σχολη εννοω, μην παρεξηγηθω)

Δημοσ.

Θάνο, για να συνεννοηθούμε: κανείς δεν σου είπε να φας κρέας ξανά (δεν φτάνει για όλους στην τελική). Μπορείς όμως να σεβαστείς το ότι δεν έχουν όλοι τις ίδιες συνήθειες;

Θυμήθηκα τώρα ένα βίντεο από φανατικό vegan. Ένας καράφλας ήταν αν τον έχετε δει, ο οποίος λίγο πολύ έλεγε να μην τρώμε μέλι, γιατί άκουσον άκουσον είναι ο εμετός της μέλισσας. Λες και έχει καμία σχέση με τον ανθρώπινο εμετό... Για κάτι τέτοιους λέω ότι είναι σαν τους Ιεχωβάδες. :)

Θάνο, η αγελάδα τρώει πολλά κιλά φυτά την μέρα και δεν έχει πρόβλημα. Γιατί είναι μυρηκαστικό και έχει το αντίστοιχο πεπτικό σύστημα.

Ο άνθρωπος είναι παμφάγο και έχει άλλο μήκος εντέρου.

Ο λύκος έχει ακόμα πιο κοντό έντερο.

Αυτά τα 3 είδη δεν μπορούν να έχουν τις ίδιες διατροφικές ανάγκες...

Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι αυτές οι συνήθειες στρέφονται κατά τα ζώα. Και ότι ξέροντας τι θα υποστούν , εσείς συνεχίζετε αμετανόητοι.

Η αγελάδα τρώει φυτά και δεν μπορεί να καταναλώσει κρέας.

Ο λύκος τρώει κρέας και δεν μπορεί να καταναλώσει φυτά.

Ο άνθρωπος τρώει και τα δύο.

Αποδεδειγμένο πλέον ότι επιβιώνουμε μόνο με φυτά και έστω με 1-2 χάπια βιταμινών που μας λείπουν λόγω της ζωής που κάνουμε με όλες τις ανέσεις ΚΑΙ όχι επειδή το έχει το super-κρέας και μόνο έτσι μπορούμε να πάρουμε τις βιταμίνες που μας λείπουν.

Η επιλογή είναι δικιά σου, αν έχεις φιλότιμο θα σταματήσεις να τρως ζώα, αν όχι απλά βαριέσε να αλλάξεις και δεν σε νοιάζουν ούτε τα ζώα, ούτε οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Δημοσ.

Θάνο, εσένα σε νοιάζει ο Κινέζος εργάτης που δουλεύει σαν σκλάβος 16 ώρες την μέρα, χωρίς εργατικά δικαιώματα, άδειες, περίθαλψη, για να κατασκευάζει ηλεκτρονικά;

Αν ναι, μήπως να πετάξεις το Made in China PC, laptop, tablet, smartphone σου και να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το έωλο επιχείρημα της δήθεν ηθικής ανωτερότητας; :)

Εγώ δεν το παίζω ηθικά ανώτερος, αλλά την τσιπούρα μου θα την φάω αύριο και ας μην πέρασε ζωή χαρισάμενη στις ιχθυοκαλλιέργειες. Είμαι ειλικρινής. Εσύ είσαι προς τον εαυτό σου;

• Like 1
Δημοσ.

Θάνο, εσένα σε νοιάζει ο Κινέζος εργάτης που δουλεύει σαν σκλάβος 16 ώρες την μέρα, χωρίς εργατικά δικαιώματα, άδειες, περίθαλψη, για να κατασκευάζει ηλεκτρονικά;

Αν ναι, μήπως να πετάξεις το Made in China PC, laptop, tablet, smartphone σου και να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το έωλο επιχείρημα της δήθεν ηθικής ανωτερότητας; :)

Εγώ δεν το παίζω ηθικά ανώτερος, αλλά την τσιπούρα μου θα την φάω αύριο και ας μην πέρασε ζωή χαρισάμενη στις ιχθυοκαλλιέργειες. Είμαι ειλικρινής. Εσύ είσαι προς τον εαυτό σου;

Πες ότι θεωρούμε έστω και λίγο εγώ υπεύθυνος για το κινέζο, επειδή εκμεταλλεύομαι τη ζωή του για να μου φτιάχνει κινητά , τα οποία τα αλλάζω 2 φορές το χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι επειδή κάνω κακό έμμεσα αυτό δικαιολογεί να κάνω και άλλο κακό π.χ σκοτώνοντας ζώα.

