Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οχι , σε δημοσιο αλλα μη νομιζεις πως ειναι καλυτερα τα ιδιωτικα. κοιτα οντως κατι χρειαζεσαι κι η πιστοποιηση καπως μετραει απλως ειναι δυσκολη να την παρεις. το πτυχιο απο το δημοσιο τουλαχιστον αναγνωριζεται και στο εξωτερικο κι ειναι και δωρεαν πλεον (οταν ειχα παει εγω ειχα πληρωσει 1200) δε ξερω τι κανουν στο ακμη παντως εκει που πηγα εγω δε βρηκαν σε κανεναν. οποιος ηθελε πρακτικη βρηκε μονος του.

Κι εγω που ημουν σε κολεγιο και σπουδαζα ψυχολογια, μας λεγαν στην αρχη σας βρισκουμε εμεις την δομη για πρακτικη και οταν ηρθε η ωρα της πρακτικης ο καθενας πηγενε μονος του και εψαχνε που θα τον δεχτουνε  :P

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

είναι και λίγο θέμα τύχης η πρακτική παιδιά.

έχω φίλη που βρήκε μέσω του ιδιωτικού ιεκ που σπούδαζε , και άλλη φίλη που δεν βρήκε.

Δημοσ.

είναι και λίγο θέμα τύχης η πρακτική παιδιά.

έχω φίλη που βρήκε μέσω του ιδιωτικού ιεκ που σπούδαζε , και άλλη φίλη που δεν βρήκε.

μηπως μπορεις να πεις ποια ιεκ ηταν αυτα?

Δημοσ.

Κι εγω που ημουν σε κολεγιο και σπουδαζα ψυχολογια, μας λεγαν στην αρχη σας βρισκουμε εμεις την δομη για πρακτικη και οταν ηρθε η ωρα της πρακτικης ο καθενας πηγενε μονος του και εψαχνε που θα τον δεχτουνε  :P

καπως ετσι. εμενα βεβαια δε με ενοιαζε να κανω πρακτικη γιατι δεν ηθελα να ασχοληθω παραπανω αλλα οσα παιδια εκαναν βρηκαν μονα τους,ενω στην αρχη μας ελεγαν θα σας βρουμε εμεις σιγουρα.

• Like 1
Δημοσ.

κανενας αλλος που να εχει αποψη σε αυτο το θεμα?

• Αν το θες για να το δείχνεις οταν ζητάνε άτομα για δουλεια ... είναι πεταμένα λεφτά
  • Αν το θες για να το μεταφράσεις και να πας εξωτερικό ... ειναι πεταμένα λεφτά γιατι πληροφορικάριοι βγαίνουν από 8^8 σχολές και πανεπιστήμια, οποτε ειδικά στο εξωτερικό θα τρώς μόνο πόρτα. 
  • Αν το θες για να μάθεις web design ... ειναι πεταμένα λεφτά γιατί σου μαθαίνουν τα απολύτως βασικά, τα οποία θα μάθαινες και αν πήγαινες σε ενα δημόσιο ιεκ ή αν καθόσουν μόνος σου να τα μάθεις. ΝΑΙ είναι καλύτερα να σε διδαξει κάποιος από το να ψάχνεσαι μόνος του τι να μάθεις ΑΛΛΑ τα λεφτά που ζητάνε ειναι πολλά.
  • Αν το θες για να ικανοποιήσεις οτι αποκτησες κάποιο τίτλο σπουδων ... ειναι πάρα πολλά πεταμενα λεφτα. Χιλιες φορές δωσε πάλ/νιες

Με λίγα λογια και εκφράζοντας προσωπική γνώμη, στα ιεκ αξίζει μονο μαγειρική, ζαχαροπλαστική, κομμωτική, εκπαιδευτής οδηγών και ηχοληψία. Για τα υπολοιπα θα απογοητευτείς από το αποτέλεσμα γιατί το μονο που θέλουν ειναι το περιεχομενο της τσέπης του πατέρα σου.

Και πάμε στα πιο δύσκολα. Είσαι σίγουρος οτι θες να σπουδάσεις προγραμματισμό/web design; Μιλάμε για ενα κλάδο πλέον πολύ απαιτητικό και δεδομένου την πληθώρα προσφοράς χεριών και διεθνους ανταγωνισμου η αγορά ειναι δύσκολη. Αν επελεγα να κάνω προγραμματισμο/wb θα το έκανα σε ενα σοβαρό πανεπιστημιο με βαρύ τιτλο σπουδων και απειρες γραμμές κώδικα, ωστε να μπορώ να κινουμαι και σε αλλα επιπεδα δουλειάς. 

Δημοσ.

