*nenya* Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Αν με κάποιον μαγικό τρόπο ήμουν πλούσια και δεν είχα ανάγκη να δουλέψω τότε θα αφιέρωνα παααρα πολλές ώρες στο gaming και στα ταξίδια. Θα έβρισκα και μια μπάντα να τραγουδώ. Αλλά παράλληλα θα συνέχιζα να διδάσκω μερικές ώρες τη βδομάδα. Δωρεάν μαθήματα σε όσους είναι άποροι. 1
zio10 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Όπως γράφτηκε, μόνο με την προϋπόθεση να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί πολύ (που θα το έκανες και χωρίς να πληρώνεσαι δηλαδή) και μόνο με τους δικούς σου όρους. Διαφορετικά ας δουλέψει κανένας άλλος που έχει ανάγκη... Από την άλλη, ίσως έτσι λέμε τώρα και αν μας τύχαινε να κάναμε κάτι διαφορετικό. Όλοι ξέρουμε πιστεύω ανθρώπους που δεν έχουν ανάγκη να δουλέψουν, έχουν περάσει και τα χρόνια και δουλεύουν με ζήλο σαν να είναι η πρώτη μέρα! 1
bluesattack Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Όλοι ξέρουμε πιστεύω ανθρώπους που δεν έχουν ανάγκη να δουλέψουν, έχουν περάσει και τα χρόνια και δουλεύουν με ζήλο σαν να είναι η πρώτη μέρα! Εννοειται.Ξερεις εγω ποσους εκατομμυριουχους της διπλα της πορτας ξερω ? Αμεσως αμεσως μπορει να σκεφτω καμμια 10αρια 2
zio10 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Εννοειται.Ξερεις εγω ποσους εκατομμυριουχους της διπλα της πορτας ξερω ? Αμεσως αμεσως μπορει να σκεφτω καμμια 10αρια Είδες που τα έλεγα;;
bluesattack Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 ...θα δουλεύατε; Αν ναι τι δουλειά θα διαλέγατε; Αν όχι πως θα περνούσατε το χρόνο σας; http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/01/09/19/2FF3843600000578-0-image-a-76_1452367396308.jpg
insomnia888 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Θα πηγαινα πολλές κρουαζιέρες με αυτά τα τεράστια κρουαζιερόπλοια. Θα βαριομουν όμως και θα επεστρεφα να δουλεψω.
d_gkal Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Σιγα μη δουλευα αν ειχα ή με ρθουν φράγκα. Η δουλεια φθείρει τον ανθρωπο. Επειδη δε προκειται να βρω ποτε λεφτά, ας κατσω στα αυγά μου να δουλεψω για να μπορω να "ζησω".
Glikos Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Θα πηγαινα πολλές κρουαζιέρες με αυτά τα τεράστια κρουαζιερόπλοια. Θα βαριομουν όμως και θα επεστρεφα να δουλεψω. Βρε με τόσα λεφτά και θα δούλευες μετά? Για ποιο ο λόγο?
ikaruga24 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Πιστεύω ότι απλά θα το γυρνούσα στον καλλιτεχνικό μου χαρακτήρα που άφησα πίσω πριν πολλά πολλά χρόνια (ζωγραφική) και θέλω να πιστεύω ότι η φαντασία μου θα επανερχόταν (σε αντίθεση με τώρα που δεν...).
4saken Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Από τα πιό τραγικά πράγματα είναι να μην δουλεύει κάποιος ανεξαρτήτως ανάγκης. Γίνεται σταδιακά ξιπασμένος, αργόστροφος, ενοχλητικος και εκτός τόπου/χρονου. Ετσι θα ταν η δουλευε ειτε οχι... Μπορει να ασχοληθει με τις τεχνες, με τα ταξιδια, με τον αθλητισμο, να γινει καλυτερος ανθρωπος και να περασει μια χαρουμενη ζωη. Για μενα το να χει καποιος τοσο μεγαλη ευχαριστηση απο την δουλεια του (εξαιρουνται οπως αναφερθηκε τεχνες και λειτουργηματα πχ ιατρικη) αντι απο αλλους τομεις ειναι απλα ενδειξη οτι κατι δεν παει καλα.Δουλεουμε για να ζουμε, δεν ζουμε για να δουλευουμε...