Αν δεν μπορώ να βοηθήσω το κινέζο ας κάνω το ελάχιστο και ας βγάλω από τη διατροφή τα ζώα βοηθόντας και τα ζώα αλλά και εμάς τους ίδιους.

Αν και ο κινέζος είναι θύμα του καπιταλισμού και της διαφθοράς.

Επίσης το 1% του πληθυσμού έχει το 99% του πλούτου του πλανήτη και το υπόλοιπο 99% το 1%, nothing wrong there...

Δημοσ.

Ελπίζω ο λόγος σου να είναι ειρωνικός/καταδικαστικός ως προς τη κρεατοφαγία.

Ειρωνικός ναι, αλλά όχι προς την κρεατοφαγία, προς την user στην οποία απευθυνόμουν. Όχι επειδή τρώει ή δεν τρώει κρέας, επειδή δε μου αρέσει το κοκτέηλ ανακρίβειας και θράσους.

Αναφορικά με την κρεατοφαγία, σέβομαι την επιλογή (ή τον ηθικό μονόδρομο, ανάλογα σε ποιανού τη θέση μπαίνεις) του κάθε βήγκαν να μην σκοτώνει ζώα από τη στιγμή που πλέον υπάρχει η δυνατότητα να ζει κανείς μια χαρά χωρίς να το κάνει με ένα συμπλήρωμα διατροφής, αλλά δεν παίρνω θέση, do your thing.

Δημοσ.

Το οτι δεν είναι φυσικά  τα συμπληρώματα δε λέει τίποτα κατα τη γνώμη μου.

Μήπως είναι τίποτα φυσικό στη ζωή μας πλέον;

Καταναλώνουμε εκατοντάδες προιόντα που δεν είναι φυσικά,λουζόμαστε με σαμπουάν και σαπούνια μη φυσικά,μένουμε ξάγρυπνοι τη νύχτα με μη φυσικά φώτα έχουμε αυτοκίνητα αντί να περπατάμε κτλ κτλ κτλ...

ο άνθρωπος εξελίσσεται. Δε μπορούμε να κοιτάμε τι έκανε όταν ζούσε στις σπηλιές.

Υπό αυτό το πρίσμα κατα τη γνώμη μου τα συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων όπως και συμπληρώματα πρωτείνης είναι εξαιρετικά αν χρησιμοποιούνται για το σκοπό που λέει και το όνομα τους.Για συμπλήρωμα δλδ. 

Για να καλύψεις κάποια συγκεκριμένα κενά που η διατροφή δε μπορεί να καλύψει.

Αν δηλαδή,θεωρητικά μιλώντας, υπάρξει μια διατροφή συνδυασμού καλών τροφών και συμπληρωμάτων που οδηγεί σε άριστη υγεία τι θα λέτε;

Οτι προτιμάμε τις φυσικές διατροφές παρόλο που υστερούν;

Δημοσ.

Εγώ προτιμώ να φάω πορτοκάλια, παρά να αγοράσω χάπια βιταμίνης C.

Βέβαια κι εγώ που ξέρω αν η πορτοκαλιά νιώθει ωραία όταν την ξεριζώνουν δια της της βίας τα πορτοκαλάκια της, ίσως θα έπρεπε να το γυρίσω στα χάπια...

• Like 1
Δημοσ.

Το οτι δεν είναι φυσικά  τα συμπληρώματα δε λέει τίποτα κατα τη γνώμη μου.

Μήπως είναι τίποτα φυσικό στη ζωή μας πλέον;

Καταναλώνουμε εκατοντάδες προιόντα που δεν είναι φυσικά,λουζόμαστε με σαμπουάν και σαπούνια μη φυσικά,μένουμε ξάγρυπνοι τη νύχτα με μη φυσικά φώτα έχουμε αυτοκίνητα αντί να περπατάμε κτλ κτλ κτλ...

ο άνθρωπος εξελίσσεται. Δε μπορούμε να κοιτάμε τι έκανε όταν ζούσε στις σπηλιές.

Υπό αυτό το πρίσμα κατα τη γνώμη μου τα συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων όπως και συμπληρώματα πρωτείνης είναι εξαιρετικά αν χρησιμοποιούνται για το σκοπό που λέει και το όνομα τους.Για συμπλήρωμα δλδ. 