• Αν το θες για να το δείχνεις οταν ζητάνε άτομα για δουλεια ... είναι πεταμένα λεφτά
  • Αν το θες για να το μεταφράσεις και να πας εξωτερικό ... ειναι πεταμένα λεφτά γιατι πληροφορικάριοι βγαίνουν από 8^8 σχολές και πανεπιστήμια, οποτε ειδικά στο εξωτερικό θα τρώς μόνο πόρτα. 
  • Αν το θες για να μάθεις web design ... ειναι πεταμένα λεφτά γιατί σου μαθαίνουν τα απολύτως βασικά, τα οποία θα μάθαινες και αν πήγαινες σε ενα δημόσιο ιεκ ή αν καθόσουν μόνος σου να τα μάθεις. ΝΑΙ είναι καλύτερα να σε διδαξει κάποιος από το να ψάχνεσαι μόνος του τι να μάθεις ΑΛΛΑ τα λεφτά που ζητάνε ειναι πολλά.
  • Αν το θες για να ικανοποιήσεις οτι αποκτησες κάποιο τίτλο σπουδων ... ειναι πάρα πολλά πεταμενα λεφτα. Χιλιες φορές δωσε πάλ/νιες

Με λίγα λογια και εκφράζοντας προσωπική γνώμη, στα ιεκ αξίζει μονο μαγειρική, ζαχαροπλαστική, κομμωτική, εκπαιδευτής οδηγών και ηχοληψία. Για τα υπολοιπα θα απογοητευτείς από το αποτέλεσμα γιατί το μονο που θέλουν ειναι το περιεχομενο της τσέπης του πατέρα σου.

Και πάμε στα πιο δύσκολα. Είσαι σίγουρος οτι θες να σπουδάσεις προγραμματισμό/web design; Μιλάμε για ενα κλάδο πλέον πολύ απαιτητικό και δεδομένου την πληθώρα προσφοράς χεριών και διεθνους ανταγωνισμου η αγορά ειναι δύσκολη. Αν επελεγα να κάνω προγραμματισμο/wb θα το έκανα σε ενα σοβαρό πανεπιστημιο με βαρύ τιτλο σπουδων και απειρες γραμμές κώδικα, ωστε να μπορώ να κινουμαι και σε αλλα επιπεδα δουλειάς. 

με το web design ασχολουμαι αρκετα χρονια βγαζω ηδη καποια λεφτα απλα ελεγα μηπως με το πτυχιο μπω σε καμια εταιρια που κατασκευαζη ιστοσελιδες και ετσι καποια αλλη ειδικοτητα δεν αξιζει με βαση την πληροφορικη δεν αξιζει? γιατι βλεπω οτι δινει καποια μορια για το δημοσιο τα ιεκ!!!

Δημοσ.

με το web design ασχολουμαι αρκετα χρονια βγαζω ηδη καποια λεφτα απλα ελεγα μηπως με το πτυχιο μπω σε καμια εταιρια που κατασκευαζη ιστοσελιδες και ετσι καποια αλλη ειδικοτητα δεν αξιζει με βαση την πληροφορικη δεν αξιζει? γιατι βλεπω οτι δινει καποια μορια για το δημοσιο τα ιεκ!!!

απο οτι βλεπεις ολοι εχουμε την ιδια αποψη για το ιεκ , οτι δεν αξιζει και πολυ παρα μονο για μαγειρικη-ζαχαροπλαστικη-κομμωτικη οπως ειπα και πιο πανω.

παρολα αυτα , αμα θελεις να πιστοποιηθεις και δεν μπορεις με τιποτα να μπεις στο ΤΕΙ πληροφορικης , τοτε καλυτερα πηγαινε σε δημοσιο ιεκ τουλαχιστον κι οχι σε ιδιωτικο για να μην σου παρουν και τζαμπα τα χρηματα αλλα και για να αναγνωριζεται εστω το πτυχιο σου κι αλλου εκτος απο Ελλαδα. απο εκει και περα μην περιμενεις να μαθεις και πολλα εκει παρα μονο τα βασικα απο καθε προγραμμα, ψαχτο και κανε πραγματα μονος σου περισσοτερο και μετα δωσε για την πιστοποιηση οπωσδηποτε αν θες να ασχοληθεις σοβαρα με το αντικειμενο.

επισης μην περιμενεις και πολλα απο πρακτικη , το πιο πιθανο θα ειναι να πρεπει να βρεις μονος σου. 

Δημοσ.

Αν το θέτεις έτσι και θες απλά ένα χαρτί, πήγαινε σε δημοσιο ιεκ. Δεν θα μάθεις τιποτα παραπάνω από οτι ξέρεις (ακομα κι αν πας σε ιδιωτικό) και θα σου μείνουν και τα λεφτά που μπορείς να τα επενδύσεις σε courses ή σε κάτι αλλο

Δημοσ.

απο οτι βλεπεις ολοι εχουμε την ιδια αποψη για το ιεκ , οτι δεν αξιζει και πολυ παρα μονο για μαγειρικη-ζαχαροπλαστικη-κομμωτικη οπως ειπα και πιο πανω.

