Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά θέλω κάποιος να μου εξηγήσει τη διαδικασία για κλήση στην αστυνομία για φασαρία. Που παίρνω τηλέφωνο (100 ή στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής), και που ακριβώς (στη γραμματεία, στο τμήμα ασφαλείας, κι αν θα παραμείνω ανώνυμη. Για να εξηγούμαι, τα τελευταία χρόνια έχουν μετακομίσει στο ημιυπόγειο της διπλανής πολυκατοικίας ρομά.

...AN θυμάμαι καλά, σε "ανώνυμη καταγγελία"  και δη τηλεφωνική δεν θα κουνήσουν δάχτυλο οι μπάτσοι. Αν επίσης θυμάμαι καλά, δεν αρκεί καν "να δώσεις ένα ονοματεπώνυμο/διεύθυνση" αλλά πρέπει να πας από τμήμα να κάνεις σχετικό έγγραφο "παράπονο".

Εξατάται (λολ...) φυσικά και από τί ακριβώς ρόλο βαράνε στο τμήμα της περιοχής, αυτοί που το επανδρώνουνε.

Πόσο μάλλον, όταν θα τους πεις πως το ζήτημα αφορά Ρομά (....και δη αλλοδαπούς, αν σε κατάλαβα καλά), καθώς πολύ δύσκολα βάζουνε το κεφάλι τους στον ντορβά οι μπάτσοι, όταν αφορά τους συγκεκριμένους (...και αναρωτιέται κανείς αν είναι τελικά να μην τους αδικεί, με το γενικό χάλι που επικρατεί σε κράτος και σχετικές υπηρεσίες).

Συν όπως λες μιλάμε για περιπτώσεις όπου μεθοκοπάνε και αρπάζονται.........Ποιός τρελλός μπάτσος θα τρέξει;

ΙΣΩΣ η μόνη περίπτωση πάντως να βγάλετε καμμιά άκρη, να είναι να μαζωχτείτε η πλειονότητα (έστω) των περίοικων και να σκάσετε παρέα σε αστυνομικό τμήμα. Αυτό δεν αναιρεί το ότι οι μπάτσοι πιθανώς θα συνεχίσουν να κλάνουνε πατάτες, αλλά τουλάχιστον δεν θα είναι τόσο εύκολο να κλάσουν κι εσάς συλλήβδην, όπως πιθανότατα θα κάνουν αν εσύ κάνεις "ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου".

Οπότε ξεκίνα επαφές με τους γύρω σου, μπας και όσοι συμφωνήσουν να πάτε ομάδα αποτελέσει αριθμό της προκοπής (κατά πάσα πιθανότητα κλασμένοι θα είναι και η πλειοψηφία των γειτόνων σου, σχετικά με την προοπτική τέτοιας κίνησης....).

Εναλλακτικά, κι αντί αν το κουράζεις (για 'σένα) μέσα από φόρουμ, πάρε ένα τηλ. στο τμήμα ασφαλείας της περιοχής σου και πες τους ακριβώς το ζόρι σου και ζήτα "να γίνει κάτι" και εκείνοι θα σου πουν τί μπορούν/τί δεν μπορούν/τί θέλουν από εσένα.

• Like 1
Δημοσ.

καλά αν μπλέξεις με γύφτους κλάφτα.

δε θα ήθελα να ήμουν στη θέση σου. αυτοί δε καταλαβαίνουν τίποτα και είναι τέρμα προκλητικοί.

ερώτηση:

το "ρομα" που χρησιμοποιούνε πολλοί είναι η "ευρωπαική" έκδοση του "γύφτου";

ποιά η διαφορά;

• Like 6
Δημοσ.

Το θέμα είναι μη φοβηθεί η αστυνομία τους Ρομά

μια χαρά θα την φοβηθούν την αςτοινομια γιατι ειναι μεμονωμένοι δεν ζουν σε geto...γενικά οι ρόμα μόνο οταν ειναι πολλοί κάνουν τους μάγκες κατα αλλα ειναι μεγάλες κότες ..τους ξέρω πόλυ καλα τόσα χρόνια στην περιοχη μου...

Δημοσ.

Χεσμένη την έχουν την αστυνομία γιατί ποτέ δεν τους κάνει τίποτα. Στο πολύ τσακίρ κέφι κανένα αυτόφωρο και τους αφήνουν.

• Like 1
Δημοσ.

καλά αν μπλέξεις με γύφτους κλάφτα.

δε θα ήθελα να ήμουν στη θέση σου. αυτοί δε καταλαβαίνουν τίποτα και είναι τέρμα προκλητικοί.

ερώτηση:

ποιά η διαφορά;

Είναι διαφορετικές φυλές νομίζω. Ρομά είναι οι τσιγγάνοι.

Δημοσ.

Χεσμένη την έχουν την αστυνομία γιατί ποτέ δεν τους κάνει τίποτα. Στο πολύ τσακίρ κέφι κανένα αυτόφωρο και τους αφήνουν.

κοιτα μένω 30 χρόνια στο Μενιδι ζεφυρι,άνω λιοσια. αν ειναι μια οικογένεια

μια χαρά θα την φοβηθούν την αστυνομία ,τωρα αν ειναι 30 σπίτια ρόμα προφανώς και ΟΧΙ.....

Δημοσ.

ερώτηση:

ποιά η διαφορά;

...για την ακρίβεια, το "γύφτος" είναι η "ελληνική έκδοση" του Ρομά.

Κατά τ' άλλα, καμμία διαφορά και ο καθ' ένας χρησιμοποιεί ό,τι γουστάρει για τους λόγους που γουστάρει.