Για να καλύψεις κάποια συγκεκριμένα κενά που η διατροφή δε μπορεί να καλύψει.

Αν δηλαδή,θεωρητικά μιλώντας, υπάρξει μια διατροφή συνδυασμού καλών τροφών και συμπληρωμάτων που οδηγεί σε άριστη υγεία τι θα λέτε;

Οτι προτιμάμε τις φυσικές διατροφές παρόλο που υστερούν;

Θα επέλεγα το συνδυασμό συμπληρωμάτων και καλών φυτικών τροφών. Πηγαίνοντας στα άκρα τη υπόθεση σου, αν υπάρξει μια διατροφή που να περιέχει ανθρώπινο κρέας δίνοντας σου άριστη υγεία θα την ακολουθούσες;

Εγώ προτιμώ να φάω πορτοκάλια, παρά να αγοράσω χάπια βιταμίνης C.

Βέβαια κι εγώ που ξέρω αν η πορτοκαλιά νιώθει ωραία όταν την ξεριζώνουν δια της της βίας τα πορτοκαλάκια της, ίσως θα έπρεπε να το γυρίσω στα χάπια...

Αν συγκρίνεις τη πορτοκαλιά με τη αγελάδα τότε έχεις πρόβλημα, μόνο για τις 2 βιταμίνες έγινε το θέμα! Τη βιταμίνη C τη βρίσκω πλούσια στη διατροφή μου.

Δημοσ.

Μάλλον δεν έχεις δει συζητήσεις για χάπια βιταμίνης C, γι'αυτό τα λες αυτά.

Σε μια χώρα όπου 1 κιλό πορτοκάλια έχει μισό ευρώ το πολύ...

Δημοσ.

Θα επέλεγα το συνδυασμό συμπληρωμάτων και καλών φυτικών τροφών. Πηγαίνοντας στα άκρα τη υπόθεση σου, αν υπάρξει μια διατροφή που να περιέχει ανθρώπινο κρέας δίνοντας σου άριστη υγεία θα την ακολουθούσες;

Η ερώτηση σου είναι εντελώς φανταστική και δε μπορώ να απαντήσω.

Κατ'αρχάς αποκλείεται να επιτραπεί η θανάτωση ανθρώπων για κατανάλωση κρέατος.

κατά δεύτερον ο άνθρωπος είναι ότι πιο τοξικό υπάρχει στον πλανήτη με τη διατροφή που κάνει,οπότε δε μπορώ να φανταστώ υγιεινό κρέας ανθρώπου.

Κατα τρίτον,είμαι κατά του κόκκινου κρέατος.  :-D

Δημοσ.

Αποδεδειγμένο πλέον ότι επιβιώνουμε μόνο με φυτά και έστω με 1-2 χάπια βιταμινών που μας λείπουν λόγω της ζωής που κάνουμε με όλες τις ανέσεις ΚΑΙ όχι επειδή το έχει το super-κρέας και μόνο έτσι μπορούμε να πάρουμε τις βιταμίνες που μας λείπουν.

Ειναι πραγματι? Γι αυτο σε ρωτησα προηγουμενως, αν θα το επελεγες για το παιδι σου. Εχει επιβεβαιωθει οτι τη σημερινον ημερα ο ανθρωπινος οργανισμος μπορει να αναπτυχθει χωρις προβληματα υγειας με αυτο το μοντελο διατροφης ? 

(αν ο λαγος ηταν στιφαδο,λαδοριγανη ή σοκολατενιος θα τον ετρωγε μια χαρα  :-D  )

Δημοσ.

Πάντως αν έβγαινε ένα χάπι του 1 ευρώ και περιείχε ΟΛΑ τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για 1 μέρα, δεν διαφωνώ ότι θα ήταν μια χαρά λύση.

Και χρόνο θα γλιτώναμε στον πολυάσχολο Δυτικό κόσμο και θα εξαλειφόταν η πείνα σε παγκόσμιο επίπεδο... βέβαια θα έπεφτε τρελή ανεργία στον κλάδο των τροφίμων.

Που και που θα τρώγαμε και κανονικό φαγητό, έτσι για αλλαγή... η ρουτίνα/μονοτονία είναι βαρετή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...