παρολα αυτα , αμα θελεις να πιστοποιηθεις και δεν μπορεις με τιποτα να μπεις στο ΤΕΙ πληροφορικης , τοτε καλυτερα πηγαινε σε δημοσιο ιεκ τουλαχιστον κι οχι σε ιδιωτικο για να μην σου παρουν και τζαμπα τα χρηματα αλλα και για να αναγνωριζεται εστω το πτυχιο σου κι αλλου εκτος απο Ελλαδα. απο εκει και περα μην περιμενεις να μαθεις και πολλα εκει παρα μονο τα βασικα απο καθε προγραμμα, ψαχτο και κανε πραγματα μονος σου περισσοτερο και μετα δωσε για την πιστοποιηση οπωσδηποτε αν θες να ασχοληθεις σοβαρα με το αντικειμενο.

επισης μην περιμενεις και πολλα απο πρακτικη , το πιο πιθανο θα ειναι να πρεπει να βρεις μονος σου. 

ημουν σε δημοσιο ιεκ και τα πραγματα ηταν πολυ χαλια καταρχας δεν εχει μονο για web design ειδικοτητα ως αποτελεσμα  να κανουμε προγραμματισμο pascal,c++  και να μην γινεται καθολου μαθημα τωρα μου λενε οτι πρεπει να δωσο πιστοποιηση και να κανω και πρακτικη  για να παρω το χαρτι  πιστοποιηση δεν γινεται με τιποτα να δωσο μιας και δεν γινοταν μαθημα καθολου κι εγω ξερω μονο απο web design. ενα παιδι μου ειπε για σχολη security οτι αξιζει και βρισκεις δουλεια ξερεται αν υπαρχει κατι τετοιο σε ιεκ?

Δημοσ.

Γιατι έχει πολλους web op το δημόσιο κ θα σε σωσει το χαρτι απο το ιεκ που δεν θα πιανει μια βεβαια σε αυτους με πτυχιο απο αει. Τελος χωρις PORTFOLIO εισαι ένα τιποτα σε αυτην την δουλειά με ή χωρις πτυχιο-μαστερ-διδακτορικο

Δημοσ.

οτι δε γινεται μαθημα το ξερω αφου κι εγω εχω παει. δεν ειπες πως πηγες ομως ηδη σε δημοσιο. τα ιδιωτικα ειναι χειροτερα. αν δε δωσεις πιστοποιηση αστο. πως πηγες ομως τωρα απο την πληροφορικη στο σεκιουριτι; παλια παντως δε χρειαζοταν να πας καν σε ιεκ τωρα δε ξερω πως γινεται.

Δημοσ.

οτι δε γινεται μαθημα το ξερω αφου κι εγω εχω παει. δεν ειπες πως πηγες ομως ηδη σε δημοσιο. τα ιδιωτικα ειναι χειροτερα. αν δε δωσεις πιστοποιηση αστο. πως πηγες ομως τωρα απο την πληροφορικη στο σεκιουριτι; παλια παντως δε χρειαζοταν να πας καν σε ιεκ τωρα δε ξερω πως γινεται.

εχω βγαλει καποια λεφτα απο το web design και θελω να μπω καπου σε καποα δουλεια αφου δεν γινεταια με την πληροφορικη που λετε πρεπει να κοιταξω για αλλα επαγγελματα στο ιεκ

Δημοσ.

Κοίτα ένας γνωστός μου παράτησε τη σχολή του στο πανεπιστημιο και πήγε σε ΙΕΚ (δεν ξέρω ποιο) για γραφιστικη. Τελικά βρηκε δουλειά κι εδώ και στο εξωτερικό, αλλά κυρίως επειδή το κυνήγησε μόνος του πάρα πολύ κι έκανε καλό portfolio. Κι ένας φίλος μου που επίσης άφησε τη σχολή του και πήγε σε πανακριβο ιδιωτικο κολλέγιο για προγραμματισμό, μου έλεγε ότι από τους 20 σπουδαστές, οι 16 ήταν τουλάχιστον άσχετοι με το αντικείμενο κι ουσιαστικά 4 άτομα έκαναν μάθημα. Στην τελική οι 2 που βρήκαν δουλειά πάλι με portfolio κινήθηκαν, το πτυχίο δεν τους το ζήτησαν ποτέ κι ουτε είχαν βοήθεια για πρακτική (ο φίλος μου ξαναγύρισε στη σχολή του γιατί εν τέλει του φάνηκε με περισσότερες προοπτικές και τώρα κλαίει τα λεφτά του). Αν το αποφασίσεις ως πιστοποιήση, τουλάχιστον κοίτα να σιγουρευτείς για το που αναγνωρίζεται, κι έχε όσο πιο κοντά τους καθηγητές σου ζητώντας να αναλαμβάνεις πιο πολλά project. Και μη σταματάς να το ψάχνεις μόνο σου όσο μπορείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...