Exploticon Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Κοίτα ένας γνωστός μου παράτησε τη σχολή του στο πανεπιστημιο και πήγε σε ΙΕΚ (δεν ξέρω ποιο) για γραφιστικη. Τελικά βρηκε δουλειά κι εδώ και στο εξωτερικό, αλλά κυρίως επειδή το κυνήγησε μόνος του πάρα πολύ κι έκανε καλό portfolio. Κι ένας φίλος μου που επίσης άφησε τη σχολή του και πήγε σε πανακριβο ιδιωτικο κολλέγιο για προγραμματισμό, μου έλεγε ότι από τους 20 σπουδαστές, οι 16 ήταν τουλάχιστον άσχετοι με το αντικείμενο κι ουσιαστικά 4 άτομα έκαναν μάθημα. Στην τελική οι 2 που βρήκαν δουλειά πάλι με portfolio κινήθηκαν, το πτυχίο δεν τους το ζήτησαν ποτέ κι ουτε είχαν βοήθεια για πρακτική (ο φίλος μου ξαναγύρισε στη σχολή του γιατί εν τέλει του φάνηκε με περισσότερες προοπτικές και τώρα κλαίει τα λεφτά του). Αν το αποφασίσεις ως πιστοποιήση, τουλάχιστον κοίτα να σιγουρευτείς για το που αναγνωρίζεται, κι έχε όσο πιο κοντά τους καθηγητές σου ζητώντας να αναλαμβάνεις πιο πολλά project. Και μη σταματάς να το ψάχνεις μόνο σου όσο μπορείς. εγω παντος μετα απο πολυ σκεψη μιας και ειμαι καλως στο web design θα παω σε ιδιωτικο ιεκ να εχω κατι σαν extra εκτος απο το portofolio για να μπω καπου 1
jennyV Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 εγω παντος μετα απο πολυ σκεψη μιας και ειμαι καλως στο web design θα παω σε ιδιωτικο ιεκ να εχω κατι σαν extra εκτος απο το portofolio για να μπω καπου καλή τύχη λοιπόν! και να ξέρεις, η σκληρη δουλεια και το ταλέντο πάντα αναγνωρίζονται! 1
JohnTehGreek Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Βρε άκου τα παιδιά. Θα πετάξεις τα λεφτά σου. Τι νομίζεις; Προσπαθούν να σαμποτάρουν το ταλέντο σου; Επειδή και εγώ ψάξει πάρα πολύ το θέμα για ΙΕΚ γιατί και εγώ ήθελα να μπω σε ενα ΙΕΚ και μάλιστα για πληροφορικη θα σου πω ακριβώς τα ίδια πράγματα. Μείνει μακρυά. Κανείς δεν έχει μαθει κατι από ΙΕΚ. Τώρα βλέπω ότι έχεις ένα καημό για το χαρτί. Το χαρτί από ΙΕΚ είναι ισότιμο με το χαρτί τουαλετας (ενα παιδί από εδώ μέσα το είχε πει αλλά δεν θυμαμαι για να δωσω τα credits). Όπου και να πας με αυτό το χαρτί και ΕΙΔΙΚΑ στο συγκεκριμενο επάγγελμα θα πέσει πολυ γελιο. Γιατί κάτι που δεν λένε τα ΙΕΚ είναι ότι το απολυτήριο ΙΕΚ δεν θεωρείτε πτυχίο τριτοβάθμιας εκπ/σης αλλά σαν χαρτι λίγο (πολύ λίγο) καλύτερο από ένα απλό απολυτήριο Λυκείου. (γιαυτό και τα ΙΕΚ είναι μονο 2 χρονια σπουδων) Κοίταξε για κάποιο κολλέγιο (βέβαια δεν ξέρω πολλα για τα κολλέγια, αλλα έχω ακουσει καλα λογια γενικα).
livefreeordie Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 εγω παντος μετα απο πολυ σκεψη μιας και ειμαι καλως στο web design θα παω σε ιδιωτικο ιεκ να εχω κατι σαν extra εκτος απο το portofolio για να μπω καπου παρολα αυτα σου ξανα λεω πως το ιδιωτικο ειναι χειροτερο κι απο το δημοσιο. καλυτερα να ειχες τελειωσει το δημοσιο αφου εν τελη θες τοσο ενα χαρτι παρα να πεταξεις τα λεφτα σου στο ιδιωτικο.