Glikos Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Από τα πιό τραγικά πράγματα είναι να μην δουλεύει κάποιος ανεξαρτήτως ανάγκης. Γίνεται σταδιακά ξιπασμένος, αργόστροφος, ενοχλητικος και εκτός τόπου/χρονου. Αν έχεις εξασφαλίσει το οικονομικό, το ιδανικό είναι να δουλεύεις σε κάτι που σου αρέσει για όσες ώρες θέλεις. Για μένα αυτό θα ήταν ένα 4ωρο 5ήμερο πρωί σε κάποια θέση εντός γραφείου που να ασχολείται με marketing. Αν το βαριόμουν ίσως σπούδαζα κάτι άλλο που να με ενδιέφερε. Το να δουλεύεις ενώ έχεις πολλά λεφτά και δεν έχεις ανάγκη, μόνο λογικό δεν είναι. Χωρίς παρεξήγηση, γνώμη μου. Το να κάνεις τα χόμπυ σου ναι, είναι λογικό. Και αυτό με το ενοχλητικός, ξιπασμένος κλπ είναι ιδεολογία του στυλ ''όποιος δεν πάει στρατό δεν γίνεται άνδρας''. Είναι στον άνθρωπο. Φιλικά. 6
insomnia888 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Βρε με τόσα λεφτά και θα δούλευες μετά? Για ποιο ο λόγο? Πιστεύω ότι κάποια στιγμή βαριέσαι. Επίσης όταν αποκτας ότι θέλεις χωρίς κόπο πεθαίνεις κατάθλιψη. Σαν την Ωνασση ένα πράγμα
phanispal Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Κατ' αρχάς πρέπει να διαφοροποιήσουμε τη δουλεία από τη δουλειά/εργασία. Οι περισσότεροι νομίζω είναι σε θέσεις/πόστα από ανάγκη, και όχι επειδή κερδίζουν κάτι περισσότερο πέραν των λιγοστών χρημάτων. Οι ελάχιστοι που κάνουν αυτό που τους αρέσει και ζυγίζοντάς τα, τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά, (ψιλο)λογικό είναι να συνέχιζαν να δουλεύουν ακόμα κι αν δεν είχαν ανάγκη. Επίσης, εκείνοι που πλέον δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν στη ζωή τους εκτός από το να δουλεύουν, έχουν πάθει κάτι σαν τον ιδρυματισμό. Ξέρω ανθρώπους που έχουν βγει στη σύνταξη, και συνεχίζουν και πηγαίνουν στη δουλειά για να βοηθήσουν και να περάσουν την ώρα τους. Αφού έχουν παραμάθει στη ρουτίνα της εργασίας και δεν αναπτύσσουν άλλα ενδιαφέροντα (λογικό εν μέρει για μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους), να κάτσουν σπίτι να κάνουν τι; Να πάνε ταξίδια πού; Σε τι ηλικία; Οπότε πρέπει να γίνει σαφές για ποια κατηγορία μιλάμε. Οι πρώτοι, δε νομίζω πως έχουν λόγο να συνεχίσουν να είναι σε μια δουλειά η οποία τους προσφέρει μόνο έναν χαμηλό μισθό. Π.χ. εγώ, δε βλέπω το λόγο να συνεχίσω να δουλεύω 12ωρα+ μέσα στην καταπίεση, και να γυρνάω στις 21:00 και στις 22:00 κάθε βράδυ, και να έχω 1-2 ώρες ελεύθερο χρόνο τη μέρα, αν δεν είχα ανάγκη να δουλέψω. Οι δεύτεροι, αφού κάνουν κάτι που τους γεμίζει από πολλές απόψεις, δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο λόγο να σταματήσουν, εκτός κι αν έχουν πολλά ενδιαφέροντα και στόχους, τα οποία η δουλειά δεν τους επιτρέπει να εκπληρώσουν. Οι τρίτοι, είναι καμμένα χαρτιά. Δεν έχει νόημα να κάνουν κάτι άλλο πέρα απ' το να δουλεύουν, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς, δεν ξέρουν πλέον πώς να περάσουν καλά ή να κάνουν κάτι άλλο στη ζωή τους. Επίσης υπάρχουν και υποκατηγορίες. 4
Glikos Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Πιστεύω ότι κάποια στιγμή βαριέσαι. Επίσης όταν αποκτας ότι θέλεις χωρίς κόπο πεθαίνεις κατάθλιψη. Σαν την Ωνασση ένα πράγμα Όχι ούτε καν, ανάλογα τον άνθρωπο. Αν βαριέσαι κάνε χόμπυ. Πέρασε τον χρόνο σου με τον άνθρωπο σου. Και ένα σωρό άλλα. Αν είναι να δουλεύεις 4/8 ώρες χωρίς να το έχεις ανάγκη κάτι πρόβλημα παίζει. Θυμήθηκα κάποιον από την πόλη μου που είχε βρει πολλές λίρες και παρόλα αυτά δούλευε σαν το σκυλί ενώ είχε τρελά λεφτά. Μόνο φυσιολογικό δεν είναι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα