bedazzled Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Βασικά η διοίκηση είναι ανθρώπινη και στις 2 περιπτώσεις και οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς σε λάθη και πάθη... ή μήπως δεν γνωρίζεις CEOs σε ιδιωτικές εταιρίες να κάνουν διάφορες σπατάλες και να χώνουν αργόμισθους με γνωριμίες; (αν υπάρχει λίπος, δεν είναι τόσο πρόβλημα) Από λάθη ιδιωτικών διοικήσεων και περιορισμούς μπορώ να σου παραθέσω άπειρα παραδείγματα... Η μοναδική διοίκηση που θα ήταν 100% αντικειμενική και αμερόληπτη θα αποτελούνταν από A.I. robots με ψυχρές, υπολογιστικές αποφάσεις. Από εκεί και πέρα, είναι και θέμα κουλτούρας... αλλιώς δουλεύει το δημόσιο στον Βορρά κι αλλιώς στον Νότο. 1
the other one Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Πέρα απ' το ότι κάποια πράγματα είναι και λίγο θέμα αρχής ( περιμένεις απ'τον ιδιώτη να μεριμνήσει για τους πιο αδύναμους; ) που οκ δεν αμφιβάλλω πως πολλές εταιρείες για να φτιάξουν όνομα θα έκαναν κάποια πράγματα, το να πας ως κράτος όμως να αγοράσεις υπηρεσίες από άλλον για να εφαρμόσεις το όποιο πολιτικό σου πρόγραμμα δε νομίζω να σε συνέφερε και πολύ οικονομικά.Έχει διάφορα θετικά η δημόσια διαχείριση πάνω σε αυτό καταρχήν σου δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσεις την οικονομική πολιτική του οργανισμού γύρω από αυτό το οποίο και δε νομίζω να προσέθετε μεγάλο κόστος στην τελική τιμή αν αναλογιστούμε και πως ένας δημόσιος οργανισμός δε λειτουργεί ( ή δε θα πρεπε να λειτουργεί imho ) κερδοσκοπικά. Και δε θα χρειαστεί να τσοντάρεις και απ' το προϋπολογισμό. Δε ξέρω δνε είμαι οικονομολόγος αλλά κατά τη γνώμη μου έτσι θα πρεπε να γίνεται. Θεσσαλονικη (και καποια αλλα αστικα κτελ αν δεν κανω λαθος)εχουν δωρεαν μετακινηση για ανεργους http://www.protothema.gr/greece/article/444259/thessaloniki-dorean-kartes-aperioriston-diadromon-se-anergous-apo-ton-oasth/Περα απο τα χρηματα που χανει το κρατος αμεσα απο τα ΜΜΜ της Αθηνας,σκεφτειται και τις εργατοωρες (ποροι) που ασχολειται ενα ολοκληρο υπουργειο και διαφοροι συμβουλοι με το πως να κυνηγαει αυτους που δεν εχουν εισητηριο,αντι να εστιασουν σε σημαντικοτερους δημοσιους τομεις που καταρρεουν οπως η παιδεια,η υγεια,η ασφαλεια κτλ + οτι τωρα σπαταλαμε και πορους της αστυνομιας,την ωρα που στην Αθηνα αλωνιζουν εγκληματιες,εμποροι ναρκωτικων,ακροαριστεροι και ακροδεξιοι... Τι δουλειά έχει το υπουργείο αυτόνομος οργανισμός δεν είναι ο ΟΑΣΑ; δικό του εργατικό δυναμικό δεν έχει; αυτοί θα έπρεπε να πληρώνονται αποκλειστικά από τα έσοδά του.
παπι Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Ποια λάθη και πράσινα άλογα; Η δημόσια έχει περιορισμούς στις κινήσεις της. Δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Τι δεν καταλαβαίνεις από αυτό το απλό πρμα. 2
bedazzled Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις τι γράφω... μείνε στο σορτάρισμα, για μέχρι εκεί είσαι. Btw, τα ακυρωτικά μηχανήματα δεν έχουν πει ότι θα καταργηθούν με το e-ticket και τις μπάρες; Μπας και είναι τίποτα βαλτοί/μαριονέτες οι μπαχαλάκηδες και δεν το έχουν καταλάβει; Δεν θα είναι και η πρώτη φορά άλλωστε...
Ntinaras Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 ναι φοβηθηκαν τους "αναρχικους" ωραιο παραμυθι, οχι οτι θελουν να βγαλουν ελλειμματικο το μετρο για να το ξεπουλησουν, τι λεω μωρε μαλλον ονειρα θα βλεπω... θα το ειχαν κανει καιρο, αλλα μετα δε θα μπορουν να εχουν ελεγκτες για προστιμα.
Anorymous Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 θα το ειχαν κανει καιρο, αλλα μετα δε θα μπορουν να εχουν ελεγκτες για προστιμα. εχω ξαδερφη στο μετρο δυστηχως το ονομα της ηταν στην λιστα αυτη μου ειπε τον Σεπτέμβρη οτι εψαχναν τροπο να βαλουν μεσα το μετρο, το δωρεαν μμμ για ολους στα καπιταλ κοντρολ ηταν μια καλη αρχη τωρα απλα συνεχιζουν αυτο που ξεκινησαν. επισης ο κοσμος ειναι ηλιθιος και καλα οι ελεγκτες του μετρο παιρνουν ποσοστα απο τα προστιμα για αυτο τους εκαναν επιθεση και για αυτο βγαλαν τα μηχανηματα για να ηρεμησουν τον κοσμο, βλακιες ποσοστα παιρνουν μονο στα λεωφορια στο μετρο εχει μονο μισθο. 1
bedazzled Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 για αυτο βγαλαν τα μηχανηματα για να ηρεμησουν τον κοσμο Ποιοί; Οι ελεγκτές; Ισχύει πάντως ότι τους πιο αγενείς θα πετύχεις στα λεωφορεία... καμία σχέση με μετρό. Τώρα εξηγείται γιατί.