Exploticon Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 παρολα αυτα σου ξανα λεω πως το ιδιωτικο ειναι χειροτερο κι απο το δημοσιο. καλυτερα να ειχες τελειωσει το δημοσιο αφου εν τελη θες τοσο ενα χαρτι παρα να πεταξεις τα λεφτα σου στο ιδιωτικο. Βρε άκου τα παιδιά. Θα πετάξεις τα λεφτά σου. Τι νομίζεις; Προσπαθούν να σαμποτάρουν το ταλέντο σου; Επειδή και εγώ ψάξει πάρα πολύ το θέμα για ΙΕΚ γιατί και εγώ ήθελα να μπω σε ενα ΙΕΚ και μάλιστα για πληροφορικη θα σου πω ακριβώς τα ίδια πράγματα. Μείνει μακρυά. Κανείς δεν έχει μαθει κατι από ΙΕΚ. Τώρα βλέπω ότι έχεις ένα καημό για το χαρτί. Το χαρτί από ΙΕΚ είναι ισότιμο με το χαρτί τουαλετας (ενα παιδί από εδώ μέσα το είχε πει αλλά δεν θυμαμαι για να δωσω τα credits). Όπου και να πας με αυτό το χαρτί και ΕΙΔΙΚΑ στο συγκεκριμενο επάγγελμα θα πέσει πολυ γελιο. Γιατί κάτι που δεν λένε τα ΙΕΚ είναι ότι το απολυτήριο ΙΕΚ δεν θεωρείτε πτυχίο τριτοβάθμιας εκπ/σης αλλά σαν χαρτι λίγο (πολύ λίγο) καλύτερο από ένα απλό απολυτήριο Λυκείου. (γιαυτό και τα ΙΕΚ είναι μονο 2 χρονια σπουδων) Κοίταξε για κάποιο κολλέγιο (βέβαια δεν ξέρω πολλα για τα κολλέγια, αλλα έχω ακουσει καλα λογια γενικα). http://www.iekdeltajobs.gr/aggelies/plhroforikh/web-designer-developer/1958.html με μια προχειρη ματια ρε παιδια ας πουμε εδω πως ζητανε ατομα απο ιεκ που εχουν τελειωσει αυτο το επαγγελμα?
bilya Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 " CAPABLE TO UNDERSTAND OUR COMPANY’S BRAND GUIDES AND OUR COMPANY’S VISION. - DIGITAL MARKETING EXPERT (NEWSLETTER MARKETING CAMPAIGNS, SEO KNOWLEDGE WOULD BE A BENEFIT). - GOOD KNOWLEDGE IN GRAPHIC DESIGN AND VISUAL COMMUNICATION, LOVES TO BALANCE COLOUR, SIZE AND ORDER. TECHNICAL SKILLS: - EXPERT AT PHOTOSHOP / ILLUSTRATOR / INDESIGN / POWERPOINT. - CAPABLE OF WRITING STANDARDS COMPLIANT CSS AND HTML - COMFORTABLE WITH MANAGING WORDPRESS WEBSITES - LIKES TO TALK TO AND TRACK USERS, AND THEN DO WHAT’S NEEDED TO MAKE THEIR EXPERIENCE BETTER. - ENGLISH FLUENCY." sorry αλλά που είδες οτι ζητανε ατομα απο ΙΕΚ ουτε καν πτυχιο δεν λενε να χεις γιατί αυτός που ψάχνει άτομο ξέρει οτι δεν λέει τίποτα και γι αυτό λέει ". ΤΟ APPLY SEND YOUR CV AND AN EXAMPLE OF YOUR WORK THAT YOU’RE PROUD OF"
Exploticon Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 " CAPABLE TO UNDERSTAND OUR COMPANY’S BRAND GUIDES AND OUR COMPANY’S VISION. - DIGITAL MARKETING EXPERT (NEWSLETTER MARKETING CAMPAIGNS, SEO KNOWLEDGE WOULD BE A BENEFIT). - GOOD KNOWLEDGE IN GRAPHIC DESIGN AND VISUAL COMMUNICATION, LOVES TO BALANCE COLOUR, SIZE AND ORDER. TECHNICAL SKILLS: - EXPERT AT PHOTOSHOP / ILLUSTRATOR / INDESIGN / POWERPOINT. - CAPABLE OF WRITING STANDARDS COMPLIANT CSS AND HTML - COMFORTABLE WITH MANAGING WORDPRESS WEBSITES - LIKES TO TALK TO AND TRACK USERS, AND THEN DO WHAT’S NEEDED TO MAKE THEIR EXPERIENCE BETTER. - ENGLISH FLUENCY." sorry αλλά που είδες οτι ζητανε ατομα απο ΙΕΚ ουτε καν πτυχιο δεν λενε να χεις γιατί αυτός που ψάχνει άτομο ξέρει οτι δεν λέει τίποτα και γι αυτό λέει ". ΤΟ APPLY SEND YOUR CV AND AN EXAMPLE OF YOUR WORK THAT YOU’RE PROUD OF" Επίπεδο θέσης: ΑΠΌΦΟΙΤΟΙ Διάρκεια: ΕΠ' ΑΟΡΊΣΤΟΥ Είδος απασχόλησης: ΑΟΡΊΣΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ το αποφοιτοι δεν ενοει αυτο? ειναι και η σελιδα του ιεκ δελτα!! επισης δεν παω εκει για να μαθω παω για να παρω ενα παραπανω χαρτη να εχω στο βιογραφικο μου απο ιστοσελιδες ξερω να κανω τα παντα απο cms οπως joomla wordpress drupal και να κανω και forums γενικα τα παντα κανω απλα λεω με αυτο το χαρτι θα εχω ενα εξτρα κινητρο μαζι με το πορτοφολιο ξεχασα να πω οτι εχω τελιωσει επαλ πληροφορικη οποτε θα κανω και 2 εξαμηνα μονο δηλαδη θα πληρωσο τα μισα λεφτα σωστα?
livefreeordie Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 ξεχασα να πω οτι εχω τελιωσει επαλ πληροφορικη οποτε θα κανω και 2 εξαμηνα μονο δηλαδη θα πληρωσο τα μισα λεφτα σωστα? για το δημοσιο ισχυει , για το ιδιωτικο ομως δεν ξερω αν ισχυει αυτο. τωρα απ΄οτι βλεπω , την εχεις παρει ηδη την αποφαση σου κι εισαι πεπεισμενος να πας σε ιδιωτικο ιεκ οσο κι αν σου λεμε το αντιθετο, οποτε δεν καταλαβαινω και γιατι ρωτας εξαρχης...