μια χαρά θα την φοβηθούν την αςτοινομια γιατι ειναι μεμονωμένοι δεν ζουν σε geto...γενικά οι ρόμα μόνο οταν ειναι πολλοί κάνουν τους μάγκες κατα αλλα ειναι μεγάλες κότες ..τους ξέρω πόλυ καλα τόσα χρόνια στην περιοχη μου...

"...μια χαρά θα τους φοβηθούν τους Ρομά, γιατί είναι μεμονωμένοι και όχι όλη η ΓΑΔΑ μαζί....Γενικά οι μπάτσοι μόνο όταν είναι πολλοί κάνουν τους μάγκες - κατά τ' άλλα είναι μεγάλες κότες...Τους ξέρω πολύ καλά τόσα χρόνια σε πολλές περιοχές...."

...Ε; Τί λες;

• Like 1
Δημοσ.

...για την ακρίβεια, το "γύφτος" είναι η "ελληνική έκδοση" του Ρομά.

Κατά τ' άλλα, καμμία διαφορά και ο καθ' ένας χρησιμοποιεί ό,τι γουστάρει για τους λόγους που γουστάρει.

"...μια χαρά θα τους φοβηθούν τους Ρομά, γιατί είναι μεμονωμένοι και όχι όλη η ΓΑΔΑ μαζί....Γενικά οι μπάτσοι μόνο όταν είναι πολλοί κάνουν τους μάγκες - κατά τ' άλλα είναι μεγάλες κότες...Τους ξέρω πολύ καλά τόσα χρόνια σε πολλές περιοχές...."

...Ε; Τί λες;

σιγά ρε φιλε μην φοβηθούν οι μπάτσοι μια οικογένεια ρόμα....δεν θα μπουν και στην καρδιά του Ζεφυρίου η ακομα χειρότερα στην νέα ζωή στον Ασπρόπυργο!!χαλάρωσε...
  • Like 1
Δημοσ.

....φίλε, οι μπάτσοι δεν τρέχουν πλέον ούτε καν σε κλήσεις για φασαρία κι ας γίνεται από ελληνορθόδοξους χριστιανούς με γαλανά μάτια και θεληματικά πηγούνια.

Δημοσ.

αν πάρεις τηλ για τέτοια είδους (εύκολακια) για αυτούς θα πάνε ...για ποιο extreme καταστάσεις δεν πάνε ...

σου λένε :μπορείς να τον σκοτώσεις και να τον,τους θάψεις;;;!!!καντο και μην μας ενοχλείς.......

τέλος παντόν πολυ of topic....

• Like 1
Δημοσ.

...οφτόπικ, γιατί; Την αξιολόγηση από την τρόικα συζητάμε; Για το αν έχει νόημα να καλέσει/ποιούς να καλέσει/πώς να καλέσει η ts λέμε.

Αν μάλιστα θέλει, ας κάνει το τεστ : να πάρει ένα τηλ. και να μας πει κι εμάς τί παίχτηκε στην πράξη.

Από εκεί και πέρα, προφανώς ο καθ' ένας μας έχει διαφορετική αντίληψη για το πώς λειτουργούν οι μπάτσοι σήμερα, το διατυπώνει και τελειώνει και το να συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε ότι "ανταποκρίνονται/δεν φοβούνται" και "όχι δεν ανταποκρίνονται/κοιτάνε να μην μπλέξουν", καταντάει σπαμμάρισμα, ναι - αλλά όχι "οφτόπικ".

Δημοσ.

Μια οικογένεια είναι μόνο σε κεντρικη γειτονιά γι' αυτό κι είναι σχετικά συμμαζεμένοι. Άσε που τα πήρα και βγήκα στο μπαλκόνι (ευτυχώς δε φαίνομαι), κάποια στιγμή που μάλλον αλλάζανε cd και μπορούσα να ακουστώ φωνάζοντας "με το τηλέφωνο στο χέρι είμαι, ή το χαμηλώνεις ή καλώ αστυνομία τώρα". Αισθάνθηκα λίγο κυράτσα, άλλα έπιασε... Οπότε τι να πω ελπίζω να μη χρειαστεί να ασχοληθώ παράπανω, άλλωστε θρασυδηλοι είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω μένω στα άνω λιοσια τους ξερω πόλυ καλα τους συγκεκριμένους γενικά τους ρόμα..ξέρω πως λειτουργούν και πωςσυμπεριφέρονται αν τους στριμώξεις ...εγω αν ειμουν στην θέση της ts δεν θα ανακάτευα αστυνομία γιατι ξέρω πως θα τουςμιλήσω !!..πιστεύω επειδή ειναι μια οικογένεια Ρομά προφανώς και θα την φοβηθούν την αστυνομία αν πάει μια φορά και η αστυνομία θα πάει γιατι ειναι εύκολο για αυτούς ..

Μια οικογένεια είναι μόνο σε κεντρικη γειτονιά γι' αυτό κι είναι σχετικά συμμαζεμένοι. Άσε που τα πήρα και βγήκα στο μπαλκόνι (ευτυχώς δε φαίνομαι), κάποια στιγμή που μάλλον αλλάζανε cd και μπορούσα να ακουστώ φωνάζοντας "με το τηλέφωνο στο χέρι είμαι, ή το χαμηλώνεις ή καλώ αστυνομία τώρα". Αισθάνθηκα λίγο κυράτσα, άλλα έπιασε... Οπότε τι να πω ελπίζω να μη χρειαστεί να ασχοληθώ παράπανω, άλλωστε θρασυδηλοι είναι.

αν δεν βάλουν μυαλό παρε την αστυνομία ..αν έρθει μια φορά θα φοβηθούν οι ρομα μην στεναχωριέσαι ... Επεξ/σία από girologos
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...