Anorymous Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Ποιοί; Οι ελεγκτές; Ισχύει πάντως ότι τους πιο αγενείς θα πετύχεις στα λεωφορεία... καμία σχέση με μετρό. Τώρα εξηγείται γιατί. και καλα η διοικηση του μετρο για να προστατεψει τους εργαζομενους. στο μετρο ολοι ειναι μονιμοι με μισθο, στα λεωφορεια κανουν συμβασεις και παιρνουν εως 40% απο τα προστιμα. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 εχω ξαδερφη στο μετρο δυστηχως το ονομα της ηταν στην λιστα αυτη μου ειπε τον Σεπτέμβρη οτι εψαχναν τροπο να βαλουν μεσα το μετρο, το δωρεαν μμμ για ολους στα καπιταλ κοντρολ ηταν μια καλη αρχη τωρα απλα συνεχιζουν αυτο που ξεκινησαν. επισης ο κοσμος ειναι ηλιθιος και καλα οι ελεγκτες του μετρο παιρνουν ποσοστα απο τα προστιμα για αυτο τους εκαναν επιθεση και για αυτο βγαλαν τα μηχανηματα για να ηρεμησουν τον κοσμο, βλακιες ποσοστα παιρνουν μονο στα λεωφορια στο μετρο εχει μονο μισθο. Πάντως απορώ πως βρήκαν τα ονόματά τους. Η μόνη σκέψη που μου έρχεται είναι να τα διάβασε κανείς που έτρωγε πρόστιμο από κάποιο ταμπελάκι και να τα μάζεψαν οργανωμένα στις λίστες που έβγαλαν δημοσίως. Αν δεν είναι αυτό και είναι το άλλο που σκέφτομαι τότε είμαστε κυριολεκτικά για τα πανηγύρια ως κράτος.
kage Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 111-125 ελεγκτες ?! το μετρο ειναι μια ακομη υπηρεσια για να βρισκουν δουλειες στους ψηφοφορους τους.. δεν γινετε ομως να κανεις αυξησεις μεσα στην κριση ενω ειναι κερδοφορο και εχεις μαζεψει τοσους αργοσχολους εκει μεσα στα γραφεια...
TheDevilMayCare Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 ....στο μετρο εχει μονο μισθο. Ο οποιος μισθος, ποιος ειναι?? Γιατι απο μια παλια γνωστη μου, την οποια ειδα μετα απο χρονια, ακουσα το εξωφρενικο +διχιλιαρο για απολυτη αργομισθια* -και μετα δεν θυμαμαι...λιποθυμησα! *σε μινιμουμχαμηλοδιοικητικη κ' καλα θεση = τα_φρυδια_μου_κουνιουνται_το_ενα_διπλα_στ'_αλλο_ 1
Anorymous Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Πάντως απορώ πως βρήκαν τα ονόματά τους. Η μόνη σκέψη που μου έρχεται είναι να τα διάβασε κανείς που έτρωγε πρόστιμο από κάποιο ταμπελάκι και να τα μάζεψαν οργανωμένα στις λίστες που έβγαλαν δημοσίως. Αν δεν είναι αυτό και είναι το άλλο που σκέφτομαι τότε είμαστε κυριολεκτικά για τα πανηγύρια ως κράτος. που βρισκεις το περιεργο εδω εβρισκαν φορολογικες δηλωσεις με ολα τα στοιχεια στα σκουπιδια τα ξεχασες Ο οποιος μισθος, ποιος ειναι?? Γιατι απο μια παλια γνωστη μου, την οποια ειδα μετα απο χρονια, ακουσα το εξωφρενικο +διχιλιαρο για απολυτη αργομισθια* -και μετα δεν θυμαμαι...λιποθυμησα! *σε μινιμουμχαμηλοδιοικητικη κ' καλα θεση = τα_φρυδια_μου_κουνιουνται_το_ενα_διπλα_στ'_αλλο_ η ξαδερφη με ενα παιδι χωρισμενη παιρνει 850 σαν ΔΕ 1
glix Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δεν μου κάνει κάτι εντύπωση. Όταν εδώ και 2 χρόνια γίνεται της κακομοίρας στα εξάρχεια με άτομα να ξυλώνουν μάρμαρα από τις εισόδους πολυκατοικιών να γίνονται καταλήψεις σε εγκαταλειμμένες πολυκατοικίες που κλέβουνε ρεύμα από το ρολόι, να συμβαίνουν εμπρησμοί και βανδαλισμοί σε αυτοκίνητα και η αστυνομία να φοβάται να παρέμβει, αντι να δημιουργηθούν από τα ΜΑΤ 2-3 εξειδικευμένα σώματα ταχείας επέμβασης και να επιβάλλουν την τάξη.... να συλληφθούν τα κολοπαίδια και να τους χρεώσουν μέσω της εφορίας το κόστος αποκατάστασης και μετά να κόψουν τον λαιμό τους να πληρώνουν να τους κάνουν κατάσχεση μισθού. Αλλά τι λέω, εγώ είμαι μικροαστούλης που κοιμάμε στον ονειρικό κόσμο μου. Σωτηρία δεν υπάρχει. Χμμμ.... Νοσταλγος ομαδας ΔΕΛΤΑ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις