Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν δεν ειχα αναγκη απο χρημα θα γυριζα ολο το κοσμο και θα κανα αυτο που σπουδασα πρωτο , θα γραφα  ισως κανα βιβλιο κλπ κλπ αλλα μεγαλωσα πλεον για να χω ονειρα που θα παραμεινουν ονειρα, και οπως ειπε και καποτε ο πατερας μου κανεις δεν χορτασε με την πεννα του....(εκτος ισως απο τους λογιστες :P)

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πως και δεν το είπε κανείς τόσην ώρα, αν και κλισέ αποδίδει καλά το νόημα.

"Διάλεξε μια δουλειά που σ' αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου."

Αυτής της φιλοσοφίας είμαι και ευτυχώς και στην ευχάριστη θέση να κάνω το παραπάνω πράξη.

Το δύσκολο είναι να βρεις τι σ'αρέσει.

Επίσης αν δεν είχα ανάγκη τα λεφτά θα ήταν σαν να παίζω ένα game με cheats, θα το βαριόμουνα από την μια στιγμή στην άλλη.

• Like 2
Δημοσ.

Το δύσκολο είναι να βρεις τι σ'αρέσει που να μην είναι κορεσμένο.

Fixed.

Γιατί ναι μεν ισχύει ότι αν είσαι καλός θα προοδεύσεις, αλλά έως ένα βαθμό.

Οπότε αν εμένα μου αρέσει π.χ. να στήνω PC και είμαι καλός σε αυτό, κάτι μου λέει ότι δε θα πάω και πολύ μπροστά αν ανοίξω μια επιχείρηση με service και στησίματα υπολογιστών.

Θα πρέπει να βρω και κάτι καινοτόμο πάνω σε αυτό το κομμάτι ή/και να κάνω πολλά πράγματα μαζί, να το διαφημίσω όσο καλύτερα γίνεται, και και και.

Γιατί και το Πλαίσιο να με προσλάβει να στήνω PC, για κάποιο λόγο δε θα μου αρέσει το να με ζαλίζουν για να είμαι όσο παραγωγικός θέλουν (δηλαδή παράλογα), να δουλεύω υπερωρίες και με τραγικές συνθήκες.

Όσο καλός και να είσαι, όταν ο ανταγωνισμός είναι απλά τεράστιος, οι καλοί είναι πολλοί.

• Moderators
Δημοσ.

Επίσης αν δεν είχα ανάγκη τα λεφτά θα ήταν σαν να παίζω ένα game με cheats, θα το βαριόμουνα από την μια στιγμή στην άλλη.

Qfe και ρησπεκτ για την ατακα.

• Like 1
Δημοσ.

Όσο καλός και να είσαι, όταν ο ανταγωνισμός είναι απλά τεράστιος, οι καλοί είναι πολλοί.

Μπλέκεις 2 άσχετα μεταξύ τους πράγματα: το πόσο σου αρέσει μια δουλειά και το πόσα λεφτά μπορείς να βγάλεις εξασκώντας την.

Δημοσ.

Καλα οσοι λενε οτι αν ειχαν απειρα λεφτα θα βαριοντουσαν και θα δουλευαν ή ειναι Σκρουτζ ή δεν ξερουν να ζουν ή ειναι ψευτες

• Like 1
Δημοσ.

Μπλέκεις 2 άσχετα μεταξύ τους πράγματα: το πόσο σου αρέσει μια δουλειά και το πόσα λεφτά μπορείς να βγάλεις εξασκώντας την.

Υποτίθεται πως αν σου αρέσει μια δουλειά, αυτό σε βοηθά να είσαι καλός σε αυτή.

Αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, αυξάνεις τις πιθανότητες να πάει καλά η δουλειά σου.

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι άσχετα μεταξύ τους.

Και τέλος πάντων, αν εγώ κάνω μια δουλειά που μου αρέσει και που μου αποφέρει 400€/μήνα ενώ δε βγαίνω με αυτά, θεωρούμαι τυχερός;

Δημοσ.

Αν δεν είχα ανάγκη να δουλέψω,θα έκανα οτιδήποτε με ευχαριστούσε ψυχολογικά και σωματικά.Το μόνο που δεν θα έκανα θα ήταν η δουλειά.

Δημοσ.

Υποτίθεται πως αν σου αρέσει μια δουλειά, αυτό σε βοηθά να είσαι καλός σε αυτή.

Αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, αυξάνεις τις πιθανότητες να πάει καλά η δουλειά σου.

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι άσχετα μεταξύ τους.

Και τέλος πάντων, αν εγώ κάνω μια δουλειά που μου αρέσει και που μου αποφέρει 400€/μήνα ενώ δε βγαίνω με αυτά, θεωρούμαι τυχερός;

Το να είσαι καλός στη δουλειά σου είναι ένα μόνο από τα πράγματα που καθορίζουν πόσο καλά θα πάει σαν μπίζνα. Και βέβαια, όσο καλός και αν είσαι π.χ. στη διδασκαλία Γαλλικών, ποτέ δεν πρόκειται να βγάλεις τα ίδια λεφτά που βγάζει ένας π.χ. εξίσου καλός αρχιτέκτονας. Γι' αυτό είναι άσχετα μεταξύ τους.

Γενικά πιστεύω όλοι έχουμε δει κάποια παραλλαγή στο τριπλό διάγραμμα Venn με τα σύνολα "ικανότητα", "επιθυμία", "χρήματα", π.χ.

B5ULcDuIUAAU8yk.png

Παρόλο που βέβαια αυτό δεν είναι η απάντηση στην ερώτηση για τη ζωή το σύμπαν και τα πάντα, ότι "ικανότητα" και "χρήματα" είναι ξεχωριστά νομίζω όλοι έχουμε συναντήσει ζωντανά παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν.

Προφανώς δε θεωρείσαι τυχερός αν δε βγαίνεις μ' αυτά που αποφέρει η δουλειά.

Δημοσ.

Το να είσαι καλός στη δουλειά σου είναι ένα μόνο από τα πράγματα που καθορίζουν πόσο καλά θα πάει σαν μπίζνα. Και βέβαια, όσο καλός και αν είσαι π.χ. στη διδασκαλία Γαλλικών, ποτέ δεν πρόκειται να βγάλεις τα ίδια λεφτά που βγάζει ένας π.χ. εξίσου καλός αρχιτέκτονας. Γι' αυτό είναι άσχετα μεταξύ τους.

Γενικά πιστεύω όλοι έχουμε δει κάποια παραλλαγή στο τριπλό διάγραμμα Venn με τα σύνολα "ικανότητα", "επιθυμία", "χρήματα", π.χ.

Παρόλο που βέβαια αυτό δεν είναι η απάντηση στην ερώτηση για τη ζωή το σύμπαν και τα πάντα, ότι "ικανότητα" και "χρήματα" είναι ξεχωριστά νομίζω όλοι έχουμε συναντήσει ζωντανά παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν.

Προφανώς δε θεωρείσαι τυχερός αν δε βγαίνεις μ' αυτά που αποφέρει η δουλειά.

Έχω την αίσθηση ότι συγκρίνεις δύο ανόμοιες επαγγελματικές καταστάσεις. Για να χρησιμοποιήσω το παράδειγμά σου, ένας καλός καθηγητής γαλλικών, θα εργάζεται σε σχολείο, σε φροντιστήριο ή θα κάνει ιδιαίτερα. Σ' αυτό, λοιπόν, θέτει από μόνος του ένα πλαφόν στα χρήματα που μπορεί να κερδίζει. Ένας αρχιτέκτονας, ωστόσο, θα εργαστεί σε κάποιο γραφείο αρχικά, αλλά μετά θα πάρει -κατά πάσα πιθανότητα- το ρίσκο να ανοίξει δικό του γραφείο, με αποτέλεσμα, αν τα καταφέρει επιχειρηματικά, να μπορεί δυνητικά πράγματι να κερδίζει πολύ περισσότερα χρήματα. Αν ο καλός, αποδοτικός καθηγητής γαλλικών πάρει κι εκείνος το ρίσκο να ανοίξει πχ το δικό του φροντιστήριο, μπορεί να κερδίζει τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα σε σχέση με ένα αρχιτέκτονα. Αυτό το έργο το έχω προσωπικά δει πολλές φορές στη ζωή μου. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα με το επαγγελμα του καθηγητή γαλλικών -το οποίο στις ξένες γλώσσες έχει τη μεγαλύτερη προσφορά σε σχέση με τη ζήτηση και συνεπώς τη μεγαλύτερη ανεργία στις ξένες γλώσσες- θέλω να επισημάνω ότι όταν κάποιος επιλέγει τι θέλει να κάνει, πρέπει να μελετά και τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά, αν φοβάται να πάρει τα αναγκαία ρίσκα και περιμένει να βρει επαγγελματική αποκατάσταση μόνο ως υπάλληλος. 

Όσο για την τύχη, την τύχη μας την ορίζουμε και την αλλάζουμε εμείς, σε οτιδήποτε έχει σχέση με το επάγγελμά μας. Αυτά που μετρούν για μένα, είναι η ουσιαστική εξειδίκευση, το πόσο καλοί είμαστε σ' αυτό που κάνουμε, οι γνωριμίες μας (όχι για ρουσφέτια και χάρες, αλλά για διεύρυνση του κύκλου μας), το προσαρμόσιμο επιχειρηματικό πλάνο, ο συνετός προϋπολογισμός και το πόσο αποτελεσματικά προωθούμε τις υπηρεσίες μας. Αν δεν μας φτάνουν τα χρήματα που βγάζουμε από τη δουλειά μας, κάτι κάνουμε λάθος, τις περισσότερες φορές, ακόμα και τώρα που όλα είναι εναντίων μας από άποψη οικονομικής κατάστασης, παροχών και υποδομών.

Φιλικά πάντα.

Δημοσ.

Εννοείται ότι θα πιούμε καφεδάκι με τους έξω!

Και site Αnexigito βλέπω.. :-D  Tίποτα σ' αυτή τη ζωή δεν είναι τυχαίο

ΔΕΝ ειναι αυτο που νομιζεις :D

δες ομως πρωτα ποια ειναι η θεματολογια του site , τα φαινομενα Απατούν..

Δημοσ.

ΔΕΝ ειναι αυτο που νομιζεις :D

δες ομως πρωτα ποια ειναι η θεματολογια του site , τα φαινομενα Απατούν..

Το ξέρω :D το είχα δει ;)

Δημοσ.

Δεν υπάρχει δουλειά για εμένα. Η δουλειά μου είναι το χόμπυ μου, Προγραμματισμός. :)

Αν δεν είχα ανάγκη τα λεφτά, δεν θα καιγόμουν τόσο, θα πήγαινα σε μία χώρα με πολύ ήλιο, καλούς δρόμους, θα έχτιζα σπίτι, και θα έπαιρνα supercars. Το όνειρο μου, αν ποτέ βγάλω αρκετά λεφτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...