bilya Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Επίπεδο θέσης: ΑΠΌΦΟΙΤΟΙ Διάρκεια: ΕΠ' ΑΟΡΊΣΤΟΥ Είδος απασχόλησης: ΑΟΡΊΣΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ το αποφοιτοι δεν ενοει αυτο? ειναι και η σελιδα του ιεκ δελτα!! επισης δεν παω εκει για να μαθω παω για να παρω ενα παραπανω χαρτη να εχω στο βιογραφικο μου απο ιστοσελιδες ξερω να κανω τα παντα απο cms οπως joomla wordpress drupal και να κανω και forums γενικα τα παντα κανω απλα λεω με αυτο το χαρτι θα εχω ενα εξτρα κινητρο μαζι με το πορτοφολιο ξεχασα να πω οτι εχω τελιωσει επαλ πληροφορικη οποτε θα κανω και 2 εξαμηνα μονο δηλαδη θα πληρωσο τα μισα λεφτα σωστα? είσαι δείγμα κλασικού έλληνα προηγούμενης δεκαετίας που νομίζει πως τα πάντα μετράνε με χαρτιά στο χουμε πει τόσοι οτι τα πτυχία είναι χαρτιά κ τπτ παραπάνω η δουλειά-portfolio είναι που μετράει.....και όχι επειδή είναι στην σελίδα του ιεκ δεν παει να πει τπτ αναδημοσιευση( με τραγικό τρόπο κι όλας- όλα κεφαλαία) μιας διαφήμισης είναι.
JohnTehGreek Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Μα να έλεγα ότι θες να πας για να μαθεις κατι παραπανω... Αν δεν είχες καμια αλλη λύση θα σου έλεγα να πας. Αλλά ρε φίλε να μας λες ότι θες να πας σε ΙΕΚ για το ΠΤΥΧΙΟ είναι γελοίο. σου ξαναλέω το χαρτί ΙΕΚ δεν έχει καμία αξία. Είναι μαθηματικά δεδομένο ότι θα το καταλάβεις και εσύ αλλά δυστυχώς θα έχεις χάσει τα λεφτά σου μέχρι τότε.
stratigos24 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Πρίν δώσω για να μπω στο Τει, τελείωσα Μουσική Τεχνολογία στο Ιεκ Ακμή. Όσον αφορά την τιμή, ήταν τότε (2004-2006) 3600 το χρόνο. Δεν θα συμφωνήσω ότι δεν μαθαίνεις πράγματα στο Ιεκ όπως νομίζω υπώθηκε, όποιος το κυνηγήσει, ρωτάει τους καθηγητές και ψάχνεται, μαθαίνει... και τα θετικά που μπορώ να του βρω είναι τα εξής (για ιδιωτικό Ιεκ πάντα): Καλός εξοπλισμός, καλές εγκαταστάσεις, έμπειροι καθηγητές, μαθαίνεις και λίγο πώς λειτουργεί η αγορά στον κάθε τομέα, μέσα από εμπειρίες που μπορεί να αναφέρουν καθηγητές. Τώρα, παίζει ρόλο και το τί θα πας να σπουδάσεις. Πχ στην δικιά μου περίπτωση που ούτως ή άλλως ασχολιόμουν και ψαχνόμουν με τη μουσική παραγωγή, μπορεί να ήτανε προτιμότερο τα 6-7 χιλιάρικα που έδωσα στο Ιεκ να τα ξόδευα πχ για αγορά εξοπλισμού και σε διάφορα σεμινάρια που μπορεί να με ενδιέφεραν. Δεν λέω, έμαθα πράγματα και ίσως με μια πιο σωστή σειρά από ότι θα τα μάθαινα ίσως μόνος μου ψάχνοντας, αλλά μέχρι εκεί. Θυμάμαι και σε ένα στούντιο που πήγαινα τότε και μίλαγα αυτόν που το είχε (πολύ καλός ηχολήπτης, ιεκ νομίζω είχε τελειώσει αλλά δεν κατάφερε να περάσει την πιστοποίηση στο δημόσιο, κόπηκε και μετά δεν είχε χρόνο για διάβασμα, είχε πιάσει ήδη δουλεία με καλό μισθό σε στούντιο που δούλευε το λιγότερο 12-14 ώρες τη μέρα) όταν άκουσε ότι είχα δώσει τα χρήματα στο Ιεκ, τα θεώρησε πεταμένα και μου λέει ότι θα μπορούσα να είχα κάνει άλλα πράγματα με αυτά τα χρήματα και ότι όταν ψάχνει να βρει ηχολήπτη για να δουλεύει το στούντιο του, ρωτάει: τον υποψήφιο ''ξέρεις το τάδε πρόγραμμα? Για κάτσε να μου δείξεις... κάθεται και αν ξέρει δουλεύει... ούτε χαρτία ούτε τίποτα.. Τώρα, όσον αφορά το χαρτί.. δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο, εκτός ίσως από τίποτα φυσικοθεραπείες, λογιστική, νοσηλευτική κλπ, που μπορεί να προτιμηθείς σε μια δουλεία σαν απόφυτος Ιεκ γιατί θα πληρώνεσαι χαμηλότερα από άλλους που θα έχουν βγει από ''ανώτερα'' ιδρύματα. Στον προγραμματισμό που ενδιαφέρεσαι, δεν ξέρω τί παίζει. Πάντως έχω φίλο που έμαθε μόνος του 7-8 γλώσσες προγραμματισμού, στα 17 κατάφερνε και έπαιρνε κανα 350.000 δρχ το μήνα για site εταιρείας που είχε φτιάξει και συντηρούσε (δεν ξέρω και τί άλλο έκανε), μετέπειτα έκανε με έναν ξένο παροχή υπηρεσιών και έβγαζε κανα 1500αρι το μήνα και τώρα δουλεύει από εδώ για εταιρεία του εξωτερικού με μισθό άνω των 4000-5000 ευρώ. Όπως καταλαβαίνεις, είναι και το με τί αντικείμενο θες να ασχοληθείς, πόσο θα ασχοληθείς και το πόση κλήση έχεις. Ο παραπάνω άνθρωπος δεν έχει ούτε ένα χαρτί (και αγγλικά μέσα από τα βιβλία και το ιντερνετ έμαθε και βοηθήσε θυμάμαι πριν κάποια χρόνια και την αδερφή του τότε με το proficiency που διάβαζε εκείνη για να δώσει εξετάσεις) και όμως είδες ότι κάτι κατάφερε. ΥΓ: Για δημόσια Ιεκ, δεν ξέρω, φαντάζομαι ότι ούτε κάποιο σωστό εξοπλισμό θα έχουν, ούτε εγκαταστάσεις, εκτός πχ που μπορεί να είναι καλά σε κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα, πχ τόρνος κλπ.
Exploticon Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 οποτε για web design δεν αξιζει με τιποτα σε ιεκ και γενικα σε πληροφορικη υπαρχει κατι καλυτερο απο ιεκ για πληροφορικη που να μπορει να μπει καποιος χωρις μορια απο πανελληνιες?
livefreeordie Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) οποτε για web design δεν αξιζει με τιποτα σε ιεκ και γενικα σε πληροφορικη υπαρχει κατι καλυτερο απο ιεκ για πληροφορικη που να μπορει να μπει καποιος χωρις μορια απο πανελληνιες? τελικα μας εχεις μπερδεψει. τι θελεις εν τελη , να παρεις ενα χαρτι οτι να'ναι απο το ιεκ ή να γινεις web designer? τρολλαρεις ασχημα. οπως ξαναειπα οι ειδικοτητες που αξιζει να πας σε ιεκ ειναι μονο μαγειρικη-ζαχαροπλαστικη-κομμωτικη. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2016 από livefreeordie 1
Exploticon Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 για πληροφορικη λεω απλα μια ανωτερη σχολη λεω που να αξιζει χωρις να θελει πανελληνιες δηλαδη δεν υπαρχει? μιας και το χαρτι του ιεκ δεν αξιζει τιποτα οπως λετε
JohnTehGreek Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Κοίταξε για κάποιο κολέγιο. Το πτυχίο είναι τριτοβάθμιας απο βρετανικό κρατικό πανεπιστήμιο. Σίγουρα έχει μεγαλύτερη αξία απο το απλό χαρτί εξειδίκευσής των ΙΕΚ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα